Audio Technica a990z - האם יש צורך במגבר כלשהו?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 619
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היי,

ברשותי האוזניות Audio Technica a990z .

אני משתמש בהן בעיקר עם נגן Cowon D2 Plus ומדיי פעם גם מהמחשב (מחשב ישן עם כרטיס און בורד כלשהו של רילטק), מנגן קבצי FLAC וסה"כ מרוצה מהן.

לאחרונה אני תוהה אם יכול להיות שבעזרת מגבר ארגיש שינוי כלשהו.
ניסיתי בעבר עם מגבר בסיסי שהשאלתי מחבר - Fiio E18 ולא ממש הרגשתי שיפור לעומת ה Cowon D2 שלי.

האם מגבר קצת יותר רציני ייתן משהו? או שאוזניות כאלו (עם התנגדות של 44 אוהם) לא ירגישו שום שינוי?

תודה :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

תתחדש, אוזניות של AT בדר"כ לא צריכות כוח (הספק) ממגבר אלא יותר מרוויחות מהגברה נקייה ולינארית (לפחות הפחות צבועות מביניהן). אני מאמין שאפשר להסתדר גם עם מגבר נייד. היו לי בזמנו AD2000 שלהם עם הOppo HA-2, הAD2000 הגיבו יפה מאוד בכל פרמטר כמעט, אם כי הHA-2 הוא גם DAC. שילוב שאני עדיין מתגעגע אליו לפעמים.

זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה.

המגבר הנייד הזה עולה הרבה יותר מהאוזניות :) .
אלו אוזניות של 220$ פלוס מינוס (נמכרו פעם אחת לכמה שעות באמזון בדיל של 98$ וזה גם הזמן שקניתי אותן).

יש משהו בתקציב צנוע יותר שבעזרתו ארגיש שיפור כלשהו?
או שה COWON D2 מספיק טוב ולא ארגיש שיפור?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

@זה-הכינוי
·
אם אין מספיק ווליום - כן, אם יש - לא. מגבר כמשפר איכות זו אגדה אורבנית לא מבוססת שמסרבת למות.

זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

הווליום בסדר גמור.
לא עובר את החצי בנגן עצמו כי זה כבר ממש חזק.

אז אין טעם להשקיע בשום דבר כי בכל מקרה עוברים דרך ה DAC של הנגן עצמו?

בתור אחד שכבר לא בקיא בתחום המון שנים, ה Cowon D2 עדיין נחשב לנגן שמספק איכות סאונד טובה? :)

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #6 

evgenetic כתב:@זה-הכינוי
·
אם אין מספיק ווליום - כן, אם יש - לא. מגבר כמשפר איכות זו אגדה אורבנית לא מבוססת שמסרבת למות.
...
·

מהאהה? 8O

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@Roy.T
כנראה אנחנו לא מכירים.
היי, אני יבגני, ואני נוטה לא לקחת דברי הבל שיווקיים/מיתוסים שנולדים במעמקי head-fi.org ברצינות ומשתדל להתבסס על בדיקות רציניות יותר של ציוד אודיו לסוגיו. בקצרה אודות המגברים: אם המגבר מגביר את הווליום מבלי להכניס עיוותים או רעש ולא משגע את הfrequency response - אז אין סיבה לחפש שדרוגים יקרים כי יש לך מגבר טוב. במקרה הנוכחי אין כל עדות לכך שהמגבר המובנה בנגן Cowon לא עושה את העבודה כמו שצריך ולכן גם אין כל סיבה לשלוח את הבן אדם לחפש מגבר חלופי.

זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

בעקבות הדיון שנוצר פה, אשנה טיפה את השאלה.

האם יש משהו במחיר סביר שיתן לי איכות סאונד טובה יותר מה- Cowon D2 ? או שהוא עדיין מוצר ראוי לאיכות סאונד טובה. :)

תודה :) .

