נורה חדשה ל LCD ישן או החלפת מכשיר?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
barako2012 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב. עברו 7 שנים מאז בדקתי מקרנים, והפכתי בור מחדש. יש לי פנסוניק ישן (720P) שמאוד אהבתי. השבוע ביקש להחליף נורה (הוא עובד. פשוט מתקרב ל 3000 שעות). בדקתי אפשרויות, ומוכרים שונים טענו שגם מקרן חדש וזול ייתן תפוקה טובה משמעותית, מזו אליה התרגלתי. הלכתי לראות. המקרנים שהראו לי (BENQ 534, למשל) לא עשו לי את זה. ומה שבעייתי יותר, כל מוכר מדקלם טקסטים הפוכים. למשל, בשאלת DLP לעומת LCD.
בניגוד לרמקולים, גם התצוגה לא רצינית. התנאים לא דומים לאלה שבבית. אין חושך אמיתי... הראו לי מקרנים שעמדו עקום, על חצי מסך (כדי להשוות בניהם). בקיצור, יצאתי מבולבל.

מניח שאסור לבקש כאן המלצה על חנות. חיפשתי שרשורי עבר, רק שהסברים משנת 2006 לא מאוד רלוונטים לשוק הנוכחי.

האם היום יש תשובה ברורה, באשר לשאלת החלפת נורה? LCD או DLP ? (לא ראיתי קשתות, אבל הרגיש לי לא נעים בעין. אולי זה דגם ספציפי. אולי סתם תגובה פסיכוסומטית. האם אדם שרואה קשתות, יודע בוודאות?).

לא מחפש כרגע 4K. גם לא קריטי לי 3D. השימוש הוא לסרטים, ולעיתים לספורט.
מודה על תשומת הלב

yoav245
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

DLP או LCD

שליחה #2 

שלום barako2012,
למרות ששני סוגי הנורות האלה LCD וDLP מציגים תמונה איכותית וחדה, לכל אחד מהם יש את היתרונות שלו.
אתה מחפש נורה למקרן לקולנוע ביתי ולכן הנורה הטובה ביותר בשבילך היא נורת DLP .
לנורת הDLP יש ניגדיות צבעים גבוהה ושחור יפה ואמיתי, הנורה תביא לך תמונה קולנעית על המסך בביתך...וזה מה שאתה צריך בקולנוע הביתי שלך.
נורות ה LCD טובות יותר למקרן בעבודה מכיוון שאינך יכול לשלוט באור הנכנס לחדר לכן הבהירות גבוהה יותר מאשר בנורת הDLP אבל כיוון שבביתך אתה יכול לשלוט בכמות האור הנכנס לחדר הנורה בשבילך היא נורת הDLP.
כתבתי מאמר בנושא טכנולוגיות תצוגה בקישור הזה:
http://xn--8dboje3becdl.co.il/%D7%9E%D7 ... %99%D7%9D/
שם תוכל לראות הסבר יותר מעמיק על סוגי הנורות ותוכל לראות שם את היתרונות של שתי הנורות ואולי תראה שנורת הDLP מתאימה לך יותר.
מקווה שעזרתי לך :)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”