מתלבט בין שתי מחטים
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
שלום
יש לי Thorens TD 165 עם ראש Pickering TL-25
אני צריך מחט חדשה ומתלבט המה לקנות. שיבטה ב 180$
https://www.lpgear.com/product/STAD6800EEE2S.html
או בחצי מחיר את החתח הרגיל ב80 $
https://www.lpgear.com/product/STNS681EEE.html
רוב התקליטים שלי ישנים ובמצב לא משהוא..
תודה!
יש לי Thorens TD 165 עם ראש Pickering TL-25
אני צריך מחט חדשה ומתלבט המה לקנות. שיבטה ב 180$
https://www.lpgear.com/product/STAD6800EEE2S.html
או בחצי מחיר את החתח הרגיל ב80 $
https://www.lpgear.com/product/STNS681EEE.html
רוב התקליטים שלי ישנים ובמצב לא משהוא..
תודה!
הי,
אני לא מכיר ראש Pickering TL-25?
זו ורסיה כלשהי של ה- 681?
על המחטים של LP Gear יש דעות כאלו ואחרות - רובן חיוביות.
אני לא בטוח שהייתי מוציא את הכסף על השיבטה - הן רגישות מאוד לרעש פני תקליט, ואם התקליטים שלך "לא משהו" - חבל
אני לא מכיר ראש Pickering TL-25?
זו ורסיה כלשהי של ה- 681?
על המחטים של LP Gear יש דעות כאלו ואחרות - רובן חיוביות.
אני לא בטוח שהייתי מוציא את הכסף על השיבטה - הן רגישות מאוד לרעש פני תקליט, ואם התקליטים שלך "לא משהו" - חבל
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
זה מה שרשום על הראש..
להבנתי שיבטה יותר טוב לתקליטים במצב לא מושלם, כי המחט נכנסת עמוק יותר ורוב השריטות לא מגיעות נמוך מידי. אני קורא בהרבה מקומות שאין הבדל שמיעה בין המחטים הללו, אבל גם המון דעות הפוכות..
להבנתי שיבטה יותר טוב לתקליטים במצב לא מושלם, כי המחט נכנסת עמוק יותר ורוב השריטות לא מגיעות נמוך מידי. אני קורא בהרבה מקומות שאין הבדל שמיעה בין המחטים הללו, אבל גם המון דעות הפוכות..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
אני מעדיף מחטים היפר-אליפטיות (02X07) על החתכים המתקדמים דמויי השיבטה - בסופו של יום, הם מייצרות אותה רמת פירוט, ורגישות פחות לרעש.
קח בחשבון שעם כל השרטוטים והתיאוריה - שכולם נכונים - בסופו של יום המידות שם, בתקליט, הן במיקרונים, ועובי הלכלוך שמצטבר על המחט גדול לההבדלים בין החתכים השונים.
קח בחשבון שעם כל השרטוטים והתיאוריה - שכולם נכונים - בסופו של יום המידות שם, בתקליט, הן במיקרונים, ועובי הלכלוך שמצטבר על המחט גדול לההבדלים בין החתכים השונים.
Re: מה היה לך קודם
@avile7
·
יש לי ראש ADC XLM MK3, עבורו רכשתי במיטב 180 הדולרים שיבטה של Jico. היא נשמעה מצויין, אבל לא ברמה של המחט המקורית של ADC, שהיא Nude HH 02X07. השיבטה נמכרה.
יש לי גם מחט מקורית D81s של Stanton ל- 881S שלי. היא Stereohedron שבסופו של יום הוא חתך דמוי שיבטה. השוותי אותה לשיבטה של Jico לאותו הראש. ה- D81 היא מחט מדהימה. קצת יותר טובה מה- Jico. אבל שתיהן רגישות לרעש פני התקליט, ובסופו של יום אני משתמש 90% מהזמן ב- Pfanstiehl 4822-DEE שהיא אליפטית, פשוטה, 03X07, ונותנת 80-85% מאיכויות ה- Stereohedron המהוללת, שקטה על פני התקליט (במקרה הזה - בהחלט על חשבון איבוד מסויים, וקטן מאוד של פרטים), ולא גורמת לי לחשוב על הדולרים שנשחקים ממנה בכל שעת נגינה, במקום לחשוב על כמה אני נהנה מהמוזיקה.
אה, כן - בסופו של יום המחט הטובה ביותר שיש לי כרגע היא Grado G1 עם מחט 8MZ שהיא, כמה מפתיע - אליפטית 02X07, ובפועל אני מתגעגע ל- ADC הנהדרת, שפשוט לא מתאימה לזרוע שמותקנת על הפטיפון שאני כרגע משתמש בו.

·
יש לי ראש ADC XLM MK3, עבורו רכשתי במיטב 180 הדולרים שיבטה של Jico. היא נשמעה מצויין, אבל לא ברמה של המחט המקורית של ADC, שהיא Nude HH 02X07. השיבטה נמכרה.
יש לי גם מחט מקורית D81s של Stanton ל- 881S שלי. היא Stereohedron שבסופו של יום הוא חתך דמוי שיבטה. השוותי אותה לשיבטה של Jico לאותו הראש. ה- D81 היא מחט מדהימה. קצת יותר טובה מה- Jico. אבל שתיהן רגישות לרעש פני התקליט, ובסופו של יום אני משתמש 90% מהזמן ב- Pfanstiehl 4822-DEE שהיא אליפטית, פשוטה, 03X07, ונותנת 80-85% מאיכויות ה- Stereohedron המהוללת, שקטה על פני התקליט (במקרה הזה - בהחלט על חשבון איבוד מסויים, וקטן מאוד של פרטים), ולא גורמת לי לחשוב על הדולרים שנשחקים ממנה בכל שעת נגינה, במקום לחשוב על כמה אני נהנה מהמוזיקה.
אה, כן - בסופו של יום המחט הטובה ביותר שיש לי כרגע היא Grado G1 עם מחט 8MZ שהיא, כמה מפתיע - אליפטית 02X07, ובפועל אני מתגעגע ל- ADC הנהדרת, שפשוט לא מתאימה לזרוע שמותקנת על הפטיפון שאני כרגע משתמש בו.
בילבלת אותי:)
בעבר היה לי ראש שור TYPE3 כשנשברה המחט קניתי את החלופי מאדר,
האכזבה הייתה מושלמת.
לא מבין איך אליפטית פשוטה טובה יחסית ליקרה?
האכזבה הייתה מושלמת.
לא מבין איך אליפטית פשוטה טובה יחסית ליקרה?