איזה רסיבר מומלץ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
LioriK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,

צריך את עזרתכם להכוונה לרסיבר שהכי יתאים לצרכים שלי.
יש ברשותי ONKYO 808 שאני רוצה להחליף אלא אם תמליצו לי אחרת...
הרמקולים הקידמיים הם CAMBRIDGE AUDIO AUDIO AERO 6 רצפתיים
סנטר של CAMBRIDGE AUDIO AERO 5
אחוריים POLK AUDIO BI-POLLAR לא זוכר את הדגם המדויק
בנוסף, מחובר לרסיבר DAC של CAMBRIDGE AUDIO MAGIC
וDUNE HD BASE 3D לצפייה בסרטים וניגון של קבצי FLAC
וMINIX לצפייה בקודי וכו'

אני מחפש רסיבר שיוכל לתת לי מענה גם לסטריאו בכך שאוכל למכור את הDAC (כמה שפחות מכשירים) ושיתאים לרמקולים שלי.
התרשמתי לטובה מהCAMBRIDGE CXR120 אך מפאת המחיר שלו ירדתי ממנו... האם יש לכם עוד המלצות הכוונה?

התקציב הוא 6-7K אפשר גם מחו"ל וגם יד 2

תודה רבה,

Hula
טרול
טרול
תגובות: 21
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

דנון

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

מה לא בסדר ברסיבר הנוכחי כשמתפקד כDAC?

LioriK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני מחפש משהו שיתמוך גם בspotify וכו׳ והdac שלו ברמה נמוכה מאשר dac של קמברידג.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לגבי הרמה הנמוכה של הDAC אני לא בטוח, Onkyo לא חברת פח, הם יודעים לשלב DAC טוב ברסיבר כמו שלך. אז 6-7 אלף בשביל יכולות spotify? נראה לי שאתה יכול למצוא פתרונות הרבה יותר זולים, כמו סטרימר שתומך בspotify.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

זכור שרסיבר ק"ב זו קופסה שמכילה הרבה דברים שמשפיעים על איכות האזנה .
זה לא רק DAC שמשפיע על סטראו.
יש גם קדם הגברה וההגברה עצמה ואני מתכוון גם לאיכות הרכיבים אבל בעיקר לתכנון - מעבר האות, חשמל, רצפת רעש, בידוד או מזעור השפעה צולבת של רכיבים וכו.
בהגדרה רסיבר ק"ב מציע חבילה של פשרות סבירות לרוב המשתמשים.
ארז

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@ארז_וחני
אני בטוח שפתוח השרשור ישמח לראות הוכחות לכך שהרסיבר שלו לא מתפקד כמו שצריך בתור DAC ולא רק מלל שיווקי טיפוסי.
גם במחשב שלך יש הרבה מאד רכיבים שתאורטית יכולים להפריע אחד לשני, אבל תראה איזה פלא - הוא מתפקד ואפילו הצלחת לכתוב ולפרסם את ההודעה שלך בלי שהמחשב קרס או פקשש את טקסט ההודעה.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

גם לא חושב ש ה DAC טוב יותר/משמעותי יותר מזה שיש לרסיבר הזה.

אם ה DAC מפריע לך פשוט תעבוד בלעדיו ועם כיוון טוב של הרסיבר לא חושב שתקבל תוצאה שמע טובה פחות.

בכל אופן לא הייתי מחליף רסיבר רק כדי ליצר יכולת שמע מאפליקציה, גם לא בטוח שבתקציב הזה אפשר למצא משהו טוב יותר משמעותית.

הייתי פשוט מוסיף נגד שתומך בספוטיפי gear/wireless

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

evgenetic כתב:@ארז_וחני
אני בטוח שפתוח השרשור ישמח לראות הוכחות לכך שהרסיבר שלו לא מתפקד כמו שצריך בתור DAC ולא רק מלל שיווקי טיפוסי.
...
·

1. אני בטוח שלא קיבלת ייפוי כוח מפותח השרשור לדבר בשמו...
2. תלמד לקרוא לפני שאתה מגיב - איפה כתבתי שרסיבר לא מתפקד כמו שצריך ? האם זו ההבנה שלך את המשפט
"בהגדרה רסיבר ק"ב מציע חבילה של פשרות סבירות לרוב המשתמשים" ?
3. אני מבין שקשה לך לקרוא דברים השונים ממשנתך. אין דבר, תתרגל....

LioriK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

יש לי שאלה מקצועית אולי זה יעזור לכם לכוון אותי -
אם אני מחפש רסיבר שיתן לי מענה מעולה בסטריאו וגם בק״ב וגם להוריד את כמות המכשירים כמו דאק ועוד סטרימר לספוטיפיי וכו׳ האם יש מוצר כזה? או שאני חולם?
כמובן לא בתקציב מוגזם...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ארז_וחני כתב:
...
...
·

1. אני בטוח שלא קיבלת ייפוי כוח מפותח השרשור לדבר בשמו...
2. תלמד לקרוא לפני שאתה מגיב - איפה כתבתי שרסיבר לא מתפקד כמו שצריך ? האם זו ההבנה שלך את המשפט
"בהגדרה רסיבר ק"ב מציע חבילה של פשרות סבירות לרוב המשתמשים" ?
3. אני מבין שקשה לך לקרוא דברים השונים ממשנתך. אין דבר, תתרגל....
...
·

1. הגיון בריא אומר לי שבמקרים האלה אנשים מעדיפים הוכחות מוצקות ולא מלל שיווקי וFUD בסגנון "לרסיבר שלך יש הרבה רכיבים, וכנראה הוא לא יתפקד טוב ב X וY".

