כבלים, השראות וכו'
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
יש לי מגבר AUDIOLAB 8000S וכשאני מחבר אליו מחשב + ממיר HOT דיגיטלי בערוצים נפרדים, אני שומע חלושות את ערוץ הממיר כשהמגבר מכוון על ערוץ המחשב.ניסיתי לחבר את הממיר לכניסות אחרות, אבל אני בכל מקרה שומע אותו חלושות בערוץ המחשב (ומתלווה אליו גם רעש רקע השראתי קל). ניסיתי מספר כבלים (פשוטים יחסית לא BRAND NAME) ללא הצלחה.
האם זה מראה על אי תקינות מסויימת במגבר, או על מגבלה במגבר ? כיצד אוכל לבדוק זאת בצורה יסודית יותר ?
האם זה מראה על אי תקינות מסויימת במגבר, או על מגבלה במגבר ? כיצד אוכל לבדוק זאת בצורה יסודית יותר ?
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
נראה שהמחשב לא מחובר להארקה.
ותבדוק שבכרטיס קול הוא על מקסימום
ותבדוק שבכרטיס קול הוא על מקסימום
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

המגבר מחובר להארקה? ואם כן האם ההארקה תקינה?
אם המגבר לא מחובר לכלום (כניסות ויציאות ורמקולים) ושאתה מחבר אוזניות למגבר האם אתה שומע את הרעש האלקטרו סטטי?
בקשר לווליום הנמוך בכניסת המחשב.
לא הבנתי אם בכרטיס קול הוא במקסימום?
והאם יש לך דרך להגביא יציאה בודדת במגבר?
אם המגבר לא מחובר לכלום (כניסות ויציאות ורמקולים) ושאתה מחבר אוזניות למגבר האם אתה שומע את הרעש האלקטרו סטטי?
בקשר לווליום הנמוך בכניסת המחשב.
לא הבנתי אם בכרטיס קול הוא במקסימום?
והאם יש לך דרך להגביא יציאה בודדת במגבר?
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אם המגבר לא מחובר לשום מקור אין בכלל רעש. אם המגבר מחובר רק למחשב, יש את הרעש החלש ממקור המחשב שזהו רעש טבעי ומובן. אם אני מחבר את ממיר HOT לאחד הערוצים ישנו גם זמזום קל בערוץ המחשב ואני שומע חלושות את הממיר בערוץ המחשב. אם הממיר מחובר פיזית למגבר אך כבוי, ישנו זמזום בערוץ המחשב אך לא שומעים את התוכן שמגיע מן הממיר כאשר הוא דלוק.
הווליום בכרטיס הקול שבמחשב הוא מקסימלי.
הווליום בכרטיס הקול שבמחשב הוא מקסימלי.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: כבלים, השראות וכו' - שתי בעיות:
א. חיבור כזה לא הכי מומלץ ללא הוספת איזולטור (ראה שרשור בעמוד זה). יציאות השמע של הממיר יעבדו מצוין עם כל מגבר סטריאו עד לרגע שמחברים לכניסה אחרת מחשב. המחשב להבדיל מציוד אודיו מוארק - תקע בעל 3 פינים. המון רעש בתדר נמוך נקלט על קווי הכבלים, וזורם דרך הסיכוכים של כבלי השמע - מהממיר לגוף של המגבר, ומגוף המגבר לכרטיס קול ולארקה של המחשב. דבר זה גורם להופעץ רעש לואי בצורת זמוזום או המהום.Fish72 כתב:יש לי מגבר AUDIOLAB 8000S וכשאני מחבר אליו מחשב + ממיר HOT דיגיטלי בערוצים נפרדים, אני שומע חלושות את ערוץ הממיר כשהמגבר מכוון על ערוץ המחשב.ניסיתי לחבר את הממיר לכניסות אחרות, אבל אני בכל מקרה שומע אותו חלושות בערוץ המחשב (ומתלווה אליו גם רעש רקע השראתי קל). ניסיתי מספר כבלים (פשוטים יחסית לא BRAND NAME) ללא הצלחה.
האם זה מראה על אי תקינות מסויימת במגבר, או על מגבלה במגבר ? כיצד אוכל לבדוק זאת בצורה יסודית יותר ?...
ב. תופעה זו שאתה מתאר נקראת Crosstalk (בעברית תורגם פעם ל- "ערב דיבור"). היא בהחלט יכולה להיות תקלה במגבר, או (מה שפחות מתקבל על הדעת) תכונה שלילית שלו, זה אני לא יודע, אבל אני מציע שתנסה את הדברים הבאים:
תנסה לחבר במקום הממיר CD או DVD ולראות אם התופעה עדיין קיימת. לשם כך תנסה אפילו להשאיל משהו כמן DVD סיני פשוט. תרחיק ככל האפשר בין כבלי השמע של הממיר, לכבלי השמע של המחשב.
בניסוי כזה הרעש "ההשראותי" בודאי יעלם. אם עדיין נשמע ניגון DVD בערוץ המחשב הבעיה היא בהחלט במגבר, ואז עליך לפנות לנותן השירות, מעבדה או טכנאי.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

