להלן הבחירה הסופית שלי לק"ב - לאחר סקר נרחב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
qarliv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

כן, גם אני קראתי הרבה הודעות, למדתי את נושא הציוד והתייעצתי בפורום לגבי מערכת ק"ב. מה שמבדיל אותי במקצת הוא שאצלי התהליך ארוך בגלל שאני פרפקציוניסט. כמובן שכל אחד בוחר על פי הדרישות שלו הוא, אך אני מביא לכאן את ההחלטות הסופיות שלי למקרה ומישהו ירצה ליהנות מהשורה תחתונה, ריכזתי בפורום זה את כל הציוד משיקולי נוחות.

אולי עדיף שאתחיל מהסוף כך שניתן לקרוא מעט ולהתרשם מהר. אציין כאן רק שלאחר מספר התייעצויות לגבי מה לקנות בזמן קצר, התגובות היו שאני חייב לשמוע ולראות בעצמי לפני החלטת קניה, לכן בחוסר ברירה טיילתי בין חנויות בין קצווי הארץ. לבסוף החלטתי לרכז את כל הקניות של באניגמה (חנות חדשה ליד צומת הצ'ק פוסט). היה לי מאד נוח לקנות שם בגלל יחס מעולה ומקצועי ללקוח ומחירים טובים. הבחירה הספית שלי היא:

1. מסך: LCD Sharp LC-42SA1
2. רסיבר: Yamaha RX-V4600
3. נגן DVD: Oppo 971
4. רמקולים: סט סטליטים Kef KHT-3005
5. סטרימר: Tvix 5000

כעת להסברים:

1. מסך: הגודל שעניין אותי הוא ''42. לאחר בחינה מדוקדקת של מסכים, הגעתי למסקנה שבשידור איכותי (DVD,HD) רואים טוב כמעט בכולם. הם נבדלים בעיקר ביכולות שלהם להציג שידורי טלוויזיה, או בקיצור, במעבד וידאו שלהם למקרה של שידור לא איכותי. לגמר הגיעו Sony, Sharp, Philips. לאחר מכן התלבטתי בין מסך FHD (1080 שורות או מספיק אולי 768 שורות) למסך LCD רגיל. הלכתי על LCD למרות שהרבה ממליצים פלסמה כי הרזולוציה יותר גבוהה ואין החזרי אור מהמשטח החיצוני. את השיקולים בעד ונגד מסך FHD ניתן לקרוא בקישור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
הכי אהבתי את Sony, ספציפית את סדרה X, אך משיקולי מחיר ושיקולים של זמינות חומרי צפייה של HD, בחרתי לבסוף מסך Sharp 768 שורות.
2. שיקולים בבחירת רסיבר ארוכים מכדי לסכם אותם כאן. אומר רק שלגמר שלי הגיעו Denon, Pioneeer, Yamaha. מכאן הדרך ארוכה מאד לבחירת מודל מסוים. למי שיש מגבלות תקציביות – הדבר עוזר, פחות התלבטות. בכל אופן, למרות שיש דיונים רבים כיום בנושא עיבוד הוידיאו של רסיברים (Upscaling, Upconverting), אני מקווה שלא נשכחו העקרונות הבסיסיים. מי שרוצה יותר מידע, יש לי סיכומים שעשיתי לעצמי. מבחינת רמת עיבוד קול טובה, Yamaha 4600 מנצח (אפילו שהוא יותר ישן – זה לא אומר שהוא פחות טוב, ההיפך במקרה הזה).
3. נגן ה- DVD הכי טוב הוא Oppo 981 (תמורה ביחס למחיר). אין אותו בארץ ולי היה נוח לקנות את דגם ה- 971 מיבוא אישי.
4. רמקולים שמעתי הרבה. סט הסטליטים המצוין של Kef מתאים מאד למי שמחפש רמקולים לא רצפתיים.
5. פשוט סטרימר טוב, אך בנושא זה הכל פתוח.

חבל מאד שאין עדיין סקר ציוד טוב בנושא הק"ב. יש סקרי צרכנים לרוב בכל נושא, אפילו זמרים או נשים יפות, שלא לדבר על רכבים וכו'. זהו אתגר שנשאר פתוח לפורום זה. אני הייתי חוסך הרבה זמן באם הייתי יכול להציץ בסקר ציוד טוב המתגבש על-ידי בעלי המכשירים.
נערך לאחרונה על ידי qarliv ב 20/04/2007 20:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

תתחדש.סיפור מעניין. (Y)
יש תמונות?
הגיע הזמן לחתוך רקמות

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #3 

יש סיבה שלא בחרת ב- YAMAHA 2700?? (יש לו עדיפות בעיבוד תמונה על פני ה- 4600 למרות שהוא "בכיר" יותר)

אני באופן אישי לא מבין איך קונים היום מסך שהוא לא FHD 1080P, הרי מסך לא מחליפים בתדירות גבוהה, עוד יומיים כבר יתחילו שידורי HD, יש היום כבר נגני FHD, קונסולות המשחקים החדשות הם FHD, בעוד זמן קצר כל חברה שמכבדת את עצמה לא תייצר מסכים עם פיקסל פחות מ- FHD, למה לא ללכת על מוצר כמה שיותר Future proof??? מה עוד שאמרת שאתה פרפקציוניסט??

