מי מכם משתמש ב-OLED שלו כמסך מחשב?
-
BobbinSegev
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 0
ומי שכן, האם חוויתם בעיה של צבירה או צריבה? באילו שימושים (משחקים, גלישה ברשת וכו')?
אני שוקל לקנות OLED, מעוניין בטלוויזיה גם כמסך מחשב וממש חושש מצבירות או לא עלינו, צריבות.
אני שוקל לקנות OLED, מעוניין בטלוויזיה גם כמסך מחשב וממש חושש מצבירות או לא עלינו, צריבות.
-
BobbinSegev
-
- חבר שרק התחיל

אשמח אם תפרט/י למה לא מומלץ, ביחוד אם זה מנסיונך האישי.Duw כתב:לא מומלץ בכלל....
-
BobbinSegev
-
- חבר שרק התחיל

גם אני חושב בכיוון הזה, אבל בגלל זה פתחתי את השרשור - לראות האם הקביעה הזו עומדת במבחן המציאות, בשימוש real world במסך עם מחשב. כפי שאתה רואה, יש פה לפחות אחד (ואני יודע על עוד אחד לפחות) שלא נתקל בבעייה, למרות שנראה שתהיה. אני מעדיף חוות דעת של משתמשים עם נסיון, כאמור.Duw כתב:כי לא משתמשים במסכים שנוטים להצרב תחת תנאים קיצוניים כמסכי מחשב....
-
BobbinSegev
-
- חבר שרק התחיל

