שאלה לגבי BITRATE ב4K
בוקר טוב אני רואה הרבה קבצים שכתוב עליהם 4K ב2160P אבל ביט רייט של 10.3 או באזור הזה
כמה מינימום ביט רייט יש ל4K לגיטימי (3840/2160)והאם לגודל הקובץ יש משמעות כי למשל הקובץ שיש לי זה של מלחמת הכוכבים שובו של הגידיי והוא רק 10 GB בקריעה מדיסק ?
כמה מינימום ביט רייט יש ל4K לגיטימי (3840/2160)והאם לגודל הקובץ יש משמעות כי למשל הקובץ שיש לי זה של מלחמת הכוכבים שובו של הגידיי והוא רק 10 GB בקריעה מדיסק ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אין מצב.
ריפ מלא של דיסק, בד"כ בסביבות ה-50 ג'יגה או יותר.
לפעמים זה יכול להיות פחות, באיזור ה-40, ויש גם פחות מזה. אבל בסרטים כמו זה, ריפ מלא בטח יהיה 50 ומעלה.
ריפ מלא של דיסק, בד"כ בסביבות ה-50 ג'יגה או יותר.
לפעמים זה יכול להיות פחות, באיזור ה-40, ויש גם פחות מזה. אבל בסרטים כמו זה, ריפ מלא בטח יהיה 50 ומעלה.
כי הוא עובר דחיסה אגרסיבית שמכווצת את גודל הקובץ במעל 60% עם שמירה על בערך 80-90% מהאיכות המלאה. זה מה שעושות קבוצות שחרור...
אתה לא באמת רואה 4K מלא, אתה רואה כמעט 4K, אבל זה באיכות מספיק קרובה למקור, וכזו שלא דורשת ממך להוריד 40-50 גיגה.
אתה לא באמת רואה 4K מלא, אתה רואה כמעט 4K, אבל זה באיכות מספיק קרובה למקור, וכזו שלא דורשת ממך להוריד 40-50 גיגה.
@haviv1
הרזולוציה נקבעת על 1608p בגלל שכשעושים את הריפ חותכים את איזור הפסים השחורים שנמצאים מעל ומתחת לתמונה הראשית, כך בעצם מצמצמים את גודל הקובץ ואת העומס על החומרה מכיוון שאין טעם לרנדר את הפסים האלה - הם ממילא שחורים. אותו דבר אתה יכול לראות בסרטי 1080p, לאחר החיתוך של הפסים השחורים הם נקבעים על 800p.
להמחשה, סרט נראה ככה:
[img2=724x509][imgurpng]9mxxHAz[/imgurpng][/img2]
קבוצות השחרור יעשו רינדור רק לאיזור שמסומן באדום, וכך נוצר מצב של תמונה ברזולוציה 1920x800, האיזורים השחורים (Letterbox), פשוט נחתכים ומכווצים את גודל הקובץ.
בריליס REMUX למשל, לא חותכים את הפסים השחורים והרזולוציה תהיה מלאה על 1080p/2160p, אבל כמובן גם תעמיס יותר על החומרה של המחשב שלך. בריליס REMUX גם אין שום דחיסה אלא רק חילוץ של קבצי הוידאו והאודיו המקוריים והסרה של התוספות והתפריטים שקיימים בדיסקי BluRay מלאים. כך חותכים בערך 10GB מגודל הקובץ המקורי תוך שמירה על 100% איכות.
הסאונד לא נחתך, בדרך כלל יהיה ריליס ב-DTS רגיל וגם בפורמט DTS-HD שהוא לא דחוס שמן הסתם ישקול יותר. הירידה באיכות היא רק בוידאו, אבל המקודדים היום יודעים לעשות קימפרוס ואופטימיזציה ששומרת על בין 80-90% מהאיכות בגודל קובץ שברוב המקרים שוקל שליש או אפילו פחות.
הרזולוציה נקבעת על 1608p בגלל שכשעושים את הריפ חותכים את איזור הפסים השחורים שנמצאים מעל ומתחת לתמונה הראשית, כך בעצם מצמצמים את גודל הקובץ ואת העומס על החומרה מכיוון שאין טעם לרנדר את הפסים האלה - הם ממילא שחורים. אותו דבר אתה יכול לראות בסרטי 1080p, לאחר החיתוך של הפסים השחורים הם נקבעים על 800p.
להמחשה, סרט נראה ככה:
[img2=724x509][imgurpng]9mxxHAz[/imgurpng][/img2]
קבוצות השחרור יעשו רינדור רק לאיזור שמסומן באדום, וכך נוצר מצב של תמונה ברזולוציה 1920x800, האיזורים השחורים (Letterbox), פשוט נחתכים ומכווצים את גודל הקובץ.
