אני חורג מימנהג פורום זה,אבל אני רוצה לקבל תשובה ממש ממש רצינית,והשאלה היא:
האם אפשרי לחבר למערכת קולנוע ,או למערכת סטריאו (שני המערכות על רמה) כלי נגינה כגון גיטרה אקוסטית מוגברת למי שמבין וזאת על מנת לחסוך קניית מגבר רק לגיטרה.
האם למשהו מחברי הפורום יצא לשמוע משהו על כך?
האם ייתכן כי בזמן הנגינה (לפי מה ששמעתי) או הרסיבר או הרמקולים יכולים לשבוק חיים?
אנא ממכם אפילו שזה לא קשור לפורום אולי יש "צדיק "אחד בסדום?
בתודה מראש לכל מי שיענה.
itzikm כתב: אני חורג מימנהג פורום זה,אבל אני רוצה לקבל תשובה ממש ממש רצינית,והשאלה היא:
האם אפשרי לחבר למערכת קולנוע ,או למערכת סטריאו (שני המערכות על רמה) כלי נגינה כגון גיטרה אקוסטית מוגברת למי שמבין וזאת על מנת לחסוך קניית מגבר רק לגיטרה.
האם למשהו מחברי הפורום יצא לשמוע משהו על כך?
האם ייתכן כי בזמן הנגינה (לפי מה ששמעתי) או הרסיבר או הרמקולים יכולים לשבוק חיים?
אנא ממכם אפילו שזה לא קשור לפורום אולי יש "צדיק "אחד בסדום?
בתודה מראש לכל מי שיענה.
...
בדרך כלל נהוג לחבר כלי נגינה ל pre amp או direct box.
הכניסות בציוד אלקטרוני לא מתאימות מבחינת המתח שיוצא מכלי הנגינה
וזה נשמע במקרה הטוב רע. במקרה הרע זה יכול לעשות נזק.
יוצאים מהכלל, סינטיסייזרים למיניהם.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
אני רואה שאני לא היחיד שמנסה לעשות קיצורי דרך, ומיתברר שאי אפשר.
נמר אתה כנראה צודק ומתברר לי מגלישתי בפורום זה שאתה בעל יידע וגם "תותח"קטן בתחום,אז המשך כך ותודה רבה.
נמר
תודה על התשובה והקישור
אני שר כתחביב (חבורת זמר) ובאמת שאלתי את עצמי מדוע אין כניסת מיקרופון למגבר
אגב יש לי מיקרופון מחובר למחשב וביציאה יש לי מגבר T-amp ומדפיים של Tannoy
אתה חושב שבזה אפשר יהיה להתאמן ?
להיתאמן תמיד אפשר , אם אתה רוצה לשפר יכולת קולית רצוי להיתאמן ללא מיקרופון , כך אתה לומד את הקול שלך טוב יותר , היכן אתה ניכשל ומה צריך לשפר. ישנו עוד יתרון בלהיתאמן ללא מיקרופון והוא שתמיד תדע איך להסביר לטכנאי לכוון את הערוץ שלך.
אייל גולן לדוגמה: הוא אחד מאלה שיודעים הכי טוב להגדיר מה חסר להם בערוץ שלהם וברוב הפעמים הוא מסביר לי מה להרים ואיזה תדר מפריע לו.
אתה יכול לקנות מגבר לגיטרה מאוד זול וקטן ולא חזק רק שלא יעוות צליל (כמו חלק מהמגברים של איבנז שעושים לגיטרות חשמליות מסוימות..), ולרוב המגברים אם לא לכולים יש יציאת אוזניות שברגע שאתה מחבר משו אליה הצליל מפסיק, ומתנגן באוזניות, במקרה הזה תחבר במקום אוזניות מערכת עם LINE IN פשוט ומתאם מחיבור אצבע של המגבר לחיבור 3.5mm של הLINE IN שעולה 10 שקל\אני לא בטוח כמה עולה מגבר פשוט כי לא היה לי נסיון עם אקוסטיות מוגברות ואני לא יודע אם מגבר רגיל של חשמלית יעבוד עליהם, אם כן אז אחלה כי אולי בעתיד תקנה חשמלית, אז כבר עכשיו אני ממליץ לך על Frontman 15R של פנדר במידה ויתאים לאקוסטית, הוא ממש קטן..
