בעת נסיעה לחו"ל - שימוש בכרטיס אשראי או במאסטרקאד נטען?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי חבר'ה,

בקרוב אטוס לגרמניה, טיול קצר של לכל היותר שבועיים. רציתי לדעת מהי הדרך הזולה יותר מבחינת עמלות והמרות- האם שימוש בכרטיס האשראי הרגיל שלי מהארץ (מאסטרקארד), או שימוש בכרטיס נטען מאסטרקארד שרכשתי בדואר בטיול הקודם והוא כרגע ריק לחלוטין וצריך להטעין אותו מחדש (בהנחה וזה אפשרי, עברה שנה), או שמא כדאי בכלל לפתוח חשבון מט"ח בבנק?

לאחר שיטוט באינטרט הבנתי שהעמלות ששילמתי על הכרטיס הנטען בזמנו נחשבות לגבוהות ולא משתלמות כ"כ, אך לא הצלחתי להבין מהי הדרך הכדאית עבורי בהנחה ואני לא מעוניין להסתובב עם מזומן ופתיחת חשבון מט"ח בבנק גם טומנת בחובה עלויות כמו גם שימוש בכרטיס האשראי הרגיל שלי.

תודה.

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

פתיחת חשבון מט"ח ממש לא בעייתית, צריך פשוט לרכוש אירו ולשמור אותו בחשבון העו"ש.
העמלות היחידות הן של קניית המט"ח והפרשי שער (ככה זה אצלי, רצוי לוודא עם הבנק) שבד"כ יותר נמוכות מהעמלות ההמרה בכרטיס, שוב כדאי לעשות בדיקה פרטנית. לאחר מכן, אתה צריך לבקש מהבנק שכל החיובים באירו יחויבו ישירות מחשבון המט"ח ולא בשקלים.

החיסרון העיקרי - אתה צריך לדאוג שיהיה מספיק מט"ח בחשבון במטבע שבו מבוצעות העסקאות. במידה וחזרת מחו"ל ונותרה לך יתרה אז תשלם שוב עמלות כדי להמיר חזרה לשקלים או שתשאר אם היתרה עד לנסיעה הבאה (או קניות באינטרנט באירו...)

מנסיון - למי שיכול לקבל כרטיס קורפורייט מהעבודה, זה בד"כ הכי משתלם (שוב, תלוי בהסכם של החברה) עם עמלות מאוד נמוכות ועסקאות לפי שער יציג ולא לפי שער מכירה גבוה (כמו בחשבון מט"ח).

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

rafib65 כתב:פתיחת חשבון מט"ח ממש לא בעייתית, צריך פשוט לרכוש אירו ולשמור אותו בחשבון העו"ש.
העמלות היחידות הן של קניית המט"ח והפרשי שער (ככה זה אצלי, רצוי לוודא עם הבנק) שבד"כ יותר נמוכות מהעמלות ההמרה בכרטיס, שוב כדאי לעשות בדיקה פרטנית. לאחר מכן, אתה צריך לבקש מהבנק שכל החיובים באירו יחויבו ישירות מחשבון המט"ח ולא בשקלים.

החיסרון העיקרי - אתה צריך לדאוג שיהיה מספיק מט"ח בחשבון במטבע שבו מבוצעות העסקאות. במידה וחזרת מחו"ל ונותרה לך יתרה אז תשלם שוב עמלות כדי להמיר חזרה לשקלים או שתשאר אם היתרה עד לנסיעה הבאה (או קניות באינטרנט באירו...)

מנסיון - למי שיכול לקבל כרטיס קורפורייט מהעבודה, זה בד"כ הכי משתלם (שוב, תלוי בהסכם של החברה) עם עמלות מאוד נמוכות ועסקאות לפי שער יציג ולא לפי שער מכירה גבוה (כמו בחשבון מט"ח).
...
אוקיי, אז אתה אומר למעשה שזה תלוי בבנק ובתנאיו , אבדוק מול הבנק. אם אופציה זו כרוכה אצלי בעמלות, כאופציה ב', על מה היית ממליץ, שימוש בכרטיס האשראי, או בכרטיס הנטען?

תודה

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

אישית לא מכיר את העמלות בכרטיס נטען, כך שזה תלוי בתנאים הספציפיים.
אם רוצים לחסוך כסף, אין ברירה, צריך לעבוד קצת ולהרים טלפון לבנק ולברר את התנאים המדויקים... ואפשר לנסות להתמקח קצת. אף פעם לא מזיק...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

לא תמיד חיוב דרך חשבון מט"ח משתלם יותר מהמרה של חברת כרטיסי האשראי לחיוב שקלי. צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

pixies כתב:לא תמיד חיוב דרך חשבון מט"ח משתלם יותר מהמרה של חברת כרטיסי האשראי לחיוב שקלי. צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
...
אבדוק מול הבנק ואעדכן פה מה ההצעה. בכרטיסי האשראי זה מן הסתם עלויות קבועות שגם מפורסמות בתעריפון.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

לא קשור לזול או יקר. בכרטיס נטען ההגנה שלך מופחתת לעומת שימוש בכרטיס אשראי רגיל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #8 

אם יש אפשרות לכרטיס במועדון הוט או הייטק זון, ההמרה דרך הכרטיס משתלמת יותר לרוב.
במסלולים הרגילים של 2.5-3 אחוז המרה לרוב משתלם יותר לחייב את החשבון במטח ולהחזיק מאגר מטח.
כל עוד מדובר בדולר או יורו כמובן.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Nemesis כתב:אם יש אפשרות לכרטיס במועדון הוט או הייטק זון, ההמרה דרך הכרטיס משתלמת יותר לרוב.
במסלולים הרגילים של 2.5-3 אחוז המרה לרוב משתלם יותר לחייב את החשבון במטח ולהחזיק מאגר מטח.
כל עוד מדובר בדולר או יורו כמובן.
...
האמת שבמקרה לאחרונה קיבלתי כרטיס של מועדון "הוט".. לא ידעתי שיש הטבות גם בתחום הזה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

