הזרמה של סרטי 4K דרך Plex - איפה המהירות יותר קריטית - ב-Client או ב-Server

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Elad1409 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מעוניין להזרים סרטי 4K עם ביטרייט סביר דרך ה-Wifi הביתי (מחובר להוט 200 מגה הורדה 5 העלאה).
עבור זה אני משתמש ב-Plex.
Plex Server מותקן על המחשב הנייח שלי בממ"ד (מחשב בן 10 שנים), ש-"מקבל" אינטרנט באמצעות כרטיס רשת אלחוטי. מהירות הורדה ממוצעת - 50 מגה בערך.
Plex Client זו הטלוויזיה בסלון שגם מחוברת ב-Wifi. מהירות הורדה ממוצעת - 30 מגה בערך.
הראוטר ממוקם בארון תקשורת.
אין שום בעיה עם סרטי 1080p. גם סרטי 4K עם ביטרייט נמוך יחסית של 20-25 ק"ב לשניה מנוגנים חלק מפעם לפעם.

הייתי רוצה להיות מסוגל להזרים גם סרטים עם ביטרייט גבוה יותר. אני יכול לשחק עם המיקום של ראוטר ויש לי גם מגביר אות.

איפה הייתם ממליצים למקם את הראוטר ואת המגביר אות? לדוגמא, אני יכול לחבר אותו צמוד לטלוייזיה ואז היא תקבל 80-90 מגה קבוע אבל אז המחשב הנייח יירד ל-10-15 מגה הורדה...איפה יותר חשוב שתהיה מהירות גבוהה - ב-Client או ב-Server?

תודה לכל מי שצלח את ההודעה :)

אלעד

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

אם מדובר בשרת אחד וקליינט אחד בלבד, הקצב צריך להיות זהה, אם לאחד יש קצב עדיף על השני לא יעזור לך בכלל.
לעומת זאת אם יש 2-3 קליינטים שמזרימים מהשרת, כמובן לשרת צריך להיות קצב גבוה יותר כך שיספיק לכל הקליינטים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20178
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

50 מגה לא מספיק בשום צורה אתה צריך שהצד השולח והצד המקבל יוכלו להעביר מידע במהירות של לפחות 150 מגה.

Elad1409 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Nemesis,
ממה שאני מבין ממך - you are as good as your weakest link? כלומר, עדיף ששניהם יקבלו 30 מגה מאשר שאחד יקבל 90 ואחד 10, נכון?

TheCoolest,
נשמע קצת מוגזם, איזו איכות של סרטים דורשת 150 מגה הורדה? כמה ביטרייט? ממה שאני מבין, הכלל אצבע הוא שמהירות ההורדה תהיה גבוהה מהביטרייט.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #5 

@Elad1409

בדיוק.
אבל מה שאמר TheCoolest נכון. סרט 4K באיכות מקסימלית יכול להגיע גם לביטרייט של 110-120 מגהביט לשנייה בקטעים תובעניים.

Elad1409 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כן, אבל זו איכות מקסימלית שלצערי כל עוד אני לא מחבר את הרשת באופן קווי (וגם אז, לא יודע אם זה יעבוד בהתחשב בכמה האינטרנט של הוט יציב..), אני לא אגיע אליה.

רוב סרטי ה-4k שאני ראיתי זמינים ברשת לא חורגים מ50-60Kbps, אבל כנראה אני לא מחפש באיזורים "הנכונים"..

בכל אופן, תודה לשניכם!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

קודם כל אני מניח שאתה מתכוון ל-mbps ולא kbps.
דבר שני, 50-60mbps זה אולי הביטרייט הממוצע, אבל יכולים להיות קטעים שבהם הוא עובר את ה-100 מגה. ואז תלוי בנגן והגדרות ה-buffer שלו, יכולים להתחיל קרטועים ותקיעות.

Elad1409 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

צודק. Mbps כמובן.

כן, זה ביטרייט ממוצע. גם ה-Wifi לא אחיד כמובן (במיוחד עם הוטבוקס). אבל אפשר להניח שאם אני אצליח להגיע ל80 הורדה (ב-Client וב-Server) אז סרטים של 50Mbps ביטרייט יעבדו חלק, נכון? עם תקיעה פעם בחצי שעה לכמה שניות, אני יכול להסתדר..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

לא הייתי בונה על זה יותר מדי. לדעתי WIFI זה לא החיבור הכי אמין בעולם, ולכן הייתי בודק האם אפשר לחבר את המחשב לראוטר בצורה קווית דרך MOCA, HPNA או אפילו בחיבור ע"ג רשת החשמל.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”