אודיולאב 8000S חדש מול ארקם A75+ משומש

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
a_yaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה להוסיף למערכת הק"ב מגבר סטראו נוסף
אני מתלבט בין אודיולאב 8000S חדש מול ארקם A75+ משומש (בעצם יש גם אודיולאב 8000S משומש שהופיע היום בלוחות)

ההתלבטות יותר מאשר דגם מול דגם היא חדש מול ישן
עד כמה מתישן (מזדקן ?) מכשיר בן יותר מחמש שנים (מתי הופסק יצור האודיולאב מהדור הקודם ?), כמה שווה אחריות על מכשיר חדש, סיכון לתקלות, תיקונים קודמים לא ידועים ...?
לדוגמה רסיבר רוטל ישן שיש לי נשמע נהדר אבל בווליום גבוה הוא מתחיל לזייף (אני מניח שכשהוא היה חדש זה לא היה)

האודיולאב 8000S חדש עולה כפול מ ארקם A75+ משומש (בערך)

הסטאפ הנוכחי שלי הוא:
רסיבר ימהה 2500
רמקולים TRIANGLE ALTEA
מקור 393 DVD
נגן CD יגיע בהמשך הלא רחוק וגם שם תהיה התלבטות זהה - חדש מול ישן (בCD יש גם חלקים זזים וגם בלאי לעיינית)

דעה על המגברים עצמם, דגמים אחרים, שילוב מול הרמקול שלי ועל נושא חדש מול ישן

תתקבל בברכה

ירון

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לדעתי, אם יש לך אפשרות לשמוע את המגברים מחוברים לרמקולים שלך אז הבחירה צריכה להיות בזה שנשמע לך טוב יותר (חשוב יותר מאשר חדש מול ישן).
ליאור

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה #3 

ליאור - אמרת את הדבר המתבקש (Y)
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #4 

כדי להמחיש, לי יש מגבר שרכשתי בשנת 1992 ופועל כמו ביום הראשון.

a_yaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

האודיולאב היה אצלי מספר ימים
את הארקם שמעתי אצל המוכר במקביל אודיולאב שהיה איתי אצלו מחובר לרמקולים VR2 וCD ארקם

לא הבחנתי בהבדל בין שני המגברים עם הVR2 אבל הרמקולים שלי שונים מאוד
לא מתחשק לי להגיע פעמים נוספות לחיפה כדי לשמוע את הארקם אצלי

לי הסוגיה של ישן מול חדש נראת יותר מטרידה
אני מחפש רק מגבר עם האפשרות של AV LOOP לחיבור ק"ב

ירון

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אין מצב שאין הבדל בין שני המגברים, אפילו לאוזניים לא חדות. ל-ARCAM יש נטייה מסויימת לקולוריזציה של הצליל ודוקא אצלם חשתי בזה באופן בולט מאוד. (המגבר הקודם שלי היה ARCAM DELTA 290).
אני חוזר על מה שליאור כתב- קח את שניהם ליום-יומיים ואז תחליט.
אני אישית הייתי אולי הולך על האודיולאב שהוא שקוף יותר, אבל זה עניין של אוזן.
בלי קשר, עליך לשדרג מיידית את המקור שלך!
The Black Wax

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

האודיולאב היה אצלי כחודש.

את הארקם איני מכיר.

אין ספק שהאודיולאב מגבר מצויין. אבל יש לו נטייה להיות קצת אנליטי.

שוב על פי מידע מהפורום ולא משמיעה לארקאם צליל "אנגלי" יותר כלאמר "חם" יותר.

לא שמעתי את הטריאנגל אלתיאה אבל על פי תיאורים כאן בפורום יש להם נטייה לבהירות - הדגשת הצלילים הגבוהים. לכן, לדעתי דווקא הארקאם ישתלב טוב יותר עם הטריאנגל.

