כבל SMA לחיבור אנטנת Wi-Fi - האם יש הנחתה?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
yogiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

אני משפץ עכשיו את הדירה שלי ובונה ארון תקשורת לתפארת. מן הסתם הארון יכיל בין היתר גם את הראוטר. מאחר והארון נמצא במרפסת, שנמצאת בשולי הדירה (זה פשוט המקום הכי טוב ונוח מבחינה עיצובית), אני רוצה לקנות אנטנת Wi-Fi רצינית ואיכותית ולמקמם אותה בדיוק במרכז הדירה כדי לקבל פריסה שיוויונית של קליטה בכל שטח הדירה. למזלי, מצאתי שנקודת מרכז הדירה ממוקמת בדיוק בתוך הבוידעם שלי. לכן, אני רוצה את האנטנה להתקין שם (כך אני ארוויח גם את זה שהאנטנה תהיה קבורה בבוידעם וסמויה מהעין).

את הכבל שיחבר את האנטנה בבוידעם לראוטר שבמרפסת אני מתכוון להעביר בתוך תעלות כבלים שממילא קיימות שם ומשמשות כבר היום להולכת כבלים ברחבי הדירה. מדדתי ומצאתי שאני צריך לשם כך כבל SMA באורך של 40 מטרים. גם מצאתי חנות שמכינה כבלים כאלה לפי מידה.

השאלה היא האם אורך כזה של כבל הוא לא ארוך מדי? האם לא תהיה לי הנחתה מטורפת באיכות האות שלא תצדיק את הפרויקט הזה?

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 749
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #2 

הניחות של הכבל מאוד תלוי באיכות שלו, ככל הנראה הכבל שתשתמש בו ייתן משהו בים 0.25 - 0.5 dB למטר, מה שאומר שתאבד עד 20DB ל-40 מטר - מה שאומר שסיגנל יונחת פי 100.
יש כבלים איכותיים יותר, שחברות סלולר משתמשות מהם, בד"כ כבלים עם מחברים מסוג N-Type ולא גמישים.
בקיצור - לא מומלץ - עדיף לשים AP במרכז דירה ולא למתוח כבלים ארוכים.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 749
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #3 

אצלי בבית תליתי את ה-AP על הנמכת גבס במרכז דירה, ה-AP מוזן מ-POE כך שרק כבל רשת מגיע אליו.

yogiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה לכל המשיבים.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

אל תעשה זאת.
הכי נכון זה להגיע עם כבל רשת לנקודה מרכזית (רצוי תקרה) ושם לחבר נקודת גישה אלחוטית ולא לסמוך על הWIFI של הראוטר הראשי

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”