מציאת ה-FPS מתוך קובץ SRT ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מאחר ותוכנת Subtitle Creator מצויידת בפונקציית Convert Frame Rate ( ראה תמונה מצורפת) שדרכה ניתן להתאים את קצב הופעת הכתוביות לקצב הפריימים לשניהשל הסרט - FPS היה טוב אם היינו יכולים לחשב את הפרמטר שממנו רוצים להמיר את ה-FPS .
בהיעדר נתון זה , לא ניתן לסנכרן כתובית בכלל ליעד של FPS של קובץ סרט .
במילים אחרות , הפונקציה שציינתי מעלה של המרת FR מערך אחד לערך אחרת עובד רק ברגע שאת הפרמטר בשדה "FROM" ידוע מראש . ללא מידע על הפרמטר הזה , אין מה לעשות עם תכונת Convert Frame Rate .
בהיעדר נתון זה , לא ניתן לסנכרן כתובית בכלל ליעד של FPS של קובץ סרט .
במילים אחרות , הפונקציה שציינתי מעלה של המרת FR מערך אחד לערך אחרת עובד רק ברגע שאת הפרמטר בשדה "FROM" ידוע מראש . ללא מידע על הפרמטר הזה , אין מה לעשות עם תכונת Convert Frame Rate .
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Hagi
מה שלומך..?
בהודעה האחרונה של השרשור זה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=28618
ניסיתי, בין היתר, לשאול את מה שאתה שואל עכשיו.
הזכירו פה לא פעם את עניין ה- Convert של ה- FPS של הכתוביות ב- Subtitle creator.
הבעיה היא, באמת, שהתכנה לא "מקבעת את המקור...
Giliboy
מה שלומך..?
בהודעה האחרונה של השרשור זה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=28618
ניסיתי, בין היתר, לשאול את מה שאתה שואל עכשיו.
הזכירו פה לא פעם את עניין ה- Convert של ה- FPS של הכתוביות ב- Subtitle creator.
הבעיה היא, באמת, שהתכנה לא "מקבעת את המקור...
Giliboy
אהלן גילי !!! מה חדש ?
אני חושב שכשמשתמשים בפורמט SRT ככתובית לסרט , והכתובית לא "מתלבשת" בדיוק על הסרט , אז ברגע שמסנכרנים את הכתובית פעם אחת , נגיד בתחילת הסרט , הוא ישאר מסונכרן בכל אורכו .
לצערינו , אנחנו לא יכולים להשתמש בפורמט SRT ועבור ה-TVIX חייבים להמיר את ה-SRT ל-SUB/IDX . קובץ ה-SUB במקרה הזה הוא קובץ מקומפל ועושה רושם שאם הוא לא מותאם במדויק ל-FPS של קובץ המדיה , אז נמצא את עצמינו מנסים לסנכרן את הכתוביות תוך כדי הרצת הסרט לאורך כל הסרט .
עושה רושם שנכון לעכשיו אין פתרון לזבעיה זו .
אני חושב שכשמשתמשים בפורמט SRT ככתובית לסרט , והכתובית לא "מתלבשת" בדיוק על הסרט , אז ברגע שמסנכרנים את הכתובית פעם אחת , נגיד בתחילת הסרט , הוא ישאר מסונכרן בכל אורכו .
לצערינו , אנחנו לא יכולים להשתמש בפורמט SRT ועבור ה-TVIX חייבים להמיר את ה-SRT ל-SUB/IDX . קובץ ה-SUB במקרה הזה הוא קובץ מקומפל ועושה רושם שאם הוא לא מותאם במדויק ל-FPS של קובץ המדיה , אז נמצא את עצמינו מנסים לסנכרן את הכתוביות תוך כדי הרצת הסרט לאורך כל הסרט .
עושה רושם שנכון לעכשיו אין פתרון לזבעיה זו .
אי אפשר לדעת לפי הקובץ אבל די פשוט לחשב את זה:
1. בקובץ הוידאו - רואים מה אורך הסרט ממשפט ראשון מדובר (שיש לו כתוביות תואמות בקובץ SRT) למשפט אחרון שיש לו כתובית בקובץ. מחשבים את הפרש הזמן בין שתי המשפטים האלו בשניות.(לצורך הדוגמא 5800)
2. בקובץ הכתוביות - מעבירים למצב תצוגה של פריימים - "מסנכרנים" את הכתובית הראשונה ורואים כמה פריימים יש בינה לבין הכתובית האחרונה.(לדוגמא 173710)
3. מחלקים את מספר הפריימים במספר השניות (173710/5800)
4. המספר שמתקבל הוא הFPS של קובץ הSRT. אבל אף פעם לא מקבלים FPS שנופל בדיוק על אחד הFPS המקובלים לכן הולכים לקרוב ביותר - לפי הדוגמא שניתנה מתקבל הFPS 29.95 ה FPS הכי קרוב אליו הוא 29.97 (NTSC).
נשמע מסובך, אבל אחרי פעמיים שלושה לומדים שלא צריך ממש לדייק וזה לוקח בדיוק 2 דקות להגיע למסקנה. יכול לקחת הרבה יותר זמן לנחש.
1. בקובץ הוידאו - רואים מה אורך הסרט ממשפט ראשון מדובר (שיש לו כתוביות תואמות בקובץ SRT) למשפט אחרון שיש לו כתובית בקובץ. מחשבים את הפרש הזמן בין שתי המשפטים האלו בשניות.(לצורך הדוגמא 5800)
2. בקובץ הכתוביות - מעבירים למצב תצוגה של פריימים - "מסנכרנים" את הכתובית הראשונה ורואים כמה פריימים יש בינה לבין הכתובית האחרונה.(לדוגמא 173710)
3. מחלקים את מספר הפריימים במספר השניות (173710/5800)
4. המספר שמתקבל הוא הFPS של קובץ הSRT. אבל אף פעם לא מקבלים FPS שנופל בדיוק על אחד הFPS המקובלים לכן הולכים לקרוב ביותר - לפי הדוגמא שניתנה מתקבל הFPS 29.95 ה FPS הכי קרוב אליו הוא 29.97 (NTSC).
