מענרכת קולנוע ביתית - מלאה -Bose LIFESTYLE 48, ופלזמה 50
שלום לכולם,
אני די חדש בתחום ומעוניין לרכוש מערכת קולנוע ביתית מלאה הכוללת מגבר, DVD, ולפחות רמקולים 5.1.
אני מעוניין להשקיע בתחום הסאונד כ20,000 - 30,000 ש"ח והלכתי בכיוון Bose LIFESTYLE 48 (למרות שאני לא באמת צריך את הHD) עד שקראתי את החוו"ד באתר...
האם יש לכם המלצות על משהו בכיוון / חנות מקצועית (אפילו של חבר בפורום) ? עדיף למערכת שלמה ולא חלקים למרות שאני לא פוסל להרכיב משהו
בנוסף אני מחפש טלוויזית פלזמה של בין 42 - 60 אינץ ושלט חכם (עדיף עם מסך מגע...) אשמח לקבל המלצות...
חשוב רק לציין שאני לא פריק של הנושא אבל רוצה לשמוע ולראות טוב!! (לא צריך מעולה אבל לא רוצה רמקול חורק...)
תודה!!!!
אני די חדש בתחום ומעוניין לרכוש מערכת קולנוע ביתית מלאה הכוללת מגבר, DVD, ולפחות רמקולים 5.1.
אני מעוניין להשקיע בתחום הסאונד כ20,000 - 30,000 ש"ח והלכתי בכיוון Bose LIFESTYLE 48 (למרות שאני לא באמת צריך את הHD) עד שקראתי את החוו"ד באתר...
האם יש לכם המלצות על משהו בכיוון / חנות מקצועית (אפילו של חבר בפורום) ? עדיף למערכת שלמה ולא חלקים למרות שאני לא פוסל להרכיב משהו
בנוסף אני מחפש טלוויזית פלזמה של בין 42 - 60 אינץ ושלט חכם (עדיף עם מסך מגע...) אשמח לקבל המלצות...
חשוב רק לציין שאני לא פריק של הנושא אבל רוצה לשמוע ולראות טוב!! (לא צריך מעולה אבל לא רוצה רמקול חורק...)
תודה!!!!
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תשמע אני אגיד לך את האמת...
אני גם לא מבין גדול בסאונד אבל יש לי אוזן ששומעת טוב בערך ברוך השם:)
חבר שלי קנה את ה Bose LifeStyle III 28.
מבחינת העברת אות וידאו ושימושה כרסיבר וידאו היא לא עושה את העבודה. אין מספיק חיבורים, לא עושה upscail ועוד ועוד...
ומבחינת סאונד, אין אפשרויות לשנות את הקליברציה יותר מידי ולהתאים את זה לפי טמעך... רק לשים את הרמקול ב"Sweet spot" ואת כל הכיוונים הרסיבר עושה.. מצד אחד זה טוב למי שלא רוצה להתעסק אבל מצד שני אולי זו גם סוג של התפשרות (במחיר שהמערכת הזו עולה חבל להתפשר). אבל מאוד קל להתקין אותם.. הם קטנים ויפים ולא תופסים הרבה מקום... מאוד אסטטי...
הסאונד שהם מפיקים הוא סביר. הבעיה שבגלל שהם רמקולים סטלייטים הם לא מוציאים תדרים נמוכים.(באס) ואתה די מאבד את התחושה של הסרט(לטעמי). אופצית הPL שהמערכת מוציאה לא טוב (לא PLII). והסאב שלהם הוא גם לא עושה את העבודה...
לסיכום... במחיר של 17 אלף וצפונה בטוח לא הייתי קונה Bose. הם לדעתי ולטעמי לא מבצעים את העבודה שלהם וגובים מחירים מוגזמים על מוצרים שלא שווים את הכסף.
אני הייתי קונה רסיבר תותחי שעושה upscail (Yamaha 2700, Pionner AX4). במחירו בין 9 ל 10 אלף. את השאר משקיע ברמקולים, כבלים ומתאמים . (גם בערך 8 אלף וצפונה תלוי בך, בתקציב ולשימוש).
