למה אתה משתמש באייפון? The Ecosystem
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73237
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
מי שלא רוצה לצפות מהכל, תקשיבו מה הוא אומא מנקודת זמםן 06:32, די מסכם את הכל:
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני משתמש באייפון בגלל האבטחה ולא בגלל האקוסיסטם אבל אני מניח שאני המיעוט במקרה הנ"ל.
בכל מקרה בדבר אחד נראה לי שהוא צודק: ככל שיש לך יותר מכשירים של אפל וככל שהם מתקשרים ביניהם בצורה הדוקה יותר כך אתה נשאב עמוק יותר לתוך האקוסיסטם של אפל והרבה יותר קשה לך לצאת ממנו.
בכל מקרה בדבר אחד נראה לי שהוא צודק: ככל שיש לך יותר מכשירים של אפל וככל שהם מתקשרים ביניהם בצורה הדוקה יותר כך אתה נשאב עמוק יותר לתוך האקוסיסטם של אפל והרבה יותר קשה לך לצאת ממנו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

מצד שני אם אתה לא עמוק בתוכה, המכשיר עצמו לבד די לוקה בחסר. אתמול רציתי להקשיב לווידאו ביוטיוב, סירי כמובן לא תמצא שלא לדבר על לנגן את זה אם אין לך את שירות המוזיקה שלהם. אם אתה לא מנוי לשאר השירותים שלהם (בתשלום כמובן), חלק לא קטן מהפונקציות של המכשיר פשוט לא עובדות (מה שלא קורה באנדרואיד).
-
Huber
- חבר במועדון HT

sigamore - לדגומא? כי כל הזמן שמעתי כמה היא אינטאטיבית וידידותית, וב X יש לא מעט פיטצ'רים מאוד חשובים שהם החביאו ברמה כזו שרק אחרי חפירה עמוקה או צפיה בסרטו הסבר הצלחתי למצוא אותם, שלא לדבר על פיטצ'ים שבחיים לא תדע שקיימים בלי מישהו שיגיד לך שהם שם.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 515 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
@Huber
נגעת בנקודה חשובה .. ! אני (ומרשה לעצמי לחשוב לחשוב שגם אתה) דורשים "מעט יותר " מרוב המשתמשים האחרים. ואכן ה iOS במובן זה די מסורבלת (ומאז iOS11 אפילו תמוהה)
אבל ... זו בדיוק גם נקודת החוזק של המערכת לפחות מבחינת 99% מהלקוחות.... אם זה לא במרחק קליק אחד אז כנראה שאתה "לא באמת צריך את זה"...
(שנינו יודעים שזה לא נכון... אבל ספר את זה לסבתא ..)
המערכת פשוטה, שטוחה, משעממת אבל יציבה (יציבות ללא מתחרים) ופשוט עובדת...אותו אייקון משמים נראה ומתנהג בדיוק אותו הדבר באייפון, באייפד ובמק .... אפילו ב Apple TV ...
זו כוונתי כשאני אומר "קוהרנטיות"
שים לב --- אני לא טוען לרגע שהמוצרים של אפל מבריקים בהכרח (למרות שבדר"כ הם בהחלט בחזית ) אבל פשטות התפעול במקביל לאיכות בנייה מהמעלה הראשונה במקביל לבאזז השיווקי יוצא הדופן שאפל תמיד ידעה לייצר ..
כמו שאתה יכול לנחש .. אני די חזק "בסיסטם" (מקינטוש, אייפד, אייפון, שעון, אפל TV ואפילו שומו שמיים .. כמה יחידות של Airport Express...) ועם כל זאת -- אם לא הייתי מחוייב לעבוד עם אייפון מטעמי אבטחה אז כנראה שמזמן הייתי רוכש סמסונג גלקסי ... את המקינטוש מן הסתם אחליף עד סוף השנה במחשב וינדוס סטנדרטי (המקים הופכים להיות יקרים בלי פרופורציה למפרט)...
כך שאני מקווה שלא חושדים בי בחוסר אובייקטיביות.
נגעת בנקודה חשובה .. ! אני (ומרשה לעצמי לחשוב לחשוב שגם אתה) דורשים "מעט יותר " מרוב המשתמשים האחרים. ואכן ה iOS במובן זה די מסורבלת (ומאז iOS11 אפילו תמוהה)
אבל ... זו בדיוק גם נקודת החוזק של המערכת לפחות מבחינת 99% מהלקוחות.... אם זה לא במרחק קליק אחד אז כנראה שאתה "לא באמת צריך את זה"...
