מיקום הרמקולים בחדר- עזרה.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
אמיר_וייסברוט פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
אז לאחר שהחלפתי איזה מגבר סיני דפוק של לנקו וקניתי מגבר של מארנץ משנת 73 משהו ישן אבל טוב.
שיתפתי אותכם( מי שזוכר) על התהיות שלי אם להחליף את הJAMO STUDIO 180 שלי או לא.
בכל אופן, חשבתי שאולי מיקום מחדש של הרמקולים בחדר יביא אותי לתוצאה יותר טובה.

הבעיה היא במיקום הרמקולים הנוכחי הוא שהצליל מאוד מוזר, כאילו יש באס בחלק הנמוך מאוד( הכל יחסי כמובן), ואז יש בור בגרף ההיענות, ואז שוב חוזר מיד חזק.
כלומר, חסר משהו/ יש משהו מוזר בבאס.

המגבר הוא 2X60RMS ב8 אוהם, והתנגדות הרמקולים (זה מה שרשום עליהם) 4-8 אוהם.

צירפתי תמונות של מיקום הרמקולים+ צורת החדר כדי שתוכלו לקבל מושג מה יכול להשפיע על הסאונד.

תמונה

תמונה

תמונה

אני אשמח לשמוע את דעותכם לגבי מיקום הרמקולים לפני שאני מתייאש וקונה מדפיים.
יחידות הרמקול:
טוויטר 1.9'
מיד ריינג' 2.5'
וופר 8'

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אם אתה שומע מוסיקה שאתה במיטה, המיקום בסדר גמור, אבל שאתה בשולחן אני בטוחה שזה לא ישמע אופטימלי.

או למקם את הרמקולים לייד הקיר של המיטה (עם מרחק של בערך 30-50 ס"מ מהקיר)

חוץ מזה אני מציעה שתתן זוית קטנה לרמקולים לכיוון מרכז החדר.

יתכן שבעיית הבאסים נובעת מהצמדתם של הרמקולים לשולחן והצמדת רהיטים נוספים לרמקולים, ואז פיזור הצלילים הנמוכים יכול להיפגע
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

אהלן לחם לבן...

המרנץ שלך זה מודל 1120 אים אני לא טועה..
יש לך שם פילטר לנמוכים ולגבוהים.. תנסה לשחק איתם.
יש לך פוטנציומטרים לבס וטרבל מופרדים לימין שמאל. זה פרקטי מאוד.. תנסה לישמוע כל צד בניפרד במונו ולשחק עים הפוטים כדי לברר יותר את הבעיה.

לדעתי הרמקולים לא נימצאים במקום אידאלי. תנסה לשים אותם בערך בפינות השטיח.. עזוב בנתיים את הבעיה שזה אולי מפריע לדלת. תנסה ליבנות משולש שווה צלעות בן הרמקולים לנקודת ההאזנה שלך..

אחר כך תשחק שוב עים כל הכיוונונים שהצעתי למעלה...ֿ

.

אמיר_וייסברוט פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

חברים, העברתי את הרמקולים לצד של הקיר איפה שהמיטה, מדהים מה שמיקום עושה, הבאסים חזרו! כל הבילבול בתדרים הנמוכים שהיה נעלם! הם חזרו להיות הרמקולים שכ"כ אהבתי כשקניתי אותם! (l) (l) (l) אהבת ילדות!( שמעו, זה היה בגיל 13).

הצעד הבא הוא להשאיל מדפיים של טנוי שמאוד אהבתי באניגמה( נחמד מצידו של המוכר שהוא מסכים לכזה דבר) ולראות אם שומעים יותר טוב, אם כן, נחליף אם לא,תודה רבה:)

עכשיו שאלה נוספת.
כרגע הרמקול סתם עומד על הריצפה, יש טעם להוסיף ספייקים? האם יש סוג ספציפי של ספייק? האם כל רגל פשוט מבזל צרה תעשה את העבודה?

אני אשמח לשמוע עוד על נושא הספייקים כדי ללמוד עוד. תודה.
אמיר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”