זו בכל מקרה הדעה שלי. אני מציע לך לקפוץ לחנות או לבית שמותקנת בו המערכת (שאדם מוסמך התקין ) לשמוע שירים. לראות קטעים מסרטים (עדיף גם DD וגם DTS וגם סרט שהמערכת מבצעת PL\II\IIX*) ולהתרשם בעצמך.. כל אדם והאוזן שלו.
אני גם לא מבין גדול בסאונד אבל יש לי אוזן ששומעת טוב בערך ברוך השם:)
חבר שלי קנה את ה Bose LifeStyle III 28.
מבחינת העברת אות וידאו ושימושה כרסיבר וידאו היא לא עושה את העבודה. אין מספיק חיבורים, לא עושה upscail ועוד ועוד...
ומבחינת סאונד, אין אפשרויות לשנות את הקליברציה יותר מידי ולהתאים את זה לפי טמעך... רק לשים את הרמקול ב"Sweet spot" ואת כל הכיוונים הרסיבר עושה.. מצד אחד זה טוב למי שלא רוצה להתעסק אבל מצד שני אולי זו גם סוג של התפשרות (במחיר שהמערכת הזו עולה חבל להתפשר). אבל מאוד קל להתקין אותם.. הם קטנים ויפים ולא תופסים הרבה מקום... מאוד אסטטי...
הסאונד שהם מפיקים הוא סביר. הבעיה שבגלל שהם רמקולים סטלייטים הם לא מוציאים תדרים נמוכים.(באס) ואתה די מאבד את התחושה של הסרט(לטעמי). אופצית הPL שהמערכת מוציאה לא טוב (לא PLII). והסאב שלהם הוא גם לא עושה את העבודה...
לסיכום... במחיר של 17 אלף וצפונה בטוח לא הייתי קונה Bose. הם לדעתי ולטעמי לא מבצעים את העבודה שלהם וגובים מחירים מוגזמים על מוצרים שלא שווים את הכסף.
אני הייתי קונה רסיבר תותחי שעושה upscail (Yamaha 2700, Pionner AX4). במחירו בין 9 ל 10 אלף. את השאר משקיע ברמקולים, כבלים ומתאמים . (גם בערך 8 אלף וצפונה תלוי בך, בתקציב ולשימוש).
זו בכל מקרה הדעה שלי. אני מציע לך לקפוץ לחנות או לבית שמותקנת בו המערכת (שאדם מוסמך התקין ) לשמוע שירים. לראות קטעים מסרטים (עדיף גם DD וגם DTS וגם סרט שהמערכת מבצעת PL\II\IIX*) ולהתרשם בעצמך.. כל אדם והאוזן שלו.
נערך לאחרונה על ידי Eavivi ב 27/04/2007 19:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
מצטרף להמלצת קודמי - קנה רסיבר מהדרגות הגבוהות של פיוניר או דנון או ימאה בעלות של כ- 10,000 ש"ח. הם בדרך כוללים UPSCALE (עיבוד והעלאת רמת אותות הוידאו) וכן RC - כלאמר כיוון וכיול המערכת והתאמתה לחדר אוטומטית על פי מידות החדר, מקום הישיבה, סוג וגודל הרמקולים ומיקום הרמקולים.
בנוסף קנה מערכת רמקולים סטליטיים מהסדרות הגבוהות KEF או מורל ואתה מסודר.
אם אתה מאיזור הצפון חנות מומלצת של חבר האתר היא "אניגמה" בצומת הצ'ק פוסט.
באיזור המרכז יש מספר חנויות מומלצות - סינימה פרדיסו בנמל תל אביב
העולם הדיגיטלי ברח' אוסישקין ברמת השרון
בקש מהחנות בה אתה הרוכש שיעשו לך את ההתקנה של כל המערכת כולל המסך וכולל כיוון וכיול מקצועי.
שלמה
בנוסף קנה מערכת רמקולים סטליטיים מהסדרות הגבוהות KEF או מורל ואתה מסודר.
אם אתה מאיזור הצפון חנות מומלצת של חבר האתר היא "אניגמה" בצומת הצ'ק פוסט.
