מעבר אוטומטי בין שני ראוטרים
היי חברים, אני זקוק לייעוץ!
ברשותי ראוטר של D-Link שפועל בתקן AC (שקיבלתי מפרנטר במסגרת התחברות לפרטרר פייבר) וראוטר Linksys שפועל בתקן N. ה-D-Link נמצא בסלון וה-Linksys נמצא בחדר השינה; ביניהם יושב סוויץ' של Linksys והכל מחובר עם כבלי ethernet כמובן.
ראוטר ה-Linksys מוגדר כ-access point. זאת אומרת שנתתי לו IP של 192.168.1.2 (ה-D-Link יושב על 192.168.1.1) וביטלתי את ה-DHCP, כך שרק ה-D-Link מחלק כתובות IP. לשני הראוטרים הגדרתי את אותו SSID ואותן הגדרות אבטחה.
קיוויתי שכתוצאה מכל זה, כל הבית ייחשב לרשת אלחוטית אחת גדולה ושהמכשירים החכמים שלי יהיו מספיק חכמים כדי ״לעבור״ בין שני הראוטרים באופן אוטומטי. עושה רושם שזה לא המצב.
יש לזה פתרון? מה עושים בבתי עסק גדולים, שדות תעופה וכו' היכן שיש רשת אחת שמכסה את כל המתחם? אני מנסה להימנע מלכבות את ה-wi-fi בטלפון ולהדליק אותו שוב כדי שהוא יתחבר לראוטר שהכי קרוב אליו.
תודה מראש לעונים!
ברשותי ראוטר של D-Link שפועל בתקן AC (שקיבלתי מפרנטר במסגרת התחברות לפרטרר פייבר) וראוטר Linksys שפועל בתקן N. ה-D-Link נמצא בסלון וה-Linksys נמצא בחדר השינה; ביניהם יושב סוויץ' של Linksys והכל מחובר עם כבלי ethernet כמובן.
ראוטר ה-Linksys מוגדר כ-access point. זאת אומרת שנתתי לו IP של 192.168.1.2 (ה-D-Link יושב על 192.168.1.1) וביטלתי את ה-DHCP, כך שרק ה-D-Link מחלק כתובות IP. לשני הראוטרים הגדרתי את אותו SSID ואותן הגדרות אבטחה.
קיוויתי שכתוצאה מכל זה, כל הבית ייחשב לרשת אלחוטית אחת גדולה ושהמכשירים החכמים שלי יהיו מספיק חכמים כדי ״לעבור״ בין שני הראוטרים באופן אוטומטי. עושה רושם שזה לא המצב.
יש לזה פתרון? מה עושים בבתי עסק גדולים, שדות תעופה וכו' היכן שיש רשת אחת שמכסה את כל המתחם? אני מנסה להימנע מלכבות את ה-wi-fi בטלפון ולהדליק אותו שוב כדי שהוא יתחבר לראוטר שהכי קרוב אליו.
תודה מראש לעונים!
ממליץ על הaccess points של Ubiquiti. יש להם zero-handoff, רק צריך להרים איזה שרתון שיריץ את הcontroller שלהם - raspberry pi יספיק.
https://www.amazon.com/Ubiquiti-Unifi-A ... B015PRCBBI
https://www.amazon.com/Ubiquiti-Unifi-A ... B015PRCBBI
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
תתקין אפליקציה קטנה מגוגל פליי שנקראת Swifi ותחזור לפה לברך אותי.
בשדות תעופה / אתרים גדולים יש פריסה של MESH כפי שהוסבר. בכל מקרה אחר, מכשיר הקצה הוא זה שמחליט מתי לעבור בין נקודה לנקודה והדבר קורה רק כשהסיגנל יורד משמעותית (כלומר מכשיר הקצה לא מחפש לראות אם יש רשת בעצמה גבוהה יותר). את זה SWIFI פותרת, כברירת מחדל מתחילה לחפש רשתות אחרות כשמגיעים למינוס 70DB.
בשדות תעופה / אתרים גדולים יש פריסה של MESH כפי שהוסבר. בכל מקרה אחר, מכשיר הקצה הוא זה שמחליט מתי לעבור בין נקודה לנקודה והדבר קורה רק כשהסיגנל יורד משמעותית (כלומר מכשיר הקצה לא מחפש לראות אם יש רשת בעצמה גבוהה יותר). את זה SWIFI פותרת, כברירת מחדל מתחילה לחפש רשתות אחרות כשמגיעים למינוס 70DB.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
למיטב הבנתי (הדלה, יש לומר...) היות ואצלו מדובר ב-AP ולא בשתי רשתות נפרדות, יתכן וזה לא יעזור, אבל אולי אני טועה.איינשטיין כתב:תתקין אפליקציה קטנה מגוגל פליי שנקראת Swifi ותחזור לפה לברך אותי.
