כמה שאלות והתלבטויות על TCL
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 270
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני התחלתי בחיפושים אחרי מסך למונדיאל. מה שהתחיל בתקציב של עד 2,000 ממשיך לטפס כל פעם קצת.
כרגע התכנון הוא להוציא בסביבות ה-2,500 עם נגיעה ב-3K.
בכללי השימוש העיקרי שלי בו יהיה צפייה בספורט, ככה שהמריחות יכולות להיות קצת קריטיות. חוץ מזה גם נטפליקס וכאלה, אז עדיף משהו עם HDR.
הכיוון היה בין הסמסמונג MU7000 לLG-630Y. בתקווה קלה שבהמתנה למונדיאל ואחרי החגים אולי אולי הMU8000 יגיע למחיר נוח יותר מבחינתי.
עכשיו התחלתי לברר גם על TCL ויצאתי קצת מבולבל.
אמרו פה שה-C2 זה הדגם המתקדם פה בארץ.
מחיפוש מהיר באתר של היבואן וסתם בזאפ לא מופיע שהוא תומך ב-HDR. חוץ מזה שהשוו אותו פה לMU7000, שעולה בתכלס פחות ממנו.
לעומת זאת ה-P6US שאמרו פה שהוא סדרה נמוכה יותר, כן מגיע עם תמיכה כזאת בדגמי 2018.
אז בתכלס רציתי לדעת איזה דגם שלהם באמת מומלץ?
האם יש תמיכה ב-HDR גם ב-C2. ובתכלס אם היא טובה לשידורי ספורט או שווה לחכות עוד טיפה?
כרגע התכנון הוא להוציא בסביבות ה-2,500 עם נגיעה ב-3K.
בכללי השימוש העיקרי שלי בו יהיה צפייה בספורט, ככה שהמריחות יכולות להיות קצת קריטיות. חוץ מזה גם נטפליקס וכאלה, אז עדיף משהו עם HDR.
הכיוון היה בין הסמסמונג MU7000 לLG-630Y. בתקווה קלה שבהמתנה למונדיאל ואחרי החגים אולי אולי הMU8000 יגיע למחיר נוח יותר מבחינתי.
עכשיו התחלתי לברר גם על TCL ויצאתי קצת מבולבל.
אמרו פה שה-C2 זה הדגם המתקדם פה בארץ.
מחיפוש מהיר באתר של היבואן וסתם בזאפ לא מופיע שהוא תומך ב-HDR. חוץ מזה שהשוו אותו פה לMU7000, שעולה בתכלס פחות ממנו.
לעומת זאת ה-P6US שאמרו פה שהוא סדרה נמוכה יותר, כן מגיע עם תמיכה כזאת בדגמי 2018.
אז בתכלס רציתי לדעת איזה דגם שלהם באמת מומלץ?
האם יש תמיכה ב-HDR גם ב-C2. ובתכלס אם היא טובה לשידורי ספורט או שווה לחכות עוד טיפה?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
הבעיה עם TCL בארץ שאין מקור מהימן על מה זה באמת כל מסך. אם לפחות היינו יודעים לאיזה דגם אמריקאי הוא מקביל (אם בכלל) הייתה לנו נקודת התחלה. במצב הקיים, לא ברור מה יכולותיו האמיתיות של המסך ולאיזה ביצועים הוא יכול (או לא יכול) להגיע. עד רמה שלי בכלל קשה להגיד איזה דגם שלהם כביכול נמצא מעל איזה דגם ומה השנתון שלו בכלל. בנוסף, כמו שרמזת בעצמך ״הדגם המתקדם בארץ״ זו שורה ריקה מתוכן.
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

מישהו ניסה לבדוק את זה מול היבואן?
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

לאיזה דגם של סמסונג היית משווה אותה?
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

