שאלות וטיפים לייצוב ושדרוג הרשת הביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Evydr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

פרטים יבשים -
עד כה היינו מנויים אצל הוט, עד מאה מגה. נפילות, חוסר יציבות, קצת טורנט ויוטיוב כבר היה מקרטע, הציוד היה בן 6 שנים והם סרבו להחליף. סיימנו איתם.
לפני שבועים עברנו לפרטנר, עד מאה מגה, ספק בזק. עוד אין אצלנו פריסת סיב של 1000 לצערי, אבל בכל זאת ציפינו שיהייה עולם אחר. באמת יש שיפור, אבל זה לא מה שציפיתי לו.

הקווי לא מקבל מעל 80, וה WIFI בסדר גמור במיוחד ה 5GHZ אבל רק באזור הראוטר.

הראוטר יושב ב"מרכז" הבית (כמה שאפשר, לייאאוט מאוד בעייתי עם 2 מפלסים ו2 חללים גדולים המחוברים ע"י מסדרון וקירות בטון)
ה WIFI לא מגיע לסלון ברמה של הזרמת 4K, גם YNET עובד איטי.
יש חיווט כבלים בסלון, אך אין חיווט ENTHERNET, וכמה שניסיתי אני באמת לא מבין לאן הצנורות מובילים אם בכלל ואין לי את הציוד המתאים להתקנת ראש ENTHERNET ע"ג כבל כדי שאוכל להשחיל גם אם היה לי את הזמן לכך

מה שפרטנר עשו, באמצעות MOCA, "רכבו" על הכבל הקואקסלי ע"מ לקבל אנטרנט בסלון. חיברתי את הMOCA למפצל ENTHERNET שכזה, (סוויטץ'?) שיתן קווי לטלוויזיה ולממיר, ועוד מאריך טווח של TP LINK שקניתי במיוחד לזה.

הראוטר שספקו פרטנר הוא TECHNICOLOR כל שהוא, אתן עוד פרטים אם זה נחוץ.

עכשיו לבעיות-
קיוויתי שאם ה REPEATER של TP LINK יחובר קווית לMOCA, שמחוברת באמצעות כבלים לראוטר, הוא ישדר שם WIFI קווי כמו בסמוך לראוטר, אבל זה לא בדיוק עובד ככה.
אם תוכלו לעזור לי בהגדרות, אשמח מאוד. למרות שהממשק מאוד נוח ומובן, זה פשוט לא עובד.
המעבר ה"שקוף" לא משפר את האנטרנט, עדיין מקבל 5 MB בספיד טסט מהסלון אפילו שהקליטה טובה, ואם אני משנה את ה SSID לדוגמא ל LIVING ROOM ומתחבר אליו - יש אנטרנט לדקה וחצי, איטי בצורה בלתי נסלבת
אולי צריך להגדירבצורה מסויימת, או שאולי המכשיר שקניתי מתפקד גרוע, באמת לא יודע

בעיה נוספת,אולי זה בגלל המוקה, אולי הSWITCH, אולי זה עצם ה"רכיבה" הזו, אבל האנטרנט הקווי בסלון לא יציב. הוא יכול לעבוד פנטסטי בערב, אבל בבוקר יש מצב שאין כבלים ואין אנטרנט. ה WIFI עובד לעומת זאת, ככה שהראוטר תקין, רק הוא לא מגיע לMOCA שמחוברת לטלוויזיה ולממיר.

אני לא רוצה HOME PLUG, זו לא אותה פאזה מהראוטר לסלון וזה יוצר בעיות

האם קניית ראוטר ייעודי יכולה לתקן את הבעיה? החלפת ה SWITCH? קריאה לפרטנר?
כיצד ניתן ורצוי להגדיר את ה TP LINK REPEATER?
אעריך כל עזרה
תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לא שוכר, הייתי ממליץ לחווט לפחות כבל רשת אתרנט ממרכז הבית לחדרים הקיצוניים ואולי לאיזור הטלויזיה. חשמלאי יוכל להשחיל כבלים. אם אתה מסתבך עם להרכיב ראשים קח טכנאי רשת (יותר יקר אבל יסגור לך את הפינה ביום עבודה).

מבחינת רשת אלחוטית ממליץ ביום על מעבר ל mesh במקום תלות בראוטרים ובוודאי שלא ללכת על מוקה או רפיטרים.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

טיפים:

1. לא להסתמך על ה WIFI של המכשיר של הספקית.

2. רצוי בכלל לא להשתמש במכשיר של הספקית כשהו מתפקד כראוטר אלא רק כמודם\BRIDG ולהשתמש בראוטר פרטי.

3. לא לרכוב על ציוד ה MOCA של ספק שרות אחר, הציוד לא מיועד לשימוש רשת ביתית אלא רק לגישת רשת עבור הממיר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”