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

זה-הכינוי כתב:בעקבות הדיון שנוצר פה, אשנה טיפה את השאלה.

האם יש משהו במחיר סביר שיתן לי איכות סאונד טובה יותר מה- Cowon D2 ? או שהוא עדיין מוצר ראוי לאיכות סאונד טובה. :)

תודה :) .
...
·
אם יש לך סמארטפון מאת חברה גדולה כמו אפל או סמסונג מחמשת שנים האחרונות או פחות, אז הוא כנראה יותר טוב מהCowon שלך. אבל אני בספק אם תשים לב להבדל אם תעשה בדיקה עיוורת עם התאמת ווליום וכל שאר העניינים הנחוצים לסוג זה של בדיקות. כיום נראה לי יותר קשה למצוא DAC/HP-AMP/DAP גרוע מאשר טוב, אלה טכנולוגיות פשוטות וזולות ביותר, בעיקר עבור חברות ענק שציינתי, כך שאין הרבה טעם להתעכב עליהן. עדיף שתחסוך כסף ותקנה אזניות אחרות אם אתה רוצה קצת הרפתקאות בסאונד.

זה-הכינוי פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

evgenetic כתב:
...
...
·
אם יש לך סמארטפון מאת חברה גדולה כמו אפל או סמסונג מחמשת שנים האחרונות או פחות, אז הוא כנראה יותר טוב מהCowon שלך.
...
נשמע לי דיי מפתיע למען האמת.
תמיד שמעתי ש Cowon מצטיינים באיכות סאונד.

לא ממש מחפש הרפתקנות מבחינת הסאונד. סתם סיקרן אותי אם אני לא מנצל כראוי את האונזיות שלי.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

evgenetic כתב:@Roy.T
כנראה אנחנו לא מכירים.
היי, אני יבגני, ואני נוטה לא לקחת דברי הבל שיווקיים/מיתוסים שנולדים במעמקי head-fi.org ברצינות ומשתדל להתבסס על בדיקות רציניות יותר של ציוד אודיו לסוגיו. בקצרה אודות המגברים: אם המגבר מגביר את הווליום מבלי להכניס עיוותים או רעש ולא משגע את הfrequency response - אז אין סיבה לחפש שדרוגים יקרים כי יש לך מגבר טוב. במקרה הנוכחי אין כל עדות לכך שהמגבר המובנה בנגן Cowon לא עושה את העבודה כמו שצריך ולכן גם אין כל סיבה לשלוח את הבן אדם לחפש מגבר חלופי.
...
·

הדגשתי את החלק שהייתי רוצה לתרחיב לגביו מהניסיון שלך, שאר ההסבר שלך פחות רלוונטי כרגע כי מה שאתה טוען עומד כנגד דעת הרוב, וגם כנגד הניסון שלי עם לא מעט מגברים ואזניות, ואוכל לתת דוגמאות רבות.

אין לי מושג ירוק לגבי ה-Cowon וה-AT, לא מכיר מעשית אף אחד מהשניים, ובכל מקרה באופן כללי אני מדבר יותר על ציוד אודיו ברמה גבוהה יותר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@Roy.T
הניסיון שלך יהיה חסר משמעות אם לא עשית את השוואות הציוד בבדיקה עיוורת, זה תמיד חוזר לאותה נקודה בסופו של דבר. אתה יכול להכניס את האזניות שלך ל200 מגברים שונים ואולי להרגיש שכל אחד מהם נשמע קצת או אף הרבה אחרת, אבל כל עוד זה לא מגובה במתודה רצינית - אין לחוויה וניסיון הזה כל ערך או משמעות כי אין לדעת מה גרם לך להרגיש את ההבדל, זה יכל להיות פלסבו, הבדלים בווליום בין המגברים המושווים, הטיה פסיכולוגית כלשהי או באמת הבדל שמיע קיים.