אני בהחלט מצטרף להמלצות של קודמיי. תאזין לשני המגברים אצלך בבית עם הרמקולים שלך !!
השוואת שני המגברים על רמקולים אחרים לא מלמדת דבר לגבי איך יישמעו המגברים האלו עם הרמקולים שלך ועם האקוסטיקה שלך.

שלמה

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שלמה - התקלקלת

שליחה #8 

נראה לי שקראת יותר מדי reviews...

:wink:

"לאודיולאב יש נטיה להיות קצת אנליטי " :lol: :lol:

אני עוד זוכר שרבין העיד על עצמו שיש לו מוח אנליטי.

בכל מקרה התואר "אנליטי" (שראיתי בהרבה "ביקורות מקצועיות") אינו ברור לי. זה טוב ? זה רע ? מה זה בכלל אומר בהקשר של מוסיקה ובהקשר של הגברה ?

a_yaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

lito כתב:כדי להמחיש, לי יש מגבר שרכשתי בשנת 1992 ופועל כמו ביום הראשון.
...
אתה באמת חושב שאתה זוכר איך הוא נשמע לפני 15 שנה ?

רוב ההתיחסויות הם לדגמים ולא לגיל המגבר ולהיסטוריה שלו ?!
והשאלה היא גם לגבי CD משומש לדוגמא רוטל 965 בן 9 שמופיע בלוחות (גיל סביר או מפחיד לCD) רוטל ישן שיש לי (930) כבר היה פעמים בתיקונים מכנים !

לא בדיוק קשור אבל ההבדל בין הרמקולים שלי לVR2 הוא מדהים בווליום שאצלי היה גבוה מאוד בקושי נשמע בVR2

גבי אתה שמעת את שני המגברים יחד אתי לך הם נשמעו שונים ?
ירון

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #10 

a_yaron כתב:
lito כתב:כדי להמחיש, לי יש מגבר שרכשתי בשנת 1992 ופועל כמו ביום הראשון.
...
אתה באמת חושב שאתה זוכר איך הוא נשמע לפני 15 שנה ?

רוב ההתיחסויות הם לדגמים ולא לגיל המגבר ולהיסטוריה שלו ?!
והשאלה היא גם לגבי CD משומש לדוגמא רוטל 965 בן 9 שמופיע בלוחות (גיל סביר או מפחיד לCD) רוטל ישן שיש לי (930) כבר היה פעמים בתיקונים מכנים !
ירון
...
הוא בטח נשמע יותר טוב מהיום הראשון. היום הוא מחובר לרמקולים הרבה יותר טובים (אופרה קוינטה מול מישן 780), לא עבר כל תיקון, מזיז את הרמקולים בלי בעיה וביום הראשון שלו ההרצה הוא עוד לא עשה :wink:
ה CD שלי מאותו גיל עדיין עובד מצויין, לא עבר כל תיקון אבל בוודאי צריך להחליף (בהתאם לעקומת הגמישות של ההנהלה, לא צריך למתוח אותה תכופות מדי :lol: )

אני רק רציתי לציין שנראה לי שמגבר יד שניה יכול בהחלט להיות במצב טוב. בהמלצות של ליאור וכרמי טמונה הנחה זאת אני חושב. CD הרבה יותר רגיש בגלל מה שציינת.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

ירון.

כמו שאמרו לך קודם לכן ... אני חושב שהמקור במקרה שלך הוא החשוב כרגע , אחרי שתבחר מקור תבחר את ההגברה , הרי אתה לא תוציא את הרוטל לסלון . כאשר יהיה לך מקור טוב תוכל לחפש מגבר שיתאים לו ולרמקולים.

בדיוק כמו שאמרתי לך בעבר , מקור אחר כך הגברה למקור. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יאיר

אתה צודק, נסחפתי למינוחים מופשטים ..

אנסה להבהיר - התכוונתי לכך שהאודיולאב לא צובע כמעט את הצליל ומדגיש גם הוא את הגבוהים אבל יחד עם זאת נשמע קצת יותר עם "בשר" - כלאמר בתחום המיד.

