המלצה לאוזניות Closed Back

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

כמו בכותרת, מחפש המלצה לאוזניות סגורות. נקודות חשובות:

- שישמעו במינימום מבחוץ מה אני שומע (אז Closed back, אני מניח).

- Over the ear, לא על האוזן. באופן כללי, כמה שפחות מגע עם האוזן, זה מאוד לא נוח לי.

- חשוב לי מאוד הבאס. יש לי את ה - ATH-m50X וחסר לי שם באס בצורה מהותית, עד כדי כך שאני נהנה יותר מאוזניות סגורות פשוטות של מייקרוסופט שיש לי בעבודה. היו לי בעבר גם ה - AKG K701, וגם מהן לא נהניתי עקב חוסרים מהותיים בתחום הזה.

- לא פחות מהבאס, חשוב לי גם צליל נקי, ברור וצלול.

- האוזניות לא יטיילו, הן לבית בלבד. יש לי גם הגברה (אינטגרייטד של Luxman עם הגברת אוזניות מכובדת. אם זה לא יספיק אוסיף בעתיד לפי הצורך). עם זאת, אוזניות קלות להנעה - יתרון, כדי שאוכל לשמוע מהמיטה עם הטלפון.

- תקציב של עד כ - 1,500 ש"ח מחיר חו"ל (לא מוכן לשלם פרמייה על תמחור בארץ). אין לי בעיה עם הזמנה מחו"ל, אין בעיה עם יד שניה אם יש איזו הזדמנות (אפילו עדיף). יכול למתוח את התקציב לאזור ה - 2,000 ש"ח אם יש הצדקה משמעותית.

- מעדיף אוזניות "אודיופיליות" ייעודיות (חוטיות, ללא רמקול לשיחות, ללא BT, ביטול רעשים אקטיבי וכו').

- ללא רפידות מעור (טבעוני, מה לעשות...)

המלצות, מישהו?

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #2 

הייתי מציע לך את אחד מגדמי ה-THX00 או EMU TEAK שאפילו עדיפות עם כבל נשלף, אבל
מניסיון הן 80% סגורות בלבד, לכן דליפת הסאונד תיהיה בהחלט קיימת.

כדאי לך לבחון את ה-MEZE 99 Classics, הן בדיוק מה שאתה מחפש, קלה לדחיפה, סגורות.
אוזניות פשוט מעולות, עם באס נהדר, מאוזנות מאוד. הפדים עשויים מ- Protein leather שזה
לא עור אמיתי ככה שלא אמורה להיות לך בעיה איתם.

באופן נדיר מחירן הארץ הוא מצויין, זול יותר מאמאזון אם תחשב משלוח ומיסים. יש סבירות טובה
שאפילו תוכל להאזין להן לפני הקנייה. הן נמכרות במספר חנויות בארץ (חפש בזאפ)

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מעולם לא שמעתי עליהן, נראות נהדר, בודק

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

לפי ביקורות ברשת, הmeze 99 , בגירסא עם הפדים החדשים יותר , יש באס מוגזם, קח את זה בחשבון. מומלץ לנסות אותם בחנות בארץ לפני שאתה קונה.

אפשרות נוספת שחשבתי שאולי יכולה להתאים זה הa1000z של אודיוטכניקה. אפשר להשיג ב300 דולר במאסדרופ, וב400 דולר באמזון. הנוחות שלהן כנראה פחות טובה מהmeze , אבל האיכות כנראה טובה יותר.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לפי מה קבעת שהן איכותיות יותר? כי אם כבר אתה מסתמך על ביקורות המצב הוא די הפוך לא?

שים לב שאתה גם ממליץ על אוזניה שנחשבת לבאס לייט, ופותח הדיון הדגיש בהרחבה כמה חשוב לו הבאס. גם יש לה חתימה בהירה למדי, שלא תתאים לכל אחד.

אני אהבתי את אחד הדגמים בליין ששמעתי, אבל מבחינת המיינסטרים אני בטוח שרוב האנשים יעדיפו את ה-Meze הרבה לפני, כי החתימה שלה יותר פאנצ'ית, כיפית ומרגשת מהליין הזה של AT.

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

יש לי את ה Monolith M1060 הפתוחות והן עונות על הדרישות שלך אבל פתוחות.
עכשיו הם הוציאו את הגרסה הסגורה:

https://www.monoprice.com/product?c_id= ... 1&format=2

holyj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

הTHX00 אחלה ואפשר ללכת גם על הfostex th610, עוד אפשרות טובה זה הoppo pm-3 (עשויות מעור סינטטי, לא מהחי)
שווה לבדוק גם על הסנהייזר HD 630VB.
אפשר לכוון את הבאס לטעמך. הם סגורות ולא עשויות מעור אמיתי

ShaulF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

@Roy_LF
יש לי th-x00 למכירה בלוחות בתקציב שלך ונראות מתאימות לכל הדרישות שלך ,חוץ מזה שלמרות שהן נראות סגורות הן דיי זולגות סאונד בווליום גבוה.
אם אתה מעוניין דבר איתי.

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Roy.T כתב:לפי מה קבעת שהן איכותיות יותר? כי אם כבר אתה מסתמך על ביקורות המצב הוא די הפוך לא?

שים לב שאתה גם ממליץ על אוזניה שנחשבת לבאס לייט, ופותח הדיון הדגיש בהרחבה כמה חשוב לו הבאס. גם יש לה חתימה בהירה למדי, שלא תתאים לכל אחד.