הייתי משקיע פחות ברסיבר, יותר במסך ואולי באיזה ווידאו פרוססור או רסיבר שעטשה את זה יחסית טוב

בכל מקרה תתחדש ותהנה

qarliv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Ambar,

הסיבה שלא בחרתי ב- 2700 למרות שהמחיר דומה ו- 2700 הוא רסיבר טוב מאד וחדש יותר נעוצה במה שציינתי בסעיף 2. אומנם מבחינת וידאו הטיפול של 2700 טוב בהרבה אך יש לזכור מספר גורמים:
1. קונים רסיבר קודם כל בשביל קול ולאחר מכן לוידאו.
2. תקרא את הקישור הבא: http://www.yamaha.co.jp/english/product ... ch/03.html
יש שם השוואה בין 2600 ל- 4600. לדיון שלנו, 2600 דומה מאד ל- 2700 באודיו. Yamaha בעצמה מודה במאמר זה כי 4600 עדיף בכל תחומי התדרים. נדיר הדבר שחברה תציין זאת.
3. טיפול בוידאו של רסיבר זה לא משהו שנצטרך להרבה זמן היות ומקורות ה- FHD יגדלו עם הזמן כפי שגם אתה כתבת.
4. אפילו אם משתמשים באופציה של Upscaling של 2700, השיפור בטלוויזיה הוא עד 20%, ולכן לי זה לא נראה משמעותי.

כתשובה לסיבה שלא הלכתי על מסך FHD, אנא קרא את הקישור מסעיף 1. דרך אגב, לא ניתן לקנות מסך לטווח ארוך. תמיד יהיו חידושים והמחיר ירד, לדוגמא הכניסה בעתיד הקרוב של מסכים סיניים ושל טכנולוגית OLED.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אח שלו, תתחדש ותהנה.
הלוואי עלי setup כזה

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #6 

תתחדש בהצלחה (Y) (Y)
אור שפע ואהבה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

מזל טוב!

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #8 

יריב או מי שאתה אהבתי את המגבר שקנית ונכון מגבר קונים לווליום ולא לתמונות ולראות דרכו אבל מה לעשות העולם הולך קדימה ואני אחורה. או כמו שאומרים לי כולם : אנחנו הולכים ימינה אבל אחד הולך שמאלה וזה אני.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

מזל טוב על הרכישה.

דע לך שאני מעריכה מאוד אנשים שעושים סקר שוק בצורה טובה ופרפקציוניסטיים בכלל.

דרך אגב איזה מזל אתה?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

qarliv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

ביצוע סקר נרחב דורש הרבה זמן ולפעמים מתחיל :( , אך לא במקרה של ק"ב. תמיד תענוג לבקר בחנויות המתמחות ולהתרשם :D .
נערך לאחרונה על ידי qarliv ב 22/04/2007 16:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

הרסיבר לא קצת OVERKILL מטורף לרמקולים? לגבי הסאונד, עם כל הכבוד לYAMAHA אומרים שרסיבר X יותר טוב מרסיבר Y שלהם, אתה זה שמשתמש בו בסוף, ואודיו הוא דבר הרבה יותר סובייקטיבי מוידאו. איזון הוא מרכיב חשוב ביותר במערכת, ותקנו אותי אם אני טועה כאן, אבל מבחינת הרסיבר האיזון לא קיים.

qarliv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

sunny_jim כתב:הרסיבר לא קצת OVERKILL מטורף לרמקולים? לגבי הסאונד, עם כל הכבוד לYAMAHA אומרים שרסיבר X יותר טוב מרסיבר Y שלהם, אתה זה שמשתמש בו בסוף, ואודיו הוא דבר הרבה יותר סובייקטיבי מוידאו. איזון הוא מרכיב חשוב ביותר במערכת, ותקנו אותי אם אני טועה כאן, אבל מבחינת הרסיבר האיזון לא קיים.
...
שאלה מצויינת ששאלתי גם את עצמי והתשובה היא שהסט של Kef (הסט המיוחד הזה) יפיק תועלת מהרסיבר.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

qarliv כתב:
InbarHovav כתב:מזל טוב על הרכישה.

דע לך שאני מעריכה מאוד אנשים שעושים סקר שוק בצורה טובה ופרפקציוניסטיים בכלל.

דרך אגב איזה מזל אתה?
...
מזל קשת. זה מתאים?
...
חברים, קחו את זה offline, שיהיה בהצלחה, בנים זכרים חסונים, לא בפורום :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #15 

לא הבנתי את השיקול לקחת 971 על 981..... שניהם לא בארץ וצריכים יבוא אישי והחלטת שה-981 נותן תמורה טובה יותר אז למה החלטת דווקא על 971?

ואפרופו, לא לקחת כלום ל-offline. להיפך, ל-main stream, שיהיה מעניין פה. ותעדכנו :lol:

laad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

איך מייבאים אישית Oppo? אין בעיות במכס?

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #17 

laad כתב:איך מייבאים אישית Oppo? אין בעיות במכס?
...
הכל על יבוא971 OPPO לארץ - כל הפרטים-מאת hagi
בשביל זה המציאו את החיפוש

qarliv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

DannyZ כתב:לא הבנתי את השיקול לקחת 971 על 981..... שניהם לא בארץ וצריכים יבוא אישי והחלטת שה-981 נותן תמורה טובה יותר אז למה החלטת דווקא על 971?

ואפרופו, לא לקחת כלום ל-offline. להיפך, ל-main stream, שיהיה מעניין פה. ותעדכנו :lol:
...
ההבדל ביניהם הוא לא גדול (אותו מעבד, גודל וכו,). מישהו מכר בארץ ייבוא אישי את 971.
981 נבדל ביציאת HDMI לעומת DVI ב- 971.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”