גם לי יש רמקולים מאאאד מפורטים עם נטייה לבהירות - DALI IKON6 והשוויתי את האודיולאב לרסיבר ימאה RXV - 995 . בתחום הצלילים הגבוהים האודיולאב והימאה נשמעו אותו הדבר. ההבדל ביניהם היה בתחום המיד ובתחום הבס.

לכן, להערכתי, לפי התיאורים כאן בפורום האקראם עם הצליל ה"חם" - ירכך קצת את הבהירות - הדגשת הגבוהים - של הטריאנגל וישתלב יותר טוב איתם.

שוב הערכה והשערה בלבד גם האודיולאב וגם האקראם יישמעו יותר טוב עם הטריאנגל מאשר הרסיבר קולנוע ביתי של ימאה.

שלמה

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290

שליחה #13 

קח את הARCAM שהוא מעולה - ישאר לך יותר כסף למקור...
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

גבי אתה שמעת את שני המגברים יחד אתי לך הם נשמעו שונים ?
...
אמרתי לך את זה בביתי וזה גם היה הרושם שלך, בחיבור של מספר דקות של שני המגברים לא נשמע הבדל משמעותי עם הVR2.
לא ברור לי למה כולם בטוחים שחייב להיות הבדל בין שני המגברים האלה.
כזכור (או לא) בזמנו כשחיפשתי הגברה לVR2 הייתי בטוח שכל מגבר יקר ו"נחשב יותר" יהיה טוב יותר משמעותית מה ARCAM וזה לא היה ככה. עברו אצלי מגברים טובים ויקרים שלא הייתי מוכן לשלם עבורם מכיוון שלא שמעתי הבדל משמעותי.
שני מגברים SS של 50-60W לא חייבים להישמע שונים לחלוטין, ככה אני הרגשתי אז וגם עם ירון אצלי.
כמובן שכשהבאתי הביתה קדם שפופרתי של CJ ומגבר כוח גם של CJ עם 125W שמעתי הבדל משמעותי עם הVR2. זה מוכיח שאני לא חירש אבל גם שאני לא פראייר ש"רואה" הבדלים, רק "שומע" עם האוזניים.

בדיוק כמו שאמרתי לך בעבר , מקור אחר כך הגברה למקור.
...
תרשה לי לחלוק עם המשפט הזה. לדעתי ובעיקר במסגרת התקציב המדוברת עם מקור דיגיטלי הייתי משקיע קודם ויותר בהגברה ולא במקור CDP.
זה נשמע מושפע מאינטרס שלי אך זה לא כך, ככה אני חשבתי גם לפני שהחלטתי למקור את המגבר וגם ככה אחרים חושבים (לא כולם, לא חייבים)

בקשר לשאלה שלך ירון בקשר ליד שניה, אמרתי לך כבר, תמיד שווה לקנות ביד שניה.
או שתחסוך כסף או שתקבל מוצר טוב יותר באותו תקציב המקורי.
בנוסף הציוד הוא לא לעולמי עולמים ובזמן שידרוג ה"הפסד" הכספי הוא נמוך יותר או בכלל אינו קיים.
אם יש לך מזל למצוא ציוד מתאים ביד שניה, הרווח הוא שלך (כמו שלי בקניית הקדם ומגבר של CJ ביד שניה)
בציוד כמו CDP לא בטוח בכדאיות של יד שניה (אני אישית קניתי CDP חדש)

למען הבהרה אני מגיב לשירשור של ירון לאחר בקשה מפורשת שלו בה"פ.

כמו שאמרתי לך, בהצלחה.

a_yaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

KOOKE כתב:יאיר

אתה צודק, נסחפתי למינוחים מופשטים ..

אנסה להבהיר - התכוונתי לכך שהאודיולאב לא צובע כמעט את הצליל ומדגיש גם הוא את הגבוהים אבל יחד עם זאת נשמע קצת יותר עם "בשר" - כלאמר בתחום המיד.