2. "בהגדרה רסיבר ק"ב מציע חבילה של פשרות סבירות לרוב המשתמשים" - אין הגדרה כזאת, זה משהו שאתה המצאת. זה שרסיבר עושה הרבה דברים לא אומר שהוא עושה אותם לא טוב.

3. קשה לי לקבל דברי הבל לא מבוססים. אם היית מציע הוכחות נורמליות לכך שהרסיבר שלא לא מתפקד טוב בתור DAC כמו הDAC יעודי, אולי היינו יכולים לדבר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

LioriK כתב:יש לי שאלה מקצועית אולי זה יעזור לכם לכוון אותי -
אם אני מחפש רסיבר שיתן לי מענה מעולה בסטריאו וגם בק״ב וגם להוריד את כמות המכשירים כמו דאק ועוד סטרימר לספוטיפיי וכו׳ האם יש מוצר כזה? או שאני חולם?
כמובן לא בתקציב מוגזם...
...
·

צריך להבין שהאמירה המפורסמת שרסיבר ק"ב לא נותן/לא יכול לתת מענה טוב בסטריאו היא אגדה אודיופילית אורבנית שאין לה אף הוכחה, והיא נועדה ומתוחזקת עד היום אך ורק בכדי שתקנה ציוד שאתה לא באמת צריך. עלות DAC סטריאו חיצוני מעולה לצרכן היא לא יותר מ50 דולר. אתה יכול לתאר לעצמך שלחברה כמו ONKYO זה יעלה אולי חמישית מזה, ויש לה מספיק ידע כדי לשלב אותו ברסיברים שלהם בצורה טובה.
אז כמעט כל רסיבר מודרני נורמלי מאת חברות רציניות עם רקורד מוכח ייתן לך מענה לצרכייך.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

evgenetic כתב:
...
...
·

1. הגיון בריא אומר לי שבמקרים האלה אנשים מעדיפים הוכחות מוצקות ולא מלל שיווקי וFUD בסגנון "לרסיבר שלך יש הרבה רכיבים, וכנראה הוא לא יתפקד טוב ב X וY".

2. "בהגדרה רסיבר ק"ב מציע חבילה של פשרות סבירות לרוב המשתמשים" - אין הגדרה כזאת, זה משהו שאתה המצאת. זה שרסיבר עושה הרבה דברים לא אומר שהוא עושה אותם לא טוב.

3. קשה לי לקבל דברי הבל לא מבוססים. אם היית מציע הוכחות נורמליות לכך שהרסיבר שלא לא מתפקד טוב בתור DAC כמו הDAC יעודי, אולי היינו יכולים לדבר.
...
·

אתה מתבקש להפסיק לסלף את דברי.
אני לא צריך "להציע הוכחות" לטענה שאני לא טוען. ההבנה שלך לוקה בחסר גם אם נדמה לך שיש לך "היגיון בריא".
לפי "ההיגיון הבריא" שלך אין שום בעיה שקופסה שמכילה עיבוד וידאו , עיבוד אודיו, קדם הגברה לרב ערוצי , הגברה רב ערוצית, חשמל, בידוד אלקטרומגנטי וכו' תהיה באותה רמת איכות בדיוק כמו קופסה ייעודית לאודיו דו ערוצי בלבד באותו המחיר....
אני כמובן חולק על הקביעה הזאת שלך, שכמובן לא נדרשת הוכחה...רק דיעה נגדית לדעתך נדרשת להוכחה...

ואין לי שום בעיה שלא נדבר.
ממילא אין סיכוי לדיאלוג נורמלי איתך.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

LioriK כתב:יש לי שאלה מקצועית אולי זה יעזור לכם לכוון אותי -
כמובן לא בתקציב מוגזם...
...
·

מי יכול לנחש מה זה "מענה מעולה" עבורך?
כל אחד יכול לזרוק שמות ודגמים אבל מי יכול לנחש שזה מתאים לך?
הצעתי לך - גש לחנות מתמחה ותשמע דגמים של חברות שונות בתקציב שלך.
למרנץ ולארקם יש מוניטין שהם טובים יותר בתחום הסטראו אבל זה אתה חייב לשמוע בעצמך ולהחליט.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@ארז_וחני
לפי "ההיגיון הבריא" שלך אין שום בעיה שקופסה שמכילה עיבוד וידאו , עיבוד אודיו, קדם הגברה לרב ערוצי , הגברה רב ערוצית, חשמל, בידוד אלקטרומגנטי וכו' תהיה באותה רמת איכות בדיוק כמו קופסה ייעודית לאודיו דו ערוצי בלבד באותו המחיר....
...
לא, הטענה שלי מרחיקת לכת עוד יותר: לאחר שסיפקת את השמיעה האנושית (וגם רסיבר מודרני בעלות 500$ יכול לעשות את זה בלי בעיה אם שמים בצד את עניין העצמה), אתה יכול להשוות אותו גם עם מגבר סטראו יעודי בעלות של פי 10 ממחירו של הרסיבר ובהשוואה עיוורת לא יהיה ניתן להבחין ביניהם מבחינת איכות השמע.

