שרשור תגובות: TP LINK DECO M5 - רשת Mesh לבית
-
EliHaboosh
-
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
תודה על המאמר. גם אני משתמש המוצר הזה לכיסוי הרשת בבית. עובד מעולה.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
אם לכל יחידה יש שתי כניסות LAN - האם זה אומר שאלה מאפשרות לחבר קווית שני התקנים כלשהם ושבעצם אין אפשרות לחבר בין היחידות באופן קווי?
רשת MESH אופטימלית חייבת חיבור קווי בין היחידות.
רשת MESH אופטימלית חייבת חיבור קווי בין היחידות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
איינשטיין,
למה אתה חושב שלא ניתן לחבר את היחידות בצורה קווית?
זה ברור שחיבור קווי יתן פתרון טוב יותר מחיבור אלחוטי, אבל לא לכולם יש תשתית קוית לכל החדרים בבית.
זה ברור שחיבור קווי יתן פתרון טוב יותר מחיבור אלחוטי, אבל לא לכולם יש תשתית קוית לכל החדרים בבית.
- michanisani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
האם התוכנה של הנתבים שבנדא צרבה , חסומה בגלל התקן הישראלי , או שניתן לשדרג אותה בעידכוני תוכנה רגילים של TP LINK
תודה מראש
תודה מראש
- haimon11
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
- haimon11
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
@ziv_r
·מתוך השלוש יחידות שלי שתיים מחוברות קווית: אחת לראוטר של בזק והשני קווית בקומה שנייה.
השלישי מחובר אלחוטית ומוציא קווי שמחובר לממיר של יס. רואה בו VOD ללא בעיה.
·מתוך השלוש יחידות שלי שתיים מחוברות קווית: אחת לראוטר של בזק והשני קווית בקומה שנייה.
השלישי מחובר אלחוטית ומוציא קווי שמחובר לממיר של יס. רואה בו VOD ללא בעיה.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
לא חושב אלא שואל...ziv_r כתב:איינשטיין,
זה ברור שחיבור קווי יתן פתרון טוב יותר מחיבור אלחוטי, אבל לא לכולם יש תשתית קוית לכל החדרים בבית....
האם אחד מחיבורי ה-LAN בכל יחידה מאפשר חיבור בין היחידות בצורה קווית?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
לא הבנתי.
"המהירות במצב הזה היתה זהה למדי בין שני הנתבים. התמונה השתנתה ככל שהתרחקנו יותר ויותר. בקומה השנייה המהירות בראוטר של HOT פחתה עד לכדי 10-20% בעוד שב DECO המהירות פחתה רק עד לכדי 80% בערך!"
"המהירות במצב הזה היתה זהה למדי בין שני הנתבים. התמונה השתנתה ככל שהתרחקנו יותר ויותר. בקומה השנייה המהירות בראוטר של HOT פחתה עד לכדי 10-20% בעוד שב DECO המהירות פחתה רק עד לכדי 80% בערך!"
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
EliHaboosh
-
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
·מה לא הובן? המספרים?mp3lll כתב:לא הבנתי.
"המהירות במצב הזה היתה זהה למדי בין שני הנתבים. התמונה השתנתה ככל שהתרחקנו יותר ויותר. בקומה השנייה המהירות בראוטר של HOT פחתה עד לכדי 10-20% בעוד שב DECO המהירות פחתה רק עד לכדי 80% בערך!"...
המהירות ב HOT פחתה בכ 90 אחוזים ( עד לכדי 10 אחוז בערך מהמהירות הרגילה)
בדקו המהירות פחתה בכ 20 אחוזים ( עד לכדי 80 אחוז בערך)
אלי חבוש
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
רצוי לציין ש-UBIQUITTI עושים את זה כבר שנים ויש להם יבואן מוסדר פה בארץ.
יש לנו חמישה אקסס פויינטים שלהם בעבודה. עובדים פנטסטי.
התוצאה של 22MBIT שקיבלת, האם היא הייתה עם מקלט תומך AC או רק G\N?
