Packet Loss שלא מאפשר משחק ברשת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
barlerer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, אשמח לעזרה או הכוונה בנושא.
אני מחובר לתשתית של בזק, הספק בזק בינלאומי עם חבילת גיימר, אבל ישנה בעיה שלא משנה על איזו פלטפורמה אני משחק או איזה משחק אני כל הזמן מקבל הודעת ניתוק ואז המשחק מוציא אותי ללובי. לא משנה אם זה בPS4 בפיפא או GTA או במחשב Call Of Duty או Rocket League, תמיד אחרי 2-3 דקות של משחק אני מקבל הודעת ניתוק.
אני לא יודע אם זה קשור, נכנסתי לראוטר ובLogs אני רואה מידי פעם הודעות כאלו:
Firewall: packet drop. 118.41.152.208 -->62.219.120.178, Protocol ICMP, Message type 3.
Sunday, Mar 18,2018 09:43:43

ניסיתי לעשות בדיקת Packet Loss אבל הוא בבדיקה רשום שהראוטר שלי לא נתן אישור להיכנס, ולכן הבדיקה לא יכולה להתקיים.
אני רק אציין שפתחתי פורטים במחשב ובסוני, רשום לי NAT Type : Open ואפילו הסוני מוגדר כDMZ.
בשיחה עם בזק + בזק בינלאומי כמובן שאין פיתרון ונציגים שאינם מנוסים זורקים את האחריות אחד לשני.
האם זה בגלל שהראוטר יחסית ישן? דגם VEGN2610
יש לציין שלפני מספר שבועות הכל היה בסדר גמור. (לא בוצע התקנות של ציוד\החלפות של כבלים או משהו בנושא).
אשמח לכל כיוון לבדיקה כי המצב מתסכל

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@barlerer
·

בדקת שיש סינכרון רציף של המודם ושל החייגן? הבעיה הכי נפוצה בתשתית בזק זה שהסינכרון של הקו לא 100% יציב בגלל חיבור רופף או כרטיס תקול בצד של בזק.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #3 

יכול לחבר מחשב לראוטר?
בבדיקה פשוטה של Ping -t לכתובת מסויימת באינטרנט למשך כמה דקות, יש לך packet loss?

barlerer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

eran405 כתב:@barlerer
·

בדקת שיש סינכרון רציף של המודם ושל החייגן? הבעיה הכי נפוצה בתשתית בזק זה שהסינכרון של הקו לא 100% יציב בגלל חיבור רופף או כרטיס תקול בצד של בזק.
...
·איך אני בודק את זה?

@kingshoko
ניסיתי עם google.com למשך 10 דקות ללא Packet Loss

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@barlerer
·

תחפש בממשק של המודם שלך או בהודעות log כאלה שמעידות על איבוד וקבלת סינכרון או חיבור מחדש של החייג, או בסטטיסטיקות של החיבור DSL/WAN יש הרבה פעמים שעון שמראה כמה זמן יש חיבור - אם המודם דולק נגיד יממה אבל יש סינכרון רק שעתיים אז לכל הפחות היה לך ניתוק לפני שעתיים.

בגדול גם בזק יכולים לראות האם יש נפילות בסינכרון של הקו מהצד שלהם, לפחות ב-24 שעות האחרונות (לא הספק שלך אלא טכנאיים של בזק שיש לך גישה אליהם רק אם אתה לקוח ישירות של בזק ולא שוק סיטונאי). מהצד של הספק לדעתי הם יכולים לראות האם החייגן מחובר יציב אבל אין לי ניסיון בקבלת שירות כזה מהם. בכל מקרה כדאי שדבר ראשון תבדוק את המודם אצלך ואז אם אתה אומר להם שיש במודם אצלך ניתוקים והקו לא תקין יותר קשה להם לנפנף אותך.

בכל מקרה אם בבדיקת ping -t לכתובת כלשהי יש אפס איבודים בזמן שאתה מקבל את הודעת הניתוק מהמשחק אז זה לא בעיה בקו (אם הקו היה נופל לא היה לך חיבור/ping לאף אתר). דבר שנשמע לי מאד מוזר כי אתה בודק משחקים של חברות שונות ולכן לשרתים שונים + בזב"ל, כמה שאני לא אוהב אותם, די טובים מהבחינה הזאת.

עוד משהו ששווה לציין, אם אני מבין נכון אתה משתמש בציוד פח של בזק כראוטר הראשי שלך. הרבה יותר מומלץ לקנות ראוטר פרטי לפי הצרכים והתקציב (ראוטר ללא מודם) ולחבר אליו את הציוד של בזק שאתה הופך אותו למודם בלבד (מצב bridge).

רק כדי לבדוק האם זאת באמת הבעיה, באופן זמני ביותר, אתה יכול להעביר את המודם/ראוטר של בזק למצב bridge, לכבות wifi ולחבר אליו אך ורק מחשב אחד בחיבור קווי. להגדיר במחשב את החייגן לספק ולבדוק האם הבעיות נפתרות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”