רסיבר כממתג וידאו
כחלק מהחיפושים שלי אחר רמקולים ורסיברים למערכת קולנוע ביתי, לתומי חשבתי שאני אקנה רסיבר ואחבר לכניסות שלו את כל המקורות שלי (DIVX, DVD, וידאו, ממיר יס, ואולי גם מחשב) גם לכניסת הוידיאו וגם לכניסת האודיו, ואוציא ממנו יציאה אחת בלבד של וידאו לטלויזית LCD שאני מתכנן לקנות, כשהכוונה להשתמש ביכולות הרסיבר כממתג מקורות גם מבחינת השמע וגם מבחינת הוידאו.
מאחר וראיתי המון הודעות כאן בפורום בנושא חיבורי כניסת וידאו לטלויזיות LCD ושחסרים חיבורים, ושאין SCART ושיש רק HDMI אחד וכל מיני כאלה, האם ניתן להבין מזה שרוב המשתמשים כאן לא משתמשים ברסיבר כממתג וידאו אלא מחברים את כל המקורות ישירות לטלויזיה? האם זה יותר נכון? (על מנת לעבור בין מקור למקור צריך להעביר גם ברסיבר וגם בטלויזיה?)
מאחר וראיתי המון הודעות כאן בפורום בנושא חיבורי כניסת וידאו לטלויזיות LCD ושחסרים חיבורים, ושאין SCART ושיש רק HDMI אחד וכל מיני כאלה, האם ניתן להבין מזה שרוב המשתמשים כאן לא משתמשים ברסיבר כממתג וידאו אלא מחברים את כל המקורות ישירות לטלויזיה? האם זה יותר נכון? (על מנת לעבור בין מקור למקור צריך להעביר גם ברסיבר וגם בטלויזיה?)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
איזו טלפטיה.
בדיוק היום שיחקתי עם הפונקציה הזאת ברסיבר שלי (1706 DENON)
אצלי קיימת אופציה לחבר אינפוטים של אודיו ווידאו ולמתג אותם לפי יציאות.
ואז אתה בעם בלחיצת כפתור אחת בשלט אחד ממתג את הוידאו ישירות לTV
אי חיברתי את הDVD עם קומפוננט ואת המחשב בS-VIDEO
בדיוק היום שיחקתי עם הפונקציה הזאת ברסיבר שלי (1706 DENON)
אצלי קיימת אופציה לחבר אינפוטים של אודיו ווידאו ולמתג אותם לפי יציאות.
ואז אתה בעם בלחיצת כפתור אחת בשלט אחד ממתג את הוידאו ישירות לTV
אי חיברתי את הDVD עם קומפוננט ואת המחשב בS-VIDEO
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
אני אסביר את שאלתי
מרטין, השאלה שלי היתה לא איזה מקור לחבר לאיזה כניסה בטלויזיה אלא - האם לחבר את כל כניסות הוידאו לרסיבר שלי וממנו לחבר רק יציאה אחת לטלויזיה (לא משנה לאיזה מהם).
זה מה שהתכוונתי מראש לעשות, אבל מסוג התגובות כאן בפורום למשל שחשוב שיהיה בטלויזיה 2 כניסות HDMI וכו' אני מבין שאנשים כאן לא מחברים כמוני, אלא מחברים את כל מקורות הוידאו ישירות לטלויזיה.... האם הבנתי נכון?
זה מה שהתכוונתי מראש לעשות, אבל מסוג התגובות כאן בפורום למשל שחשוב שיהיה בטלויזיה 2 כניסות HDMI וכו' אני מבין שאנשים כאן לא מחברים כמוני, אלא מחברים את כל מקורות הוידאו ישירות לטלויזיה.... האם הבנתי נכון?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
מרטין, שדרגת את המסך? אם אני לא טועה היית עם CRT לא מזמן...MartinHSabag כתב:אין קשר.
SCART הוא תקן אירופאי וככזה הוא לא שווה התעסקות.
יש קומפוננט' SVIDEO וקומפוזיט או HDMI.
כמה מקורות SCART כבר יש לך שזה החיבור האיכותי ביותר? הממיר?
מה שאני עשיתי הוא חיברתי את הממיר עם טראנסקודר והשאר ב-HDMI ו-SVIDEO....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
שאלה - DVD וממיר שמחוברים היום למסך בקומפוננט - האם כדאי לבצע את אותם חיבורים דרך הרסיבר (כלומר לחבר בקומפוננט לרסיבר ומשם למסך) כדי לחסוך כבילה ומיתוג או שהמעבר דרך הרסיבר באותו סוג חיבור גורם להנחתה כלשהי ביחס לחיבור ישיר
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
נתחיל בזה שלא אמורה להיות הנחתה.
אבל תמיד ההשפעה הגדולה ביותר תגיע מהנקודה החלשה ביותר.
אם ההמגבר הוא הנקודה הכי חלשה אצלך יתכן ותרגיש בהנחתה כל שהיא.
הכי פשוט לבדוק, במקרה הכי גרוע חוזרים למצב הקודם.
אני לדוגמא משתמשת קבוע במיתוג של הרסיבר כי זה נוח מאוד, ואצלי הTV היא הנקודה החלשה כך שלמיתוג יש השפעות זניחות ביותר על התמונה אם בכלל יש השפעה.
אבל תמיד ההשפעה הגדולה ביותר תגיע מהנקודה החלשה ביותר.
אם ההמגבר הוא הנקודה הכי חלשה אצלך יתכן ותרגיש בהנחתה כל שהיא.
הכי פשוט לבדוק, במקרה הכי גרוע חוזרים למצב הקודם.
אני לדוגמא משתמשת קבוע במיתוג של הרסיבר כי זה נוח מאוד, ואצלי הTV היא הנקודה החלשה כך שלמיתוג יש השפעות זניחות ביותר על התמונה אם בכלל יש השפעה.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אז זה מאוד תלוי במגבר. ייתכנו שתי בעיות - הראשונה היא שרכיבי המיתוג, converting וה upscaling במגבר יוסיפו נדבך של עיבוד ווידאו (בנוסף לזה שמתבצע במסך) שיעצים את העיוותים והרעשים. את זה ניתן לפתור עם מגבר טוב ולנסות להגיע ל NR ביציאה למסך.
הבעיה השניה קשורה לראשונה והיא שהעיבוד הנוסף יגרום לאובדן הסינכרון עם הקול. לא אמור לקרות אם אתה רק משתמש במגבר למיתוג בלבד אבל מעצבן לאללה כשזה קורה. גם פתיר עם מגברים טובים.
אם שתי הבעיות הנ"ל לא רלוונטיות להתקנה שלך בבית אז כן, העברת כבל יחיד למסך וחיסול התרגולת של החלפת כניסות שוות את המאמץ. השאלה היא האם זה שווה לך את הכסף ורוב האנשים שחיברו את המסך עם שניים או שלושה כבלים החליטו כנראה שלהם זה לא שווה.
הבעיה השניה קשורה לראשונה והיא שהעיבוד הנוסף יגרום לאובדן הסינכרון עם הקול. לא אמור לקרות אם אתה רק משתמש במגבר למיתוג בלבד אבל מעצבן לאללה כשזה קורה. גם פתיר עם מגברים טובים.
אם שתי הבעיות הנ"ל לא רלוונטיות להתקנה שלך בבית אז כן, העברת כבל יחיד למסך וחיסול התרגולת של החלפת כניסות שוות את המאמץ. השאלה היא האם זה שווה לך את הכסף ורוב האנשים שחיברו את המסך עם שניים או שלושה כבלים החליטו כנראה שלהם זה לא שווה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדיוק
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.