המערכת פשוטה, שטוחה, משעממת אבל יציבה (יציבות ללא מתחרים) ופשוט עובדת...אותו אייקון משמים נראה ומתנהג בדיוק אותו הדבר באייפון, באייפד ובמק .... אפילו ב Apple TV ...
שים לב --- אני לא טוען לרגע שהמוצרים של אפל מבריקים בהכרח (למרות שבדר"כ הם בהחלט בחזית ) אבל פשטות התפעול במקביל לאיכות בנייה מהמעלה הראשונה במקביל לבאזז השיווקי יוצא הדופן שאפל תמיד ידעה לייצר ..
כמו שאתה יכול לנחש .. אני די חזק "בסיסטם" (מקינטוש, אייפד, אייפון, שעון, אפל TV ואפילו שומו שמיים .. כמה יחידות של Airport Express...) ועם כל זאת -- אם לא הייתי מחוייב לעבוד עם אייפון מטעמי אבטחה אז כנראה שמזמן הייתי רוכש סמסונג גלקסי ... את המקינטוש מן הסתם אחליף עד סוף השנה במחשב וינדוס סטנדרטי (המקים הופכים להיות יקרים בלי פרופורציה למפרט)...
כך שאני מקווה שלא חושדים בי בחוסר אובייקטיביות.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- barbour_lavavn
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
@sigamore
·
מצטרף לדעתך אבל להיפך .
אני חוזר חזרה לאקוסיסטם לאחר "גלות" באנדרואיד . במשך שנים הייתי אוחז באנדרואיד ובאיפון ואפל ביחד .
בתור איש IT ותיק עברתי בין הפלטפורמות שנים . עכשיו חזרתי לאיפון X לאחר s7 שלפנין היה איפון 7 , אני לא ממש החלטי .
יש לאיפון(איפד) דברים שממש מוציאים אותך מדעתך :
1. עניין הקלטת השיחות מהותי לגבי ולא ברור מדוע הוא לא עובד עדיין native
2. העברת מדיה לתוך המכשיר היא מגושמת בלשון המעטה .
3. תוכנות שאני משתמש בהם יום יום באנרואיד כמו סריקת רשתות תקושרת , חיבור קווי ויכולות סניפינג , מוגבלים או לא קיימים .
4. מסך הבית מעצבן מיושן ובלתי ניתן לקסטומיזציה אמיתית .
5. אין יכולת בלי לפרוץ את המחשב לעבוד ברמת root.
6. שירי היא מוגבלת ומעצבנת וכרגע היא עושה עוד פחות ממה שעשתה לפני שנתיים (לפחות אצלי )
7. התסכול שלי apple car play הוא ממש מוחלט . יש שם בקושי 4 אפליקציות .
אבל ....
1. יש תוכנות ברמה הכי גבוהה לפלטפורמה שאי אפשר למצוא במקומות אחרים ( קחו לדוגמא את things לאיפון או bbedit )
2. החוויה יותר קוהרנטית אולי בגלל המגבלות .
3. אני לא מאתחל את המק שלי כמעט אף פעם הוא גם שורד אצלי שנה וחצי יותר בממוצע .
4. לאור סעיף 3 והעובדה שאני כותב מmacbook air בן 5 את התכתובת , לא נראה שהוא יותר יקר . לנובו מצויין שורד אצלי 3 וחצי שנים וגם אז לא נשארת לו סוללה מהותית . ( אני קונה רק x ו T )
5. הterminal והhomebrew נותנים לי סביבת יוניקס נוחה לכל מה שאני צריך . גם תמיכת הdocker היא מלאה .
6. תוסיף לזה את הנוחות בבקרה המשפחתית לכל המכשירים בבית והגבלות התצורה של המכשירים שלהם .
אז אני עבד מאושר שיודע בדיוק מה החסרונות . ולמרות הכל קניתי עכשיו הביתה nuc במקום המק מיני כי לא היה לב לקנות אחד עכשיו זה ממש לזרוק כסף לכלבים .
יש לי כאן ליידי את הגלקסי 7 אדג אתה מוזמן לרכוש אותו . אני לא חוזר ויודע בדיוק למה ....
ב.ל.
·
מצטרף לדעתך אבל להיפך .
אני חוזר חזרה לאקוסיסטם לאחר "גלות" באנדרואיד . במשך שנים הייתי אוחז באנדרואיד ובאיפון ואפל ביחד .
בתור איש IT ותיק עברתי בין הפלטפורמות שנים . עכשיו חזרתי לאיפון X לאחר s7 שלפנין היה איפון 7 , אני לא ממש החלטי .
יש לאיפון(איפד) דברים שממש מוציאים אותך מדעתך :
1. עניין הקלטת השיחות מהותי לגבי ולא ברור מדוע הוא לא עובד עדיין native
2. העברת מדיה לתוך המכשיר היא מגושמת בלשון המעטה .
