עזרה בהחלפת כבלים לרמקולים
שלום לכולם,
ברשותי מגבר HK AVR-235 + קדמיים PolkAudio RTI10.
נכון להיום הרמקולים מחוברים בכבלים מאד פשוטים (4מ"מ הכי זולים שמצאתי בזמנו...) והשמע רחוק מלהיות משכנע.
הבעיה היא שעקב מבנה הסלון שלי אחד הרמקולים שלי נמצא במרחק של כמעט 10 מ' מהמגבר ושדרוג כבלים ידרוש כמעט 20מ' כבל.
שאלות :
1. יש איזו דרגת ביניים של כבלים שניתן לרכוש (גם בחו"ל) שישפרו את המצב בתחום ה-500 עד 1000 ש"ח (או שבתחום המחירים הזה אין טעם אפילו לנסות) ?
2. האם כדאי לחפש כבלים משומשים (או שהם "מתיישנים" עם הזמן ומאבדים איכות) ?
הרבה תודה,
דורון.
ברשותי מגבר HK AVR-235 + קדמיים PolkAudio RTI10.
נכון להיום הרמקולים מחוברים בכבלים מאד פשוטים (4מ"מ הכי זולים שמצאתי בזמנו...) והשמע רחוק מלהיות משכנע.
הבעיה היא שעקב מבנה הסלון שלי אחד הרמקולים שלי נמצא במרחק של כמעט 10 מ' מהמגבר ושדרוג כבלים ידרוש כמעט 20מ' כבל.
שאלות :
1. יש איזו דרגת ביניים של כבלים שניתן לרכוש (גם בחו"ל) שישפרו את המצב בתחום ה-500 עד 1000 ש"ח (או שבתחום המחירים הזה אין טעם אפילו לנסות) ?
2. האם כדאי לחפש כבלים משומשים (או שהם "מתיישנים" עם הזמן ומאבדים איכות) ?
הרבה תודה,
דורון.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
למה לא?
אנו זקוקים לכ 20 מטר.
ב500 ש"ח:
20 מטר של :
http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=568
או
http://www.audio1.co.il/products/12633 שיהיה אפילו 400 ש"ח.
ב1000 ש"ח :
http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=645
וב1100 תוכל כבר לקחת את זה:
http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=566
שזה כמו הקודם רק עם ציפוי כסף ולכן עדיף.
מה שכמו כן יכול להיות הוא שהרמקולים לא מסודרים נכון בסלון.
בנוסף משהו שלא שמים לב לפעמים היא טעות של חוסר תשומת לב בחיבורי ה +/- .
נסה קודם כל לבדוק שכל ה+/- נכונים , אם יש BI-WIRE לפעמים חיבור או ל HF או לLF נותן סאונד שונה, ואולי אם יש BI-WIRE אפשר לקנות עוד כבל פשוט של 4mm (אם תרצה יש לי גליל בבית
) ולעשות BI-WIRE מלא.
כמו כן יכול להיות שהבעיות נובעות מחובר תאימות של החלקים , מחוסר תאימות של הציוד למבנה הסלון וכמו כן יכול להיות ש RCA שמחוברים לא מספיק טובים , למשל אני סובל מהבעיה הזו , שיש לי כבל RCA שלא מנצל את המערכת עד סופה. אמנם נשמע טוב אבל ידוע לי שיש לי עוד איזה 30 אחוז להוציא מהמערכת לפחות..
אנו זקוקים לכ 20 מטר.
ב500 ש"ח:
20 מטר של :
http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=568
או
http://www.audio1.co.il/products/12633 שיהיה אפילו 400 ש"ח.
ב1000 ש"ח :
http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=645
וב1100 תוכל כבר לקחת את זה:
http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=566
שזה כמו הקודם רק עם ציפוי כסף ולכן עדיף.
מה שכמו כן יכול להיות הוא שהרמקולים לא מסודרים נכון בסלון.
בנוסף משהו שלא שמים לב לפעמים היא טעות של חוסר תשומת לב בחיבורי ה +/- .
