חג שמח לכולם.
יש לי בית של כ-120 מ״ר. הראוטר נמצא במזנון בסלון עקב אילוצים טכניים (המזנון פתוח ללא מחיצות).
בנקודות הקיצון בבית הקליטת wifi לא מי יודע מה, דבר שמאוד מתסכל אותי מכיוון שאנחנו צופים בבית
ב-sting tv והמהירות חשובה מאוד. בסלון אין את הבעיה אך לטובת החדר שינה נאלצתי להציב מגדיל טווח
שפחות או יותר פותר לי את הבעיה אך לא בצורה מיטבית. הראוטר שלי הוא TP-Link VR600 ומגדיל טווח R200
מאותה חברה. אני קורא בימים האחרונים על מערכות Mesh למניהן ורואה רק תגובות טובות שזה פתר
להרבה אנשים בעיות wifi. למי שמשתמש כאן מניסיון, מה היתרונות של מערכת כזו על פני
ראוטר + מגדילי טווח \ אקסס פוינטים ? האם בהכרח זה יפתור לי את הבעיה ?
אם זה אכן פתרון טוב אני חושב על לקנות 2 רכיבים במקום מערכת של 3, נראה יותר לי מדי בשביל הבית שלי.
בעלי Mesh, האם שווה את ההשקעה ?
ככלל, מגדילי טווח משתמשים באותו תדר על מנת לתקשר עם מכשיר הקצה (נניח טלפון) ועם נקודת הגישה המקורית שהם מרחיבים (נניח הראוטר), לכן רוחב הפס שלהם מצומצם.
שילוב בין ראוטר לאקסס פוינטס שמחוברים אליו קווית יכול להתאים. החיסרון של קונפיגורציה כזו לעומת מערכות Mesh הוא במעבר בין נקודות הגישה. למשל, הטלפון מחובר לראוטר ואתה מתקרב ל-AP אך הוא יישאר מחובר לראוטר, למרות שהקליטה של ה-AP טובה יותר. במערכת Mesh מתקיימת תקשורת בין ה-AP כך שהם אחראיים על העברת הלקוח (הטלפון שלך) ל-AP האיכותי ביותר באותו רגע. התקשורת הזו יכולה להתבצע קווית (נקרא Ethernet backhaul. דרך זו עדיפה ולא תמיד נתמכת) או אלחוטית בתדר שונה מהתדר הראשי, כך שלא נפגע רוחב הפס.
שילוב בין ראוטר לאקסס פוינטס שמחוברים אליו קווית יכול להתאים. החיסרון של קונפיגורציה כזו לעומת מערכות Mesh הוא במעבר בין נקודות הגישה. למשל, הטלפון מחובר לראוטר ואתה מתקרב ל-AP אך הוא יישאר מחובר לראוטר, למרות שהקליטה של ה-AP טובה יותר. במערכת Mesh מתקיימת תקשורת בין ה-AP כך שהם אחראיים על העברת הלקוח (הטלפון שלך) ל-AP האיכותי ביותר באותו רגע. התקשורת הזו יכולה להתבצע קווית (נקרא Ethernet backhaul. דרך זו עדיפה ולא תמיד נתמכת) או אלחוטית בתדר שונה מהתדר הראשי, כך שלא נפגע רוחב הפס.