יש לנו חמישה אקסס פויינטים שלהם בעבודה. עובדים פנטסטי.
התוצאה של 22MBIT שקיבלת, האם היא הייתה עם מקלט תומך AC או רק G\N?
- amitg1304
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
איך זה בהשוואה ל- Google Wifi? המחירים די דומים למיטב ידיעתי...
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

·amitg1304 כתב:איך זה בהשוואה ל- Google Wifi? המחירים די דומים למיטב ידיעתי......
דומים איך? GOOGLE WIFI לא נשלח ארצה משום מקום וגם סביר להניח שלא מורשה משרד התקשורת.
להביא אותו לפה זה פרוייקט.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Google Wi-Fi נשלח לארץ מידי פעם במבצעים, הנה 2 שרשורי דילים שהיו לנו בזמנו:
https://www.hometheater.co.il/vt286860.html
https://www.hometheater.co.il/vt289572.html
המידה שגוגל מספקים דרך האפליקציה על תעבורת הרשת רחב בהיקפו יחסית למידע של שאר החברות, ממליץ לצפות קצת ביוטיוב על יכולות האפליקציה. מעבר לזה, 2 הפתרונות טובים ובעלות דומה.
https://www.hometheater.co.il/vt286860.html
https://www.hometheater.co.il/vt289572.html
המידה שגוגל מספקים דרך האפליקציה על תעבורת הרשת רחב בהיקפו יחסית למידע של שאר החברות, ממליץ לצפות קצת ביוטיוב על יכולות האפליקציה. מעבר לזה, 2 הפתרונות טובים ובעלות דומה.
- ocsi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1609
מצטרף להמלצה
נקנה ב-KSP ב-BF ,השלישיה במחיר 1011 ש"ח,שווה כל ש"ח,פתר לי את בעיית כיסוי ומהירות האינטרנט בכל הבית,פירקתי את כל הנתבים ו-AP.פתרון מושלם לבית שאין אופציה/או סיפור להכין תשתית קווית לכל חדר,בעידן של כל הפתרונות סטרימינג ו-OTT שקיים בשוק !
ממליץ לכל החברים שלי,ואקנה עוד אחד במבצע הבאה להורים שלי מאילת,או אבדוק את הפתרון השני של UBIQUITTI
נקנה ב-KSP ב-BF ,השלישיה במחיר 1011 ש"ח,שווה כל ש"ח,פתר לי את בעיית כיסוי ומהירות האינטרנט בכל הבית,פירקתי את כל הנתבים ו-AP.פתרון מושלם לבית שאין אופציה/או סיפור להכין תשתית קווית לכל חדר,בעידן של כל הפתרונות סטרימינג ו-OTT שקיים בשוק !
ממליץ לכל החברים שלי,ואקנה עוד אחד במבצע הבאה להורים שלי מאילת,או אבדוק את הפתרון השני של UBIQUITTI
- pbuilder
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
אשמח להבהרה איך זה עובד...
היי,
משהו שלא ברור לי, יש לי כניסת רשת בחדר אחד, ששם נמצא הראוטר, ולכן הלקיטה באזורים מסוימים בבית לא גבוהה.
האם ה MESH עדיין יתאים לזה?
כי אין לי חיבור רשת במקום אחר בבית לחבר ליחידות האחרות, אז אם היחידה הנוספת תחובר עם WIFI, אז זה לא מאבד את הפואנטה של הגברת הסיגנל (כי ממילא במקום המרוחק מהראוטר, ה WIFI חלש יחסית)?
תודה!
משהו שלא ברור לי, יש לי כניסת רשת בחדר אחד, ששם נמצא הראוטר, ולכן הלקיטה באזורים מסוימים בבית לא גבוהה.
האם ה MESH עדיין יתאים לזה?
כי אין לי חיבור רשת במקום אחר בבית לחבר ליחידות האחרות, אז אם היחידה הנוספת תחובר עם WIFI, אז זה לא מאבד את הפואנטה של הגברת הסיגנל (כי ממילא במקום המרוחק מהראוטר, ה WIFI חלש יחסית)?