גלעד כתב:אתה צודק כמובן אבל לא לאימון כזה התכוונתי
א. מאוד חשוב כששרים בהופעה עם מקרופון דינמי כחלק מחבורת זמר ללמוד להרחיק ולקרב את המקרופון
כדי לייצר את הבאלנס הנכון לאותו רגע
ב. מאחר ואנו שומעים את הקול שלנו שונה מאשר דרך רמקול זה גם נחמד להתרגל לשמוע אותו כמו שאחרים שומעים אותו
גלעד
...
1- צודק גילעד , צריך ללמוד לקמפרס את עצמך בהופעה וזה ה"מיקצועיות".
2 - בכל פעם הקול שלך ישמע שונה במיקרופון , כיוון שהמערכת ממוקמת באולם אחר בכל פעם , זו גם לא תמיד אותה מערכת , לא תמיד אותו מיקרופון , לעיתים אפילו קונדנסורים לכולם ביחד . לא תמיד יש מוניטור , ואם כן הוא בשלוחה אחת מקסימום 2 שלוחות ניפרדות כך שקולך בוקע מבעד לקול של כולם וקשה יותר להיתרכז.
כמעט כל מורה לפיתוח קול יעדיף שהאימון יתבצע ללא מיקרופון , המיקרופון יכול רק לתת את החוייה.
אני רואה שפתחתי דיון מיזערי.
קודם כל לא להסמיק ,שנית כל לאקוסטיות יש מגבר מיוחד.גם מגבר של חשמלית הוא טוב אבל,במגבר מיוחד לאקוסטית שומעים פי כמה יותר טוב כי הוא בנוי בצורה אחרת לייצירת אפקטים שיוצאים מאקוסטית.
מגבר של 15W עומד על רמקול של 6 עד 8 אינ"ץ והסאונד לא נישמע הכי טוב שבעולם.
לפי ברור שעשיתי צריך להתחיל מ-30W ואז שומעים את האפקטים של הגיטרה "חבלז".
אולי מישהו יודע היכן למצוא מגבר יד שניה? מודה ,מודה
ל30Wיש רמקול 10-12 אינץ.
כיף לדסקס מידי פעם.
נמר יש מכשירי אפקטים היום שאין בעיה דרכם לחבר גיטרה כלשהיא גם חשמלית וגם אקוסטית למערכת סטריאו רגילה. אני זוכר שבזמנו חיפשתי לחבר גיטרה באס למתחילים ןשאלתי בחלילית אם יש איזשהו משהו שיתן לי אפשרות לחבר גיטרה למגבר בייתי והציעו לי איזה מכשיר אפקטים שיש אפשרות לעבור דרכו למגבר רגיל , היו לו יציאות RCA וכו..
הרי הבעיה היא שגיטרה היא בערך 40dB- ומטה אם אני זוכר נכון (אוף צריך לקרוא שוב את הספר של גרא הידעה מתדלדל..), ואז עם DI אפשר להגביר ל -20 ..
אני חיברתי גיטרה אקוסטית לימהה 795 (קולנוע ביתי) בכניסה הקידמית (AUX) ולא היתה שום בעיה.
האיזון בין הבאס לגבוהים לא הכי מוצלח.
(את המגבר כבר החלפתי מאז וגם הילדה החליפה את הגיטרה בקלאסית, כך שאין לי אפשרות לעוד ניסיון)
לגבי לוחות יד שנייה חפש בלוח הבזאר של אקט מוסיקלי יש שם דברים טובים לפעמים http://www.act.co.il/classifieds/classified.php
סתם כדרך אגב מגברי אקוסטית לא ממש נפוצים כמו מגברים של גיטרה חשמלית כי בד"כ בהופעות או בחזרות הגיטרה מחוברת דרך DI למיקסר ומשם להגברה בניגוד לגיטרה חשמלית שמנגנת על מגבר משלה ומיקרופון שמונח לו ליד הגריל.
המשך שבת שלום
אלון
אגב רבים טוענים שההגברה הטובה ביותר לאקוסטית/קלאסית היא עם מקרופון מון הפתח.
הבעיה היא בהופעות בעיקר מהפרעות / תזוזות ועוד מניי ירקות .
אם לפותח השרשור אין רצון להגביר בהופעה אני ממליץ על קניית מקרופון ומקסר פשוט ביותר (אפשר למצוא אצל עפרוני בתחנה המרכזית הישנה בת"א) ולחבר למגבר הבייתי ללא בעיה.