דעתי היא מיעוט רק במקומות בהם לא נהוג להתבסס על מתודות מדעיות ליצירת ידע אמין אודות הדברים האלה.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

בדיקה עיוורת :)?
יש מצבים שההבדל כ"כ שונה שאני כמעט יכול להקליט עם הטלפון ותשמע את ההבדלים, על מה אתה מדבר?

מה אתה רומז? שאין אוזניות מסויימות שנשמעות טוב יותר עם מגבר X לעומת מגבר Y אם שניהם חזקים מספיק? טענה כזו יכולה רק להוכיח שהניסיון המעשי שלך מוגבל למדי. בלי לזלזל חלילה, ואולי אני טועה לגמרי, ויש לך ערימות של ציוד, אבל זה מסוג הדברים שצריך בשבילהם זוג אזניים לא זוג עיניים, לכן שאלתי הראשונה הייתה ונשארה - אילו בדיקות ומבחנים עשית, ועל איזה ציוד מדובר?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני לא רומז, אני אומר במפורש - מגברי אוזניות במיוחד הם ציוד זול ופשוט, במיוחד לחברות בעלות נסיון וידע בתחום. לייצר מגבר אוזניות מושלם זה אלמנטרי ולא יעלה יותר מכמה עשרות דולרים בודדים במקרה הגרוע.
ברור שאפשר לייצר גם מגבר גרוע או כזה שישחק עם הסונאד באופן מכוון (כדי להבדיל אותו מהשאר וכדי שהטמבלים בhead-fi.org יהללו אותו) ולכן הוא באמת יישמע שונה ממגבר נורמלי, אבל זה חורג מהנורמות של hi-fi ולפחות אני אישית מעדיף לא להתערב בסאונד עצמו שהפיקו היוצרים אלא להשמיע אותו באופן כמה שיותר אמין.

אתה שוב חוזר לעניין הניסיון הערימות הציוד ואני שוב אומר שאין לזה כל משמעות. גם אם יעברו אצלך אלפי מגברים ואזניות, כל עוד הבדיקות שלך לא מגובות במתודה מסודרת - אין להן כל משמעות.
אילו בדיקות ומבחנים עשית, ועל איזה ציוד מדובר?
...
זאת שאלה לא רלוונטית, אבל אם בכל זאת מעניין אותך:
אני לא צריך לקפוץ מהגג כל פעם כדי לוודא שכוח המשיכה עדיין פועל, באופן דומה כשאני רואה שבמדידות ביצועי המגבר שלי מושלמים (כן, מושלמים, לא "טובים" ו לא "טובים למחירו", מדובר בכרטיס קול Asus Xonar STX) - אני לא רואה סיבה להחליף או ולהשוות אותו למשהו אחר, זה פשוט לא רציונלי, ולכן הוא אצלי כבר משהו כמו עשור. סאונד זה לא מאגיה, זה עניין מאד דטרמיניסטי, קל לחיזוי ולייצוג בתוצורתו החשמלית, אם אתה באמת חש שמגבר א' נשמע שונה ממגבר ב' - אתה תראה את זה במדידות הרלוונטיות, ואם אתה לא רואה את זה - אז המסקנה היחידה שאתה מדמיין את ההבדל בשמע.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #15 

אתה יודע, פעם חשבו שחוקי הפיזיקה הם גם דטרמיניסטיים ללא יוצא מהכלל... מה אמר איינשטיין על מכניקת הקוונטים? "אלוהים לא משחק בקוביות". אופס...
אני לא מנסה להשוות קביעת איכות סאונד שלא על סמך מדידות בלבד לאיזה תורה פיזיקלית, רק אומר שכל מדידה לא בהכרח משקפת את כל המציאות.
אבל זה נחמד שאישרת שאתה שומע עם גרפים כי אתה לא סומך אפילו באופן מינמלי על האוזניים שלך. יש לזה גם מושג ספציפי אבל אתה לא אוהב שאני משתמש בו.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני שומע עם האוזניים, הגרפים רק מאשררים שמה שאני שומע הוא מה שאני אמור לשמוע ולא איזה עיוות של הסאונד.
רק אומר שכל מדידה לא בהכרח משקפת את כל המציאות.
...