3. תוכנות שאני משתמש בהם יום יום באנרואיד כמו סריקת רשתות תקושרת , חיבור קווי ויכולות סניפינג , מוגבלים או לא קיימים .
4. מסך הבית מעצבן מיושן ובלתי ניתן לקסטומיזציה אמיתית .
5. אין יכולת בלי לפרוץ את המחשב לעבוד ברמת root.
6. שירי היא מוגבלת ומעצבנת וכרגע היא עושה עוד פחות ממה שעשתה לפני שנתיים (לפחות אצלי )
7. התסכול שלי apple car play הוא ממש מוחלט . יש שם בקושי 4 אפליקציות .
אבל ....
1. יש תוכנות ברמה הכי גבוהה לפלטפורמה שאי אפשר למצוא במקומות אחרים ( קחו לדוגמא את things לאיפון או bbedit )
2. החוויה יותר קוהרנטית אולי בגלל המגבלות .
3. אני לא מאתחל את המק שלי כמעט אף פעם הוא גם שורד אצלי שנה וחצי יותר בממוצע .
4. לאור סעיף 3 והעובדה שאני כותב מmacbook air בן 5 את התכתובת , לא נראה שהוא יותר יקר . לנובו מצויין שורד אצלי 3 וחצי שנים וגם אז לא נשארת לו סוללה מהותית . ( אני קונה רק x ו T )
5. הterminal והhomebrew נותנים לי סביבת יוניקס נוחה לכל מה שאני צריך . גם תמיכת הdocker היא מלאה .
6. תוסיף לזה את הנוחות בבקרה המשפחתית לכל המכשירים בבית והגבלות התצורה של המכשירים שלהם .
אז אני עבד מאושר שיודע בדיוק מה החסרונות . ולמרות הכל קניתי עכשיו הביתה nuc במקום המק מיני כי לא היה לב לקנות אחד עכשיו זה ממש לזרוק כסף לכלבים .
יש לי כאן ליידי את הגלקסי 7 אדג אתה מוזמן לרכוש אותו . אני לא חוזר ויודע בדיוק למה ....
ב.ל.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 515 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
@barbour_lavavn
אבל הנה אמרת את זה בעצמך …״לא היה לך לב לקנות מק מיני …״
אולי לא הסברתי את עצמי בבהירות.
את הגלקסי הייתי לוקח כי עולה לי על העצבים המסך הקטנטן (4.7 … wtf…) של האייפון, זוטי דברים כמו חוסר בטעינה אלחוטית ועוד כמה שטויות.…
בינתיים החליפו לנו בעבודה את האייפון ל 8 אז כמה בעיות קטנות נפתרו
פלוס אני לא אקח כי הגודל שלו הוא עלבון לאינטיליגנציה ואת ה x ... שוב - טלפון של עבודה ואצלנו שמו וטו על x …
המק זה סיפור אחר … אני כרגע עם Air 2013 שלצרכים הביתיים הוא דבש… רק שהמסך הוא איך לומר …עלבון לאינטיליגנציה (בכל זאת 2018) … מקבוק די צעצוע לטעמי …ופרו ... בדקת את המחירים שלהם לאחרונה
יש לי לנובו Carbon X1 מהעבודה. UHD וכו׳ וכו׳ … ככה זה מתחיל
אז לגבי הגלקסי — תודה אבל כנראה שארוץ עוד הקפה עם ה iOS
(ומן הסתם גם עם המק בסופו של יום )
אבל הנה אמרת את זה בעצמך …״לא היה לך לב לקנות מק מיני …״
אולי לא הסברתי את עצמי בבהירות.
את הגלקסי הייתי לוקח כי עולה לי על העצבים המסך הקטנטן (4.7 … wtf…) של האייפון, זוטי דברים כמו חוסר בטעינה אלחוטית ועוד כמה שטויות.…
בינתיים החליפו לנו בעבודה את האייפון ל 8 אז כמה בעיות קטנות נפתרו
המק זה סיפור אחר … אני כרגע עם Air 2013 שלצרכים הביתיים הוא דבש… רק שהמסך הוא איך לומר …עלבון לאינטיליגנציה (בכל זאת 2018) … מקבוק די צעצוע לטעמי …ופרו ... בדקת את המחירים שלהם לאחרונה
יש לי לנובו Carbon X1 מהעבודה. UHD וכו׳ וכו׳ … ככה זה מתחיל
אז לגבי הגלקסי — תודה אבל כנראה שארוץ עוד הקפה עם ה iOS
(ומן הסתם גם עם המק בסופו של יום )
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !