סרטים ב-UHDTV ?
טוב ,אז אחרי קריאה קצת באינטרנט הבנתי טיפה את הנושא ...
ועכשיו שאלתי ... האם יש סרטים שמוכרים אותם בפורמט UHDTV (זאת אומרת ביחס של 16:9 ולא 21:9) ?
---
תודה לכל העוזרים
וסליחה אם זה לא הפורום הנכון
עריכה | ככל הנראה תשובה לשאלה שלי היא לא ... ולכן אשאל : איך אפשר לצמצם ככל האפשר את הפסים השחורים? (ניגון בקודי ) ללא איבוד איכות או פרטים ? כי הגעתי למצב כזה שהסרט מנוגן בשטח של פחות מ-50 אחוז מהמסך...
ועכשיו שאלתי ... האם יש סרטים שמוכרים אותם בפורמט UHDTV (זאת אומרת ביחס של 16:9 ולא 21:9) ?
---
תודה לכל העוזרים
וסליחה אם זה לא הפורום הנכון
עריכה | ככל הנראה תשובה לשאלה שלי היא לא ... ולכן אשאל : איך אפשר לצמצם ככל האפשר את הפסים השחורים? (ניגון בקודי ) ללא איבוד איכות או פרטים ? כי הגעתי למצב כזה שהסרט מנוגן בשטח של פחות מ-50 אחוז מהמסך...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20182
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
איזה מן מסך יש לך שהסרט מנוגן על פחות מ-50%?
בכל אופן, התשובה היא "אי אשפר" ללא איבוד איכות או פרטים.
אבל קודי מאפשרת למתוח את התמונה איך שבא לך, אז אתה יכול למתוח את הסרט לגובה, עד להעלמות הפסים השחורים על חשבון הצדדים או על חשבון היחס גובה\רוחב.
אבל קודי מאפשרת למתוח את התמונה איך שבא לך, אז אתה יכול למתוח את הסרט לגובה, עד להעלמות הפסים השחורים על חשבון הצדדים או על חשבון היחס גובה\רוחב.
TheCoolest כתב:איזה מן מסך יש לך שהסרט מנוגן על פחות מ-50%?
אבל קודי מאפשרת למתוח את התמונה איך שבא לך, אז אתה יכול למתוח את הסרט לגובה, עד להעלמות הפסים השחורים על חשבון הצדדים או על חשבון היחס גובה\רוחב....
·VIZIO M55E0
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא הזכרת את הנגן שאתה משתמש בו, אבל סביר מאד להניח שהבעיה היא דווקא בהגדרות הנגן.
רוב הנגנים ימתחו את התמונה לרוחב המסך, ובהתאמה לגובה תוך כדי שמירה על יחס גובה\רוחב של התמונה.
אם הגדרת בנגן zoom-out או משהו כזה, אז תהיה לך את הבעיה שאתה מתאר.
יש לי M60-D1, בעלת מערכת הפעלה זהה, ועדיין לא נתקלתי בתופעה כמו שאתה מתאר. במידה והטלוויזיה מקבלת רזולוציה נמוכה מ-4K, היא תעשה upscale ותמתח את התמונה לכל גודל המסך בצורה אוטומטית, כמו שעושה כל מסך היום.
רוב הנגנים ימתחו את התמונה לרוחב המסך, ובהתאמה לגובה תוך כדי שמירה על יחס גובה\רוחב של התמונה.
אם הגדרת בנגן zoom-out או משהו כזה, אז תהיה לך את הבעיה שאתה מתאר.
יש לי M60-D1, בעלת מערכת הפעלה זהה, ועדיין לא נתקלתי בתופעה כמו שאתה מתאר. במידה והטלוויזיה מקבלת רזולוציה נמוכה מ-4K, היא תעשה upscale ותמתח את התמונה לכל גודל המסך בצורה אוטומטית, כמו שעושה כל מסך היום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
קודי מאד פשוט.
תסתכל בתפריט הווידאו בזמן הניגון.
תוודא שהרזולוציה בשילד מוגדרת על 4K עבור צפייה בתכני 4K.
תסתכל בתפריט הווידאו בזמן הניגון.
תוודא שהרזולוציה בשילד מוגדרת על 4K עבור צפייה בתכני 4K.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
בקודי יש אפשרות תצוגה שנקראת 'מתיחה 16:9'. אני לא בטוח, אך נראה שזה עושה 'מתיחה חכמה' שמותחת רק את קצוות התמונה ולא את המרכז, כך שכמעט ולא נוצר עיוות.
שים לב שאפשר להפעיל את זה רק על סרטים בפורמט MKV בקידוד X265/X264. מה שבקידוד AVC לא ניתן למתוח.
שים לב שאפשר להפעיל את זה רק על סרטים בפורמט MKV בקידוד X265/X264. מה שבקידוד AVC לא ניתן למתוח.