באיזור המרכז יש מספר חנויות מומלצות - סינימה פרדיסו בנמל תל אביב
העולם הדיגיטלי ברח' אוסישקין ברמת השרון
בקש מהחנות בה אתה הרוכש שיעשו לך את ההתקנה של כל המערכת כולל המסך וכולל כיוון וכיול מקצועי.
שלמה
דבר ראשון במחיר שאתה מוכן לשלם אפשר לקבל טוב מאד\ מעולה - ולא צריך להסתפק בבינוני.
אין מה להשוות בין מערכת שתוכל להרכיב ב-25K לבין ה-BOSE.
המערכת המורכבת תהיה (בתנאי שתשקיע זמן בלימוד\שמיעה של אופציות) ב-5 רמות למעלה...
ותוכל לספק לך גם סטריאו איכותי (תוכל לקנות סט עם רמקולים קדמיים ריצפתיים).
גם אם השיקול הוא אסתטי - ישנן מערכות ק"ב יפות וטובות מהBOSE (מה שהוזכר:MOREL,KEF ועוד).
(גם מערכת כמו DENON 2307CI + KEF2005.2 שעלותה 11K~ , תישמע יותר טוב מה-BOSE.
-> חשוב - לפני שאתה משלם...
אין מה להשוות בין מערכת שתוכל להרכיב ב-25K לבין ה-BOSE.
המערכת המורכבת תהיה (בתנאי שתשקיע זמן בלימוד\שמיעה של אופציות) ב-5 רמות למעלה...
ותוכל לספק לך גם סטריאו איכותי (תוכל לקנות סט עם רמקולים קדמיים ריצפתיים).
גם אם השיקול הוא אסתטי - ישנן מערכות ק"ב יפות וטובות מהBOSE (מה שהוזכר:MOREL,KEF ועוד).
(גם מערכת כמו DENON 2307CI + KEF2005.2 שעלותה 11K~ , תישמע יותר טוב מה-BOSE.
-> חשוב - לפני שאתה משלם...
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
המערכות ךייפסטייל של בוז לא שוות את הכסף.
מבחינת עיצוב היום יש מערכות סרונד פי אלף יותר יפות ופי אלף יותר שוות.
לדוגמא:
KEF
קבאס
ואנטוני גאלו.
המערות הרבה הרבה הרבה הרבה יותר איכותיות , יותר זולות , ויותר יפות ומעניינות.
האם נה שאתה מחפש זה :
עיצוב?
איכות?
תמונה?
שילוב כלשהו בינהם?
כאשר תענה על הכל תוכל להתחיל לבנות מערכת כמו שצריך.
לחנויות לא הייתי הולך ככ מהר כיוון שהרווח הנקי אליהם גבוהה יותר מאשר הרווח שלך.
מבחינת עיצוב היום יש מערכות סרונד פי אלף יותר יפות ופי אלף יותר שוות.
לדוגמא:
KEF
קבאס
ואנטוני גאלו.
המערות הרבה הרבה הרבה הרבה יותר איכותיות , יותר זולות , ויותר יפות ומעניינות.
האם נה שאתה מחפש זה :
עיצוב?
איכות?
תמונה?
שילוב כלשהו בינהם?
כאשר תענה על הכל תוכל להתחיל לבנות מערכת כמו שצריך.
לחנויות לא הייתי הולך ככ מהר כיוון שהרווח הנקי אליהם גבוהה יותר מאשר הרווח שלך.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

שיש הרבה חנויות שימכרו לו עסקת חבילה שלא בהכרח תתן לו תמורה גבוהה למחיר אבל תתן להן תמורה גבוהה למחיר.
הכוונה היא גם למערכת + התקנה + יעוץ וכדו' .
לדעתי עם סט אוזניים והשקעה של קצת זמן פה ובחנויות הוא יכול למצוא משהו יותר טוב מללכת לחנות כמו הוליווד למשל בהרצליה , שידחפו לו מערכת של בוז במחיר אסטרונומי שלא משתווה למשל בשום אבל בשום פרמטר למשל ל QUAD L-LITE בכל ביקורת שקראתי עליהם (כמערכת לא שמעתי אלא רק כחלקים שונים) .
