שאלת המאה: Dolby TrueHD או DTS-HD Master?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·זו שאלה למאה הקודמתMeishar84 כתב:איזה פורמט מועדף עליכם ולמה?:D...
היום השאלה היא אטמוס או DTS-X ?
ולענין, אין פה תשובה חד משמעית, כי שניהם פורמטים לא דחוסים ובגדול האיכות שלהם נגזרת מהטכנאי, באולפן העריכה .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
בכלל אין שאלה. HD MASTER הוא עדיף בכל פרמטר. מהצד הטכני הוא הפורמט הכי יעיל, ובנוסף הוא לרוב גם גורר עיבוד סאונד מוצלח יותר.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7652
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
istarmini כתב:·זו שאלה למאה הקודמת......ח
היום השאלה היא אטמוס או DTS-X ?
ולענין, אין פה תשובה חד משמעית, כי שניהם פורמטים לא דחוסים ובגדול האיכות שלהם נגזרת מהטכנאי, באולפן העריכה ....
מה שאני לא ממש מבין זה מדוע לדולבי אין הגנה על הפטנטים שלה? בכל פורמטי האודיו דולבי מכתיבה ומחדשת תמיד לפני DTS. ואז DTS מגיעים עם גרסה חלופית לפורמט משלהם, שמן הסתם הם תמיד יציעו שיפור על הגרסה של דולבי. מדוע דולבי לא יכולים לתבוע אותם? ברור כי אם DTS יהיה עדיף וישמע תמיד טוב יותר כי זו טכנולוגיה שתמיד יוצאת באיחור לאחר למידת לקחים מהטכנולוגיה של דולבי והוספת שיפורים... הבעיה היא שקצב הנתונים של DTS גבוה יותר, ולכן בשימוש רשמי חברות יעדיפו את דולבי שחוסך להם רוחב פס ומקום אכסון.. DTS תמיד ישאר הפייבוריט של הפיראטים... משום בפורמטים החדשים מאד קשה למצוא DTS:X ונראה שאטמוס הפך נפוץ גם בקרב הפיראטים...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
@Rekcuf
·זה ממש לא נכון. שתי החברות עובדות במקביל. המוצרים שלהם לא לוקחים כמה חודשים ליצור. הם לוקחים שנים לעיתים לפתח. הטכנולוגיות מאוד שונות, אם כי יש דמיון בינהם כי הם עובדים באותו התחום ולכן יש מכנה משותף לא קטן. אבל ברור לחלוטין שאם היתה הפרת פטנטים אז הם היו תובעים מזמן.
·זה ממש לא נכון. שתי החברות עובדות במקביל. המוצרים שלהם לא לוקחים כמה חודשים ליצור. הם לוקחים שנים לעיתים לפתח. הטכנולוגיות מאוד שונות, אם כי יש דמיון בינהם כי הם עובדים באותו התחום ולכן יש מכנה משותף לא קטן. אבל ברור לחלוטין שאם היתה הפרת פטנטים אז הם היו תובעים מזמן.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5168
- נתן תודות: 1065 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
רוב הזמן אני נהנה ייתר מ dts master audio,
אני פחות מתחבר ל dolby true hd.
בכול אופן ל dolby true hd יש מידי פעם
סרטים שהסאונד בהם מדבר אלי, לרוב פחות.
שוב פעם כנרא שזה תלוי בעריכה עצמה של טכנאי הסאונד.
אני פחות מתחבר ל dolby true hd.
בכול אופן ל dolby true hd יש מידי פעם
סרטים שהסאונד בהם מדבר אלי, לרוב פחות.
שוב פעם כנרא שזה תלוי בעריכה עצמה של טכנאי הסאונד.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7652
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
שני הפורמטים מעולים וההבדלים די מינוריים אם בכלל, לדעתי זה יותר פסיכולוגי. זה מזכיר לי את הקרבות של מה יותר טוב DTS VS DD , כאשר זה באמת תלוי בפסקול, אז לצאת בהצהרות גורפות ש X יותר טוב מ Y זה נחשב דיעה אישית במקרה הטוב.
·mulder כתב:שני הפורמטים מעולים וההבדלים די מינוריים אם בכלל, לדעתי זה יותר פסיכולוגי. זה מזכיר לי את הקרבות של מה יותר טוב DTS VS DD , כאשר זה באמת תלוי בפסקול, אז לצאת בהצהרות גורפות ש X יותר טוב מ Y זה נחשב דיעה אישית במקרה הטוב....
חושב כמוך.
בנוסף- לא זוכר שצפיתי באותו סרט ב- 2 הפורמטים לסרוגין בו זמנית, כך שההשוואה לא מי יודע מה אמינה ובהחלט סוביקטיבית.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
עופר - מה לגבי DTS-HD לעומת ATMOS?oferlaor כתב:בכלל אין שאלה. HD MASTER הוא עדיף בכל פרמטר. מהצד הטכני הוא הפורמט הכי יעיל, ובנוסף הוא לרוב גם גורר עיבוד סאונד מוצלח יותר....
אני רואה הרבה סרטים לאחרונה שזמינים בשני הפורמטים במקביל (לא ברור לי איך אגב...)
@oris74
·
אני נהנה משמעותית יותר עם אטמוס לעומת DTHD, בייחוד בסצינות עם קולות סביבתיים, בסצינות רגילות כמו דיאלוגים אני לא מרגיש בהבדל. גם במוזיקה אני כמעט לא מרגיש הבדל אבל למען האמת לא התעמקתי.
הם יושבים על אותו פס וכאשר יש אפשרות חומרתית לנגן אטמוס אז הוא מופעל וכשאין אז ה DTHD מנגן.
·
אני נהנה משמעותית יותר עם אטמוס לעומת DTHD, בייחוד בסצינות עם קולות סביבתיים, בסצינות רגילות כמו דיאלוגים אני לא מרגיש בהבדל. גם במוזיקה אני כמעט לא מרגיש הבדל אבל למען האמת לא התעמקתי.
הם יושבים על אותו פס וכאשר יש אפשרות חומרתית לנגן אטמוס אז הוא מופעל וכשאין אז ה DTHD מנגן.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5168
- נתן תודות: 1065 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
acker16, כרגע הדברים יצאו מהקשרם
אני חושב שההשוואה של dtshd vs atmos היא בכלל לא נכונה,
לצורך העניין, לדעתי, ההשוואה הנכונה היא:
Dts master audio vs dolby true hd.
או לחילופין, לדעתי, dts x vs dolby atmos,
פותח השירשור מדבר על ההשוואה:
dts hd master audio vs dolbyt truehd
אני חושב שההשוואה של dtshd vs atmos היא בכלל לא נכונה,
לצורך העניין, לדעתי, ההשוואה הנכונה היא:
Dts master audio vs dolby true hd.
או לחילופין, לדעתי, dts x vs dolby atmos,
פותח השירשור מדבר על ההשוואה:
dts hd master audio vs dolbyt truehd
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
@FastandFurious
·
הסיבה ששאלתי על הבדלים בין שני הפורמטים האלו היא בגלל שבדרך כלל השיחרורים של הסרטים מגיעים עם 2 אלו (נדיר למצוא סרט עם DTS X) ולכן רציתי לדעת מה עדיף
·
הסיבה ששאלתי על הבדלים בין שני הפורמטים האלו היא בגלל שבדרך כלל השיחרורים של הסרטים מגיעים עם 2 אלו (נדיר למצוא סרט עם DTS X) ולכן רציתי לדעת מה עדיף