התחדשתי בסאבוופר של רכב לבית!!!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
inon007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אחרי שנכוותי מסאבוופרים ביתיים ואחרי ששפכתי כספים, חשבתי לעצמי... האם סאב של רכב יכול להתאים לבית.
בדקתי באינטרנט והבנתי שכן. חפשתי סאב שיורד ל 20HZ ולא בקושי אלא בקלות. התקציב היה עד ל 800 שקלים.
חשבתי על infinity, cerwin vega, kicker. לבסוף הלכתי על בטוח! סאב של חברת IMAGE DYNAMICS ID12 חדש, והחששות התבדו, הצפיות התממשו מעל ומעבר!
הסאב הזה פשוט מדהים. מרוב שהוא יורד נמוך, התיבה רועדת וזזה.
קניתי ספק של מחשב, עם כמה חיתוכים והלחמות הוא הפך לספק כוח של 12V Dc עם זרם של 21A. חברתי מגבר של רכב שנותן בגישור 200RMS אל יציאת ה PRE AMP של מגבר הסטריאו שלי.
התיבה היא פתוחה בנפח של 2 קיוביק פיט בדיוק לפי המלצות היצרן. הפורט מכוון ל 30HZ.
זאת הפעם הראשונה שאני שמעתי סאב שיורד כל כך נמוך.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

סחתין! אחד השיחוקים.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #3 

סבבה לגמרי, כל עוד אתה נהנה, וזה כמובן עושה את העבודה אז אין עם זה כל בעייה.

yhoo
טרול
טרול
תגובות: 13
נתן תודות: 0

שליחה #4 

יפה.
רק תשים עכשיו פרווה על המזנון, עץ ריח תלוי על המנורה בסלון ואתה מסודר (Y)

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #5 

תתחדש ותהנה.
אניבניתי סאב שמבוסס על אלמנט שמיועד לרכב. פורט מכוון ל-20 הרץ, בפינה בחדר יורד ל-13 הרץ (מינוס 3db).

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

inon007 כתב:שלום לכולם,

אחרי שנכוותי מסאבוופרים ביתיים ואחרי ששפכתי כספים, חשבתי לעצמי... האם סאב של רכב יכול להתאים לבית.
בדקתי באינטרנט והבנתי שכן. חפשתי סאב שיורד ל 20HZ ולא בקושי אלא בקלות. התקציב היה עד ל 800 שקלים.
חשבתי על infinity, cerwin vega, kicker. לבסוף הלכתי על בטוח! סאב של חברת IMAGE DYNAMICS ID12 חדש, והחששות התבדו, הצפיות התממשו מעל ומעבר!
הסאב הזה פשוט מדהים. מרוב שהוא יורד נמוך, התיבה רועדת וזזה.
קניתי ספק של מחשב, עם כמה חיתוכים והלחמות הוא הפך לספק כוח של 12V Dc עם זרם של 21A. חברתי מגבר של רכב שנותן בגישור 200RMS אל יציאת ה PRE AMP של מגבר הסטריאו שלי.
התיבה היא פתוחה בנפח של 2 קיוביק פיט בדיוק לפי המלצות היצרן. הפורט מכוון ל 30HZ.
זאת הפעם הראשונה שאני שמעתי סאב שיורד כל כך נמוך.
...
·

זה רק מוכיח שניתן להסתדר גם כשלא מבין הרבה או משהו בנושא... סאב לרכב מיועד לחלל קטן מאד. בתוך רכב לא ניתן לעולם לקבל 20 הרץ, כי אורך הגל של 20 הרץ לא נכנס אפילו באוטובוס אגד... אם הקופסה רועדת ומחליקה זה סימן לסאב גרוע. סאב איכותי צריך תיבה כבדה עם בידוד מכאני טוב ונעיצה ברצפה שלא יזוז באפקט של מכונות כביסה משנות ה 70... לך זה נשמע טוב כי כנראה מעולם לא יצא לך לשמוע סאב איכותי... בכל מקרה, אם זה מספק אותך, תהנה ותתחדש... אגב לכניסת PRE של מגבר לא ניתן להכניס 200RMS... זו כניסה שמוגבלת למתח שיא של עד 4 וולט לכל היותר... אבל שוב, אם שומעים ואתה מבסוט, תהנה....

inon007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@Rekcuf
·
גם B&W 608, וגם סאב HRS10 של SUNFIRE שהוא סאב מדהים רוקד בחדר בעוצמות גבוהות.

משקל הסאב מעל ל 20 ק"ג.

באמת בתוך הרכב לא שומעים תדרים נמוכים בגלל גודל החלל, בסלון ככל שמתרחקים מהסאב, שומעים תדרים נמוכים יותר.