והמחיר ...
הכוונה היא גם למערכת + התקנה + יעוץ וכדו' .
לדעתי עם סט אוזניים והשקעה של קצת זמן פה ובחנויות הוא יכול למצוא משהו יותר טוב מללכת לחנות כמו הוליווד למשל בהרצליה , שידחפו לו מערכת של בוז במחיר אסטרונומי שלא משתווה למשל בשום אבל בשום פרמטר למשל ל QUAD L-LITE בכל ביקורת שקראתי עליהם (כמערכת לא שמעתי אלא רק כחלקים שונים) .
והמחיר ...
ראשית תודה על כל התגובות...
אני מחפש יותר איכות - בעיקר איכות תמונה,
אח"כ סאונד טוב,
ואז צורה יפה.
אבל הבנתי שכדאי לקנות את הרסיבר בנפרד...
יש DVD מומלץ? (עם יציאות מסויימות?)
רמקולים (עדיף לא רצפתיים ענקיים) מומלצים? (לש לשכוח שהמטרה היא קולנוע ביתית ולא מוזיקה...וכן שאני רוצה לשמוע טוב אבל לא צריך להגזים....)
תודה!!
אני מחפש יותר איכות - בעיקר איכות תמונה,
אח"כ סאונד טוב,
ואז צורה יפה.
אבל הבנתי שכדאי לקנות את הרסיבר בנפרד...
יש DVD מומלץ? (עם יציאות מסויימות?)
רמקולים (עדיף לא רצפתיים ענקיים) מומלצים? (לש לשכוח שהמטרה היא קולנוע ביתית ולא מוזיקה...וכן שאני רוצה לשמוע טוב אבל לא צריך להגזים....)
תודה!!
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

הייתי הולך על AZUR של קיימברידג' כמגבר.
KEF KHT 2005 .2
DVD של פיוניר, כמה שיותר גבוהה יותר טוב . הכל תלוי במחיר.
במסך אני פחות מבין אז ההמלצות של שאר החברים עדיפות .
זה מבחינת עיצוב וסאונד נטו.
אם יותר לכוון סאונד אבל טיפה פחות מעוצב הייתי שוקל את ה LITE של QUAD .
KEF KHT 2005 .2
DVD של פיוניר, כמה שיותר גבוהה יותר טוב . הכל תלוי במחיר.
במסך אני פחות מבין אז ההמלצות של שאר החברים עדיפות .
זה מבחינת עיצוב וסאונד נטו.
אם יותר לכוון סאונד אבל טיפה פחות מעוצב הייתי שוקל את ה LITE של QUAD .
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- נתן תודות: 6 פעמים
תראה מבחינת קולנוע ביתי לדעתי וטעמי הימאהה לוקחים את כולם.
מבחינת סטיראו זה כבר משהו אחר...
לימאהה יש גם יתרון בכל שאתה יכול להכניס להם מקור תמונה (נגיד יס) והוא מעלה את האיכות התמונה לאיכות של HD 720P
(up scaling). אז ניראה לי שזה עונה לך על הדרישות של תמונה טובה וקולנוע ביתי מצוין.
וכמו שנאמר פה הרסיבר עושה RC טוב מאוד ובכך מונע ממך התעסקויות בלתי נפסקות... (אבל עדיין כדאי להתעסק ולהתאים את הסאונד לאוזן שלך).
בקשר לרמקולים.. זה רק אתה פה לדעתי.. תלך לחנות, תשמע שם את הרמקולים עם הרסיבר שתחליט לקנות, תבדוק כמה שיותר רמקולים, תבדוק אם יש אפשרות החזרה של הרמקולים למקרה שהם לא ישמעו אותו דבר בבית שלך לאחר כיוון...(אפילו שלדעתי אי אפשר לפול ברמקולים של KEF, מורל וכו...) זה תלוי רק בך.
ועדיף לך לקחת 7.1 ומעלה.. הם ברמה יותר גבוה וגם לך תדע אולי תרצה להוסיף בעתיד עוד רמקולים...