ומה בדיוק הן לא משקפות? אתה מכיר שני מגברים שונים שנמדדים באופן זהה בכל הפרמטרים הרלוונטיים והמוכרים אבל בבדיקות עיוורת האנשים מצליחים להבחין ביניהם? אי אפשר סתם לזרוק טענה כזאת מבלי נימוק.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

evgenetic כתב:אני לא רומז, אני אומר במפורש - מגברי אוזניות במיוחד הם ציוד זול ופשוט, במיוחד לחברות בעלות נסיון וידע בתחום. לייצר מגבר אוזניות מושלם זה אלמנטרי ולא יעלה יותר מכמה עשרות דולרים בודדים במקרה הגרוע.
ברור שאפשר לייצר גם מגבר גרוע או כזה שישחק עם הסונאד באופן מכוון (כדי להבדיל אותו מהשאר וכדי שהטמבלים בhead-fi.org יהללו אותו) ולכן הוא באמת יישמע שונה ממגבר נורמלי, אבל זה חורג מהנורמות של hi-fi ולפחות אני אישית מעדיף לא להתערב בסאונד עצמו שהפיקו היוצרים אלא להשמיע אותו באופן כמה שיותר אמין.

אתה שוב חוזר לעניין הניסיון הערימות הציוד ואני שוב אומר שאין לזה כל משמעות. גם אם יעברו אצלך אלפי מגברים ואזניות, כל עוד הבדיקות שלך לא מגובות במתודה מסודרת - אין להן כל משמעות.
...
...
זאת שאלה לא רלוונטית, אבל אם בכל זאת מעניין אותך:
אני לא צריך לקפוץ מהגג כל פעם כדי לוודא שכוח המשיכה עדיין פועל, באופן דומה כשאני רואה שבמדידות ביצועי המגבר שלי מושלמים (כן, מושלמים, לא "טובים" ו לא "טובים למחירו", מדובר בכרטיס קול Asus Xonar STX) - אני לא רואה סיבה להחליף או ולהשוות אותו למשהו אחר, זה פשוט לא רציונלי, ולכן הוא אצלי כבר משהו כמו עשור. סאונד זה לא מאגיה, זה עניין מאד דטרמיניסטי, קל לחיזוי ולייצוג בתוצורתו החשמלית, אם אתה באמת חש שמגבר א' נשמע שונה ממגבר ב' - אתה תראה את זה במדידות הרלוונטיות, ואם אתה לא רואה את זה - אז המסקנה היחידה שאתה מדמיין את ההבדל בשמע.
...
·

ידידי היקר - כל מה שנאמר פה רק מאשש את מה שחשבתי, אתה שומע בעיקר דרך העיניים, ולא דרך האוזניים, נקודה רות סוף.

מספיק לי 10 דק' שאושיב אותך מול 3 אוזניות מסויימות, עם מספר מגברים שכולם איכותיים וכולם יכולים להגביר כל אוזניה ללא דופי, וכמובן מחוברים לאותו הדאק, ותוכל לשמוע בקלי קלות איך כל אחת מהן נשמעת שונה בין מגבר למגבר, וגם לשמוע לאיזו אוזניה יש סינרגיה טובה יותר עם מגבר X או Y או Z.

הדיון הזה כנראה ימצא את עצמו מהר, כי מה שתעשה זה כנראה יהיה לשוב ולחזור על אותן המנטרות של גראפים, מדידות, והעיקרון הבסיסי של תפקידו של המגבר.

דיון חסר עניין מבחינתי. אבל היה נעים להכיר בכל מקרה (:

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #18 

וואו, יתפתח פה עוד דיון משמעותי שכמה אאודיופילים יקפחו את נשמתם...

