האם ניתן לגלות סוג חיבור (AאוB) בלי לפרק שקע קיים ?
שלום,
לפני כשנה העברנו בבית כבילה שכמובן כללה חיבור תקעי קינגסטון בקצוות (ב3 מתוך 4 חדרים בבית).
כעט אני רוצה לחבר תקע בחדר ה4 ולא זכור לי האם חברנו A או B.
האם ישנה תוכנה שיכולה להצביע על סוג החיבור או שאין ברירה והבדיקה נעשית ידנית בלבד ?
פיסית הגישה לקופסאות הקינגסטון לא הכי נוחה אבל אם אין ברירה , אפתח קופסא אחת ואנסה לזהות את סוג החיבור
נ.ב בשלושת החדרים בהם חברנו תקעים, נמצאים מחשבים המריצים ווינדוס , בחדר הרביעי יהיה סטרימר אנדרואיד.
תודה רבה
לפני כשנה העברנו בבית כבילה שכמובן כללה חיבור תקעי קינגסטון בקצוות (ב3 מתוך 4 חדרים בבית).
כעט אני רוצה לחבר תקע בחדר ה4 ולא זכור לי האם חברנו A או B.
האם ישנה תוכנה שיכולה להצביע על סוג החיבור או שאין ברירה והבדיקה נעשית ידנית בלבד ?
פיסית הגישה לקופסאות הקינגסטון לא הכי נוחה אבל אם אין ברירה , אפתח קופסא אחת ואנסה לזהות את סוג החיבור
נ.ב בשלושת החדרים בהם חברנו תקעים, נמצאים מחשבים המריצים ווינדוס , בחדר הרביעי יהיה סטרימר אנדרואיד.
תודה רבה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
כמובן שאין כל דרך לדעת, אלא באמצעות בדיקה .
הרי ההבדל הוא רק בצבעי החיווט, לא בחיווט עצמו (פין לפין)
כך שאין תוכנה או מכשיר שיודע להגיד מה צבע בחיווט לכל פין.
כיוון שמדובר בשקע, ולא בתקע שצריך לחתוך,
פשוט חווט בשיטה אחת.
לא עובד? תנתק ותחווט שוב לפי השיטה השניה.
למה מחובר הצד השני של הכבל אותו תחווט לשקע החדש?
תבדוק בצד השני אין הוא מחווט.
הרי ההבדל הוא רק בצבעי החיווט, לא בחיווט עצמו (פין לפין)
כך שאין תוכנה או מכשיר שיודע להגיד מה צבע בחיווט לכל פין.
כיוון שמדובר בשקע, ולא בתקע שצריך לחתוך,
פשוט חווט בשיטה אחת.
לא עובד? תנתק ותחווט שוב לפי השיטה השניה.
למה מחובר הצד השני של הכבל אותו תחווט לשקע החדש?
תבדוק בצד השני אין הוא מחווט.
הכי טוב "שיטת מצליח" תמיד יש 50% להיות צודק 
אם כולם נגיד מחוברים B ,חיבור A בחדר הרביעי יגרום לכך שבחדר זה לא תהיה רשת.
הצד השני הוא תקע 1 מתוך 4 ,כולם מחוברים ,רק נשאר לחבר את הצד השני בחדר הרביעי (בזמנו לא הצלחנו למשוך את הכבל לחדר הרביעי ,אחרת היינו מסיימים את כל החיבורים עוד באותו היום)
אם כולם נגיד מחוברים B ,חיבור A בחדר הרביעי יגרום לכך שבחדר זה לא תהיה רשת.
הצד השני הוא תקע 1 מתוך 4 ,כולם מחוברים ,רק נשאר לחבר את הצד השני בחדר הרביעי (בזמנו לא הצלחנו למשוך את הכבל לחדר הרביעי ,אחרת היינו מסיימים את כל החיבורים עוד באותו היום)
ניתן לבדוק עם טסטר פשוט כמו שהוצע.
בנוסף, מצב בו צד אחד מחובר בחיבור A והשני בחיבור B נקרא crossover. אם הראוטר או הסוויץ' בארון התקשורת תומך ב-Auto MDI/MDIX (נדיר שאין תמיכה בזה) אז רכיב התקשורת יתאים את עצמו לתצורת הכבל, לא משנה אם הוא כבל ישר או קרוס. כלומר, תוכל לחווט תקע A או B כרצונך והכל יעבוד.
בנוסף, מצב בו צד אחד מחובר בחיבור A והשני בחיבור B נקרא crossover. אם הראוטר או הסוויץ' בארון התקשורת תומך ב-Auto MDI/MDIX (נדיר שאין תמיכה בזה) אז רכיב התקשורת יתאים את עצמו לתצורת הכבל, לא משנה אם הוא כבל ישר או קרוס. כלומר, תוכל לחווט תקע A או B כרצונך והכל יעבוד.
תחבר את שני הקצוות של הכבל לטסטר (אם אחד הקצוות הוא שקע אז תחבר אותו לטסטר עם כבל שבדקת קודם שהוא תקין). כשהטסטר פועל - החצי האקטיבי מדליק אור על המספרים 1-8 לפי הסדר, שמייצגים את הגידים בתוך הכבל. החצי השני של הטסטר אמור להאיר את אותם מספרים בהתאם. אם סדר המספרים שונה - הכבל בקרוס. אם חלק לא נדלקים או שנדלקים לך כמה ביחד - הכבל לא תקין (ברוב המקרים באשמת התקע או השקע).