איך מתגברים על פחד מהשירות של הוט ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yuvalhadxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אתחיל בכך שעד תחילת השבוע הייתי בבזק (תשתית + ספק ב180 ש"ח לחודש), ולאחר ניתוקים ממושכים החלטתי לשקול את הוט.
מסתבר שהיינו בטריפל של הוט, ולכן היינו זכאים ל200\5 וכל מה שנשאר לנו היה להרשם לספק, ולאחר מכן התחברנו לאינטרנט.
כמו שמצופה, אנחנו נעים במהירויות דיי סבירות (בלילה אני יכול להגיע ל180Mb, בשעות העומס בין 50 ל100 שזה בסדר) ומשום שלא חווינו ניתוקים (חוץ ממקרה אחד שהאינטרנט היה *מאוד* איטי ולאחר כמה דק' זה הסתדר) החלטנו שהוט דווקא חברה דיי טובה, ויכולה להיות חלופה טובה לבזק. יש גם את העניין של הfiberbox mini שלהם, שלפי מה שהבנתי בכל נק' שהממיר מחובר אליה מגיעה גם רשת WIFI מאותו ממיר, מה שיכול לפתור את בעיית הWIFI בחדרים למעלה..

הבעיה מתחילה כשחושבים על השירות של הוט: השירות לקוחות שלהם מרגיש דיי ירוד, בצ'אט שלהם באתר מביאים נציגים שלא יודעים איך מתחברים לספק, מתעקשים "לפתור" בעיה לא נכונה (לדוג' נציג אחד התעקש על כך שלא אקבל 200Mb בWIFI למרות שהבעיה שלי בכלל הייתה מהירות איטית) וכל ההתנהלות הזו מעלה לי שאלות - מה יהיה כשתהיה תקלה נרחבת בתשתית? אנחנו מנויים אצלהם כבר מעל ל10 שנים, ולא זכורות לי תקלות נרחבות כלשהן בשנתיים האחרונות- אבל מה יהיה כאשר תהיה אחת? האם גם אז לא יבינו מה קורה סביבם או שההתנהלות תהיה מקצועית? לפי מה שקראתי בפורום השירות שלהם בכלל נוראי..

ולכן באתי לכאן כדי להתייעץ איתכם, עדיף לשלם יותר בשביל לקבל פחות אבל להיות עם "ראש רגוע", או לשלם הרבה פחות בשביל אינטרנט שמהיר יותר 80 אחוז מהזמן אבל לפחד מתקלה שתבוא? הייתי אומר לעצמי שאני אתן לעצמי זמן, לראות איך האינטרנט יחזיק למשך זמן אבל בחודש הבא אנחנו מתחילים שיפוצים - וההחלטה של להיות בבזק או בהוט בזמן הקרוב היא קריטית (בשביל שנוכל לדעת אם לרשת את הקומה השניה בנקודות אינטרנט או שלא נצטרך בגלל הfiberbox mini..)

אשמח לדעת מה אתם חושבים! :D

Smile
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

צריך להפריד בין נציגי מוקד תמיכה טכני (שבד"כ עוברים איזשהו קורס מזורז ומדריכים פנימיים של החברה) שאלו לא אנשים שיש להם ידע טכני מעמיק.
לבין הטכנאים בשטח שאחראיים על תחזוקת התשתית.

ובכלל ממה אתה מפחד? להישאר תקוע בלי אינטרנט לכמה שעות?
יש היום סלולר, וכל סלולר יכול לשמש אותך כמודם / נתב אלחוטי עד שהתשתית של הוט / כל חברה אחרת תחזור.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #3 

בפעמים המועטות שהייתי צריך אותם קיבלתי שרות מצוין
בשביל לקבל אינטרנט אלחוטי טוב אתה צריך ראוטר משלך ולא כזה שקיבלת מהוט

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@yuvalhadxd
·

אני חושב שיש פה הרבה שמוכנים "להגן" על הוט אז אייצג את הצד השני:

א. אני אחד מאלה שנכוונתי מהוט גם לפני הרבה שנים ועוד פעם לפני כשנה כשהתחברתי ללא בעיות (וגם לא הייתי צריך את התמיכה הטכנית) אבל לצערי הייתי צריך משהו קטן מהשירות לקוחות כחודשיים אחרי שהתחברתי. הנציגה הייתה חופצנית מאד וישר הציעה לנתק אותי אז הסכמתי. כביכול לפחות התנתקתי מהם מהר ובקלות אבל במציאות כשנציגה של הוט אומרת שהיא מנתקת אותך היא בעצם מעבירה אותך לטריפל של איזה 200-300 ש"ח לחודש. רק בגלל שאני מכיר אותם ופחדתי שהם לא עומדים במילה שלהם גיליתי את זה. יצאתי מזה אחרי שבוע שלם של רדיפה אחריהם ושיחות עם די הרבה נציגים שלהם וכולם שיקרו ורימו אותי בצורה שיטתית.