לאחרונה ראיתי בערוץ מעניין ביוטיוב פרוייקט שנקרא DIY OR BUY
לא מצאתי סרטון למקרה המגברים אז אצרף משהו קרוב

מדובר על ציוד מאוזן ואיכותי שהחברות מאזנות ועושות אותו טוב ולא סתם בונות משהו חובבני והעיקר שיעבוד.
חוץ מזה תכום ההאודיופיליה כל כך גדול שאתקשה אפילו להסביר לך מאיפה הוא מתחיל (העיניין הוא שגם אני דיי חדש בו)

כמובן שאם אין לך רצון להשקיע בציוד אאודיו אז מכתחילה אל תקנה אזניות מקצועיות. כנראה גם לא כרטיס קול של Asus Xonar
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 09/03/2018 14:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #19 

לפותח השרשור,
אני לא מכיר את Audio Technica a990z
יש לי את ATH-M50 וכל פעם יש לי מצב רוח אחר לשמוע אותם.

חייב לציין שמגבר נייד ברוב המקרים עושה עבודה גרוע.
לא בדקתי את הנטונים אבל ממה שהבנתי COWON הוא נגן טוב שגם יודע לתת הגברה ולהריץ אזניות ביתר קלות.
בתור הבעלים של FIIO A3 אני חייב לציין שאני בכלל לא מרוצה מהמגברים שלהם, מרגישים שיפור, אבל זניח לחלוטין ולא זכור לי שהייתי מרוצה ממנו. אבל יותר טוב מכלום.
כמו שאמרתי, כשמדברים על מגבר נייד ושמיע בתנאי שטח אז העסק הופך להיות לממש מסורבל (גם מאוד מאסיבי, עם יותר מדי ציוד).

חוות דעת שלי, מחוץ לבית, תקח רק אזניות ורק את הנגן, מהסיבות שציינתי מקודם

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

ידידי היקר - כל מה שנאמר פה רק מאשש את מה שחשבתי, אתה שומע בעיקר דרך העיניים, ולא דרך האוזניים, נקודה רות סוף.
...
זה לא נראה לך מטומטם לכתוב שאני שומע את המוזיקה עם העניים תוך התעלמות מוחלטת מהפוסט הקודם בו הסברתי בדיוק למה אני צריך גרפים ומדידות?
Roy.T כתב:
...
...
·

מספיק לי 10 דק' שאושיב אותך מול 3 אוזניות מסויימות, עם מספר מגברים שכולם איכותיים וכולם יכולים להגביר כל אוזניה ללא דופי, וכמובן מחוברים לאותו הדאק, ותוכל לשמוע בקלי קלות איך כל אחת מהן נשמעת שונה בין מגבר למגבר, וגם לשמוע לאיזו אוזניה יש סינרגיה טובה יותר עם מגבר X או Y או Z.

הדיון הזה כנראה ימצא את עצמו מהר, כי מה שתעשה זה כנראה יהיה לשוב ולחזור על אותן המנטרות של גראפים, מדידות, והעיקרון הבסיסי של תפקידו של המגבר.

דיון חסר עניין מבחינתי. אבל היה נעים להכיר בכל מקרה (:
...
·

תגובה די צפויה שכמובן מתעלמת ממה שכתבתי באופן בוטה.
אני לא טענתי שכל המגברים נשמעים אותו הדבר, אמרתי שלייצר מגבר שעושה את עבודתו (= להגביר את האות לאוזניות) בצורה מושלמת זו לא בעיה וזה לא יקר.
יכול להיות שבאמת קנית מגברים שעושים כל מיני משחקים עם הסאונד ולא רק מגבירים אותו בצורה נקייה, במקרה הזה מאד ייתכן שיש בניהם הבדלים אמיתיים וזה לא רק פרי דמיונך.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”