מחשב נוק i5 מרעיש מאד בניגון סרטים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2611 פעמים
- יצירת קשר:
1. תוודא שהמחשב לא מלא באבק - תשפר קירור תקטין את הרעש.
2. תוודא שהאצת החומרה מופעלת בקודי ועובדת בפועל, ושהמעבד לא עובד שעות נוספות בזמן הניגון.
2. תוודא שהאצת החומרה מופעלת בקודי ועובדת בפועל, ושהמעבד לא עובד שעות נוספות בזמן הניגון.
אוקי אז קצת ניקיתי וביטלתי האצת חומרה על סמך מדריך זה:
(ביטול האצה + מעבר לזיהוי תוכנתי).
הרעש נפתר לחלוטין, אולם... מדי פעם בתחילת ניגון קודי קורס, כאילו הוא זקוק לכח עיבוד והוא לא מקבל אותו. מדובר בקודי 17.6.
יש איזה פיתרון לנושא? אני מתרשם שהבעיה היא בקודי ולא במחשב.
(ביטול האצה + מעבר לזיהוי תוכנתי).
הרעש נפתר לחלוטין, אולם... מדי פעם בתחילת ניגון קודי קורס, כאילו הוא זקוק לכח עיבוד והוא לא מקבל אותו. מדובר בקודי 17.6.
יש איזה פיתרון לנושא? אני מתרשם שהבעיה היא בקודי ולא במחשב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
למה לבטל האצת חומרה? 
קצת מדידות:
בשימוש בהאצת חומרה ה cpu מגיע ל 30 אחוז ניצולת וה gpu ל 50 אחוז. המאוורר טוחן. לעומת זאת כשמנגנים לדוגמא ב vlc ה cpu סביב 25 אחוז, ה gpu סביב 7 אחוז והכל שקט.
נראה שמי שמעורר את הרעש הוא דווקא ה gpu אלא אם אני מפספס משהו. רעיונות כיצד לפתור את הבעיה?
תודה
בשימוש בהאצת חומרה ה cpu מגיע ל 30 אחוז ניצולת וה gpu ל 50 אחוז. המאוורר טוחן. לעומת זאת כשמנגנים לדוגמא ב vlc ה cpu סביב 25 אחוז, ה gpu סביב 7 אחוז והכל שקט.
נראה שמי שמעורר את הרעש הוא דווקא ה gpu אלא אם אני מפספס משהו. רעיונות כיצד לפתור את הבעיה?
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עדיף היה להעלות צילום מסך ע"י Alt+PrintScreen ואז לעשות Paste ("הדבק") ב-imgur.
בכל אופן, המעבד רותח, ולא פלא שהמאוורר על המקסימום.
בכל אופן, המעבד רותח, ולא פלא שהמאוורר על המקסימום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לפתוח את המחשב ולנקות אותו מכל האבק, אולי גם לפרק את המאוורר עצמו ולנקות.
לוודא שהמחשב לא עומד במקום סגור ולא מאוורר.
לוודא שהמחשב לא עומד במקום סגור ולא מאוורר.
·תודה, נראה לי קצת מפחיד ההתעסקות עם הרכיבים המיניאטוריים וההדבקה של המערכת קירור. מי פה עוסק בתחום, ניקוי \ החלפה \ אולי אפילו החלפת מארז.TheCoolest כתב:לפתוח את המחשב ולנקות אותו מכל האבק, אולי גם לפרק את המאוורר עצמו ולנקות.
לוודא שהמחשב לא עומד במקום סגור ולא מאוורר....
הטמפרטורה המקסימלית שהמעבד יכול להגיע בליבה עצמה מה שנקרא tjmax למעבדי אינטל היא בסביבות 100 מעלות צלזיוס, תוריד תוכנה שנקראת realtemp ותבדוק.
ברגע שהמעבד מגיע לטמפ' הזאת הוא מוריד תדר/מתח כדי להגן על עצמו.
לאורך שנים יכול להיות הבדל באורך חיים של המעבד, בכללי זה חלק אמין ולא הייתי דואג לגביו.
