שיפור למטחנת HARIO ידנית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Matan_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי

יש לי מטחנת HARIO ידנית שקניתי באיביי לטחינה של פולים עבור מקינטה.

שמתי לב שיש מספר שדרוגים למטחנה כמו דסקית תחתונה שמשפרת את הטחינה הגסה. רציתי לדעת אם מישהו כאן ניסה את השדרוגים האלה ויכול לתת פידבק?

אגב הקפה יוצא טעים אבל יש מעט צבע כתמים שחורים (שרוף?). ניסיתי לטחון את הקפה גס יותר ולא ראיתי שיפור. איך אפשר להשיג שליטה יחסית על הקפה ולהימנע משריפה?

תודה

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 211 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #2 

אהלן, לי יש את הhario skerton ואיתה אני טוחן למקינטה (על בערך עובי 4). אני בלי השדרוג ההוא שציינת, הוא יקררר לאללה, ואני מבסוט מהטחינה. מקינטה לא צריכה טחינה עד כדי כך גסה, השדרוג בעיקר מועיל למי שטוחן לקפה דריפ או פרנץ' פרס, שזה גס בהרבה.
יש כמה אלתורים שמצאתי באינטרנט למטחנה הזו, עם הרבה סלוטייפ על הציר המרכזי כדי לעבות אותו, אזיקונים קטנים למרכוז ומה לא. תגגל קצת, בעיקר באנגלית. יש להרבה אנשים בעולם את המטחנה הזו.
לגבי הקפה שיוצא לך חרוך (אם הבנתי אותך נכון) מקינטה דורשת למידה והרבה התנסות כדי להגיע לתוצאה מוצלחת בגלל הדבר הבא - הרי הקפה שאנחנו ממצים הוא בעיקר שמנים אתריים, ומעל לאזור ה90-95 מעלות הם נחרכים והולכים לאיבוד, מותירים אחריהם רק טעם לוואי חרוך ולא מוצלח. כמה טיפים זריזים מההתנסות שלי - לכבות את האש כשהקפה מתחיל לעלות. הוא אמור לעלות בנחת. אצלי (שתי מקינטות שונות של ביאלטי) אם כשהקפה עולה הוא משפריץ ומשתגר נורא מהר ועם הרבה בועות אוויר זה סימן לחריכה. עוד סימן אצלי לפוטנציאל חריכה זה רעש מחרחר כזה לפני העליה של הקפה (במקרה כזה אני מכבה את האש, נותן לרעש להרגע לגמרי ואז מחזיר את האש). אני מרתיח מים מראש בקומקום ואז עורך את המקינטה, ושם אותה על הגז על האש הכי קטנה וזהירה שאפשר. קפה מקינטה יכול להיות מאוד מאוד טעים ומיוחד אם לא חורכים אותו. גם מקינטה בסופו של דבר זו אומנות לשמה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה גיבור!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”