@mosheva
·
ראיתי את הפוסט, האמת שניסיתי לגרד עוד חוות דעת, ובעיקר להשוות מול הP6US אבל עדיין אין לי כיוון למשהו.
מה שכן, בחיפוש קצר מצאתי את זה
https://www.lior-electric.co.il/product ... ם-l49c2us/
שמופיע שם קופון של 7000 שקל רק שאין איך להכניס קופון באתר. דיברתי איתם אתמול והם אמרו שזאת בעיה באתר אבל לא בדקתי אם אפשר לקבל את ההנחה בכל זאת.
גם אם ה-49 אינץ' בפחות מ-3000 זה לא נורא
·
ראיתי את הפוסט, האמת שניסיתי לגרד עוד חוות דעת, ובעיקר להשוות מול הP6US אבל עדיין אין לי כיוון למשהו.
מה שכן, בחיפוש קצר מצאתי את זה
https://www.lior-electric.co.il/product ... ם-l49c2us/
שמופיע שם קופון של 7000 שקל רק שאין איך להכניס קופון באתר. דיברתי איתם אתמול והם אמרו שזאת בעיה באתר אבל לא בדקתי אם אפשר לקבל את ההנחה בכל זאת.
גם אם ה-49 אינץ' בפחות מ-3000 זה לא נורא
ה P6 שנמכרת בארץ היא לא ה P6 שנמכרת בארה"ב עם פנל הכולל תאורת Local dimming.
ה C2US הוא הדגם המתקדם ביותר שכרגע נמכר בארץ. את ה 55 אפשר להשיג ב 3400.
אני עדין יושב על הגדר כי יש לי בשלב זה דברים אחרים שיותר דחופים לי מטלויזיה אך לדעתי זה מחיר חסר תקדים למסך 4K עם HDR וסמארט TV אנדרואיד אמיתי.
כמובן שלא ניתן להשוות את המסך למסכים שעולים 4500 וצפונה אבל מחפירה וצפייה בהרבה חוו"ד ביוטיוב היו כאלה שהעשו השווה למסך ה P6 מארה"ב שהוא כמו ה C2 בארץ רק כולל LOCAL DIMMING אל ה MU8000, כמובן שה MU8000 ניצח אבל לא בהפרש ניכר.
לסיכום אם אתה מחפש מסך בתקציב של 3500 ולא יותר לדעתי זה המסך בשבילך, אם תוכל למתוח את התקציב ל 4000 תוכל למצוא את ה MU8000 ללא אחריות יבואן רשמי.
ה C2US הוא הדגם המתקדם ביותר שכרגע נמכר בארץ. את ה 55 אפשר להשיג ב 3400.
אני עדין יושב על הגדר כי יש לי בשלב זה דברים אחרים שיותר דחופים לי מטלויזיה אך לדעתי זה מחיר חסר תקדים למסך 4K עם HDR וסמארט TV אנדרואיד אמיתי.
כמובן שלא ניתן להשוות את המסך למסכים שעולים 4500 וצפונה אבל מחפירה וצפייה בהרבה חוו"ד ביוטיוב היו כאלה שהעשו השווה למסך ה P6 מארה"ב שהוא כמו ה C2 בארץ רק כולל LOCAL DIMMING אל ה MU8000, כמובן שה MU8000 ניצח אבל לא בהפרש ניכר.
לסיכום אם אתה מחפש מסך בתקציב של 3500 ולא יותר לדעתי זה המסך בשבילך, אם תוכל למתוח את התקציב ל 4000 תוכל למצוא את ה MU8000 ללא אחריות יבואן רשמי.
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

עדיין לא הצלחתי להבין אם היא HDR אמיתי. למרות שבתכלס אנשים פה טוענים שכן. מהיבואן בינתיים אין תשובה.
לא יודע אם אפשר להשוות את ה-C2 לזה שמוצאים בחיפוש בגוגל, ככה שזה בעייתי.
לא יודע אם אפשר להשוות את ה-C2 לזה שמוצאים בחיפוש בגוגל, ככה שזה בעייתי.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
השאלה איך אתה מגדיר HDR אמתי. כי כנראה המסך לא נכלל בהגדרה הזאת. ללא מדידה של השחורים, הניגודיות, עוצמת ההארה וגאמוט הצבעים אי אשפר לדעת עד כמה היא תומכת HDR. אפשר רק לנחש שהיא כנראה לא תצטיין באף פרמטר.
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

·Alon_Solo כתב:השאלה איך אתה מגדיר HDR אמתי. כי כנראה המסך לא נכלל בהגדרה הזאת. ללא מדידה של השחורים, הניגודיות, עוצמת ההארה וגאמוט הצבעים אי אשפר לדעת עד כמה היא תומכת HDR. אפשר רק לנחש שהיא כנראה לא תצטיין באף פרמטר....
זה גם החלק הבעייתי, שאין ממש מידע רשמי על המסך הזה.
דווקא בסרטון שיש ביוטיוב מאחת החנויות בארץ יש במדבקה שעל המסך סמל של HDR PRO אז אולי יש סיכוי שהוא עומד באיזה תקן.
השאלה העיקרית היא לאיזה מסך (של סמסונג נגיד) אפשר להשוות אותו. אם זה ל-MU7000 אז הוא יקר ממנו ואין מה לדבר. אם ל-MU8000 אז זה כבר יותר מעניין, ושווה לעקוב אחרי המחירים פשוט
ראיתי אותו ברעננה ליד ה 9000 עם מקור לא משהו (יס) ואני לא יודע מה היה הכוונון אבל הוא מאכזב ליד ה 9000, אדמדם, פחות חד ומואר. הסכלתי בעיקר על הסרט רטטוי. כל הדברים האחרים ששודרו באותו זמן בעיקר ספורט היו זוועה.
אני מחפש חנות לעשות בדיקה יותר רצינית, אולי אבי סופר מול קניון איילון (שלדעתי רשום כאודיו קלאב ברשימת משווקים של אס ג'י)
אני מחפש חנות לעשות בדיקה יותר רצינית, אולי אבי סופר מול קניון איילון (שלדעתי רשום כאודיו קלאב ברשימת משווקים של אס ג'י)
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