תודה!
- reg11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 263
Re: אשמח להבהרה איך זה עובד...
@pbuilder
זה מגדיל את הטווח על ערוץ ייעודי בלי לפגוע במהירות בין התחנות, בניגוד למגדילי טווח רגילים.
הייתי בדיוק באותה בעיה כמו שלך. עברתי לבית שכור עם מספר מפלסים. כל נסיונות הפתרון כולל מגדילי טווח ומתאמי רשת לחשמל לא עבדו טוב וקילבלתי מהירות מאוד נמוכה. לאחר נסיון של שבועיים עם הדקו M5 זה פשוט משהו אחר. מקבל את המהירות המכסימלית של האינטרנט (100M) בכל נקודה בבית.. בעזרת האפליקציה אפשר למצוא את המיקום האידאלי של התחנות. ההתקנה מאוד פשוטה וקלה. החיסרון היחיד זה למי שרוצה להיכנס להגדרות יותר מתקדמות , ואת זה אין.
ממליץ בחום. אצלי זה פתר בצורה מעולה את בעית הרשת, כולל את המחשב הנייח חיברתי לאחת התחנות בתור רשת קוית.
זה מגדיל את הטווח על ערוץ ייעודי בלי לפגוע במהירות בין התחנות, בניגוד למגדילי טווח רגילים.
הייתי בדיוק באותה בעיה כמו שלך. עברתי לבית שכור עם מספר מפלסים. כל נסיונות הפתרון כולל מגדילי טווח ומתאמי רשת לחשמל לא עבדו טוב וקילבלתי מהירות מאוד נמוכה. לאחר נסיון של שבועיים עם הדקו M5 זה פשוט משהו אחר. מקבל את המהירות המכסימלית של האינטרנט (100M) בכל נקודה בבית.. בעזרת האפליקציה אפשר למצוא את המיקום האידאלי של התחנות. ההתקנה מאוד פשוטה וקלה. החיסרון היחיד זה למי שרוצה להיכנס להגדרות יותר מתקדמות , ואת זה אין.
ממליץ בחום. אצלי זה פתר בצורה מעולה את בעית הרשת, כולל את המחשב הנייח חיברתי לאחת התחנות בתור רשת קוית.
- pbuilder
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
Re: אשמח להבהרה איך זה עובד...
@reg11
·
תודה על התשובה, אבל אני מקשה קצת.
אם לדוגמא בחדר, צמוד לראוטר הקיים, יש לי 100 MB, ובסלון (בו אין חיבור לרשת קווית), עם ה WIFI, אני מגיע ל 50 MB.
אז חיבור של ה MESH בסלון, שיהיה גם על ה WIFI (כי כאמור אין חיבור רשת קווי), גם יגיע למקסימום 50 MB, לא?
אני מבין לגמרי איך זה מפיץ את הסיגנל, כאשר כל היחידות מחוברות ברשת קווית, אבל לא ברור לי מה קורה, אם ה MESH מקבל את הרשת שלו מה WIFI והוא נמוך מלכתחילה.
מקווה שלא בלבלתי.
·
תודה על התשובה, אבל אני מקשה קצת.
אם לדוגמא בחדר, צמוד לראוטר הקיים, יש לי 100 MB, ובסלון (בו אין חיבור לרשת קווית), עם ה WIFI, אני מגיע ל 50 MB.
אז חיבור של ה MESH בסלון, שיהיה גם על ה WIFI (כי כאמור אין חיבור רשת קווי), גם יגיע למקסימום 50 MB, לא?
אני מבין לגמרי איך זה מפיץ את הסיגנל, כאשר כל היחידות מחוברות ברשת קווית, אבל לא ברור לי מה קורה, אם ה MESH מקבל את הרשת שלו מה WIFI והוא נמוך מלכתחילה.
מקווה שלא בלבלתי.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

קשה לדעת.
תלוי מאוד במבנה הבית.
תלוי מאוד במבנה הבית.