הטעייה של USHOPS בקשר למשלוח כאשר שולחים חבילה באופן עצמאי לכתובת האמריקאית

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
loki2d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 658

שליחה

שלום לכולם,

קניתי מקלדת לוג'יטק ובגלל שאמזון ארצות הברית לא שולחים מוצרי לוג'יטק לארץ אז נאלצתי להשתמש בחברת שילוח חיצונית ובמקרה הנ"ל בדקתי במחשבון שילוח של USHOPS וראיתי שניתן לשלוח את המקלדת לארץ במשלוח חסכוני (זמן ההגעה לא קריטי לי) שיעלה 23 דולר בלבד. אוקיי, קניתי את המקלדת באמזון ושלחתי אותה לכתובת שלי ב-USHOPS.
אבל מה מסתבר?
אמזון אוהבים לשלוח מוצרים בחבילות יותר גדולות (ולפעמים באופן משמעותי) מהגודל הפיזי של המוצרים ויוצא שיש הרבה אוויר בחבילה ומסתבר ש-USHOPS משקללים מחיר משלוח סופי לפי משקל נפחי ולא לפי משקל פיזי (4.59 קילו משקל נפחי לעומת 2.54 קילו משקל פיזי) והמשלוח החסכוני כעת יעלה 40 דולר ובנוסף לכך צריך להוסיף עוד 2.23 דולר עבור ביטוח המשלוח. אז כן, מסתבר שניתן להשתמש בשירות "אריזה חסכונית" שעולה 5 דולר כדי לארוז מחדש את החבילה ובכך להקטין את עלויות השילוח אבל מה שמפריע לי פה באמת היא ההטעייה וההבדל בין מחיר המשלוח שמקבלים כאשר משתמשים בשירות "קונים עבורך" לבין המחיר שמקבלים כאשר שולחים חבילה באופן עצמאי כי הרי לא באמת ניתן לדעת שאמזון או כל חנות אחרת לא ישלחו את המוצר בחבילה יותר גדולה מהגודל הפיזי של המוצר.

אני יודע, חלק מהאנשים פה יגידו שאני סתם מתלונן על שטויות ושאני פשוט צריך לשלם את ה-5 דולר על השירות של האריזה חסכונית אבל השטויות האלו זה בדיוק מה שמרתיח אותי בחברות השילוח הללו.

ולעניין אחר - האם מישהו מכיר מנסיון אישי חברת שילוח שמחשבת מחיר שילוח לפי משקל פיזי ולא נפחי או מבצעת אריזה מחדש ללא עלות נוספת ?

תודה לעוזרים

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191

שליחה

אם אני זוכר נכון dealtas אורזים מחדש ללא תשלום וגובים תשלום עפ"י משקל בלבד על חבילות בגודל מסויים.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

אכן במקרה הזה עדיף dealtas - יש להם אפילו שיתוף פעולה עם ineedit לקבלת קופון הנחה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556

שליחה

@loki2d
·

אתה בהחלט לא סתם מתלונן
קרה לי כמה פעמים עם USHOPS
שירות הלקוחות ציפצף על הפניות שלי למרות שהייתי לקוח סילבר (דרגה שמצריכה די הרבה הזמנות ואמורה לתת הטבות)
הפסקתי להשתמש ועברתי ל IDGU גם הרבה יותר זולים וגם מקבלים מחיר סופי מראש בלי הפתעות

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 17:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556

שליחה

@shmizan
·

זה בדיוק העניין
אם הזמנת בקונים עבורך והגיע חבילה גדולה יותר, הם יעשו אריזה מחדש על חשבונם, הם מודעים היטב לבעיה
אבל לא תמיד אתה רוצה להשתמש בקונים עבורך. למשל עם יש לך גיפט קארד

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

מקלדת 2.5 קילו פיזי ?

בכל מקרה, הם גם מחייבים בשקלים למרות שהמחירון בדולרים. ונותנים שער דפוק בכמה אחוזים טובים !
בגלל זה - לא משתמש בהם.

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419

שליחה

mayeast כתב:מקלדת 2.5 קילו פיזי ?