הכרטיס של מועדון "הוט" נחשב מעולה.
אם אני לא טועה, יש שם עמלת המרה נמוכה למדי לחיוב שקלי של אזור ה-1% מהשער היציג (לעומת 2.3-2.5% בכרטיסי אשראי "רגילים"). תשתמש בו.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #11 

Doli כתב:
...
...
האמת שבמקרה לאחרונה קיבלתי כרטיס של מועדון "הוט".. לא ידעתי שיש הטבות גם בתחום הזה.
...
·

אז תשתמש בו. בסביבות 1% כמדומני.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

pixies כתב:הכרטיס של מועדון "הוט" נחשב מעולה.
אם אני לא טועה, יש שם עמלת המרה נמוכה למדי לחיוב שקלי של אזור ה-1% מהשער היציג (לעומת 2.3-2.5% בכרטיסי אשראי "רגילים"). תשתמש בו.
...
טוב , אין לי מושג אם הבנקאית במוקד חסרת מושג או שזה פשוט נכון, אך היא טענה שאין שום הטבה בכרטיס הזה מבחינת עסקאות במט"ח, מלבד ההטבה שיש לי של רכישת מט"ח ללא עלות עד 2000$ בשנה. אך זה לא קשור לאשראי, אלא לחשבון.

לגבי פתיחת חשבון מט"ח - טענה שלדעתה אין שום עמלות חוץ מעמלת רכישה. אבל הפנתה הודעה לסניף, אעדכן מה ההצעה כשייחזרו אליי.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #13 

אין הנחה או לפחות אני לא קיבלתי הנחה בחול עם כרטיס מועדון "הוט" שלי, העמלה היא 2.3% מהיציג.
כשבודקים עמלות צריך לבדוק מה שער הבסיס לפעולה (יציג, קנייה, מכירה...) באשראי הוא היציג.

אני משתמש בהמרה של הכרטיס הרגיל בחול ובקניות ברשת מחול.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

a_yaron כתב:אין הנחה או לפחות אני לא קיבלתי הנחה בחול עם כרטיס מועדון "הוט" שלי, העמלה היא 2.3% מהיציג.
כשבודקים עמלות צריך לבדוק מה שער הבסיס לפעולה (יציג, קנייה, מכירה...) באשראי הוא היציג.

אני משתמש בהמרה של הכרטיס הרגיל בחול ובקניות ברשת מחול.
...
לי יש גם חשבון "הוט" בבינלאומי, לא יודע אם התנאים זהים לכרטיס אשראי "הוט" בבנקים אחרים.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #15 

הוט בפועלים למשל לא נותן הנחה באשראי בחול, רק חיוב נדחה בחודש.
כמו גם ביטול דמי כרטיס.
יכול להיות שבבינלאומי כן, כי הוט צרכנות חתמו עם בינלאומי בתור "הבנק" שלהם.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #16 

במקרה שלך, ומאחר ומדובר בטיול חד פעמי באורך שבועיים, הדרך הזולה והיעילה ביותר היא להוציא מזומן, להמיר בציינג' בארץ ליורו וליהנות בחו"ל.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

vivi כתב:במקרה שלך, ומאחר ומדובר בטיול חד פעמי באורך שבועיים, הדרך הזולה והיעילה ביותר היא להוציא מזומן, להמיר בציינג' בארץ ליורו וליהנות בחו"ל.
...
תודה, אך כפי שרשמתי, לא מעוניין להסתובב עם מזומן.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #18 

הבנתי. אז פשוט לראות מבין כרטיסי האשראי הקיימים למי יש את העמלה הנמוכה ביותר ולזרום עם זה
לא הייתי פותח חשבון מט"ח במיוחד או מזמין אשראי חדש, זה חד פעמי והעמלות יסתכמו בכמה עשרות שקלים
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #19 

לכרטיס הייטק זון יש תכונה רעה שהוא מחייב המון זמן אחרי שביצעת את העסקה ש+60
עדיף לטעמי להשתמש בכרטיס שמחייב מייד ולא מספר חודשים אחרי, כשכבר שכחת שהיית בחו"ל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

השוטף+60 דווקא נחשב יתרון. למשל, אם אתה טס מטעם העבודה, יש לך מספיק זמן לקבל החזר על ההוצאות בחו"ל עד שתחוייב בפועל.
אבל כן, עלולים גם "לשכוח" מההוצאות שפתאום מחוייבות הרבה זמן אחרי הטיול.

לגבי הכרטיסים השונים שיש אצלך, הייתי מתקשר למוקד החברה של כל אחד מהם ושואל ספציפית מהי עמלת ההמרה.
למי שלא היה בטוח, עמלת ההמרה של 2.3% היא מהשער היציג.
לדוגמא, אם קניתם משהו ב-100 יורו והשער היציג הוא 4.0 ש"ח, תחוייבו ב-409.2 ש"ח. ה-9.2 ש"ח אלו הם ה-2.3%.
יש לזכור שבמשיכת מזומן בכספומט בחו"ל העמלה גבוהה הרבה יותר, ולכן עדיף להכין קצת מזומן מראש בצ'יינג' בארץ או למשוך בכספומט ישראלי של בנק לאומי, הנותן שער ממש טוב וללא עמלות ללקוחות כל הבנקים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”