בשדות תעופה / אתרים גדולים יש פריסה של MESH כפי שהוסבר. בכל מקרה אחר, מכשיר הקצה הוא זה שמחליט מתי לעבור בין נקודה לנקודה והדבר קורה רק כשהסיגנל יורד משמעותית (כלומר מכשיר הקצה לא מחפש לראות אם יש רשת בעצמה גבוהה יותר). את זה SWIFI פותרת, כברירת מחדל מתחילה לחפש רשתות אחרות כשמגיעים למינוס 70DB....
זה מתוך ה-FAQ של האפליקציה:
Can this app switch between repeaters?
No, if two Access Points have the same name and encryption settings, they are saved as one wifi connection, they would have the same ID, apps like 'SWIFI' use the ID to connect to an Access point.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
הסיפור הוא די פשוט ובסיסי וגם נדון והוסבר כאן בפורום אינספור פעמים במשך השנים. לצורך זה שהלקוחות יוכלו לבצע נדידה חלקה ורציפה בין נקודות גישה השונות של אותה הרשת הביתית נדרש שכל הנקודות גישה אלה יתמכו באפשרות 802.11r של תקן WI-FI , שלא מזמן חגגה עשור לקיומה ולשימוש נרחב בה:
https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11r-2008
כמובן שאפשרות זו צריכה להיות גם מוגדרת ומופעלת גם בצורה תקינה בכל הנקודות גישה של הרשת. כל שאר הניסיונות לבצע קיצורי הדרך, קומבינות והמעקפים רק יסבכו את השימוש ברשת ויגרמו לבלגן שלם בה. מצורף צילום מסך ממכשיר הנייד שמזהה את היכולות הרשת המדוברות, כפי שזה נדרש לעבודה התקינה:
https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11r-2008
כמובן שאפשרות זו צריכה להיות גם מוגדרת ומופעלת גם בצורה תקינה בכל הנקודות גישה של הרשת. כל שאר הניסיונות לבצע קיצורי הדרך, קומבינות והמעקפים רק יסבכו את השימוש ברשת ויגרמו לבלגן שלם בה. מצורף צילום מסך ממכשיר הנייד שמזהה את היכולות הרשת המדוברות, כפי שזה נדרש לעבודה התקינה:
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 30/03/2018 16:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
·לרוב המכשירים ה"חכמים" הם לא אלו שמחליטים להתנתק מהרשת/לחפש רשת אחרת.Tomyech כתב: קיוויתי שכתוצאה מכל זה, כל הבית ייחשב לרשת אלחוטית אחת גדולה ושהמכשירים החכמים שלי יהיו מספיק חכמים כדי ״לעבור״ בין שני הראוטרים באופן אוטומטי. עושה רושם שזה לא המצב.
תודה מראש לעונים!...
במכישירים מבוססי WIN כן ניתן להגדיר זאת ובשאר אין את האפשרות הזו למעט מכשירים בודדים שיש את זה ב"אפשרויות מפתח"
בבתי עסק גדולים וכו' נקרא להם "מסחריים" (או ציבוריים) משתמשים ב CONTROLER שמנהל את הרשת.
זה בקר שדרכו מתבצע הניהול של כל ה AP הקשורים למתחם, לא נכנסים להגדרות באף AP, מגדירים הכל בבקר והוא מנהל הכל כולל את אופן הכיסוי של כל AP ומספר המשתמשים המחוברים וכך הוא זה שמעביר את המשתמש ממקום עם קליטה מועטה לנקודת גישה אחרת שתת לו יותר קליטה.
זה מעיין MESH רק הרבה יותר "חזק" מבחינת ניהול רשת
ע'ע RUCKUS / MERAKI וכמובן שיש עוד ונדורים בתחום אך אלו הכי נפוצים בתחום המסחרי
יש גם את יוביקויטי שהניהול מתבצע בתכנה ויש אפשרות לניהול דרך בקר קטן שמתאים ליישומים ביתיים
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה צודק לגבי Repeaters. אבל AP ו- Repeater אלה שני דברים שונים לגמרי.Lee כתב:למיטב הבנתי (הדלה, יש לומר...) היות ואצלו מדובר ב-AP ולא בשתי רשתות נפרדות, יתכן וזה לא יעזור, אבל אולי אני טועה.......
זה מתוך ה-FAQ של האפליקציה:
Can this app switch between repeaters?
No, if two Access Points have the same name and encryption settings, they are saved as one wifi connection, they would have the same ID, apps like 'SWIFI' use the ID to connect to an Access point....
בכל מקרה, ההמלצה שלי להגדיר SSID שונים (כלומר גם ל-AP לתת SSID שונה) ולתת ל-SWIFI לעשות את העבודה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!