בריליס REMUX למשל, לא חותכים את הפסים השחורים והרזולוציה תהיה מלאה על 1080p/2160p, אבל כמובן גם תעמיס יותר על החומרה של המחשב שלך. בריליס REMUX גם אין שום דחיסה אלא רק חילוץ של קבצי הוידאו והאודיו המקוריים והסרה של התוספות והתפריטים שקיימים בדיסקי BluRay מלאים. כך חותכים בערך 10GB מגודל הקובץ המקורי תוך שמירה על 100% איכות.
הסאונד לא נחתך, בדרך כלל יהיה ריליס ב-DTS רגיל וגם בפורמט DTS-HD שהוא לא דחוס שמן הסתם ישקול יותר. הירידה באיכות היא רק בוידאו, אבל המקודדים היום יודעים לעשות קימפרוס ואופטימיזציה ששומרת על בין 80-90% מהאיכות בגודל קובץ שברוב המקרים שוקל שליש או אפילו פחות.
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 19/03/2018 12:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
תגובה
תמליץ לי על תוכנה שעושה REMUX איכותי הכוונה יש לי מחשב חזק מאוד
וכרטיס מסך שתומך ב4K בוודאות ומערכת קול די מפלצתית ואין לי בעיה עם גודל של 50 GB ו
מה שאני שואל אם אקח קובץ שקומפרס ל1608 אפשר לשחזר אותו למקור לP 2160 הכוונה שיהיה מלא 3840/2160
להחזיר אותו למקור ולבטל את הדחיסה/קמפרוס של הקובץ
·
וכרטיס מסך שתומך ב4K בוודאות ומערכת קול די מפלצתית ואין לי בעיה עם גודל של 50 GB ו
מה שאני שואל אם אקח קובץ שקומפרס ל1608 אפשר לשחזר אותו למקור לP 2160 הכוונה שיהיה מלא 3840/2160
להחזיר אותו למקור ולבטל את הדחיסה/קמפרוס של הקובץ
·
לא אתה לא יכול לעשות את זה, וגם אם כן, הסברתי לך שהחלק שנחתך הוא לא החלק של הסרט אלא רק החלק של הפסים השחורים שמתחת ומעל התמונה זה הדבר היחיד שמשפיע על הרזולוציה. מבחינת התמונה יש דחיסה ששומרת על 80-90 אחוז מהאיכות.
ואם אתה רוצה את האיכות המלאה פשוט תוריד סרט 4K REMUX
ואם אתה רוצה את האיכות המלאה פשוט תוריד סרט 4K REMUX
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
החלק ה"שחור" לא תופס הרבה מקום ולא דורש הרבה משאבים מהמערכת. כמובן זה תופס נפח מסוים, אבל ממש לא הרבה.
ב-REMUX הווידאו לא עובר שום עיבוד ומגיע בדיוק כפי שהוא על הדיסק, לכן הפסים השחורים נשארים.
בנוגע למה נפגע בהמרות האלה, בד"כ נפגע הכל. או ליתר דיוק בסאונד בד"כ תקבל את טראק ה-DTS במקום ה-TrueHD או Atmos.
ב-10 ג'יגה, האיכות נפגעת (לדעתי בצורה משמעותית), עד כמה זה באמת משנה, תלוי אך ורק בך. אישית אני סומך רק על קבוצות שחרור פנימיות ולא Scene, שבד"כ השחרורים שלהם הם באיכות ירודה, גם ב-X264. וקבוצות פנימיות באתרים שאני מכיר עדיין לא משחררות ריפים דחוסים, מאחר והם אומרים ש-X265 עדיין לא מספק את הביצועים והאיכות העומדת בסטנדרטים שלהם.
ב-REMUX הווידאו לא עובר שום עיבוד ומגיע בדיוק כפי שהוא על הדיסק, לכן הפסים השחורים נשארים.
בנוגע למה נפגע בהמרות האלה, בד"כ נפגע הכל. או ליתר דיוק בסאונד בד"כ תקבל את טראק ה-DTS במקום ה-TrueHD או Atmos.
ב-10 ג'יגה, האיכות נפגעת (לדעתי בצורה משמעותית), עד כמה זה באמת משנה, תלוי אך ורק בך. אישית אני סומך רק על קבוצות שחרור פנימיות ולא Scene, שבד"כ השחרורים שלהם הם באיכות ירודה, גם ב-X264. וקבוצות פנימיות באתרים שאני מכיר עדיין לא משחררות ריפים דחוסים, מאחר והם אומרים ש-X265 עדיין לא מספק את הביצועים והאיכות העומדת בסטנדרטים שלהם.
