מתלבט בין delonghi eco311 /saeco poemia focus?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה

איזו מכונת קפה, שאתם ממליצים עליה מניסיון אמיתי שלכם?

delonghi eco311
0
אין הצבעות
saeco poemia focus
1
33%
Ascaso Basic
2
67%
Gaggia Gran Gaggia Deluxe
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות: 3

יובליוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני כבר כמה שנים משתמש במכונת קפה ידנית פשוטה של דלונגי וחשבתי לשדרג אותה לאחת חדשה.

אני מתלבט בין שני הדגמים delonghi eco311 /saeco poemia focus שהם בערך באותו טווח מחיר..

delonghi eco311 - יש לה מספר חוות דעת מנוגדות באינטרנט וראיתי שהיא נוטה להתקלקל לאנשים.
אבל המקציף שלה יותר נוח כי אפשר קצת להזיז אותו למעלה ולמטה.
גם הקיטור שלה יותר טוב. - היא גם נראית טוב יותר לטעמי - אבל ביצועים יותר חשובים לי מנראות.

saeco poemia focus - הבנתי שהיא קצת יותר חזקה, הידית הקצפה שלה קצת מציקה כי אין מספיק מרווח כדי להקציף בנוח והקיטור קצת חלש - יש לה גם איזו בעיית נזילות ומשפר קרמה.

מה דעתכם, על איזו ללכת? אני גם שוקל דגמים מעט יותר יקרים:

Ufesa espresso CE7141 - מישהו התנסה?
או
Ascaso Basic?
או
Gaggia Gran Gaggia Deluxe - ג'אג'יה אמורה להיות פירמה טובה אבל השאלה האם המחיר מצדיק אותה?.. זה דגם יחסית זול שלהם - אשמח לחוות דעת עליו

אין לי מטחנה אבל אשקול קנייה רק אחרי שאסיים את כל הקפה הטחון שקניתי.
delonghi eco311
 delonghi eco311
saeco poemia focus
 saeco poemia focus

יובליוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

תמונות של האחרות:
Ascaso Basic
 Ascaso Basic
Ufesa espresso CE7141
 Ufesa espresso CE7141

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שאן אתה משדרג, כדאי כבר לשרדג באמת...
מה התקציב? מה השימוש? לטעמי חבל לשדרג למכונה בערך באותה רמה

יובליוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

זה בערך התקציב שלי.. בין 600 לכמעט לגרד את האלף..

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #5 

המלצה מכל הלב, אם זה הכיוון אל תטרח.
תקנה מכונה של נספרסו עם מקציף נפרד, קפסולות של ארומה (זולות משמעותית וברמה של נספרסו) ואתה מסודר.
המכונות האלה לא יתנו לך מעבר לזה. סתם עודף לכלוך, התעסקות, וכו'

shutov
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
שם מלא: כפיר שוטוב
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

בתור הבעלים של אסקסו בייסיק ומטחנה גראף 702. סט הכי בסיסי שיש. עלות כוללת - 1500 ש"ח (לא מדוייק כי קניתי עוד קצת שדרוגים). אין מה להשוות לנספרסו וקפסולות. אבל רק בתנאי שאתה משתמש גם במטחנה. קפה טחון מראש זה בזבוז זמן.

אז נכון שזה לא משתווה לאספרסו ממכונות יותר מקצועיות וקשה יותר לשמור על חזרתיות, אבל אם אתה בעניין של טעמים וניחוחות חדשים אז זה שווה - שוב, רק עם מטחנה!

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 211 פעמים

שליחה #7 

אהלן,
קודם כל אני מסכים עם כפיר (shutov) בעניין המטחנה. ואם יש תעדוף בשדרוג לדעתי האישית קודם כל מטחנה ואז מכונה. כן, עד כדי כך.

