קניתי לפני שבועיים טלוויזיה 60" של LG מדגם uj630y,
הבעיה שבניגון סרטי 4K, גם אם זה מהיוטיוב המובנה של הטלוויזיה, וגם אם בסרט 4K שיש על המחשב ( נוסה עם שני נגנים שונים )
בתנועות מהירות, או בחילוף סצנה בשניה הראשונה יש מעיין קרטוע כמו נפילת FPS, ואז חוזר לעצמו... כמעט ולא אפשרי להנות מהסרט בצורה הזאת, חשבתי אוליי מדובר בהגדרה מסויימת שאני לא עולה עליה ?
מהיוטיוב זה מקרטע כי ברוב המקרים האינטרנט לא מספיק מהיר אם הטלויזיה מחוברת בחיבור Wi Fi לאינטרנט. מהמחשב זה מקרטע כנראה כי הכרטיס מסך שלך לא מסוגל להתמודד עם סרט ברזולוציית 4K. ניסית נגן מדיה אחר? ומה המפרט מחשב שלך?
אינטרנט 200 מגה בחיבור של הוט - בבדיקת SPEED TEST מתקבל מהירות מלאה ( 200 מגה ) מחובר כמובן קווי ישירות ממחיר HOT FIBER BOX לטלוויזיה.
המפרט מחשב חזק, I7 3770K באוברקלוק ל 4.6GHZ, וכרטיס מסך GTX970 עם דרייברים אחרונים...
התוכנה שאני מנסה להריץ איתה סרטים ששמורים על המחשב היא MPC-HC, אבל גם אז אני רואה שהתוכנה נופלת יותר על המעבד והכרטיס מסך לא עושה הרבה ( מבחינת אחוזי ניצול ) השאלה אם יש הגדרה לעיניין...
אוליי קודקים מסויימים שאני צריך להוריד ולהתקין...? כי לא עשיתי את זה...
מבחינת חיבור אינטרנט וחומרה לא אמורה להיות לך שום בעיה. מה שאני יכול להמליץ לך זה לנסות נגן שנקרא PotPlayer שיש לו מקודדי תמונה טובים יותר מאשר MPC-HC.
וגם מומלץ להשתמש ב LAV Video Decoder לקידוד הפורמט עצמו (נדרשת הגדרה פרטנית בנגן).
הסיבה שהניגון נופל יותר על המעבד ולא על הכרטיס מסך היא כי אתה צריך להשתמש בהאצת חומרה (DXVA) כדי לתת לכרטיס מסך לעשות את העבודה במקום המעבד. זו בעיה נפוצה וכנראה שנובעת מזה שהמעבד לא אופטימלי להריץ 4K.
GTX-970 לא תומך בפיענוח בחומרה של תכני HEVC.
המעבד שלך לא מספיק מהיר ע"מ לעשות את הפיענוח בעצמו.
תצטרך לשדרג כרטיס מסך, או לקנות סטרימר או להשתמש בנגן המובנה של הטלוויזיה.
יכול להיות שהראוטר הוא החוליה החלשה
תבדוק מול הוט תמיכה ב4k ברשת lan
אם יש לך דרך להעביר את הסרט על dok ולנגן אותו מקומית על הטלוויזיה
יכול למקד אותך במציאת הבעיה