xDuoo XD-05 התרשמות וביקורת ראשונית

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
freedom_il פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #1 

את המכשיר xDuoo XD-05 ראיתי ב Massdrop וראיתי שהוא נמכר באיביי באותו מחיר ואף פחות ע"י היצרן (סין). 540 ש"ח כולל משלוח.
מכשיר עם סט פיצ'רים מאוד מרשים ועם רשימת רכיבים ברמה גבוהה מאוד. ביקורות גם הן טובות.
מכיוון שאני מחכה ל 6XX שיגיעו עוד 3-4 חודשים (לא שמתי לב לתאריך בזמן הרכישה) החלטתי למצוא מגבר שמתאים גם למחשב, לנייד וגם לפסנתר חשמלי והזמנתי את ה xDuoo.
המכשיר הגיע לפני מספר ימים, נראה ממש נחמד ועם איכות בנייה ברמה טובה וסט אביזרים מספק שכולל כבלים וגומיות.
נוחות שימוש:
המכשיר קצת גדול. טיפה פחות מגודל של גלקסי S6 ובערך כפול או קצת יותר מעובי הטלפון. יש למכשיר שני חיבורי USB, אחד micro להטענה והשני חיבור נקבה כדי שיהיה אפשר לחבר ישירות לכבל USB OTG. אז היתרון הוא כמובן הנוחות בשימוש מטלפון וגם שאפשר להטעין בזמן שמנגנים מוסיקה מהנייד. החיסרון הוא שכדי להטעין ולהאזין ממחשב באותו זמן צריך 2 כבלים. יש לו סוללה די גדולה אז זה לא אמור להפריע אבל עדיין. סאונד בס"כ נקי למדי. יש מקומות שאולי היה יכול להיות יותר "חלק" אבל זה באמת אם מתאמצים למצוא חסרון כלשהו, לא משהו מורגש.
חוגת הווליום נעימה אבל הייתי שמח אם היה לה קצת יותר התנגדות.
עוצמה:
יש למכשיר הזה עצמה בשפע. אמנם אני משתמש כרגע באזניות פיליפס X1 אבל אני עם גיין 1 מתוך 3 בשליש-חצי מהווליום בערך.
פיצ'רים:
יש תמיכה בקצב דגימה 384Khz אם זה מעניין מישהו. גם תמיכה ב DSD ו DXD שלא ממש ניסיתי כי אין לי קבצים מתאימים לנגן. יש כמה פילטרים ל PCM כמו roll off מהיר ואיטי ודיליי מהיר. יש גם מסך חמוד שמראה מהו אות המקור ובאיזו איכות.
כפתור באס שמגביר באסים ועובד ממש טוב אבל לא ממש עושה לי את זה (גם תלוי באזניות, ב X1 הבאס מספק).
יש חיבור אופטי+קוואקס אם מישהו מתעניין בזה.
איכות קול:
סה"כ אני ממש מרוצה. לשם השוואה יש לי עדיין את ה Lecketron UHA760 וניסיתי להחליף ביניהם מספר פעמים.
ה xDuoo יותר פתוח עם צלילים מופרדים ומרגיש שיש לו במה יותר גדולה וגם יותר דגש על הגבוהים. לטוב ולרע, זה יכול להיות גם מוגזם ומעייף בווליום גבוה אבל אני חושב שלא הייתי שם לב לזה בלי ההשוואה ל 760. הוא דינמי ומתלהב שזה די נחמד. מידים טובים ובאסים טובים גם ללא הגברתם עם המתג.
הפילטרים השונים (4 במספר) נחמדים ונותנים שינוי קל יחסית אבל נחמד שאפשר לבחור משהו קטן לטעם של המשתמש.

לסיכום: מכשיר מצויין לשימוש נייד ונייח, למחירו זה ממש אחד המשתלמים. לפני כמה שנים מכשיר ברמה הזו היה עולה להערכתי בערך פי 2.

לינק שרכשתי ממנו (כשאני קניתי זה עלה טיפה פחות והמשלוח היה חצי ממה שעכשיו):
https://www.ebay.com/itm/xDuoo-XD-05-DS ... 2749.l2649

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”