האם נותרו עוד חניות מחשבים פיזיות?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
redhat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם חברי הפורום היקרים,
עלה לי נושא שהוא קצת כאוב.
המצב של החניות מחשבים בארץ, זה ניראה כי כמעט כל החניות מחשבים הפרטיות נסגרו / פשטו רגל.
זה ניראה כאילו יש רק 2 רשתות גדולות של מחשבים, והשאר - חניות אונליין שהצליחו לשרוד עקב המעבר לחניות ברשת וללא חנות פיזית.

סתם נתקפתי בנוסטלגיה ונזכרתי כי פעם היינו הולכים לחנות היום אנחנו קונים ברשת, ואם אתה לא רשת ענק או בעל אתר אינטרנט מצליח אז אין לך מקום כבר.
כמה שזה עצוב.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

פה ושם עוד יש איזה חנות שכונתית שמתעסקת כבר יותר בסלולר או שבעל הבית יוצא לפנסיה בעוד שנתיים, חוץ מזה כמעט כלום.

יש לזה 2 סיבות עיקריות:
א. שירות
ב. מחיר

לפני חצי שעה קניתי חומרה מאמאזון COM, עזוב שהמחיר ב10-15% יותר זול מבארץ, איפה השירות? אני מוכן לשלם בשביל שירות, למדתי מנותני שירות ישראלים שלרוב אני משלם עבורו פרמייה מאד לא מוצדקת בשביל תמורה קטנה מאד אז בשביל מה? החנויות הטובות לא עמדו במחירים של האינטרנט, לחנויות הזולות יש שירות דרעק (באופן כללי). אם אני אתייחס רגע לKSP ולאייבורי: השירות של אייבורי מהניסיון שלי מוצלח אבל הם אוהבים להתעסק בעיקר עם אביזרים וציוד היקפי, חומרה כמעט ואין להם ובטח שלא במלאי, המחיר סביר. KSP קצת יותר זולים אבל פשוט אין להם שירות לקוחות, הם מחתימים אותך על מגילת אסתר שאומרת שהם צדיקים ואתה מודה מראש שכל מה שתאמר בעתיד יהיה שקר בשביל כל DOK שאתה קונה אצלהם ולך תחפש.
כבר שנתיים בערך שגם כל מכשירי הסלולר שלנו מגיעים מחו"ל, הרי למה תצפה מיבואן ישראלי שאומר לך שאין אחריות כי יש נזק פיזי בדמות מעיכה קטנטנה בשוליים של המכשיר.

ולפני שיקפצו כאן כמה, אני אומר מראש: מבחינתי לקנות מחנות מרוחקת אי שם בארץ לא מעניין, באותה מידה אני יכול לקנות מחו"ל וכנראה שהמשלוח יגיע מהר יותר. אז זה שיש חנות יחסית זולה, עם שירות שהוא כנראה בסדר, אבל היא במרחק שעה נסיעה זה לא מעניין - הרי תכל'ס ביום הדין כאשצטרך אותם גם אותה חנות מרוחקת עם שירות טוב ומחיר סביר תלויה בסופו של דבר ביבואן שהוא עצמו לא תלוי בדבר מלבד שורת הרווח ומבחינתו שירות לקוחות זה משהו שעולה לו יותר מדי כסף והוא חייב להחזיק בגלל הדבר האדיוטי הזה שנקרא חוק הגנת הצרכן.
אז לא, אני מעדיף לקנות מגוף מספיק חזק שאם יש לי בעיה אני יודע שיתן לי גב ולא יזרוק אותי לקיבינימאט.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

היבואנים צריכים להכות על חטא אם הם רוצים לשרוד את הפצצה של אמזון כי כבר עכשיו, כשאמזון עוד לא כאן הם אוכלים אותה.

אני רואה חנויות בארץ, המוכר המסכן פשוט מנסה לשכנע אותך לא לקנות אם אתה לא בטוח, כי הוא יודע שאם לא תהיה מרוצה הוא בין הפטיש לסדן, אתה שרוצה להחזיר ובצדק והבעלים שלא נותן לו גיבוי.

לא מצליח להבין כבר את השיטה הזו.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

סיפור מצחיק.

היה לי ספק כח שהתחיל לעשות בעיות, הלכתי לKSP כי הוא עדיין היה בתקופת האחריות, מסרתי אותו לבדיקה ועל הדרך התכוונתי לקנות חדש כדי שיהיה מחשב עובד, החלטתי לשדרג על הדרך בידיעה שכאשר יתקנו/יחליפו במסגרת האחריות את הספק הישן פשוט אשים אותו במחשב אחר. אחרי שקראתי כמה ביקורות והגעתי למסקנה שספק RMX750i של Corsair הוא הבחירה הטובה ביותר מבין הספקים בטווח המחיר מבחינת איכות הרכיבים, אחריות ופיצ'רים, המוכר הנחמד בחנות טען שכל המדידות והמידע בביקורות לא רלוונטי לי כצרכן (מצחיק לי אישית - בתור אחד שעשה כמה ביקורות ובהחלט קונה דברים לפי ביקורות מרובות), ושאני צריך לקנות ספק בחצי מהמחיר..
ככה שקצת מצחיק אותי לבוא לחנות כשאתה יודע בדיוק מה אתה מתכוון לקנות, והם מנסים לשכנע אותך לקנות ספק של 300 שקל במקום 640 שקל ואתה מרגיש כאילו אתה צריך לשכנע אותו שימכור לך את המוצר שאתה רוצה. טוב שהוא לא ניסע למכור לי ספק ג'נרי של "Gold Touch" או דומיו..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”