נסה קודם כל לבדוק שכל ה+/- נכונים , אם יש BI-WIRE לפעמים חיבור או ל HF או לLF נותן סאונד שונה, ואולי אם יש BI-WIRE אפשר לקנות עוד כבל פשוט של 4mm (אם תרצה יש לי גליל בבית
כמו כן יכול להיות שהבעיות נובעות מחובר תאימות של החלקים , מחוסר תאימות של הציוד למבנה הסלון וכמו כן יכול להיות ש RCA שמחוברים לא מספיק טובים , למשל אני סובל מהבעיה הזו , שיש לי כבל RCA שלא מנצל את המערכת עד סופה. אמנם נשמע טוב אבל ידוע לי שיש לי עוד איזה 30 אחוז להוציא מהמערכת לפחות..
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- קיבל תודות: 0
BigD,
בוא נלך לרגע צעד אחד אחורה.
כשאתה אומר "והשמע רחוק מלהיות משכנע" למה אתה בדיוק מתכוון ?
איך הגעת למסקנה שהכבלים יפתרו לך את הבעיה ?
אבל לשאלה עצמה, כן יש דרגות שונות של כבלים.
לגבי משומש, זה תלוי וכל מקרה לגופו.
בוא נלך לרגע צעד אחד אחורה.
כשאתה אומר "והשמע רחוק מלהיות משכנע" למה אתה בדיוק מתכוון ?
איך הגעת למסקנה שהכבלים יפתרו לך את הבעיה ?
אבל לשאלה עצמה, כן יש דרגות שונות של כבלים.
לגבי משומש, זה תלוי וכל מקרה לגופו.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
20 מטר, זהו מרחק גדול היוצר בעיות הנחתה ובעיות נוספות אם לא משתמשים בכבל איכותי, אך חייבת להימצא פשרה.
תנסה לפנות לאילן טמיר, הוא מביא כבלים של NAIM AUDIO במגוון רמות מחיר, והכבל הלבן הבסיסי שלהם איכותי יחסית והוא תואם את רמת המחיר שלך.
שמעתי בהדגמה את הכבל הבסיסי של NAIM על מרחק של כ-12-15 מטר והתוצאה היתה מפתיעה וטובה.
מצד שני, אין לך מושג עד כמה כבל הרמקול חשוב לאיכות הצליל (מנסיון!), ואני לא הייתי חוסך בזה.
תנסה לפנות לאילן טמיר, הוא מביא כבלים של NAIM AUDIO במגוון רמות מחיר, והכבל הלבן הבסיסי שלהם איכותי יחסית והוא תואם את רמת המחיר שלך.
שמעתי בהדגמה את הכבל הבסיסי של NAIM על מרחק של כ-12-15 מטר והתוצאה היתה מפתיעה וטובה.
מצד שני, אין לך מושג עד כמה כבל הרמקול חשוב לאיכות הצליל (מנסיון!), ואני לא הייתי חוסך בזה.
The Black Wax
תודה רבה על העזרה המפורטת - באמת קיוויתי שאפשר למצוא דברים סבירים במחירים האלה.
לאפי : "נשמע רחוק מלהיות משכנע" = נשמע פחות טוב מאותו הציוד בחנות (ופחות טוב ממה שלדעתי השילוב אמור להפיק).
ברור לי שהבעיה יכולה לנבוע מהנגן, מהאקוסטיקה בחדר וכו' אבל המקור של המוזיקה הוא סטרימר MG-350 שמחובר למגבר בחיבור אופטי ואני מנגן mp3 בדגימה של 256k ומעלה (כך שלא נראה לי שהבעיה נובעת משם) - אז מה שנשאר זה בעיקר כבלי רמקולים ואקוסטיקה. אם יכולים להיות עוד גורמים - אני מאד אשמח לשמוע ולנסות (בדקתי קוטביות חיבורים - תקינה).
רציתי לחדד את השאלה על קניית משומשים - האם בד"כ מדובר בקניה מומלצת ? יש דרך לדעת מה המצב של כבל משומש (מעבר לחיבור שלו למערכת ושמיעת מוסיקה) ?
לאפי : "נשמע רחוק מלהיות משכנע" = נשמע פחות טוב מאותו הציוד בחנות (ופחות טוב ממה שלדעתי השילוב אמור להפיק).
ברור לי שהבעיה יכולה לנבוע מהנגן, מהאקוסטיקה בחדר וכו' אבל המקור של המוזיקה הוא סטרימר MG-350 שמחובר למגבר בחיבור אופטי ואני מנגן mp3 בדגימה של 256k ומעלה (כך שלא נראה לי שהבעיה נובעת משם) - אז מה שנשאר זה בעיקר כבלי רמקולים ואקוסטיקה. אם יכולים להיות עוד גורמים - אני מאד אשמח לשמוע ולנסות (בדקתי קוטביות חיבורים - תקינה).