מבאס שהספורט היה נראה רע, תכלס זה השימוש העיקרי שלי
·נראה רע בגלל המקור על שתי הטלביזיות לכן התעמקתי ברטטוי.Black_Eagle כתב:מבאס שהספורט היה נראה רע, תכלס זה השימוש העיקרי שלי...
המוכר לא ממש שש לשחק עם המקורות.
- marceloros
-
- חבר פעיל

- תגובות: 97
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 0
ברצלונה אתמול באמת נראתה רע על ה-65C2US שלי, אבל מהשידור עצמו ב-HD אני מרוצה.
אם זה לא HD זה לא טוב, מנגד המונדיאל ישודר ב-4K כך פורסם.
אם זה לא HD זה לא טוב, מנגד המונדיאל ישודר ב-4K כך פורסם.
·לא אדמדם וחסרה חדות? יכול לספר איך כיילת / מהם השינויים שביצעתם בהגדרות מול הדיפולט?marceloros כתב:ברצלונה אתמול באמת נראתה רע על ה-65C2US שלי, אבל מהשידור עצמו ב-HD אני מרוצה.
אם זה לא HD זה לא טוב, מנגד המונדיאל ישודר ב-4K כך פורסם....
Hisense 55" M5
4K עם HDR
נמכרת מחיר ~2850
תמונה מעולה וחדה, אחלה טלויזיה.
http://www.hisenseil.co.il/55M5010UW
4K עם HDR
נמכרת מחיר ~2850
תמונה מעולה וחדה, אחלה טלויזיה.
http://www.hisenseil.co.il/55M5010UW
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

טוב בדרך לקניות היום הספקתי לקפוץ לליאור להעיף ששם מבט על הטלוויזיות. הבעיה שזה כמובן יום די לא טוב לעשות את זה.
נתחיל בזה שהמוכר שם בניגוד למה שחשבתי ניסה לגרום לי לחשוב שוב אם אני לא צריך 50 אינץ' במקום 55.
אחר כך עבר להראות מהר את המוצרי מדבקה, ואז עבר לשבח את ה-TCL. לכיוון הסמסונגים הוא אפילו לא חשב להראות לי.
ה-C2 הייתה שם כבויה וה-P6 הראתה סתם איזה מסך פתיחה או משהו כזה, שהיה נראה די מדהים סך הכל.
בכללי הוא לא היה בכלל בטוח איזה דגם הוא מראה לי ומה הולך שם, עד שהוא לקח את הדף שמסביר.
בגלל שגם ככה יום השואה ואין מה להשוות לשידורים כרגע אז לא התעכבתי יותר מדי. קיבלתי איזה כיוון כללי והוא גם הציע לחזור עוד חודש לקראת המונדיאל.
נתחיל בזה שהמוכר שם בניגוד למה שחשבתי ניסה לגרום לי לחשוב שוב אם אני לא צריך 50 אינץ' במקום 55.
אחר כך עבר להראות מהר את המוצרי מדבקה, ואז עבר לשבח את ה-TCL. לכיוון הסמסונגים הוא אפילו לא חשב להראות לי.
ה-C2 הייתה שם כבויה וה-P6 הראתה סתם איזה מסך פתיחה או משהו כזה, שהיה נראה די מדהים סך הכל.
בכללי הוא לא היה בכלל בטוח איזה דגם הוא מראה לי ומה הולך שם, עד שהוא לקח את הדף שמסביר.
בגלל שגם ככה יום השואה ואין מה להשוות לשידורים כרגע אז לא התעכבתי יותר מדי. קיבלתי איזה כיוון כללי והוא גם הציע לחזור עוד חודש לקראת המונדיאל.
-
Black_Eagle
-
- חבר פעיל מאוד

דווקא הוא לא הוריד אותי מהמותג, סתם הראה שהוא לא יודע יותר מדי