עוד שנה אני נכנס לדירה חדשה
כחלק ממה שלמדתי בדירה הנוכחית שלי החלטתי הפעם לתכנן כמו שצריך את כל לוח התקשורת
לצערי זה עדיין דירה ואין לי אופציה (נכון לעכשיו) לשים ארון תקשורת של ממש.. לכן הגדלתי את לוח התקשורת הסטנדרטי מ 24 ל 36 (אותו גודל כמו ארון החשמל) וככה אני מרוויח יותר מקום
האופציות שחשבית עליהם זה התקנת פץ׳ פאנל של 12 פורטים או פאנל עיוון וקיסטונים
בשני המקרים אני צריך משהו לא עמוק מדי (בכל זאת העומק מזערי בלוח תקשורת של דירה)
אני אשמח לשמוע מאנשים שחוו את מה שאני הולך לחוות בדירה (לא בבית פרטי)
בכלל ללמוד מכאלו שכבר מצאו פתרונות יצירתייים
הדירה היא דירה של 5 חדרים והיא הולכת להיות מרושתת בלפחות 9 חיבורי רשת קווי.. הגיוני שאגיע עד 12 כי בחלק מהמקומות אני ארצה שיהיו שני חיבורי רשת (ללא סוויץ׳)
תודה רבה על כל עזרה
תכנון רשת ביתית בדירה וניצול לוח תקשורת בגודל 36
-
rhayun
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- Hava972
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 683
כעוסק בתחום טרם נתקלתי בדירה שלא ניתן למצא בה מקום לארון 6U.
זה יכול להיות מתחת ל DESK באחד החדרים/במרפסת השרות, אפילו מעל הדלת של המרפסת שרות וכו'/לתוך מחסן אם הוא מוצמד לדירה/ במזנון של הסלון וכו.
מאוד ממליץ להמנע מלהשתמש בארונות DIN לצרכי תקשורת, פשוט מעבירים את כל התקשורת לריכוז מסויים בבית ומשם החיים הרבה יותר קלים.
זה יכול להיות מתחת ל DESK באחד החדרים/במרפסת השרות, אפילו מעל הדלת של המרפסת שרות וכו'/לתוך מחסן אם הוא מוצמד לדירה/ במזנון של הסלון וכו.
מאוד ממליץ להמנע מלהשתמש בארונות DIN לצרכי תקשורת, פשוט מעבירים את כל התקשורת לריכוז מסויים בבית ומשם החיים הרבה יותר קלים.
- ran_c
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
ערב טוב .
מתחיל שיפוץ מקיף, ולכן הגעתי לאשכול הזה בעניין ארון תקשורת.
אשמח לדעת מהן מידות 6U?
מהם ארונות din?
צריך ארון תקשורת, שיושקע בתוך קיר, לכן עליו לא להיות עמוק מידי, אך מנגד לא צפוף .שיכיל בתוכו ראוטר, סוויצ׳ איכותי, וחיבור לבזק/הוט/יס, מה שאבחר . שהארון לא יגביל.
ארון כזה יספיק?
http://www.ym-maor.co.il/items/295611-לוח-חשמל-תחת-הטיח-שקוע-ל-48-מקום-4X12-דלת-VF412P-הגר
ארון חשמל זהה אך קטן יותר טהיה מעליו.
תכלו לכוון אותי לאתר/ספק של ארונות דומים?
לא עמוקים, אך גדולים?
תודה, רן .
מתחיל שיפוץ מקיף, ולכן הגעתי לאשכול הזה בעניין ארון תקשורת.
אשמח לדעת מהן מידות 6U?
מהם ארונות din?
צריך ארון תקשורת, שיושקע בתוך קיר, לכן עליו לא להיות עמוק מידי, אך מנגד לא צפוף .שיכיל בתוכו ראוטר, סוויצ׳ איכותי, וחיבור לבזק/הוט/יס, מה שאבחר . שהארון לא יגביל.
ארון כזה יספיק?
http://www.ym-maor.co.il/items/295611-לוח-חשמל-תחת-הטיח-שקוע-ל-48-מקום-4X12-דלת-VF412P-הגר
ארון חשמל זהה אך קטן יותר טהיה מעליו.
תכלו לכוון אותי לאתר/ספק של ארונות דומים?
לא עמוקים, אך גדולים?
תודה, רן .
- Hava972
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 683
ארון 6U הינו ארון עם מקום ל 6 מקומות U, כל גובה כזה של U הינו 4.5 סמ לערך (רוב המוצרים הינם 40ממ) U אחד תופס מקום של 3 חורים על המסילה של ההתקנה.
ארון 6U מינימלי הוא בגובה 38 סמ ורוחב 56 סמ. (מידות חיצוניות)
עומק יש בין 30 ל60 סמ, קח בחשבון שבפחות מעומק 40 לא תוכל להכניס כמעת שום SWITCH סטנדרטי לארון תקשורת שאינו מוגדר כSLIM(בארון של 35 הכבילה תהיה דחוסה) ולכן הנפוץ זה 56X38X40
בארונות חשמל עם פסי דין אני לא ממליץ להשתמש לצרכי תקשורת, זה בכל מצב הולך להיות דחוס ולא שמיש כמה יפה שלא תצליח לסדר את זה, אז לכן אם כבר מכינים תקשורת אז לא תוקעים אותה בארון חשמל אלה מעבירים אותה למיקום אחר שבו אפשר להציב ארון תקשורת נורמאלי וזה מצריך טיפה חשיבה על מיקום אבל בהחלט בכל בית אפשר למצא לזה מקום כפי שרשמתי בהודעה הקודמת
ארון 6U מינימלי הוא בגובה 38 סמ ורוחב 56 סמ. (מידות חיצוניות)
עומק יש בין 30 ל60 סמ, קח בחשבון שבפחות מעומק 40 לא תוכל להכניס כמעת שום SWITCH סטנדרטי לארון תקשורת שאינו מוגדר כSLIM(בארון של 35 הכבילה תהיה דחוסה) ולכן הנפוץ זה 56X38X40
בארונות חשמל עם פסי דין אני לא ממליץ להשתמש לצרכי תקשורת, זה בכל מצב הולך להיות דחוס ולא שמיש כמה יפה שלא תצליח לסדר את זה, אז לכן אם כבר מכינים תקשורת אז לא תוקעים אותה בארון חשמל אלה מעבירים אותה למיקום אחר שבו אפשר להציב ארון תקשורת נורמאלי וזה מצריך טיפה חשיבה על מיקום אבל בהחלט בכל בית אפשר למצא לזה מקום כפי שרשמתי בהודעה הקודמת