הנה ההוכחה הקבועה שלי: http://matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm
למרות שמדובר במגבר יעודי וCD, ולא ברסיבר, זה לא ממש משנה כי מדובר במגבר וCD מאד זולים, והמבחן שנעשה שם מוכיח את הנקודה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

כהרגלך אתה שוב מסלף.
הלינק מתאר מבחן עיוור בין ציוד זול לציוד יקר אבל בשני המקרים מדובר בציוד ייעודי של דו ערוצי , לא ברסיבר רב ערוצי עמוס בפיצ'רים של וידאו.
כמובן שלפי " ההיגיון הבריא" שלך אין בעיה עם זה למרות שמדובר בחיות שונות.
תנאי מקדים לרלוונטיות של מבחן עיוור זה האזנה גלויה שבה כל נבחן שומע בוודאות שוני בין 2 המערכות.
לא ראיתי (ואולי פיספסתי ) בתיאור את הנקודה הזאת שהיא קריטית כי אם אין הבדל שמיע ברור בהאזנה גלויה אז ממש אין צורך במבחן עיוור....

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #17 

LioriK כתב:אני מחפש משהו שיתמוך גם בspotify וכו׳ והdac שלו ברמה נמוכה מאשר dac של קמברידג.
...
·

הייתי במצב דומה לשלך. לי יש אונקיו TX-NR818 ואני מאד אוהב את איך שהוא נשמע. כרגע יש לי רק שני רמקולים וסאב וגם אני רציתי את הפיצ'רים החדשים כמו airplay, spotify connect ובלוטות.

הזמנתי את האונקיו TX-8270 רסיבר סטריאו עם HDMI וכל הפיצ'רים החדשים אבל התאכזבתי לגלות שה-NR818 הישן נשמע טוב יותר.

חשבתי ואז החלטתי לקנות את הסטרימר אונקיו NS-6130 שיש לו את כל הפיצ'רים החדשים שחיפשתי וגם תומך בחיבור remote interactive של אונקיו כדי לשלוט ברסיבר - בספוטיפיי למשל כשאני בוחר לנגן את השיר לסטרימר אז הסטרימר ידלק (ייצא מסטנדביי), ידליק את הרסיבר וגם הרסיבר ימתג לקלט המתאים של הסטרימר.
האיכות נהדרת ואני מאד מרוצה וזה גם נראה יפה, כמו מערכת מקצועית בחלקים של פעם.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #18 

כשיש מיגבלת שמיע אז הכל נשמע זהה
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ארז_וחני כתב:כהרגלך אתה שוב מסלף.
הלינק מתאר מבחן עיוור בין ציוד זול לציוד יקר אבל בשני המקרים מדובר בציוד ייעודי של דו ערוצי , לא ברסיבר רב ערוצי עמוס בפיצ'רים של וידאו.
כמובן שלפי " ההיגיון הבריא" שלך אין בעיה עם זה למרות שמדובר בחיות שונות.
...
העניין הוא כסף בסופו של דבר. אם היית מחבר בסלוטייפ נגן DVD, שני מגבר כוח ורדיו - האם זה היה נחשב ברסיבר בשבילך?
על מה מתבססת האמונה שלך שעומס פיצ'רים בהכרח פוגע באודיו? אתה לא סומך על מהנדסים בני זמננו שאת האתגר הזה הם יודעים לצלוח בלי בעיה?
תנאי מקדים לרלוונטיות של מבחן עיוור זה האזנה גלויה שבה כל נבחן שומע בוודאות שוני בין 2 המערכות.
לא ראיתי (ואולי פיספסתי ) בתיאור את הנקודה הזאת שהיא קריטית כי אם אין הבדל שמיע ברור בהאזנה גלויה אז ממש אין צורך במבחן עיוור....·
...
זה תנאי שאתה המצאת עכשיו והוא לא קיים במציאות של בדיקות מדעיות. המטרה הייתה לבדוק אם ציוד יקר שווה את הכסף או בכלל נשמע שונה מציוד זול, בשביל זה חייבים בדיקה עיוורת. אם היו עושים את זה ללא בדיקה עיוורת לא היו יכולים להגיע למסקנה שאין הבדל שמיע. האם אתה רוצה לטעון שהציוד בשווי 10,000 דולר שהשתמשו בו לא איכותי?

LioriK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

את השמיעה בחנות כמובן שאבצע, אבל השאלה היא אם אונקיו ואו מרנץ לא חברות יפניות/סיניות שלא מתקרבות לאיכות השמע? כמובן שזה סלקטיבי, אבל אני זוכר ששמעתי קמברידג והיה פשוט צליל אחר, לכן אני שואל את השאלות האלו....

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”