ולעניין, אני בעלים מאושרים של הסאקו פואמיה. קניתי ב200 שקל ממישהו יד שניה, כמו-חדשה למרות שהיתה בת שלוש שנים לפחות. עובדת לי מצוין כבר שנה וחצי מאז שנקנתה, ולא מרגישה זקנה ולא נוזלת כפי שתיארת.
את המשפר קרמה פירקתי די מהר (הפירוק נקרא depressurizing), ועם טמפר מתאים שקניתי באיביי (קוטר 53 מ"מ) אני משיג תוצאות ממש סבבה. אני שמח ומרוצה מאוד מהאספרסו שלי במכונה שלי שאני שולט בה, ומעדיף בהרבה אותו מאשר אספרסו ממכונה סופר יקרה באיזה בית קפה, רק שהרבה פעמים הבריסטה לא יודע בכלל איך להתעסק איתה ומוציא שתן כהה בכוסות קטנות ועוד לוקח על זה כסף.
לגבי ההקצפה, אני אישית תמיד שותה אספרסו כפול כמו-שהוא (וגם אשתי), וכמעט ולא משתמש במקציף, כך שזה לא מפריע לי. אבל באמת הוא קצת במבנה שלו לא מאפשר הקצפה נוחה. כשאני רוצה להקציף (לאורחים בעיקר) אני גורר לרגע את המכונה לקצה של השיש כך שידית ההקצפה תבלוט אל מעבר לו וככה אני מקציף עם כמה מרחב שאני צריך.
בכל מקרה אני מאוד מרוצה ומאוד ממליץ על המכונה הזו.
והאמת שעכשיו ממש חדש, אני באמצע לכתוב מדריך לפורום היקר כאן, כי בדיוק הרכבתי עליה בקר PID כך שאני שולט בטמפרטורה של הבוילר, ובצורה חסכונית ויעילה מאוד. מאספרסו לאספרסו אני מרגיש שאני די מצליח לשמור על חזרתיות, בעיקר בזכות זה. עכשיו האספרסו היחיד שיותר טעים לי מאשר האחד שלי בבית, זה מהלה-מרזוקו של ברק מהשוק בירושלים. המדריך שאכתוב יסביר בכללי כיצד להתקין PID על כל מכונה באשר היא, החיים שלי עכשיו יפים יותר מאי-פעם, ועוד לא יצא לי להשוות מספיק עם מכונות יקרות יותר אבל יש לי תחושה שאני לא אפול אם הקפה שיוצא לי עכשיו ישתווה ברמה (אני מקווה שלא הגזמתי, יצאתי צצצעיר). אני שמח מאוד-מאוד במצב הנוכחי ולא רואה את עצמי נצרך לשדרג מכונה בשנים הקרובות.
קיצר, אם אתה מפחד מהפואמיה, תדע שאני מאוד מרוצה ממנה. בהצלחה בכל-מקרה! אם יש לך שאלות להתחפר בהן אשמח לחפור לך בכיף, 054315 ואז שלוש שש שבע שתיים (שמי שקד).

מצרף תמונה של המכונה שלי עם הPID עליה (ולצד המאצר מיני שקניתי מdanimili האח).

עריכה: מי שהציע מעלי נספרסו עם קפסולות, אני אישית לא מסוגל יותר לגעת בהן (יש להורים שלי בבית) אבל זה עניין של טעם, לא מזלזל באף אחד. אני אישית אזהה אותן במבחן עיוור.
סאקו פואמיה עם PID מותקן ומאצר מיני
 סאקו פואמיה עם PID מותקן ומאצר מיני

יובליוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

שקד תודה, באמת היה חשוב לי לדעת לגבי ההקצפה וטוב לדעת שהמכונה לא באמת נוזלת..

לקפסולות אני לא מתקרב, הקפה תמיד יוצא לי מגעיל ודלוח, לא יודע מה הם שמים בקפסולות אולי חומרי טעם אבל זה מגעיל אותי ממש..
הקפה מהקפסולות יוצא מכובס ושרוף בכל פעם שיצא לי לטעום אותו.. שלא לדבר על המקציף הגרוע של המכונות האלו.

מעדיף לקנות יד שנייה בסכום גבוה מאשר מכונת קפסולות חח. (גם אוהב את ההתעסקות בהכנת קפה ככה שזה לא מפריע לי)

בכל מקרה, מה אומרים על המכונות האחרות, הגאג'יה הזאת יכולה לעשות את העבודה?
וכמה מטחנה יכולה לשפר את הטעם במכונות הזולות?