נשמע מסובך, אבל אחרי פעמיים שלושה לומדים שלא צריך ממש לדייק וזה לוקח בדיוק 2 דקות להגיע למסקנה. יכול לקחת הרבה יותר זמן לנחש.
moshik ,
תודה רבה על ההצעה אבל זה לא מעשי .
אתה לא יכול לחשב בצורה כזו במדוייק את ה-FPS , דבר שיביא אותך לבלות את כל אורך הסרט עם שלט ה-TVIX ביד .
בכל מקרה , מצאתי פתרון אלגנטי ומדוייק מאוד .מחר בבוקר אבדוק את זה על סרט שהכתוביות עבורו היו לא מסונכרנות לגמרה כשהשתמשתי ב-SC.
במידה והתוצאות יהיו טובות ,אעלה הסבר מפורט .
אתה לא יכול לחשב בצורה כזו במדוייק את ה-FPS , דבר שיביא אותך לבלות את כל אורך הסרט עם שלט ה-TVIX ביד .
בכל מקרה , מצאתי פתרון אלגנטי ומדוייק מאוד .מחר בבוקר אבדוק את זה על סרט שהכתוביות עבורו היו לא מסונכרנות לגמרה כשהשתמשתי ב-SC.
במידה והתוצאות יהיו טובות ,אעלה הסבר מפורט .
זה מעשי לגמרי, אני עושה את זה כל הזמן, ממש לא צריך את השלט ביד כי ברגע שהגעת לFPS של הסרט אתה ממיר את הכתוביות עם SUBTITLE CREATOR מהFPS המחושב לFPS של הסרט ואז זה יושב בול לאורך כל הסרט. אני עושה את זה על בסיס יום יומי.hagi כתב:moshik ,
במידה והתוצאות יהיו טובות ,אעלה הסבר מפורט ....
יש מקרים שאפילו שזה SRT מבוסס זמן, עדיין צריך לסנכרן ל FPS אחר.
לפעמים אני נתקל בסרט בגרסת x264 ב 25FPS, ומשיג כתוביות מגרסת ה DIVX שהוא 23.976.
מסתבר שזה אותם פריימים בשתי הגרסאות, פשוט בגרסת ה x264 זה מוצג יותר מהר קצת.
אז יוצא שאפילו שה SRT מבוסס זמן אני עדיין צריך לבצע CONVERT FPS מ 23.976 ל 25 (בנוסף להוספת ה DELAY).
איך יכול להיות שפשוט מאיצים סרט ככה ב 4%. זה לא אמור להפריע? (או שאולי המקרה הפוך, אולי המקור היה 25FPS והאטו את זה ל 23.976 בגרסת ה DIVX, אבל בכל מקרה זה נראה לי מוזר)
לפעמים אני נתקל בסרט בגרסת x264 ב 25FPS, ומשיג כתוביות מגרסת ה DIVX שהוא 23.976.
אז יוצא שאפילו שה SRT מבוסס זמן אני עדיין צריך לבצע CONVERT FPS מ 23.976 ל 25 (בנוסף להוספת ה DELAY).
איך יכול להיות שפשוט מאיצים סרט ככה ב 4%. זה לא אמור להפריע? (או שאולי המקרה הפוך, אולי המקור היה 25FPS והאטו את זה ל 23.976 בגרסת ה DIVX, אבל בכל מקרה זה נראה לי מוזר)
כל מה שרשמת כאן נכון . חייבים להודות שעד עכשיו , חוץ מאותם המקרים שמצאנו תרגומים תואמים במדוייק את גרסת הסרט , מספר הפעמים של התעסקויות עם תרגומים לא מסונכרנים בשיטת ה-SUB/IDX גבוה בהרבה מהפעמים שבהם התרגומים מסונכרנים .
אתמול מצאתי שיטה המאפשר תוצאות של 100% בסנכרון מדוייק של הסרטים . היום בדקתי אותה עם 6 סרטים שונים ( קצת יותר מדיי טלויזיה ליום אחד ..) .והיא נתנה 100% הצלחה .
בגלל שרוצה להסביר גם מה הבעיה בשיטה הנוכחית שכולנו משתמשים בה , אפתח שרשור חדש בשעות הערב עם הסבר מורחב על הכל , כולל הפתרון .
Hagi
אתמול מצאתי שיטה המאפשר תוצאות של 100% בסנכרון מדוייק של הסרטים . היום בדקתי אותה עם 6 סרטים שונים ( קצת יותר מדיי טלויזיה ליום אחד ..) .והיא נתנה 100% הצלחה .
בגלל שרוצה להסביר גם מה הבעיה בשיטה הנוכחית שכולנו משתמשים בה , אפתח שרשור חדש בשעות הערב עם הסבר מורחב על הכל , כולל הפתרון .
Hagi
olie כתב:יש מקרים שאפילו שזה SRT מבוסס זמן, עדיין צריך לסנכרן ל FPS אחר.
איך יכול להיות שפשוט מאיצים סרט ככה ב 4%. זה לא אמור להפריע? (או שאולי המקרה הפוך, אולי המקור היה 25FPS והאטו את זה ל 23.976 בגרסת ה DIVX, אבל בכל מקרה זה נראה לי מוזר)...