חדש ב PLEX - שאלות מתחיל
היי,
אז החלטתי לעבור ל PLEX בעיקר בגלל העובדה שאני יכול לגשת לקבצים שלי מכל מכשיר כמעט וגם כשאני מחוץ לבית.
המדיה שלי בנוייה כך שהדיסקים הקשיחים (בקרוב יהיה דיסק אחד בלבד) מחוברים לראוטר שלי דרך כניסת ה USB, השרת PLEX יושב על לפטופ ישן i3 4GB עם כבל LAN ולעיתים ב WIFI ואני מזרים את התוכן ל Mibox שמחובר עם LAN (בעזרת USB-LAN HUB).
התכנים שאני צופה בהם לרוב הם 720P ולעיתים 1080P ואני מקבל הודעות ב Mibox שיש בעיית חיבור לשרת ואם ברצוני לנסות שוב, לחיצה על retry לרוב ממשיכה את הסרט מאותה נק'.
אשמח לדעת האם יש דרך לפתור את הבעיה כי זה מאוד מעיק.
בנוסף אשמח לדעת כיצד ניתן להוסיף אתרי כתוביות בדומה ל KODI.
תודה לעוזרים.
אז החלטתי לעבור ל PLEX בעיקר בגלל העובדה שאני יכול לגשת לקבצים שלי מכל מכשיר כמעט וגם כשאני מחוץ לבית.
המדיה שלי בנוייה כך שהדיסקים הקשיחים (בקרוב יהיה דיסק אחד בלבד) מחוברים לראוטר שלי דרך כניסת ה USB, השרת PLEX יושב על לפטופ ישן i3 4GB עם כבל LAN ולעיתים ב WIFI ואני מזרים את התוכן ל Mibox שמחובר עם LAN (בעזרת USB-LAN HUB).
התכנים שאני צופה בהם לרוב הם 720P ולעיתים 1080P ואני מקבל הודעות ב Mibox שיש בעיית חיבור לשרת ואם ברצוני לנסות שוב, לחיצה על retry לרוב ממשיכה את הסרט מאותה נק'.
אשמח לדעת האם יש דרך לפתור את הבעיה כי זה מאוד מעיק.
בנוסף אשמח לדעת כיצד ניתן להוסיף אתרי כתוביות בדומה ל KODI.
תודה לעוזרים.
הבעיה שאת חווה בדרק כלל נגרמת מבעיות ברשת, או איטיות או משהו אחר, האם יש סיכוי שהמחשב הנייד נכנס למצב שינה או חיסכון אנרגיה ומכבה את כרטיס את הרשת?
לגבי כתוביות: אין פיתרון כמו החיפוש כתוביות כמו של קודי אבל יש שני פתרונות אחרים:
1. מובנה בפלקס היכולת לנסות למצוא כתוביות בopen subtitles, רק תוודא שהגדרת את זה תקין בשרת
2. יש channel (כמו פלאגין של קודי) שנקרא subzero שיודע לסרוק המון מקורות של כתוביות,.
לגבי כתוביות: אין פיתרון כמו החיפוש כתוביות כמו של קודי אבל יש שני פתרונות אחרים:
1. מובנה בפלקס היכולת לנסות למצוא כתוביות בopen subtitles, רק תוודא שהגדרת את זה תקין בשרת
2. יש channel (כמו פלאגין של קודי) שנקרא subzero שיודע לסרוק המון מקורות של כתוביות,.
"בעיית חיבור לשרת" או "החיבור לשרת אינו מספיק מהיר"?
כאשר הלפטופ מחובר ב-Wifi זה מאוד סביר כי יש מצב שהוידאו עובר על Wifi אל הלפטופ, ומשם חזרה לרשת הקוית,
כך שיש במקביל אות 720p/1080p שרץ בשני הכיוונים, כלומר כפול.
צריך פשוט לנסות כל מיני קונפיגורציות כדי לעשות אלימינציה:
בדוק אם זה קורה גם כאשר הלפטופ מחובר בחיבור קוי.
בדוק האם זה קורה כאשר הסרט יושב על הלפטופ, והפלקס מזרים אותו משם.
בדוק אם זה קורה כאשר גם הקליינט של הפלקס נמצא על הלפטופ.
מעבר לכך צריך לבדוק האם הפלקס עושה Transcoding כדי שה-Mibox יוכל לנגן, ואז אולי המעבד של הלפטופ לא עומד בעומס,
אם כי אז אני מניח שהייתה מופיעה טקסט שונה המתאר את הבעייה. קרא כאן.
כאשר הלפטופ מחובר ב-Wifi זה מאוד סביר כי יש מצב שהוידאו עובר על Wifi אל הלפטופ, ומשם חזרה לרשת הקוית,
כך שיש במקביל אות 720p/1080p שרץ בשני הכיוונים, כלומר כפול.
צריך פשוט לנסות כל מיני קונפיגורציות כדי לעשות אלימינציה:
בדוק אם זה קורה גם כאשר הלפטופ מחובר בחיבור קוי.
בדוק האם זה קורה כאשר הסרט יושב על הלפטופ, והפלקס מזרים אותו משם.
בדוק אם זה קורה כאשר גם הקליינט של הפלקס נמצא על הלפטופ.
מעבר לכך צריך לבדוק האם הפלקס עושה Transcoding כדי שה-Mibox יוכל לנגן, ואז אולי המעבד של הלפטופ לא עומד בעומס,
אם כי אז אני מניח שהייתה מופיעה טקסט שונה המתאר את הבעייה. קרא כאן.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4940
- נתן תודות: 526 פעמים
- קיבל תודות: 691 פעמים
@mosheva
בנוסף לנאמר לעיל , קח בחשבון שחיבור HDD לנתב , ממש לא הופך את הסידור ל NAS …
למעשה ברוב המקרים הנתב עצמו (ניהול תעבורת ה USB) מהווה את צוואר הבקבוק.
ממליץ לך לשקול חיבור ישיר של ה HDD למחשב שמשמש כשרת PLEX כדי לנסות לשפר במעט את הביצועים.
ממליץ לך לשקול חיבור ישיר של ה HDD למחשב שמשמש כשרת PLEX כדי לנסות לשפר במעט את הביצועים.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
תודה, ברור לי שחיבור כונן או כוננים לנתב לא הופכת את הכונן ל NAS וזו גם לא כוונתי.sigamore כתב:@mosheva
ממליץ לך לשקול חיבור ישיר של ה HDD למחשב שמשמש כשרת PLEX כדי לנסות לשפר במעט את הביצועים....
בגלל שהלפטופ יושב בסלון רציתי להעלים את כל הכוננים מהמזנון ולכן חיברתי אותם לנתב מעבר לכך שכשהם מחוברים לנתב יש לי גישה לקבצים שעליהם מכל מקום דרך תוכנת ה CLOUD של הנתב ואני יכול גם לסנכרן תמונות מהסלולר וכו' ישירות לכוננים.
אבדוק את עניין ה TRANSCODING + בדיקה אם זה מתרחש שהכוננים מחוברים לנייד.
וזה קורה גם כשלפטופ מחובר דרך LAN.
אעדכן, תודה.