בכל מקרה, הם גם מחייבים בשקלים למרות שהמחירון בדולרים. ונותנים שער דפוק בכמה אחוזים טובים !
בגלל זה - לא משתמש בהם.
...
בדיוק ! מפרסמים מחיר בדולרים ואין אפשרת לשלם בדולרים (בתחילת הדרך היתה אפשרות)

loki2d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הקטע המעניין פה שלפי דף המוצר באמזון ולפי השקלול במחשבון של USHOPS עם הלינק מאמזון רשום שמשקל המשלוח הוא 1.93 ק"ג פיזי אבל אחרי שהמוצר הגיע לכתובת שלי ביושופס אז נרשם שמשקל החבילה הוא 2.54 ק"ג פיזי. האם התווספו 610 גרם רק בגלל הקרטון הגדול והכריות אוויר שאמזון אוהבים לדחוף בקופסאות שלהם ? כנראה שלא נדע לעולם...

בגלל שבדלטס עונים סופר לאט לאימיילים בסוף החלטתי להמשיך עם יושופס וללכת על השירות "אריזה חסכונית" שעלה 5 דולר. כעת אני מקבל את מחירי המשלוח המקוריים של 23 דולר למשלוח חסכוני ו-40 דולר למשלוח מהיר. ועכשיו שמתי לב לעוד קטע מוזר - ההפרש בין מחיר הביטוח למשלוח מהיר לבין משלוח חסכוני. מדוע במשלוח המהיר הביטוח יעלה לי 1.72 דולר בעוד שבמשלוח החסכוני יעלה לי 2.44 דולר. הסכומים באמת קטנים ולא משמעותיים אבל זה פשוט מעצבן כל הדברים הקטנים הללו. למה לבטח משלוח מהיר עולה פחות כסף ? ...

טוב אז בואו נעשה סיכום של מה שהיה לנו פה:
5 דולר אריזה מחדש
2.44 דולר ביטוח משלוח
23 דולר למשלוח חסכוני (35-40 ימי עסקים)

סה"כ 30.44 דולר שהם 106.8 שקלים לפי גוגל ידידנו. לפי שער יציג יושופס 30.44 דולר הם 111.13 שקלים.
לא נראה לי שחסכתי יותר מדי לעומת פשוט להשתמש בשירות קונים עבורך אבל בכל מקרה לא הייתי משתמש בו מהסיבה הפשוטה שכנראה עד שיושופוס היו מבצעים את הקנייה עבורי באמזון אז המבצע על המוצר היה מסתיים ואז הייתי מפספס את הקנייה. אבל כנראה שבפעם הבאה לכשתהיה ננסה חברה אחרת כמו דילטס.

דרך אגב, סתם לידע כללי מבדיקה של מחיר המשלוח של המקלדת הספציפית הזו ע"י מוכר צד שלישי אבל שילוח FBA (ע"י אמזון) אזי מחיר השילוח הינו 19.7 דולר - זאת אומרת הפרש של 12 דולרים (אם ניקח גם בחשבון את שער ההמרה הלא טוב של יושופס) לרעת יושופס בשביל לקבל משלוח משמעותית יותר איטי (35-40 ימי עסקים לעומת המשלוח הזול ביותר באמזון 10-20 ימי עסקים).
כמו כן, כששולחים בתוך ארצות הברית לכתובת מקומית אזי משלמים גם מע"מ מקומי שבמקרה שלי יצא 4.56 דולר. זאת אומרת שאם אמזון כן היו משלחים את המוצר ישירות לארץ הייתי חוסך כ-16.5 דולר שזה כבר סכום לא מבוטל.

מה המסקנות מכל הסיפור מבחינתי ?
1. יש הרבה אותיות קטנות כאשר משתמשים בחברת שילוח חיצונית כמו יושופס.
2. לאמזון יש את מחירי השילוח הכי טובים בשוק וכנראה ששום חברה לא מסוגלת להתמודד איתה מהבחינה הזו.
3. אמזון (כמוכר) צריכה להתחיל לשלוח מוצרי לוג'יטק לארץ ! ! ! :)

מקווה שעזרתי למישהו עם הפוסט הזה, שבת שלום וחג שמח לכולם !

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

loki2d כתב:מדוע במשלוח המהיר הביטוח יעלה לי 1.72 דולר בעוד שבמשלוח החסכוני יעלה לי 2.44 דולר.
...
לא יודע אם זו הסיבה, אבל אפשרות אחת היא שבמשלוח איטי יש יותר סיכוי לנזק. כמה שבועות במחסנים ואולי בים, לעומת משלוח אווירי יעיל יותר.

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002

שליחה

אם הייתה אופציה לקנות את המוצר FBA למה בכלל שלחת ליושופס?

loki2d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

olorin כתב:אם הייתה אופציה לקנות את המוצר FBA למה בכלל שלחת ליושופס?
...
·כי המחיר של אמזון היה 70 דולר לעומת 107 דולר בחנות צד שלישי שמכרה עם משלוח FBA

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”