DAC שאלה עקרונית
·lironshus כתב:אני מנסה להבין למה שארצה להמיר אות דיגיטאלי לאנלוגי (באמצעות רכיב dac) ולהתחבר לריסבר בכניסה אנלוגית במקום להעביר לרסיבר ישירות את האות הדיגיטלי?
אשמח מאוד להבין אם מישהו יוכל להסביר לי, תודה רבה....
יהיה לזה טעם רק במקרה בו הDAC של הרסיבר שלך לא עושה את העבודה כמו שצריך ואתה יודע שהDAC האחר שלך בוודאות יותר טוב. לדעתי זה יהיה רלוונטי אם יש לך רסיבר ממש פח, כי DAC טוב (בין אם מובנה ברסיבר או חיצוני) זה עניין ממש זול כיום.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@lironshus
עניין של איכות. לא כל הDACים נולדו שווים ולפעמים מעדיפים להשתמש בדאק ספציפי.
במקרה שאתה מתאר, אני משער שרוצים לשים DAC איכותי יותר מזה שבנוי ברסיבר ואז להשתמש רק במגעלי ההגברה האנלוגיים שלו. זה משהו שעושים בעיקר בסטריאו כי בסיגנל רב ערוצי משתמשים ב99.9 אחוז מהמקרים בDAC של הרסיבר / פרוססור.
עניין של איכות. לא כל הDACים נולדו שווים ולפעמים מעדיפים להשתמש בדאק ספציפי.
במקרה שאתה מתאר, אני משער שרוצים לשים DAC איכותי יותר מזה שבנוי ברסיבר ואז להשתמש רק במגעלי ההגברה האנלוגיים שלו. זה משהו שעושים בעיקר בסטריאו כי בסיגנל רב ערוצי משתמשים ב99.9 אחוז מהמקרים בDAC של הרסיבר / פרוססור.
אם מדובר ברסיבר קולנוע ביתי, אז אין שום הגיון לשימוש ב DAC איכותי חיצוני, כי ההגברה של רסיבר כזה תהפוך לצוואר הבקבוק של המערכת... בכלל, ציוד איכותי לא שווה כלום אם הרמקולים לא מספיק איכותיים ומדוייקים בהפקת הצליל... אני למשל לא הצלחתי להרגיש שום הבדל בין שימוש ב DAC מובנה של רסיבר ימהה A1060 לבין שימוש בבאותו הרסיבר עם DAC אודיופילי חיצוני של PS AUDIO שממיר כל אות דיגיטאלי לפורמט DSD לפני ההמרה ונחשב ל DAC מאד יקר ואיכותי...