DIY ... רשת ביתית ... אפשרי?!
היי, בעקבות כמה פעמים שקיבלתי פה הדרכה מצויינת מנסה להרים פה עוד נושא.
אני לקראת סיום בנייה והעבירו לי בכל הבית כבלי תקשורת CAT7.
קניתי 2 סוויצ'ים, אחד מנוהל (מרכזי לבית ושולט על קומה ראשונה) של Cisco ועוד אחד של TPLink (שולט על קומה שנייה), שניהם בעלי 24/28 פורטים, ראוטר אלחוטי שמחובר אליו סיב אופטי של הקיבוץ, ראוטר אלחוטי שלי (חזק, של TPLink עם קליטה טובה, של הקיבוץ לא משהו...) וכעת מגיע השלב לחיבור/קינפוג הסוויצ'ים וביצוע חיבור כל נקודות הרשת בבית (16 במספר - 8 קומה עליונה ו-8 קומה שנייה) מצד אחד לקונקטור מתאים בקיר (שמוכן כבר על ידי החשמלאים לחיווט ולחיצה) ומצד שני לסוויצ'ים. כמו כן, בקרוב יגיע גם NAS מרכזי לבית, סטרימרים וכו', ממירים של יס עם מאריכים עיניות שיגיעו עד לארונות מהחדרים והסלון וכולם ישבו בארונות התקשורת בקומה הראשונה (אני רוצה שם ארון 15U עם מדפים, ומאוורר כדי שיהיה מקום להכל) ובקומה השנייה (שם קיים ארון עץ גבוה מאוורר)
ניגשתי ל-2 בעלי מקצוע לקבל הצעת מחיר והתחילו לזרוק לי גם Patch Panel שיש לקנות ושניהם נתנו הצעת מחיר לארון, שאר הציוד ועבודה באיזור ה-3600₪.
רציתי לדעת, לאדם טכני שמבין דבר או שניים, האם יש מצב לבצע לבד בקניית הציוד המתאים (איזה?) ועם מדריך טוב שיפורסם פה כאשר העלות היא רק של ציוד (איפה כדאי לקנות?) וכמובן הסיפוק שעשית הכל בעצמך (אהה ... וגם חסכת כסף שאין לך בסיום הבנייה ...)?
אני לקראת סיום בנייה והעבירו לי בכל הבית כבלי תקשורת CAT7.
קניתי 2 סוויצ'ים, אחד מנוהל (מרכזי לבית ושולט על קומה ראשונה) של Cisco ועוד אחד של TPLink (שולט על קומה שנייה), שניהם בעלי 24/28 פורטים, ראוטר אלחוטי שמחובר אליו סיב אופטי של הקיבוץ, ראוטר אלחוטי שלי (חזק, של TPLink עם קליטה טובה, של הקיבוץ לא משהו...) וכעת מגיע השלב לחיבור/קינפוג הסוויצ'ים וביצוע חיבור כל נקודות הרשת בבית (16 במספר - 8 קומה עליונה ו-8 קומה שנייה) מצד אחד לקונקטור מתאים בקיר (שמוכן כבר על ידי החשמלאים לחיווט ולחיצה) ומצד שני לסוויצ'ים. כמו כן, בקרוב יגיע גם NAS מרכזי לבית, סטרימרים וכו', ממירים של יס עם מאריכים עיניות שיגיעו עד לארונות מהחדרים והסלון וכולם ישבו בארונות התקשורת בקומה הראשונה (אני רוצה שם ארון 15U עם מדפים, ומאוורר כדי שיהיה מקום להכל) ובקומה השנייה (שם קיים ארון עץ גבוה מאוורר)
ניגשתי ל-2 בעלי מקצוע לקבל הצעת מחיר והתחילו לזרוק לי גם Patch Panel שיש לקנות ושניהם נתנו הצעת מחיר לארון, שאר הציוד ועבודה באיזור ה-3600₪.
