טענה מוזרה של אמזון גרמניה לסיבה בגללה הם לא שולחים סלולרים לארץ

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

הסתכלתי באמזון גרמניה על טלפון שלא נשלח לישראל גם לפי עמוד המוצר וגם בתהליך הקניה בפועל. בדקתי אם משלוח לארה"ב פועל. בדף המוצר כתוב שלא, אבל בקניה בפועל אפשר. זה נראה קצת כמו סתם בעית הגדרת הגבלות גאוגרפיות אז שאלתי אותם אם אולי למרות הכל כן אפשר לשלוח לישראל.

התשובה שלהם טוענת שאמזון משלמת מס שקשור למכשירים שיכולים לנגן חומר מוגן בזכויות יוצרים. לטענתם, לאחרונה היתה פסיקת בימ"ש עליון כאן שקשורה לתשלום "מס העתקה", אמזון כרגע "בוחנים את המצב המשפטי", ובגלל זה הם לא שולחים לכאן כל מיני מכשירים.

נשמע תמוה. משהו מזה נשמע לכם מוכר?
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 11/03/2018 16:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

mosheva
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858

שליחה

אם זה קשור למדינה שלנו הכל נשמע הגיוני...

הלוביסטים של היבואניים עושים הכל כדי למנוע משלוחים לארץ.. גם בביגוד לדוגמא חברת אוניל (של הגלישה) לא שולחת מוצרים לארץ בגלל היבואן...

Elwin
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856

שליחה

זה לא רק מכשירי סלולאר שלא נשלחים יותר לארץ, גם לפטופים לא נשלחים וגם לא שואבי אבק וגם רוב מברשות השיניים לא...

פעם ראשונה שאני שומע את הסיבה הזאת, אבל אין מה להתרגש מסיבות שממציאים נציגי שירות של אמזון. תעלה מולם שוב ותקבל תשובה אחרת כנראה - יש לזה אפס משמעות.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

זה סיפור מאוד ספציפי. לכאורה אין להם סיבה להמציא דבר כזה. בין אם זה אמיתי או לא, זה מוזר.

Elwin
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856

שליחה

jtk כתב:זה סיפור מאוד ספציפי. לכאורה אין להם סיבה להמציא דבר כזה. בין אם זה אמיתי או לא, זה מוזר.
...
תתפלא מה הנציגים הפשוטים באמזון ממציאים. כבר למדתי לא להתייחס.

הם טובים בלתת לך פיצויים או לטפל בהחזרת מוצרים, אבל אל תצפה מהם לשום דבר אחר.

ולגבי העניין הזה כאמור - הם לא שולחים יותר המון מוצרים (מאירופה. מארה"ב דווקא נשלח עדיין כרגיל), ביניהם גם מברשות שיניים, כך שנראה לי ברור למדי שזה לא העניין. הסיבה של "סוללות ליתיום" נשמעת לי הגיונית יותר.

loki2d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 658

שליחה

לא יודע אם הסיפור פה נכון אבל ישנה בעיה דומה של שילוח של מוצרי לוג'יטק שאמזון ארצות הברית פשוט לא שולחת לארץ (לא משנה אם זה עכבר , אוזניות , מקלדות , רמקולים - אם זה לוג'יטק אזי לא נשלח לארץ) ופה אני כמעט בטוח בוודאות שזה עקב לחץ של היבואן בארץ שלחץ על לוג'יטק והם לחצו בתורם על אמזון לא לשלוח לארץ (מוכרים צד שלישי כן שולחים אבל אמזון עצמה לא).

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”