רציתי לחדד את השאלה על קניית משומשים - האם בד"כ מדובר בקניה מומלצת ? יש דרך לדעת מה המצב של כבל משומש (מעבר לחיבור שלו למערכת ושמיעת מוסיקה) ?
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- קיבל תודות: 0
תישמע...
עדין לא ברור לי מה בדיוק הבעיה אצלך.
אבל אתה שואל איפה הבעיה ?
הבעיה יכולה להיות בכל אחד מהרכיבים בסט אפ.
מקור, רסיבר, רמקולים וכן גם כבלים.
אז אם תוכל לפרט קצת יותר מה אתה מרגיש, זה יעזור.
כי אני חושש, שאם תחליף את הכבלים, הקפיצה באיכות לא תהיה גדולה כמו שאתה מצפה.
אבל... מאוד יכול להיות שאני טועה.
מה שאני ממליץ לך מעבר לזה שתפרט לנו מה הבעיה.
לך לחנות אודיו טובה שישיאלו לך כבלים טובים לבדיקה.
וספר לנו מה ההבדל.
עדין לא ברור לי מה בדיוק הבעיה אצלך.
אבל אתה שואל איפה הבעיה ?
הבעיה יכולה להיות בכל אחד מהרכיבים בסט אפ.
מקור, רסיבר, רמקולים וכן גם כבלים.
אז אם תוכל לפרט קצת יותר מה אתה מרגיש, זה יעזור.
כי אני חושש, שאם תחליף את הכבלים, הקפיצה באיכות לא תהיה גדולה כמו שאתה מצפה.
אבל... מאוד יכול להיות שאני טועה.
מה שאני ממליץ לך מעבר לזה שתפרט לנו מה הבעיה.
לך לחנות אודיו טובה שישיאלו לך כבלים טובים לבדיקה.
וספר לנו מה ההבדל.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
ביג.
אף כבל לא יעזור במקרה שלך.
כמה סיבות.
1- המקור והשימוש ב-MP3 גם אם הוא 320 אינך יודע איך כיווצו אותו , אינך יודע כמה הוא היה לפני , יכול להיות שהוא היה 128 אחר כך ניצרב כ-WAVE וירד למחשב אחר וכווץ ל-320 . כלומר זה לא אומר כלום כל עוד לא הורדת את זה מהדיסק המקורי ואז כיווצת ל-320.
2- המגבר שלך אינו מסוגל לשקף שינוי מכבל , בנוסף הרמקול גם אינו מסוגל לעשות זאת.
במקרה שלך חשוב לרכוש כבל שלא מתחמצן {לא מחליד} וזה הכל ... ואם שלך אינו חלוד תשאר איתו.
עכשיו בוא נראה איך פותרים את הבעיה שלך.
1- איזה מוסיקה אתה שומע?
2- מה מפריע לך במערכת? לא מאוזן? לא מפורט?
3- תמונה של הסלון + מיקומים יעזרו מאוד.
במקרה הזה אני עם אפי.
אף כבל לא יעזור במקרה שלך.
כמה סיבות.
1- המקור והשימוש ב-MP3 גם אם הוא 320 אינך יודע איך כיווצו אותו , אינך יודע כמה הוא היה לפני , יכול להיות שהוא היה 128 אחר כך ניצרב כ-WAVE וירד למחשב אחר וכווץ ל-320 . כלומר זה לא אומר כלום כל עוד לא הורדת את זה מהדיסק המקורי ואז כיווצת ל-320.
2- המגבר שלך אינו מסוגל לשקף שינוי מכבל , בנוסף הרמקול גם אינו מסוגל לעשות זאת.
במקרה שלך חשוב לרכוש כבל שלא מתחמצן {לא מחליד} וזה הכל ... ואם שלך אינו חלוד תשאר איתו.
עכשיו בוא נראה איך פותרים את הבעיה שלך.
1- איזה מוסיקה אתה שומע?
2- מה מפריע לך במערכת? לא מאוזן? לא מפורט?
3- תמונה של הסלון + מיקומים יעזרו מאוד.
במקרה הזה אני עם אפי.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".