רציתי לדעת, לאדם טכני שמבין דבר או שניים, האם יש מצב לבצע לבד בקניית הציוד המתאים (איזה?) ועם מדריך טוב שיפורסם פה כאשר העלות היא רק של ציוד (איפה כדאי לקנות?) וכמובן הסיפוק שעשית הכל בעצמך (אהה ... וגם חסכת כסף שאין לך בסיום הבנייה ...)?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
@lironH
בוודאי שאפשר לבד. מניח שתחסוך כמה לירות וכמובן שתרוויח את ההנאה שבעשייה העצמית.
פאצ׳ פאנל הוא nice to have אבל היות ויש לך בסהכ 16 חיבורים (מניח שרובם אם לא כולם ישארו סטאטיים אחרי ההתקנה) , אז לדעתי האישית זה לא חובה.
הלחיצות פה זה באמת החלק הפשוט … בכלל - מעבר לארון / פאצ׳ פאנל בצד של ציוד פיזי, רוב העבודה היא ״קוסמטית״.
אני לא יודע מה בדיוק הציעו לך אבל כדי לפשט עניינים - קח את רשימת הציוד המוצעת ובדוק זמינות ומחיר באתר הבא —
http://www.cable.co.il/
נסה ותהנה
איפה אתה בונה ד״א ??
בוודאי שאפשר לבד. מניח שתחסוך כמה לירות וכמובן שתרוויח את ההנאה שבעשייה העצמית.
פאצ׳ פאנל הוא nice to have אבל היות ויש לך בסהכ 16 חיבורים (מניח שרובם אם לא כולם ישארו סטאטיים אחרי ההתקנה) , אז לדעתי האישית זה לא חובה.
הלחיצות פה זה באמת החלק הפשוט … בכלל - מעבר לארון / פאצ׳ פאנל בצד של ציוד פיזי, רוב העבודה היא ״קוסמטית״.
אני לא יודע מה בדיוק הציעו לך אבל כדי לפשט עניינים - קח את רשימת הציוד המוצעת ובדוק זמינות ומחיר באתר הבא —
http://www.cable.co.il/
נסה ותהנה
איפה אתה בונה ד״א ??
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא צריך patch panel.
זה נחמד ברשת בינונית ומעלה.
מאפשר גמישות ונוחות בעת צורך בשינויים.
בבית? ממש nice to have, אם מעוניינים בסדר מופתי של החיווט.
הרשת תעבוד יופי גם בלי זה.
הרשת תעבוד יופי גם בלי זה.
אני בונה בצפון, קיבוץ געתון.
יש איפשהו מדריכים לכל הסיפור הזה?
תוכלו להמליץ?
איך מבצעים לחיצה (שוב ... CAT7)?
איך מקנפגים את הסוויצ'ים?
איך מעבירים אותו מראוטר של סיב אופטי לסוויץ' ולראוטר אלחוטי אחר (שהוא יהיה הראוטר האלחוטי היחיד)?
איך עושים סדר בארונות התקשורת?
איך ה-nas מתחבר לסיפור הזה?
האם ניתן למשוך עיניות מהסלון לחדר תקשורת (יש לי חוטי משיכה עם קוברה 50) לשליטה הממיר, רסיבר וכו'?
יש איפשהו מדריכים לכל הסיפור הזה?
תוכלו להמליץ?
איך מבצעים לחיצה (שוב ... CAT7)?
איך מקנפגים את הסוויצ'ים?
איך מעבירים אותו מראוטר של סיב אופטי לסוויץ' ולראוטר אלחוטי אחר (שהוא יהיה הראוטר האלחוטי היחיד)?
איך עושים סדר בארונות התקשורת?
איך ה-nas מתחבר לסיפור הזה?
האם ניתן למשוך עיניות מהסלון לחדר תקשורת (יש לי חוטי משיכה עם קוברה 50) לשליטה הממיר, רסיבר וכו'?
להכל תמצא סרטונים ביוטיוב והסברים בגוגל.
דבר אחד לא הבנתי, למשוך כבלים של עיניות IR מכל החדרים לנקודה אחת נשמע לי כמו הרבה בלאגן. איך תחבר את הטלוויזיות לממירים של יס שבארון התקשורת? כבלי HDMI לכל הבית?