אבל בדר"כ שהוא מגיע לטמפ' כזאת יש עוד רכיבים שמתחממים אזור הvrm וכו', בקיצור בדר"כ השאיפה להגיע לטמפ' מקסימלית במאמץ רציף של 80-85 מעלות.
ככל שהטמפ' גבוהה יותר גם הבדלי הטמפ' בין חום לקר גדלים, דבר שלוחות פחות אוהבים.
כמה בפועל זה יקצר את אורך חיי המחשב?
לא יודע, זה תלוי בהרבה גורמים.
גם קבלים אלקטרוליטים פחות אוהבים טמפ' גבוהות, לא סגור כמה יש בנוק.
תתחיל ממה שאמרו, להוריד את המאוורר לנקות ולהחליף משחה, אתה לא רוצה לעשות את זה לך למעבדה.
תראה פה, לא בטוח שאצלך זה זהה, שם יש מדבקה על המעבד והשבב השני של הלוח, הוא החליף רק את המדבקה של המעבד, הוא שם הרבה מדי משחה, בדר"כ שמים גרגיר בגודל אפונה למעבד רגיל, יש סוגי משחות שזה משמעותי.
ברגע שהמעבד מגיע לטמפ' הזאת הוא מוריד תדר/מתח כדי להגן על עצמו.
לאורך שנים יכול להיות הבדל באורך חיים של המעבד, בכללי זה חלק אמין ולא הייתי דואג לגביו.
אבל בדר"כ שהוא מגיע לטמפ' כזאת יש עוד רכיבים שמתחממים אזור הvrm וכו', בקיצור בדר"כ השאיפה להגיע לטמפ' מקסימלית במאמץ רציף של 80-85 מעלות.
ככל שהטמפ' גבוהה יותר גם הבדלי הטמפ' בין חום לקר גדלים, דבר שלוחות פחות אוהבים.
כמה בפועל זה יקצר את אורך חיי המחשב?
לא יודע, זה תלוי בהרבה גורמים.
גם קבלים אלקטרוליטים פחות אוהבים טמפ' גבוהות, לא סגור כמה יש בנוק.
תתחיל ממה שאמרו, להוריד את המאוורר לנקות ולהחליף משחה, אתה לא רוצה לעשות את זה לך למעבדה.
תראה פה, לא בטוח שאצלך זה זהה, שם יש מדבקה על המעבד והשבב השני של הלוח, הוא החליף רק את המדבקה של המעבד, הוא שם הרבה מדי משחה, בדר"כ שמים גרגיר בגודל אפונה למעבד רגיל, יש סוגי משחות שזה משמעותי.
@none77
·
תודה, רק לעדכן שבאמת כפי שנאמר פה הבעיה הייתה הרבה לכלוך. הפירוק \ ניקוי \ הרכבה בוצע על ידי טכנאי (הוגן מקצועי ולא יקר לדעתי, אם מישהו בעתיד ירצה...). באמת כפי שמבוצע בסרטון, וגוף הקירור היה מפוצץ באבק. כרגע שוב שקט מאד. כנראה צריך להתבצע פעם בשנה, אולי פעם באה אנסה לבד.
אגב לדבריו לנקות דרך הפתחי איוורור בלי לפרק לא יעשה את העבודה.
עדיין מעצבן אותי שקודי משתמש בכל כך הרבה משאבים לעומת נגנים אחרים אבל אם המעבד מתמודד אם זה - שיהיה...
·
תודה, רק לעדכן שבאמת כפי שנאמר פה הבעיה הייתה הרבה לכלוך. הפירוק \ ניקוי \ הרכבה בוצע על ידי טכנאי (הוגן מקצועי ולא יקר לדעתי, אם מישהו בעתיד ירצה...). באמת כפי שמבוצע בסרטון, וגוף הקירור היה מפוצץ באבק. כרגע שוב שקט מאד. כנראה צריך להתבצע פעם בשנה, אולי פעם באה אנסה לבד.
אגב לדבריו לנקות דרך הפתחי איוורור בלי לפרק לא יעשה את העבודה.
עדיין מעצבן אותי שקודי משתמש בכל כך הרבה משאבים לעומת נגנים אחרים אבל אם המעבד מתמודד אם זה - שיהיה...