החלק השחור הופך את הרזולוציה ל-1080p מלא מה שמקשה מאוד על כרטיס המסך במידה ואתה משתמש ב-DXVA. לזה התכוונתי. נסה לנגן REMUX של 1080p על מסך ברזולוצית 4K עם madVR בשימוש אלגוריתם Upscaling רציני ותבין למה אני מתכוון. כמובן שזו לא בעיה אם מנגנים סרט 4K על מסך ברזולוצית 4K.החלק ה"שחור" לא תופס הרבה מקום ולא דורש הרבה משאבים מהמערכת. כמובן זה תופס נפח מסוים, אבל ממש לא הרבה.
ב-REMUX הווידאו לא עובר שום עיבוד ומגיע בדיוק כפי שהוא על הדיסק, לכן הפסים השחורים נשארים....
לא נפגע הכל, זה שטויות. בריליסים אתה גם תראה תמונות של הקובץ המקורי לפני דחיסה ושל ההמרה לאחר דחיסה, ההבדלים שם ככ מינוריים שאי אפשר להבחין בהם כמעט, לדוגמא:בנוגע למה נפגע בהמרות האלה, בד"כ נפגע הכל. או ליתר דיוק בסאונד בד"כ תקבל את טראק ה-DTS במקום ה-TrueHD או Atmos.
ב-10 ג'יגה, האיכות נפגעת (לדעתי בצורה משמעותית), עד כמה זה באמת משנה, תלוי אך ורק בך....
מקור: http://imgbox.com/YtTxIxU3
[img2=1024x429]https://images3.imgbox.com/b6/23/YtTxIxU3_o.png[/img2]
דחיסה: http://imgbox.com/jyMGweLX
[img2=1024x429]https://images3.imgbox.com/e8/85/jyMGweLX_o.png[/img2]
פתח אותם אחד ליד השני ותגיד לי אם אתה רואה הבדל, רמז: לא.
לגבי הפסקול, עוד פעם טעות, כל קבוצה משחררת ריליס עם DTS רזה יותר וגם ריליס עם DTS-HD או TrueHD למעוניינים.
מעניין אותי על אילו קבוצות אתה סומך? כל הקבוצות כמו Legion, HD-China, ZON3, Sparks ושות עושות עבודה מצויינת.אישית אני סומך רק על קבוצות שחרור פנימיות ולא Scene, שבד"כ השחרורים שלהם הם באיכות ירודה, גם ב-X264. וקבוצות פנימיות באתרים שאני מכיר עדיין לא משחררות ריפים דחוסים, מאחר והם אומרים ש-X265 עדיין לא מספק את הביצועים והאיכות העומדת בסטנדרטים שלהם....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Zachn
·
לא הייתי אומר ש-Sparks עושה עבודה מצוינת, אבל אין לי שום דבר מהזמן האחרון מהם, אולי הם השתפרו.
מדובר על טראקר אחר, שלא כלול ברשימה שלך, אך נחשב לאחד הטובים.
בכל אופן, אני לא הולך להיכנס לדיונים של "מצא את ההבדל". אחת הסיבות היא שתמונות סטילס לא מראות לך את כל ההבדלים שיכולים להיות בקידודים לא איכותיים, כגון Aspect ratio לא נכון (טוב, את זה אפשר לראות בסטילס), כיוונים לא נכונים בפילטרים שונים, בעיות שונות של סנכרון קול ותמונה, בעיות עם ארטיפקטים ויש עוד שכרגע לא עולים לי לראש. אני לא אומר שההבדלים יהיו של יום ולילה, ואולי אפילו בחלק מהתכנים או הסצינות לא תראה אותם בכלל. רוב הסיכויים שללא השוואה ישירה של האחד לאחר לא תבין אם מה שאתה רואה אמור להיות שם או לא, אז כל העניין הזה הוא פסיכולוגי בעיקר. יש כאלה שירצו לראות את התוכן הכי קרוב למקור, ויהיו כאלה שעבור חסכון משמעותי בגודל הקובץ יתפשרו על האיכות.
·
לא הייתי אומר ש-Sparks עושה עבודה מצוינת, אבל אין לי שום דבר מהזמן האחרון מהם, אולי הם השתפרו.
מדובר על טראקר אחר, שלא כלול ברשימה שלך, אך נחשב לאחד הטובים.
