הפרעה סטטית בעת צפיה בפלזמה

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הגעתי למסקנה כי ההפרעה אותה תיארתי בשרשור על האיזולטור לא נגרמה כתוצאה מgroundloop, על כן פצחתי בשרשור חדש.
תיאור ההפרעה- הופעת פסים כמעט בלתי נראים לאורך, העומדים במקומם, כאשר הרקע גס (דהיינו כשהתוכנית לא כוללת פרטים רבים) למשל משחקי כדורגל, רקע לבן שממלא את המסך כפי שנראים תפריטי הוט וכו'. האם למישהו הפתרונים?

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2 

מצאתי את זה באתר של פנסוניק (דווקא). האם יכול להיות שזה רלוונטי גם לגבי? למרות שמדובר בקטע על DVD וHD?

16. Why do I still see black bars on my widescreen TV when viewing certain widescreen DVDs and HDTV broadcasts?
Even though a television station may be broadcasting in a high definition format, they may still make use of standard (or analog) video signals as a source. In order to accommodate the wide screen format of high definition digital transmissions, vertical side bars are inserted by the broadcaster.

By default, Panasonic plasmas display 720P and 1080i high definition transmissions in their native FULL aspect mode.

Your widescreen TV has an aspect ratio of 16:9 (1.78:1), which is the aspect ratio of HDTV. However, movies are filmed at several different aspect ratios, including 2.35:1. Also referred to as "CinemaScope", 2.35:1 is a very panoramic aspect ratio that provides a wide field of view in the theater. CinemaScope is much wider than your widescreen TV, so it still requires the use of letterboxing ("black bars") to fit the entire image on screen. Some TVs and DVD players have a zoom function that allows you to blow up the image so it fills the screen, but the sides of the image must be cropped in order to do so.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

תשנה את פרמט הצפיה (בין 3:4 ו16:9) ותיראה אים הקוים זזים עים הפורמט או שנישארים במקום..

.

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אפשרי לביצוע אבל זה יהיה קטן (ב4:3) ולא בטוח שיהיה אפשר לשים לב לזה. בכל מקרה אני אבדוק.
הועלתה הצעה להפריד את המכשירים בחיבור החשמל- האם הפרעה מסוג כזה לא אמורה להתבטא בפסים שזזים על המסך ולא מקובעים?

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0

שליחה #5 

היה חבר שהיה לא פס כזה עם ממיר PACE וזה היה אכן GROUNDLOOP, אבל זה עבר כאשר התקינו אצלו ISOLATOR.

כאשר התקינו אצלי ISOLATOR היו לי פסים שירדו וה נאלם לא מיד אלא אחרי כמה ימים.

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

והפסים היו לאורך וקבועים במקומם?

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

שמתי על 4:3, זה עדיין שם.
השארתי רק את הטלויזיה מחוברת לשקע (שקע כפול, באחד יש מפצל אבל בשני רק הטלויזיה מחוברת) ועדיין יש. מה יכול להיות הגורם?

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לא נראה לי שזה קשור לאיכות השידור בערוצים מסוימים, מכיון שניתן להבחין בכך גם בתפריט הלבן של הוט.
אני היחיד שמתאר דבר כזה?

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תנתק את הכבל הלבן מהקיר . אם אז לא תרא את הפס, מדובר ב GROUNDLOOP. אז תצטרך לזהות איזה מכשיר גורם לבעיה. מנתקים כל המכשירים כולל RECEIVER בינהם ומהחשמל פרט למסך ומקור אחד ובוחנים אחד אחד כל המקורות עד שמוצאים המקור ה"אשם" (בד"כ הממיר אלפעמים ה RECEIVER)

מה שכתבתי קודם על ממיר PACE כן היה פס קבוע אחד.

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

lito,
אם אני מנתק את הלבן איך אני יכול לראות משהו?

הערה-אין רסיבר. בשקע הספציפי שמורכב משני שקעים מחובר המסך בלבד ולידו (על מפצל) הממיר, הוידאו ועוד משהו (כנראה הקומפקט או הpreamp).

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אתה תראה את המסך שחור והודעת תקלה של HOT .
אחרי זה תנסה לנתק הכל מהחשמל והכבלים בין המכשירים פרט מהפלזמה והממיר. אם אין פס תמשיך כדי לאתר איזה מכשיר גורם לבעיה.

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

חוץ מהממיר ניתקתי הכל, עדיין מופיע. אני אנתק את הממיר ואראה מה קורה באנלוגי, אבל לדעתי גם שם יהיה אפשר לראות את זה. אין לי כיוון לגבי העניין.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אם מופיע כאשר המסך פועל עם הממיר ומנותק מכל מכשיר אחר זה אומר שכנראה הממיר גורם לזה. בתנאי שכאשר ניתקת מהקיר את כבל האנטנה הלבן לא היה פס.

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אני אעשה מחר בדיקה נוספת ואדווח.

josef_he פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

היתכן וטעיתי לחלוטין בכיוון וההפרעה היא תוצאה של Uneven Screen Uniformity (Dirty (Screen ולא של גורם חיצוני?
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP42 ... uality.php

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”