יש לך במחשב מסך CRT?
אם כן תודא שהוא מאורק.
ויתכן שכמו שנאמר כאן אולי זו תקלה במכשיר.
אני חיברתי כאבל ניפרד של הארקה לרסיבר ולמחשב. וזה פתח לי בעיה דומה.
תבדוק אם במצב כבוי כל המינוסים של חיבורי הRCA מחוברים ומחוברים לגוף יחד אם כן מספיק לחבר רק את הרסיבר להארקה
לעיתים יש כניסה יעודית בגב המכשיר, ואז כל מה שתחרבא אליו ינוקה מרעשים אלקטרו סטטים
אם כן תודא שהוא מאורק.
ויתכן שכמו שנאמר כאן אולי זו תקלה במכשיר.
אני חיברתי כאבל ניפרד של הארקה לרסיבר ולמחשב. וזה פתח לי בעיה דומה.
תבדוק אם במצב כבוי כל המינוסים של חיבורי הRCA מחוברים ומחוברים לגוף יחד אם כן מספיק לחבר רק את הרסיבר להארקה
לעיתים יש כניסה יעודית בגב המכשיר, ואז כל מה שתחרבא אליו ינוקה מרעשים אלקטרו סטטים
-
Fish72
- חבר מביא חבר

שבוע טוב :O)
ניתקתי את מקור המחשב וחיברתי נגן DVD פשוט.
כרגע מחוברים :
1. נגן DVD פשוט
2. ממיר HOT דיגיטלי
אם הנגן DVD כבוי אך מחובר למגבר, אני שומע חלושות את תוכן הממיר הדיגיטלי בכל הערוצים (כולל בערוץ ה DVD במגבר).
אם הנגן DVD מחובר, זה מבטל את שמיעת תוכן הממיר לערוץ הנגן, והנגן נשמע בסדר (יש רעשים אלקטרונים בגלל איכות הנגן הירודה, אבל אין את קולות הממיר הדיגיטלי כשהנגן דלוק).
בשאר ערוצי המגבר שומעים בכל מקרה באופן חלש את תוכן הערוץ של הממיר הדיגיטלי כשהוא דלוק.
יש לי הרגשה שזה משהו שקשור לאדמה, כי עכשיו אני לא שומע את רעש ההשראה שהיה לי בערוץ המחשב כאשר הוא היה מחובר למגבר באותה עת שהממיר היה מחובר....בימים הקרובים אנסה לראות האם יש השראה בין נגן ה DVD לערוץ אחר...
כרגע מחוברים :
1. נגן DVD פשוט
2. ממיר HOT דיגיטלי
אם הנגן DVD כבוי אך מחובר למגבר, אני שומע חלושות את תוכן הממיר הדיגיטלי בכל הערוצים (כולל בערוץ ה DVD במגבר).
אם הנגן DVD מחובר, זה מבטל את שמיעת תוכן הממיר לערוץ הנגן, והנגן נשמע בסדר (יש רעשים אלקטרונים בגלל איכות הנגן הירודה, אבל אין את קולות הממיר הדיגיטלי כשהנגן דלוק).
בשאר ערוצי המגבר שומעים בכל מקרה באופן חלש את תוכן הערוץ של הממיר הדיגיטלי כשהוא דלוק.
יש לי הרגשה שזה משהו שקשור לאדמה, כי עכשיו אני לא שומע את רעש ההשראה שהיה לי בערוץ המחשב כאשר הוא היה מחובר למגבר באותה עת שהממיר היה מחובר....בימים הקרובים אנסה לראות האם יש השראה בין נגן ה DVD לערוץ אחר...
-
Fish72
- חבר מביא חבר

טוב, חיברתי מקור נוסף (נגן MP3), וכשהוא דלוק, אז אין את ההשראה מערוץ הממיר הדיגיטלי. הממיר הדיגיטלי של הוט הוא ללא הארקה. חוץ מניתוקו (או כיבויו) כרגע, אני לא רואה פתרון לבעיה. כנראה שהסיבה היא חוסר הארקה של הממיר.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לדעתי יש לך בעיה (קלה?) במגבר
מהסוף להתחלה - יש לך שתי תופעות ללא קשר בינהן:Fish72 כתב:שבוע טוב :O)
כרגע מחוברים :
1. נגן DVD פשוט
2. ממיר HOT דיגיטלי
יש לי הרגשה שזה משהו שקשור לאדמה, כי עכשיו אני לא שומע את רעש ההשראה שהיה לי בערוץ המחשב כאשר הוא היה מחובר למגבר באותה עת שהממיר היה מחובר....בימים הקרובים אנסה לראות האם יש השראה בין נגן ה DVD לערוץ אחר......
א.רעש "ההשראה" כמו שאתה קורא לו נובע מחיבור המחשב המוארק לארקת הבנין בעת שהמערכת מחובר לממיר קליטת טלויזיה.
ניתוק המחשב, או השגת איזולטור מספק הממיר יפתרו את הרעש.
ב. במגבר הזה, יש חדירה של אותות בין הכניסות השונות.
כאשר ה- DVD פועל אך לא מנגן, הוא מהווה התנגדות נמוכה למדי, והאות שחודר (כנראה דרך קיבולים פרזיטיים במערכת המיתוג של המגבר) מוחלש מאוד. כאשר ה- DVD כבוי או בכל הכניסות הפתוחות יש עכבה (התנגדות) גבוהה למדי שמאפשר את חדירת האות.
בדרך כלל יש היום בציוד טוב על מיני שיטות למניעת התופעה, וישנה אפשרות שיש תקלה במגבר. כמו שאמרתי קודם, אני לא מכיר את המגבר הספציפי הזה וישנה גם אפשרות שזהו פגם טבוע, יותר מלהציע לך לבקש בדיקה מקצועית (בתשלום כפי הנראה) לא נוכל לעזור לך.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה על תגובתך המקצועית. לבינתיים "פתרתי" את התופעה ע"י חיבור המחשב בלבד אל המגבר. ברגע שארצה לחבר מקור נוסף והבעייה תמשך, אתחיל לנסות לבודד אותה או לקחת את המגבר לבדיקה אצל הייבואן.
אמנם עוד כמה שעות - אבל חג שמח...
אמנם עוד כמה שעות - אבל חג שמח...