שמעתי בחנות B&W 610, הוא נשמע כמו צעצוע לעומת הסאב שלי.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #8 

יו....
אז בגלל זה לרכבים ליד מגיע כל הסאב...

ורגע, גודל האלמנט לא מגדיר את הרמקול כסאב?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

סאב לרכב מיועד לחלל קטן מאד. בתוך רכב לא ניתן לעולם לקבל 20 הרץ, כי אורך הגל של 20 הרץ לא נכנס אפילו באוטובוס אגד
...
אמירה לא נכונה ולצערי גם נפוצה מדי. חלל שקטן מאורך הגל אינו אומר שאי אפשר לשמוע את אותו תדר, זה תלוי בסאב עצמו ובעוד דברים. אם כבר, ברכבים הכי קל להפיק תדרים מאד נמוכים בגלל אפקט ה- cabin gain.
...
אם ה- port מכוון ל- 30hz אז הסאב בחיים לא ירד ל- 20hz, מאד פשוט. זה שרשום תדר כלשהו במפרט של הדרייבר לא אומר שהוא מסוגל להפיק את התדר הזה באופן אוטומטי בכל תרחיש.

inon007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@HazooM
·
מה המשמעות שתדר ה FS של הסאב הוא 20.9 hz?

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #11 

HazooM כתב:
...
...
אם ה- port מכוון ל- 30hz אז הסאב בחיים לא ירד ל- 20hz, מאד פשוט. זה שרשום תדר כלשהו במפרט של הדרייבר לא אומר שהוא מסוגל להפיק את התדר הזה באופן אוטומטי בכל תרחיש.
...
·

פיסיקה פשוטה, גל קול באורך גל X חייב להשלים מרחק של X שלם במשך זמן המחזור שלו. אם המאזין נמצא בחדר קטן מכפולה שלימה של אורך הגל, הצליל באורך גל זה ידלג עליו וישמע אצל השכן במידה והוא לא יאבד אנרגיה בדרך בגלל בליעה... אין שום דרך לשמוע 20 הרץ בחדר קטן ממדים... בשביל 30 הרץ צריך חדר במאפשר להתרחק מהסאב 12 מטר... בשביל 20 הרץ צריך 17 מטר לפחות...

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

פיסיקה פשוטה, גל קול באורך גל X חייב להשלים מרחק של X שלם במשך זמן המחזור שלו. אם המאזין נמצא בחדר קטן מכפולה שלימה של אורך הגל, הצליל באורך גל זה ידלג עליו וישמע אצל השכן במידה והוא לא יאבד אנרגיה בדרך בגלל בליעה... אין שום דרך לשמוע 20 הרץ בחדר קטן ממדים... בשביל 30 הרץ צריך חדר במאפשר להתרחק מהסאב 12 מטר... בשביל 20 הרץ צריך 17 מטר לפחות...
...
אני אנסח את זה אחרת - אם ככה, אז למה אוזניות יכולות להפיק יופי של בסים גם ב- 30hz? הרי חלל ההאזנה הוא פצפון לא? אגב, זאת שאלה רטורית...
מה המשמעות שתדר ה FS של הסאב הוא 20.9 hz?
...
זה תדר התהודה העצמי של הדרייבר. מדובר באחד הנתונים שמשמשים לתכנון של תיבה.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #13 

HazooM כתב:
...
...
זה תדר התהודה העצמי של הדרייבר. מדובר באחד הנתונים שמשמשים לתכנון של תיבה.
...
·

או קיי עכשיו הבנתי היכן הבלבול אצלך. מניח שבטח קראת משהו במקום אחר אבל קצת ערבבת בין הדברים. אני מניח שרצית לומר שגודל האלמנט לא משפיע על הפקת צלילים נמוכים, שזה נכון, ולא גודל החדר שבהחלט מגביל. זה גם מסביר את העובדה שאוזניות עם אלמנט קטן מאד יכולות להפיק גם צליל של 5 הרץ תיאורטית. אבל שם אין לך חדר שמשמש כתווך. באוזניות אתה יוצר ערוץ אקוסטי או קו תמסורת בצורת תעלה מהאלמנט ישירות לתוף האוזן, שכן מסוגל לפענח תדרים נמוכים.. הצליל לא עובר דרך קירות החדר. שם הגל צריך להשלים אורך גל אחד לפחות עד שהוא מגיע אליך. בפרק הזמן הארוך הזה רוב אנרגית הגל הולכת לאיבוד, או ממשיכה הלאה אל מחוץ לחדר... בקיצור, ערבבת בין דברים. לא מאמין? קח מד SPL ותנסה למדוד צליל של 20 הרץ בחדר קטן עם סאב ענק... תשווה לצליל באותה עוצמה בתדר 100 הרץ ותראה את ההבדלים העצומים בעוצמות שמגיעות ל SPL...