בכל אופן, אני לא הולך להיכנס לדיונים של "מצא את ההבדל". אחת הסיבות היא שתמונות סטילס לא מראות לך את כל ההבדלים שיכולים להיות בקידודים לא איכותיים, כגון Aspect ratio לא נכון (טוב, את זה אפשר לראות בסטילס), כיוונים לא נכונים בפילטרים שונים, בעיות שונות של סנכרון קול ותמונה, בעיות עם ארטיפקטים ויש עוד שכרגע לא עולים לי לראש. אני לא אומר שההבדלים יהיו של יום ולילה, ואולי אפילו בחלק מהתכנים או הסצינות לא תראה אותם בכלל. רוב הסיכויים שללא השוואה ישירה של האחד לאחר לא תבין אם מה שאתה רואה אמור להיות שם או לא, אז כל העניין הזה הוא פסיכולוגי בעיקר. יש כאלה שירצו לראות את התוכן הכי קרוב למקור, ויהיו כאלה שעבור חסכון משמעותי בגודל הקובץ יתפשרו על האיכות.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אני מציע לך לקרוא פה, היה על זה דיון ארוך:
https://www.hometheater.co.il/vt285498.html
2 הסנט שלי, אני רואה הבדל ברור בין הריפים המכווצים של ה 10-20 גיגה ל REMUX המלא של ה 40-60 גיגה.
https://www.hometheater.co.il/vt285498.html
2 הסנט שלי, אני רואה הבדל ברור בין הריפים המכווצים של ה 10-20 גיגה ל REMUX המלא של ה 40-60 גיגה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
כדאי לשים לב ששחרורי 4k לרוב משתמשים ב h265 שמשפר את איכות הכיווץ כמעט פי 2 ביחס ל h264
ל 4k המינימום הוא סביב 10 מגה ב h265. זה הופך ליותר מסביר סביב 15 מגה. אלה המספרים של נטפליקס (ולא במקרה).
ל 4k המינימום הוא סביב 10 מגה ב h265. זה הופך ליותר מסביר סביב 15 מגה. אלה המספרים של נטפליקס (ולא במקרה).
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
לדעתי, קצת פיספסתם את שאלת הפתיחה של השרשור... היא היתה על ביט-רייט ולא על גודל קובץ הסרט.
סרטי 4K בבלו-ריי מלא ורימוקס שלא גורעים מאיכות הוידאו, הביט-רייט מגיע ל 40-50mbps לרוב. (אני מתייחס לוידאו בלבד, ללא אודיו).
בריפים של הסצנה (קבצי MKV מוקטנים) ביט-רייט הוידאו בד"כ מגיע ל 20-25mbps.
כך שסרט 4K עם ביט רייט של 10.3mbps איבד הרבה נתונים וקשה לי להאמין שתהיה איכות תמונה יותר טובה מגרסת ה 1080p בבלו-ריי מלא/רימוקס שבד"כ מריצים ביט-רייט וידאו של 30mbps.
סרטי 4K בבלו-ריי מלא ורימוקס שלא גורעים מאיכות הוידאו, הביט-רייט מגיע ל 40-50mbps לרוב. (אני מתייחס לוידאו בלבד, ללא אודיו).
בריפים של הסצנה (קבצי MKV מוקטנים) ביט-רייט הוידאו בד"כ מגיע ל 20-25mbps.
כך שסרט 4K עם ביט רייט של 10.3mbps איבד הרבה נתונים וקשה לי להאמין שתהיה איכות תמונה יותר טובה מגרסת ה 1080p בבלו-ריי מלא/רימוקס שבד"כ מריצים ביט-רייט וידאו של 30mbps.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73360
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
·שי-כ כתב:ל היא היתה על ביט-רייט ולא על גודל קובץ הסרט.
....
אבל זה הולך יד ביד. קובץ בביטרייט נמוך היה קטן יותר (ואיכותי פחות) ולהיפך. עם שאר התגובה שלך אני מסכים.
·oferlaor כתב: ל 4k המינימום הוא סביב 10 מגה ב h265. זה הופך ליותר מסביר סביב 15 מגה. אלה המספרים של נטפליקס (ולא במקרה)....
אתה באמת רוצה להגיד לי שאתה לא רואה הבדל באיכות בין השחרורים של ה 102-20 גיגה ל REMUX למנהם ששוקלים פי 2-3?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
@Huber
·זה לא היתה השאלה וזה גם לא מה שכתבתי. מה שאמרתי הוא מה המינימום שהגיוני בכלל עבור 4k.
ברור שאני מעדיף תכנים של 75-10bps ב h265. יש תכנים מדהימים בקצבים האלה (הסדרה של בילי בוב תורנתון באמאזון למשל)
·זה לא היתה השאלה וזה גם לא מה שכתבתי. מה שאמרתי הוא מה המינימום שהגיוני בכלל עבור 4k.
ברור שאני מעדיף תכנים של 75-10bps ב h265. יש תכנים מדהימים בקצבים האלה (הסדרה של בילי בוב תורנתון באמאזון למשל)