שקלת לעבור לסטינג טיוי? גם יש שם את רוב התכנים של יס וגם לא צריך ממירים מגושמים, מספיק סטרימר מי בוקס בגודל כף יד או טלוויזיה חכמה עם אנדרואיד טיוי. זה יחסוך לך גם את הארון תקשורת הגדול, תוכל לקנות ארון קטן יותר במקום.
דבר אחד לא הבנתי, למשוך כבלים של עיניות IR מכל החדרים לנקודה אחת נשמע לי כמו הרבה בלאגן. איך תחבר את הטלוויזיות לממירים של יס שבארון התקשורת? כבלי HDMI לכל הבית?
שקלת לעבור לסטינג טיוי? גם יש שם את רוב התכנים של יס וגם לא צריך ממירים מגושמים, מספיק סטרימר מי בוקס בגודל כף יד או טלוויזיה חכמה עם אנדרואיד טיוי. זה יחסוך לך גם את הארון תקשורת הגדול, תוכל לקנות ארון קטן יותר במקום.
·אז איך אתה מחווט CAT7 ?Amir64 כתב:לא צריך patch panel.
הרשת תעבוד יופי גם בלי זה....
- Amir64
-
- גורו

שמעת על CG45?Hava972 כתב:·אז איך אתה מחווט CAT7 ?.........
- Amir64
-
- גורו

בכלל,
לא מבין אנשים שחושבים שתקן מתקדם יותר עדיף על פני התקן הקודם.
CAT7 טוב למקומות עבודה עם אורכי כבל ארוכים מאוד, והרבה מהם ביחד.
באורכים הקיימים בבית, ובסביבה השקטה של הפרעות אפשריות,
CAT7 ממש מסבך את החיים, מייקר את התשתית, ומיותר.
CAT6 מספיק בהחלט, ויעשה מעולה את העבודה לעוד הרבה שנים.
לא מבין אנשים שחושבים שתקן מתקדם יותר עדיף על פני התקן הקודם.
CAT7 טוב למקומות עבודה עם אורכי כבל ארוכים מאוד, והרבה מהם ביחד.
באורכים הקיימים בבית, ובסביבה השקטה של הפרעות אפשריות,
CAT7 ממש מסבך את החיים, מייקר את התשתית, ומיותר.
CAT6 מספיק בהחלט, ויעשה מעולה את העבודה לעוד הרבה שנים.
לאAmir64 כתב:
שמעת על CG45?.........
אולי אתה מתכוון GG45 וזה יותר יקר מלחבר הכל עם קיסטונים/פאץ פאנל
ואם אתה מתכוון לקונקטורים שדומים ל RJ45 ומותאמים לCAT7 אז זו פשוט ההמלצה הכי שגויה לתת, הדבר הזה 0 באמינות
וגם ישנו קיסטון שיש לו RG45 זכר אך אי אפשר לחבר מספר יחידות כאלו בצמוד ישירות לסויטש אלא זה מתאים לחיבור בודד או 2 צמודים אך לא יותר, למשל מצלמה או AP
עם גידים קשיחים משתמשים בפאץ פאנל/קיסטונים נקודה.
- Amir64
-
- גורו

כן, GG45. טעות הקלדה.
אפשר גם להשתמש ב RJ45 שמיועדים ל cat6.
מסכים שזה לא הכי קל, אבל כמו שאמרתי, מיותר לגמרי לחווט רשת לבית עם cat7.
(כמו גם לקנות 2 סוויצ'ים בקיבולת של 50 פורטים, כשבבית יש 16 שקעים)
אפשר גם להשתמש ב RJ45 שמיועדים ל cat6.
מסכים שזה לא הכי קל, אבל כמו שאמרתי, מיותר לגמרי לחווט רשת לבית עם cat7.
(כמו גם לקנות 2 סוויצ'ים בקיבולת של 50 פורטים, כשבבית יש 16 שקעים)