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מזדהה עם כל מילה שלך על הקפסולות (ועל האהבה להתעסקות עם ההכנה (: ). (שמעתי גם שמועה הזויה שיש סודה לשתיה בקפסולות בשביל הקרמה אבל זה נשמע לי הנפצה רצינית).
בכללי כל המכונות שהבאת כאן יש להן משפר קרמה מובנה בפורטה-פילטר (חוץ מהאסקסו אני חושב). המשפר קרמה הוא פשוט שסתום קפיץ מובנה בפורטה-פילטר כך שהאספרסו לא מתחיל לנזול עד שנבנה מספיק לחץ בסלסילה. הדבר הזה נועד לפצות על הפער של המשתמש הביתי הממוצע, חסר המטחנה והידע המקצועי, כך שהעובי של הטחינה, עם טמפר ובלי טמפר, ולפעמים גם הטריות - לא ממש משנים, תמיד תצא אותה תוצאה קבועה סבבה וסבירה. תקרא קצת ביקורות על העניין (נקרא pressurized portafilter באנגלית).
אני כמו שאמרתי פירקתי את המנגנון הזה בקלות מהפורטה-פילטר שלי.

שים לב גם לדיון הזה https://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=2770151, עפר (דבוטאנט) מסביר את זה מעולה.

oronwerner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 380
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #10 

ההמלצה שלי (לצערך) היא עם המתנגדים: אם זה הסכום שאתה מעוניין להשקיע ואתה גם לא מחזיק מטחנה - עדיף לוותר בשלב הזה ולחסוך להמשך.
זה מאוד כיף להשתדרג ולהתפתח, אבל נשמע שאתה רק תוציא את הכסף שלך לשווא...

מטחנה היא לא פקטור של "שיפור טעם" - היא קריטית וחשובה לקפה מוצלח, יותר מאשר המכונה עצמה.
כשאתה קונה קפה טחון מראש אתה פוגע בעצמך פעמיים - גם הקפה לעולם לא יהיה מכוון בדיוק למכונה שלך וגם הוא נהרס מהר מאוד יחסית ולא משנה איך תשמור אותו.

תוסיף את העובדה שהמכונות שאתה מתלבט לגביהן, בגלל הסכום שהקצבת, לא באמת מהוות שדרוג (מהרבה בחינות שאני לא רוצה להעמיס כרגע) ותקבל שהשדרוג שאתה מציע לא כדאי.
זה לא שלא תהנה מהן - אבל אין שם את קפיצת המדרגה שאתה אולי מצפה לה.

אם אתה ממש מתעקש לקנות ולא מפחד מיד2 וקצת עבודה עצמית:
1. מטחנת כניסה - בדר"כ GRAEF נמכרות במחיר נמוך ומהוות אחלה מטחנות בסיסיות.
2. מכונה - נסה לחפש מכונה משומשת במחיר טוב או כזאת שדורשת תיקון ואולי תזכה במכונה איכותית במחיר נמוך.

שים לב - קפיצת המדרגה בקפה לא נגמרת בשני המוצרים הללו. אתה צריך טמפר מתאים לסלסלה, משקל מדויק כדי לדעת כמה קפה בדיוק הכנסת ומכאן הדברים רק מתווספים...
כיוון שהתקציב שלך צפוף מאוד, לדעתי באמת עדיף פשוט לסחוב עוד קצת עם המכונה הנוכחית וכשיתאפשר לבצע את השדרוג המבוקש.
אתה תרוויח הרבה יותר ככה.

בכל מקרה בהצלחה!

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

ממליץ בחום להתחיל מקניית מטחנה בתור צעד ראשון, אחרי יומיים לא תבין איך שתית קפה טחון מראש.
מאמין שתמצא איזו I-mini או Graef יד שנייה ב 200 - 400 ש"ח.
בשלב הבא תראה אם אתה רוצה מכונה יותר רצינית, וכמה אתה מוכן להשקיע בשביל זה.

במשך כמה שנים הוצאתי יופי של קפה מ I-mini + Ascaso Basic, ושדרגתי בעיקר לצורך נוחות וכמה ראשי תיבות באנגלית 8)

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

כמו שאמרתי ראשית אני מצטרף לאסכולת ה"קודם מטחנה". וחוצמזה אתה מוזמן אלי לירושלים להכיר את הפואמיה מקרוב, גם בטעם.

יובליוס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה על העזרה, בכל מקרה אני עדיין לא הצלחתי להתגבש על בחירת מכונה.
הייתי הולך על הפואמיה אבל מטריד אותי שההקצפה לא נוחה ושהקיטור עשוי להיות חלש.

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 34 פעמים

שליחה #14 

מה עם מכונות ביד שניה? אם תמתח טיפה א תהתקציב אתה יכול לרכוש סילביה ב1500 ש״ח או אוסקר בקצת פחות מ2000

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”