אני אהבתי את אחד הדגמים בליין ששמעתי, אבל מבחינת המיינסטרים אני בטוח שרוב האנשים יעדיפו את ה-Meze הרבה לפני, כי החתימה שלה יותר פאנצ'ית, כיפית ומרגשת מהליין הזה של AT.
...
זה פשוט הרושם שקיבלתי מאנשים ברשת, של- A1000z יש דווקא באס מדוייק ואיכותי, לעומת דגם ההיי אנד בסדרה הa2000z שברשותי ששם הדגש על הmid והhigh ועם light bass.

לגבי הmeze, יש להן כנראה באס הרבה יותר רציני מאשר לa1000z, אבל בדגמים האחרונים עם הפדים החדשים, הבאס נשמע מוגזם לפי ביקורות ברשת , ומפני שאני לא יודע אם פותח השירשור מחפש באס מוגזם או באס מדוייק המלצתי שינסה אותם קודם.

לגבי מה יותר טוב הa1000z או הmeze , אף אחד לא קבע כלום. אמרתי שכנראה ככה המצב.

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לגבי הפוסטקס x00 , יש מספר דגמים שכל אחד נשמע אחרת (Ebony / Purplehurt/ Mahogany ) וצריך לקחת בחשבון את זה. בנוסף לזה שהפוסטקס זולגות סאונד , אני לא יודע עד כמה הן נוחות לאורך זמן.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מדובר בסה"כ בפדים טיפה יותר גדולים, זה לא כזה ביג דיל. החתימה הכללית שלהן
לא ממש השתנתה. וכן אם כי הן נחשבות אוזניות עם דגש מסויים על הנמוכים, בחתימה הכללית
הן עדיין מאוד מאוזנות יחסית.

שנית כל עוד מדובר בבאס איכותי ולא זול ומרוח, מוגזם או לא זה עניין מאוד סובייקטיבי..
הן לא יותר באסיות מה-THXXX לדגמיהן (או לפחות לרובן), שאנשים לרוב מאוד אוהבים, אם
כי כמובן יש גם לא מעט שהחתימה שלהן אגרסיבית מידי בשבילהם.

בכל מקרה פותח הדיון היה ברור כבדולח בנוגע לדרישות שלו, לכן כנראה שה-MEZE הן האוזניות
הכי קרובות לדרישות שלו. אוזניות פתוחות, חצי פתוחות עם דליפת סאונד מורגשת, או אוזניות עם באס
נייטרלי יחסית, לא ממש קשורות דרישות שלו.

במקרה של ה-THX00 גם האופציה של שימוש מהטלפון די מתבטל כי הן מגיעות עם חיבור "1/4 ושימוש
במתאם "1/4 ל-3.5MM, זה די הדבר הכי לא נוח שיש, וגם לא כ"כ בטוח בשימוש ניידי.

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Roy.T כתב:מדובר בסה"כ בפדים טיפה יותר גדולים, זה לא כזה ביג דיל. החתימה הכללית שלהן
לא ממש השתנתה. וכן אם כי הן נחשבות אוזניות עם דגש מסויים על הנמוכים, בחתימה הכללית
הן עדיין מאוד מאוזנות יחסית.

שנית כל עוד מדובר בבאס איכותי ולא זול ומרוח, מוגזם או לא זה עניין מאוד סובייקטיבי..
הן לא יותר באסיות מה-THXXX לדגמיהן (או לפחות לרובן), שאנשים לרוב מאוד אוהבים, אם
כי כמובן יש גם לא מעט שהחתימה שלהן אגרסיבית מידי בשבילהם.

בכל מקרה פותח הדיון היה ברור כבדולח בנוגע לדרישות שלו, לכן כנראה שה-MEZE הן האוזניות
הכי קרובות לדרישות שלו. אוזניות פתוחות, חצי פתוחות עם דליפת סאונד מורגשת, או אוזניות עם באס
נייטרלי יחסית, לא ממש קשורות דרישות שלו.

במקרה של ה-THX00 גם האופציה של שימוש מהטלפון די מתבטל כי הן מגיעות עם חיבור "1/4 ושימוש
במתאם "1/4 ל-3.5MM, זה די הדבר הכי לא נוח שיש, וגם לא כ"כ בטוח בשימוש ניידי.
...
אתה צודק

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

חברים, תודה על כל ההתייחסויות.
הפרמטרים שלי היו אכן מאוד קונקרטיים ולכן קניתי את ה Meze 99 Classic, ואני מרוצה ביותר.
נשמעות נהדר, סאונד עשיר ופאנצ'י, מאוזנות עם טיפה דגש בבאס שהוא עמוק ומורגש- באמת שלא מצאתי שום חסרונות של ממש. כאודיופיל עם מערכת לא זולה אני יכול לומר שלאוזניות שעולות בערך 1/50 משווי המערכת שלי ממש אין מה להתבייש בתוצאה.

מלבד זאת- אטימה מוחלטת, לשני הכיוונים. כשאני שומע איתן מוזיקה אני בעולם משלי, לא שומע שום דבר מבחוץ. במקביל- לאף אחד בחוץ אין מושג מה אני שומע (אז אפשר להאזין לכל הגילטי פלז'ר בלי להתפדח). בנוסף, לפחות על הקלבסה שלי, קלות ונוחות מאוד.
מומלצות ביותר.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תהנה...(Y)

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #15 

קודם כל תתחדש ותהנה (b)
תנסה לרשום את הרושם לאחר כמה ימי האזנה ולעדכן האם שתי הבעיות שעלו ברשת אכן משמעותיות? אני מדבר על הבאס המוגזם ובעית ההזעה, האם שתיהן קיימות?
שואל מאחר וגם אני מחפש אוזניות סגורות ומתקשה להחליט.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”