מבחינת סטיראו זה כבר משהו אחר...
לימאהה יש גם יתרון בכל שאתה יכול להכניס להם מקור תמונה (נגיד יס) והוא מעלה את האיכות התמונה לאיכות של HD 720P
(up scaling). אז ניראה לי שזה עונה לך על הדרישות של תמונה טובה וקולנוע ביתי מצוין.
וכמו שנאמר פה הרסיבר עושה RC טוב מאוד ובכך מונע ממך התעסקויות בלתי נפסקות... (אבל עדיין כדאי להתעסק ולהתאים את הסאונד לאוזן שלך).
בקשר לרמקולים.. זה רק אתה פה לדעתי.. תלך לחנות, תשמע שם את הרמקולים עם הרסיבר שתחליט לקנות, תבדוק כמה שיותר רמקולים, תבדוק אם יש אפשרות החזרה של הרמקולים למקרה שהם לא ישמעו אותו דבר בבית שלך לאחר כיוון...(אפילו שלדעתי אי אפשר לפול ברמקולים של KEF, מורל וכו...) זה תלוי רק בך.
ועדיף לך לקחת 7.1 ומעלה.. הם ברמה יותר גבוה וגם לך תדע אולי תרצה להוסיף בעתיד עוד רמקולים...
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
רסיבר NAD דגם 753.
קומפקט דיסק של NAD דגם 522.
דיוידי פיוניר 393 או 696(1000 ש"ח הבדל).
רמקולים קדמיים מיני מוניטור פאראדיים או מוניטור 30.
אחוריים אטום או טיטאן של פאראדיים.
סנטר 350 או 370 של פאראדיים.
סאאב PDR10 או 12 של פאראדיים.
ויש לך הרכב מנצח = מערכת ברמה גבוהה.
קומפקט דיסק של NAD דגם 522.
דיוידי פיוניר 393 או 696(1000 ש"ח הבדל).
רמקולים קדמיים מיני מוניטור פאראדיים או מוניטור 30.
אחוריים אטום או טיטאן של פאראדיים.
סנטר 350 או 370 של פאראדיים.
סאאב PDR10 או 12 של פאראדיים.
ויש לך הרכב מנצח = מערכת ברמה גבוהה.
אביבי,
גם מבחינת ק"ב ARCAM הוא טוב יותר מ YAMAHA, שלא לדבר כל סטריאו.
יש לו הרבה פחות פונקציות - אבל את שני התיפקודים האלה, אין מה להשוות.
יש לו הרבה פחות פונקציות - אבל את שני התיפקודים האלה, אין מה להשוות.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

מצטרף.liorms כתב:אביבי,
יש לו הרבה פחות פונקציות - אבל את שני התיפקודים האלה, אין מה להשוות....
פונקציות זה לא הכל. אני מוותר מצדי על כל אפקטי ה DSP שקיימים חות מהאפשרות הרגילה לסראונד, והולך על מגבר איכותי .
סאונד איכותי עדיף מאשר פיצ'רים לדעתי .
לגבי תמונה לדעתי גם DVD של ימאהה טוב או פיוניר טוב או NAD או אונקיו או כל חברה כזו עד 1500 ש"ח יתן תמונה מעולה עם יחובר נכון ומומלץ לא דרך המגבר .
הלכתי קצת לאיבוד...
אתם ממליצים לחבר את הDVD/מחשב/ממיר HOT דרך המגבר ולא ישירות לטלוויזיה?
(ברור שאת יציאת השמע אני מחבר ישירות לרסיבר אבל את הווידאו גם?!?!)
ולגבי המלצה לימאהה - אני מניח שאתם מתכוונים למגבר ולא לטלוויזיה שלהם... (אם יש להם בכלל...)
אתם ממליצים לחבר את הDVD/מחשב/ממיר HOT דרך המגבר ולא ישירות לטלוויזיה?
(ברור שאת יציאת השמע אני מחבר ישירות לרסיבר אבל את הווידאו גם?!?!)
ולגבי המלצה לימאהה - אני מניח שאתם מתכוונים למגבר ולא לטלוויזיה שלהם... (אם יש להם בכלל...)