כבל HDMI - סוגים
שלום!
שמתי לב למשהו מוזר.
בתחום המחשבים כשמוכרים לנו כבל לחיבור המחשב למסך - מוכרים לנו כבל DVI רגיל. לא מנסים לדחוף חיבורים מזהב ולא מנגנים לנו על הרגש לגבי איכות הכבל.
ואכן - רואים מצויין. המידע הדיגיטלי עובר טוב מאד ואין בעיות בכלל.
בתחום הקולנוע הביתי המצב שונה. נכון שמעבר של מידע אנאלוגי דורש כבלים איכותיים (ראו כבלים למעבר אודיו). אבל למה מנסים לדחוף כבלי HDMI "איכותיים" יותר? זה מידע דיגיטלי. או שהוא עובר או שהוא לא עובר. אין מצב ביניים. ובמרחקים קצרים - אין ממש חשיבות.
שמתי לב למשהו מוזר.
בתחום המחשבים כשמוכרים לנו כבל לחיבור המחשב למסך - מוכרים לנו כבל DVI רגיל. לא מנסים לדחוף חיבורים מזהב ולא מנגנים לנו על הרגש לגבי איכות הכבל.
ואכן - רואים מצויין. המידע הדיגיטלי עובר טוב מאד ואין בעיות בכלל.
בתחום הקולנוע הביתי המצב שונה. נכון שמעבר של מידע אנאלוגי דורש כבלים איכותיים (ראו כבלים למעבר אודיו). אבל למה מנסים לדחוף כבלי HDMI "איכותיים" יותר? זה מידע דיגיטלי. או שהוא עובר או שהוא לא עובר. אין מצב ביניים. ובמרחקים קצרים - אין ממש חשיבות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כי כשמוכרים כבלים לחובבי אודיו ווידאו יודעים שפונים לקהל שהוא די תמים מבחינה טכנית כאשר האגרסיביות של המוכר מחפה על הקישקוש של המוצר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
טוב פה קצת הגזמת...Catskinner כתב:כי כשמוכרים כבלים לחובבי אודיו ווידאו יודעים שפונים לקהל שהוא די תמים מבחינה טכנית כאשר האגרסיביות של המוכר מחפה על הקישקוש של המוצר....
רוב הקונים של הכבלים היקרים
הם לא תמימים שדוחפים להם שטויות לגרון.
אלא אודיופילים רצינים ששומעים
היטב את ההבדלים בכבלים
ורק לאחר מכן קונים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תמימים אולי לא, רק שההבדלים שהם שומעים נובעים יותר משכנוע עצמי ממדידות אובייקטיביות. כך שמי שמשכנע את עצמו קל גם לשכנע אותו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.