תלוי ביחס התגובות לכאן או לכאן. עד עכשיו, עוד לא שמעתי אף אחד אומר "נצרבה לי התמונה כי השתמשתי בטלוויזיה כמסך מחשב". את ההפך, כפי שניתן לראות, כן שמעתי. אשקול לפי הצטברות התגובות של אנשים מנסיון.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אתה יכול גם לחפש בפורומים עם מאגר משתמשים רחב יותר כגון avs הפופולרי.
יש הרבה מאוד שמועות סביב נושא הצריבה (צבירה ממש לא מעניין) אבל מעט מאוד אנשים שזה קרה להם בפועל באיזושהי רמה. לא זכור לי כאן שקראתי על מקרים כאלה. גם ניסיונות שעשו (ודובר עליהם כאן לאחרונה) כדי לצרוב מסך OLED בצורה מכוונת התגלו כמשימה מאוד קשה.
אל תלחץ מהערות לא מבוססות של טרולים. תתמקד באנשים נורמטיביים עם שם, עם וותק של יותר מיום באתר ועם ניסיון אמיתי עם מסכי OLED כמסכי מחשב.
יש הרבה מאוד שמועות סביב נושא הצריבה (צבירה ממש לא מעניין) אבל מעט מאוד אנשים שזה קרה להם בפועל באיזושהי רמה. לא זכור לי כאן שקראתי על מקרים כאלה. גם ניסיונות שעשו (ודובר עליהם כאן לאחרונה) כדי לצרוב מסך OLED בצורה מכוונת התגלו כמשימה מאוד קשה.
אל תלחץ מהערות לא מבוססות של טרולים. תתמקד באנשים נורמטיביים עם שם, עם וותק של יותר מיום באתר ועם ניסיון אמיתי עם מסכי OLED כמסכי מחשב.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אני עם 65B7 שמשמש בין היתר גם במסך מחשב בשימוש מינימאלי. שימוש מינמאלי (וזהיר) - גלישה כללית, יוטיוב, פייסבוק וכו'. המחשב שלי משמש ברובו לניגון סרטים, הורדות וגלישה כללית ולכן יש לי אייקונים בודדים על שולחן העבודה. גם הגדרתי שהשורה למטה תעלה רק כאשר סמן העכבר ניגש לשם (מה שנקרא, ליתר בטחון). אני משחק די הרבה על המסך, לא מעט שעות רצופות עם משחקים עם HUD קבוע. אין לי צריבות וגם לא היו כאלו בשנתיים קודם לכן (אותם שימושים שתוארו לעיל) עם מסך ה- OLED הקודם שלי. סה"כ, מבחינתי, אין לי כלל דאגות בנושא. בהתחלה הייתי סופר לחוץ עם הסיפור והתלבטתי אם בכלל לקחת OLED, אך לשמחתי מצאתי שבפועל אני, לשימושים שלי, לא צריך לחשוש כלל.
ובכל זאת, כמוניטור למחשב ביתי נטו הייתי ממליץ להיזהר או אפילו להימנע. [יש הבדל בין כמה שעות פה ושם ברצץ ושימוש מגוון (קצת טלויזיה, קצת נטפליקס, קצת מחשב וקצת משחקים וכן הלאה) לבין שימוש כמוניטור מחשב נטו].
ובכל זאת, כמוניטור למחשב ביתי נטו הייתי ממליץ להיזהר או אפילו להימנע. [יש הבדל בין כמה שעות פה ושם ברצץ ושימוש מגוון (קצת טלויזיה, קצת נטפליקס, קצת מחשב וקצת משחקים וכן הלאה) לבין שימוש כמוניטור מחשב נטו].
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אני משתמש ב-B7 כחודשיים וחצי רוב הזמן כמסך מחשב.
1-3 שעות ביום שימוש כמסך מחשב
מדי פעם סרט/נטפליקס בסוף היום אם יש זמן
אין לי צריבות וצבירות
במחשבה לאחור הייתי צריך לקנות XE90 בגלל שרוב השימוש הוא ב-PC ויש חששה לצריבות אי אפשר להתעלם מזה.
1-3 שעות ביום שימוש כמסך מחשב
מדי פעם סרט/נטפליקס בסוף היום אם יש זמן
אין לי צריבות וצבירות
במחשבה לאחור הייתי צריך לקנות XE90 בגלל שרוב השימוש הוא ב-PC ויש חששה לצריבות אי אפשר להתעלם מזה.
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אני לפעמים, לדברים שצריכים בשביל להגיע לתוכן, כמו טורנטים וכו.
אני לא מתחיל לעבוד על אקסל או משהו וזה גם לא מומלץ.
ליתר בטחון אני משתמש במצב המיועד לכבדי ראייה (שהכל שחור ולבן) ובחרתי שהטאסק באר יתקפל כל פעם שלא מתשמשים בו.
אני לא מתחיל לעבוד על אקסל או משהו וזה גם לא מומלץ.
ליתר בטחון אני משתמש במצב המיועד לכבדי ראייה (שהכל שחור ולבן) ובחרתי שהטאסק באר יתקפל כל פעם שלא מתשמשים בו.
אין מה לחשוש מצריבה אם אתה שומר על כמה כללים :
1. יש שומר מסך, או המסך נכבה אוטומטית אחרי רבע שעה או יותר.
2. כמו שהבחור לפני כתב, טאסק בר מתקבל כל פעם שלא משתמשים בו.
3. אתה לא משחק במחשב יותר מכמה שעות ברציפות
4. עושה פעם בחודש רענון פיקסלים
וזהו בעיקרון, אני משתמש במסך כמסך מחשב גם למשחקים ב 4K וגם לאינטרנט והלכל בעצם והוא מסך נפלא.
אל תהסס לקנות, רק תשים לב לכמה כללים פשוטים וזהו.
1. יש שומר מסך, או המסך נכבה אוטומטית אחרי רבע שעה או יותר.
2. כמו שהבחור לפני כתב, טאסק בר מתקבל כל פעם שלא משתמשים בו.
3. אתה לא משחק במחשב יותר מכמה שעות ברציפות
4. עושה פעם בחודש רענון פיקסלים
וזהו בעיקרון, אני משתמש במסך כמסך מחשב גם למשחקים ב 4K וגם לאינטרנט והלכל בעצם והוא מסך נפלא.
אל תהסס לקנות, רק תשים לב לכמה כללים פשוטים וזהו.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
וסתם שתדע. כולם פה זורקים לך כללים שהם שילוב בין תחושת בטן לבין השיטות לשמירה על פלאזמות. הכללים האלה ממש לא נכתבו בדם (כמו שאומרים) של בעלי מסכי OLED שנצרבו.
החשש הוא מתמונה סטטית (או חלק קטן ממנה) אבל היא צריכה להישאר סטטית ממש ממש הרבה זמן (לפי פרסומים זרים) בשביל להשאיר חותם.
החשש הוא מתמונה סטטית (או חלק קטן ממנה) אבל היא צריכה להישאר סטטית ממש ממש הרבה זמן (לפי פרסומים זרים) בשביל להשאיר חותם.
אני משתמש בפלזמה (ST50) בסלון לhtpc מעל 5 שנים.
משמשת קצת לדפדפן, וניהול המדיה וברוב הזמן לסרטים, סדרות וטלויזיה. לפעמים אני חוטא ושוכח דסקטופ פתוח. (גם ברגעים אלה רצה התקנה עם דסקטופ יחסית סטטי לדקות ארוכות).
גם לפני זה היתה במקומה פלזמה באותם שימושים מעל 6 שנים.
בסופו של יום הדבר היחיד שצרב קצת את הקודמת ומראה כיוון לשם היום זה הלוגויים של ערוצי הטלויזיה הישראלית שבוהקים בלי פרופורציה ואיזור הכתוביות (גם כאן בעיקר בגלל הטלויזיה, בקודי יש לי כתוביות באפור כהה).
וכאן אני מדבר על פלזמות.
משמשת קצת לדפדפן, וניהול המדיה וברוב הזמן לסרטים, סדרות וטלויזיה. לפעמים אני חוטא ושוכח דסקטופ פתוח. (גם ברגעים אלה רצה התקנה עם דסקטופ יחסית סטטי לדקות ארוכות).
גם לפני זה היתה במקומה פלזמה באותם שימושים מעל 6 שנים.
בסופו של יום הדבר היחיד שצרב קצת את הקודמת ומראה כיוון לשם היום זה הלוגויים של ערוצי הטלויזיה הישראלית שבוהקים בלי פרופורציה ואיזור הכתוביות (גם כאן בעיקר בגלל הטלויזיה, בקודי יש לי כתוביות באפור כהה).
וכאן אני מדבר על פלזמות.
אצלי משמש כמסך מחשב כבר 5 חודשים ולא נתקלתי בבעיה.
כן הפעלתי שומר מסך שמופעל אחרי כמה דקות ובחרתי שומר מסך של החלפת תמונות כי כך כל התמונה מתחלפת ולא נשאר שום חלק קבוע במסך. זה גם נחמד כי רואים כל כך יפה שזה כיף כל פעם מחדש.
המסך גם נדלק ונכבה בשניות כך שההתאמה שלו כמסך מחשב מעולה.
לפני כן השתמשתי לאותו שימוש ב75K700 של הייסנס והB7 הרבה יותר מתאים (פרט לזה שלטעמי הוא קצת קטן)
כן הפעלתי שומר מסך שמופעל אחרי כמה דקות ובחרתי שומר מסך של החלפת תמונות כי כך כל התמונה מתחלפת ולא נשאר שום חלק קבוע במסך. זה גם נחמד כי רואים כל כך יפה שזה כיף כל פעם מחדש.
המסך גם נדלק ונכבה בשניות כך שההתאמה שלו כמסך מחשב מעולה.
לפני כן השתמשתי לאותו שימוש ב75K700 של הייסנס והB7 הרבה יותר מתאים (פרט לזה שלטעמי הוא קצת קטן)
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73384
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
·jacko-il כתב:אני עם 65B7 שמשמש בין היתר גם במסך מחשב בשימוש מינימאלי. שימוש מינמאלי (וזהיר) - גלישה כללית, יוטיוב, פייסבוק וכו'. המחשב שלי משמש ברובו לניגון סרטים, הורדות וגלישה כללית ולכן יש לי אייקונים בודדים על שולחן העבודה. גם הגדרתי שהשורה למטה תעלה רק כאשר סמן העכבר ניגש לשם (מה שנקרא, ליתר בטחון). אני משחק די הרבה על המסך, לא מעט שעות רצופות עם משחקים עם HUD קבוע. אין לי צריבות וגם לא היו כאלו בשנתיים קודם לכן (אותם שימושים שתוארו לעיל) עם מסך ה- OLED הקודם שלי. סה"כ, מבחינתי, אין לי כלל דאגות בנושא. בהתחלה הייתי סופר לחוץ עם הסיפור והתלבטתי אם בכלל לקחת OLED, אך לשמחתי מצאתי שבפועל אני, לשימושים שלי, לא צריך לחשוש כלל.
ובכל זאת, כמוניטור למחשב ביתי נטו הייתי ממליץ להיזהר או אפילו להימנע. [יש הבדל בין כמה שעות פה ושם ברצץ ושימוש מגוון (קצת טלויזיה, קצת נטפליקס, קצת מחשב וקצת משחקים וכן הלאה) לבין שימוש כמוניטור מחשב נטו]....
כנ"ל אצלי, רק עם דגם LG oled 65 c6y וכשנה של שימוש.
-
BobbinSegev
-
- חבר שרק התחיל

