עזרה: ראוטרים לבית של 3 קומות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
IamMichele פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עברתי על גוגל, על שרשורים קודמים פה ועל מדריכים שפרסמו כאן.
כנראה אני לא חדה בתחום ונואשתי, לכן אשמח לעצות מכם :)

יש לנו 3 קומות בבית, כשבקומה הראשונה נמצא הראוטר והוא מחובר ישירות לארון תקשורת.
בקומה השלישית יש מחזק אות (שאני כבר בספק אם באמת עושה את העבודה) של LevelOne דגם WBR-6001.
בשנתיים האחרונות אין לנו קליטה טובה בכלל של אינטרנט בקומה השנייה והמחזק גם לא כל כך משפיע בקומה השלישית (ברור לי שהצבתו בקומה השלישית בהכרח מחלישה את היכולת שלו לחזק מאשר אם היינו שמים אותו בקומה השנייה).
עד לפני כמה ימים היינו מנויים לבזק כתשתית, ולבינלאומי כספק, בחבילת 100 מגה.
עם בזק היה לנו NETGEAR VEGN2610 VDSL ובהחלפה לשוק הסיטואני הבינלאומי הביאו לנו VTECH NB403-IL (שלהבנתי זה הנתב היחיד שהם מספקים). אין אפשרות להתחבר ישירות בכבל לראוטר בגלל המיקום שלו (מאז ומתמיד).
נכון לעכשיו מהירות ההורדה עומדת על 40-60, ומהירות ההעלאה 2-4, כשיש לנו גם חיבורי VOD של YES (מודעת לכך שהחיבור ליס מקצר את היירוט של ראוטרים), וגם אקס-בוקס בשימוש של גיימר שמשחק אונליין וכל היום צעוק על הפינגים.
אז אנחנו בגדול בסדר עם המהירות גלישה אבל הבעיה היא הקליטה הגרועה של הרשת האלחוטית.

איך אתם מציעים לפתור את בעית הטווח?
האם האופציה הכי טובה עבורי היא להתקין עוד ראוטר בקומה השנייה, או שאולי כדאי לי להזמין ראוטר מהאינטרנט (יש לי אפשרות שיביאו לי גם מאירופה)? טווח המחירים לא צריך לעבור את ה-1000 מבחינתי, אלא אם יוצע לי פתרון יוצא דופן.
אין לי בעיה להתחיל לעבור בין ספקיות...
אין תשתית אנלימיטד באזור שלנו, הבית סמוך לארון תקשורת של בזק, אני לא ששה לנסות את הוט, ולגבי פרטנר וסלקום אני לא רואה טעם לנסות אותם כשהם בסופו של דבר על בזק.

תודה למי ששרד את החפירה ומוכן לייעץ :)

barbour_lavavn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

איכות קו האינטרנט והרשת האלחוטית הם שני דברים נפרדים .

את האינטרנט יש למדוד בחיבור ישיר לראוטר באופן קווי ולראות מה המצב ואם בכלל יש צורך לנסות את הוט או פתרונות אחרים .

לגבי הרשת האלחוטית , הפתרון האופטימלי הוא אקסס ייעודי בכל קומה או אפילו כל חדר במיקומים אסטרטגיים - כך ניתן להתחבר מכל מקום ובכל מקום .

בין הקומות יש לבצע חיבור קווי כלשהו - רשת אתרנט , Moca חיבור על גבי תשתיות הכבלים הביתיות , או מתאמי חשמל/רשת וכך לבצע מיתוג בין הקומות .

בארון הרשת יש למתג את כל הכבלים מכל הקומות .

לפעמים גם ייעוץ של שעה מבעל מקצוע לא יכול להזיק .

בהצלחה !

IamMichele פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@barbour_lavavn
אתה מציע שאפנה לטכנאי רשתות? מצטערת על הבורות, פשוט היום לכל אחד יש 'כמה כובעים' ואני מעדיפה שלא להתייעץ עם מומחים מטעם חברות כמו בזק וכו'.
לסיכום, אם הבנתי נכון, אתה מציע שאני אתקין ראוטר נוסף באחת הקומות, או שאני ארשתת את הבית עם מוקה או אתרנט.
בהמשך לכל צרכי האינטרנט שלנו והבעיות, במידה ואקנה ראוטר נוסף, יש פרמטרים מסוימים שכדאי שאתמקד עליהם בהשוואות בין הראוטרים השונים?

תודה רבה על המענה,
מעריכה מאוד את העזרה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #4 

דבר ראשון. הכי חשוב לוודא שהאינטרנט (לא האלחוטי) יציב ותקין.

אחרי שזה אומת, מומלץ לוודא שבכל שלושת הקומות עובר חוט רשת בין הקומות או עד לראוטר הראשי.

אחרי זה מומלץ לחבר בכל הקומות מכשירי mesh שביחד יתנהגו כמו רשת אחת אחידה. יש כמה מוצרים כאלה של כל החברות הגדולות.

IamMichele פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@oferlaor
·תודה רבה.
בחיפוש בגוגל מצאתי שרק לבזק יש מכשיר MESH, וזהו הנתב שנקרא Be. יש אפשרות להכוונה ספציפית לדגמים נוספים?

תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #6 

זה ממש לא היחיד.

אני רכשתי TP-LINK DECO M5. יש את זה ב-KSP לדעתי. זה דומה מאוד למה שיש בבזק. יש עוד סוגים.

החסרון היחיד של MESH זה שזה יקר יחסית לראוטרים קטנים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”