HazooM
כתב
כתב

שליחה #14 

או קיי עכשיו הבנתי היכן הבלבול אצלך. מניח שבטח קראת משהו במקום אחר אבל קצת ערבבת בין הדברים. אני מניח שרצית לומר שגודל האלמנט לא משפיע על הפקת צלילים נמוכים, שזה נכון, ולא גודל החדר שבהחלט מגביל
...
זה לא מה שהתכוונתי. גודל החדר אינו מגביל והעובדות בשטח מוכיחות את זה.
זה גם מסביר את העובדה שאוזניות עם אלמנט קטן מאד יכולות להפיק גם צליל של 5 הרץ תיאורטית. אבל שם אין לך חדר שמשמש כתווך. באוזניות אתה יוצר ערוץ אקוסטי או קו תמסורת בצורת תעלה מהאלמנט ישירות לתוף האוזן, שכן מסוגל לפענח תדרים נמוכים..
...
חדר שמשמש כ- "תווך"? "ערוץ אקוסטי"? אתה מתלוצץ נכון?
קח מד SPL ותנסה למדוד צליל של 20 הרץ בחדר קטן עם סאב ענק... תשווה לצליל באותה עוצמה בתדר 100 הרץ ותראה את ההבדלים העצומים בעוצמות שמגיעות ל SPL...
...
ההבדל, הלא עצום אגב (תלוי בסאב), אינו קשור לחדר, אלה לסאב עצמו שפשוט פחות מתאמץ להפיק 100hz לעומת 20hz. נחמד לשמוע אותך אומר לכולם שכל מה שאנחנו חווינו ושמענו כל השנים האלה בעצם לא שמענו והכל בדמיון שלנו... תעשה על זה הרצאה בכנס של AES, נראה איזה תגובות תקבל...

inon007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

יש משהו שאני לא יכול להבין - אם עומדים במרחק של מטר 1 ליד סאב שמפיק תדר של 80hz בעוצמה גבוהה, אני בטוח שלא רק שנרגיש את התדר, אלא שגם נשמע אותו חזק (זה צליל מעצבן)

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #16 

@HazooM
·

צלילים גבוהים אתה שומע ישירות מהרמקולים, בתוספת החזרים מהקירות. לעומת זאת צלילים נמוכים אתה כמעט ולא שומע ישירות מהרמקולים, אלא יותר מהתיבה ומהחדר עצמו שרוטט, ולכן החדר עצמו כן משמש כחלק חשוב בתווך שמעביר את הגלים לאוזן... עם כל הכבוד, מציע שתתמקד בתחום שאתה באמת חזק בו, כמו צילום...

HazooM
כתב
כתב

שליחה #17 

Rekcuf כתב:@HazooM
·

צלילים גבוהים אתה שומע ישירות מהרמקולים, בתוספת החזרים מהקירות. לעומת זאת צלילים נמוכים אתה כמעט ולא שומע ישירות מהרמקולים, אלא יותר מהתיבה ומהחדר עצמו שרוטט, ולכן החדר עצמו כן משמש כחלק חשוב בתווך שמעביר את הגלים לאוזן... עם כל הכבוד, מציע שתתמקד בתחום שאתה באמת חזק בו, כמו צילום...
...
אני שמח שאתה חושב שאני חזק בצילום, אבל אני לא הולך להתווכח עם טרול, אז בוא נסגור את זה פה.

inon007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

טוב אנשים, כולם צודקים, להפסיק לריב.

חבר שלי שהוא טכנאי סאונד הגיע אליי, הוא שמע את הקטע
naruto - sadness and sorrow (bp rebass) , הוא היה בשוק שהסאב שלי משמיע את כל התדרים בטראק, וחזק. הוא הגדיר את הסאב כ SQL.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #19 

inon007 כתב: חבר שלי שהוא טכנאי סאונד הגיע אליי, הוא שמע את הקטע
naruto - sadness and sorrow (bp rebass) , הוא היה בשוק שהסאב שלי משמיע את כל התדרים בטראק, וחזק. הוא הגדיר את הסאב כ SQL.
...
·
לא הבנתי, הסאב שלך הוגדר כשרת SQL של מיקרוסופט??? 8O

איך בדיוק הוא בדק שכל התדרים קיימים?

inon007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

Rekcuf כתב:
...
...
·
לא הבנתי, הסאב שלך הוגדר כשרת SQL של מיקרוסופט??? 8O

איך בדיוק הוא בדק שכל התדרים קיימים?
...
·
SQL = Super Quality Loude

לא חייבים מד SPL בשביל לבחון רמקול... כשאתה בא לחנות סטריאו, לא מגיעים עם מדים ומקרופונים, באין עם האוזניים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”