תודה לכולכם על הפידבק! 
- shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אם זה רלוונטי, אצלי אין בעיה כלל. משחק הרבה ב Cod וכל מיני משחקי fps כולל סרטי 4k והכל דרך המחשב ישירות למסך.
האולד שלי הוא לצורך העניין מדגם 65g7p.
ודרך אגב רואה ערוצי ישראל בלי בעיה גם אם משודר בhd למרות שאין לי ממיר עידן מובנה.
שמוליק
ודרך אגב רואה ערוצי ישראל בלי בעיה גם אם משודר בhd למרות שאין לי ממיר עידן מובנה.
שמוליק
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77
-
BobbinSegev
-
- חבר שרק התחיל

בהחלט רלוונטי שמוליק, ותודה רבה! אני קונה את המסך כנראה בחודש הבא, ובכל מקרה נראה לי שכל השרשור הזה יישאר רלוונטי לכל המתלבטים בעניין.shshmul כתב:אם זה רלוונטי, אצלי אין בעיה כלל. משחק הרבה ב Cod וכל מיני משחקי fps כולל סרטי 4k והכל דרך המחשב ישירות למסך.
שמוליק...
ברשותך, כמה שאלות כדי להבהיר על מה מדובר: כמה זמן כבר הטלוויזיה ברשותך? האם השימוש כמסך מחשב כבד יחסית (גם לגלישה באינטרנט, וכל יום)?