גם לי יש רמקולים מאאאד מפורטים עם נטייה לבהירות - DALI IKON6 והשוויתי את האודיולאב לרסיבר ימאה RXV - 995 . בתחום הצלילים הגבוהים האודיולאב והימאה נשמעו אותו הדבר. ההבדל ביניהם היה בתחום המיד ובתחום הבס.

לכן, להערכתי, לפי התיאורים כאן בפורום האקראם עם הצליל ה"חם" - ירכך קצת את הבהירות - הדגשת הגבוהים - של הטריאנגל וישתלב יותר טוב איתם.

שוב הערכה והשערה בלבד גם האודיולאב וגם האקראם יישמעו יותר טוב עם הטריאנגל מאשר הרסיבר קולנוע ביתי של ימאה.

שלמה
...
ההערכה שלך לפחות לגבי האודיולאב נכונה ונבדקה הוא נשמע טוב יותר מהימהה ובמיוחד במיד הגבוה
כול הצלילים היו עם יותר עוצמה ובהירות ולא מיסכו אחד את השני והמיקום במרחב (במה ?) שופר מאוד

נמר:
ההחלטה נפלה גם אם היא שגויה מגבר בזמן המידי וCD בהמשך (המשך יכול להיות יום לאחר מכן אם אני אמצא משהוא מענין)
אתה זוכר שהCD של שינדק לא נתן כמעט כלום כאשר הוא היה מחובר לימהה אבל כאשר הוא חובר לרוטל (רסיבר סטראו) הוא נשמע מעולה
ונכון הCD רוטל לא יעבור לסלון בחדר העבודה הוא חשוב לי יותר !
ירון

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אם כך ירון אני מציע לך ללכת דווקה על האודיולאב , יד לי נסיון רב איתו והוא מגבר מצויין לדעתי.

לגבי הארקם , אני גם מכיר אך אינני זוכר שהיתפעלתי ממנו אי פעם. (Y)

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

יש לחנות פיוז בגבעתיים מגבר אודיולאב מתצוגה במחיר אטרקטיבי - http://fuse.shopy.co.il/categories/9592

אם אני לא טועה הם גם מאפשרים בדיקה בבית. תשווה בביתך את האודיולאב לארקאם במשך יומיים (סוף שבוע) .

בנוסף, למיטב ידיעתי יש לחנות פיוז רמקולים טריאנגל ומגבר אודיולאב בתצוגה (לגבי האקראם איני יודע) אז אתה יכול אולי לבדוק ולהשוות בין שני המגברים עם הרמקולים כמו שלך אצלהם בחנות.

שלמה

a_yaron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

KOOKE כתב:יש לחנות פיוז בגבעתיים מגבר אודיולאב מתצוגה במחיר אטרקטיבי - http://fuse.shopy.co.il/categories/9592

אם אני לא טועה הם גם מאפשרים בדיקה בבית. תשווה בביתך את האודיולאב לארקאם במשך יומיים (סוף שבוע) .

בנוסף, למיטב ידיעתי יש לחנות פיוז רמקולים טריאנגל ומגבר אודיולאב בתצוגה (לגבי האקראם איני יודע) אז אתה יכול אולי לבדוק ולהשוות בין שני המגברים עם הרמקולים כמו שלך אצלהם בחנות.

שלמה
...
בפיוז מופיע מתצוגה הSE ללא השלט אני מעדיף את הS עם השלט
ירון

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

מניסיון,

שליחה #19 

ה - ALTEA ישמע שונה באופן ברור עם אודיולאב או הארקאם.

הייתי עושה מאמץ להשוות ביניהם על הרמקול שלך או לפחות עם דגם אחר של החברה.
איל פור

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

אני שמעתי אצל שלמה את הרמקול שלך על CARY - CAD 301SA וזה היה פשוט תענוג.!!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”