ברור לי שלא לכולם זה קורה וגם ברור לי שאם היה לי כח לקחת אותם לבית משפט יכולתי לקבל פיצוי יפה על כל הסיפור, אבל אני אדם מוזר כזה שפשוט מעדיף לא להיות לקוח של חברה שמשקרת ומרמה.

גילוי נאות: על אף כל זאת ההורים שלי שנים רבות לקוחות בטריפל של הוט (יש אצלהם קצת בעיות טכניות לעבור מהוט בטלוויזיה + קו טלפון ביתי שהם משתמשים בו הרבה).

ב. אני לא בדיוק מבין איזה חבילה של בזק עולה 180 ש"ח?! המחיר של חבילת 100 מגה על תשתית בזק הוא כ-69 ש"ח (זה נגיד המחיר באקפסון לתשתית+ספק ואפשר להשיג מחיר דומה גם בספקים האחרים). כלומר אתה מקבל אינטרנט קצת יותר איטי (3 מגה העלאה במקום 5 מגה העלאה) במחיר קצת יותר נמוך מאשר חבילת ה-200 בהוט (שיוצאת לך כ-85 ש"ח עם הוטנט היום). קצב ההורדה בבזק אמור להיות לך לפחות 50 מגה ולדעתי זה כבר לא ממש משנה אם זה 50 מגה או 200 מגה - לפחות לרב האנשים.

ג. נשאר רק העניין של היציבות של הקו וזה פשוט עניין של להתעקש מול בזק/הספק בשוק סיטונאי שישלחו עוד ועוד טכנאיים עד שיסדרו את הבעיה. אצלי לקח 4 טכנאיים של בזק אבל אחרי שמצאו ותיקנו את הבעיה הקו היה 100% יציב לתקופה ארוכה (כעת יש לי אולי 2-3 ניתוקים פעם באיזה חודשיים פלוס ומבחינת בזק זה קו תקין). זה אמנם לא אידיאלי אבל יותר טוב לדעתי מלהיות לקוח בחברה שמשקרת ומרמה את הלקוחות שלה באופן שיטתי ומכוון.

אני כמובן יכול להבין אם אין לך כח לרדוף אחרי בזק שיתקנו אצלך את הקו ואכן גם להתחבר להוט זאת אופציה לגיטימית אבל אל תתגבר על הפחד שהוט ישקרו וירמו אותך - הפחד הזה יעזור לך לצאת עם נזק מינימלי מהם.

yuvalhadxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

eran405 כתב:@yuvalhadxd
·

אני חושב שיש פה הרבה שמוכנים "להגן" על הוט אז אייצג את הצד השני:

א. אני אחד מאלה שנכוונתי מהוט גם לפני הרבה שנים ועוד פעם לפני כשנה כשהתחברתי ללא בעיות (וגם לא הייתי צריך את התמיכה הטכנית) אבל לצערי הייתי צריך משהו קטן מהשירות לקוחות כחודשיים אחרי שהתחברתי. הנציגה הייתה חופצנית מאד וישר הציעה לנתק אותי אז הסכמתי. כביכול לפחות התנתקתי מהם מהר ובקלות אבל במציאות כשנציגה של הוט אומרת שהיא מנתקת אותך היא בעצם מעבירה אותך לטריפל של איזה 200-300 ש"ח לחודש. רק בגלל שאני מכיר אותם ופחדתי שהם לא עומדים במילה שלהם גיליתי את זה. יצאתי מזה אחרי שבוע שלם של רדיפה אחריהם ושיחות עם די הרבה נציגים שלהם וכולם שיקרו ורימו אותי בצורה שיטתית.
ראיתי את המקרה שלך ולא הבנתי איך יכול להיות מצב שחברה מתייחסת ככה ללקוח.. יכול להיות שהנציגה שלך קמה עצבנית, כי אצלי בכל המקרים ששאלתי על האינטרנט של הוט הנציגים היו נחמדים (לא ידעו הרבה אבל עדיין נחמדים) ואני מקווה שהמקרה שלך היה נקודתי.. ובמקרה של ההתנתקות, מעניין באמת מה יקרה, למרות שכרגע אני על הטריפל שלהם אז מעניין לאיזו חבילה יעבירו אותי :D , אבל ברצינות, השירות הטלווזיוני שלהם עובד בלי בעיות אז כל עוד לא תהיה בעיה מיוחדת אני לא חושב שאני אתנתק..

ברור לי שלא לכולם זה קורה וגם ברור לי שאם היה לי כח לקחת אותם לבית משפט יכולתי לקבל פיצוי יפה על כל הסיפור, אבל אני אדם מוזר כזה שפשוט מעדיף לא להיות לקוח של חברה שמשקרת ומרמה.

גילוי נאות: על אף כל זאת ההורים שלי שנים רבות לקוחות בטריפל של הוט (יש אצלהם קצת בעיות טכניות לעבור מהוט בטלוויזיה + קו טלפון ביתי שהם משתמשים בו הרבה).

ב. אני לא בדיוק מבין איזה חבילה של בזק עולה 180 ש"ח?! המחיר של חבילת 100 מגה על תשתית בזק הוא כ-69 ש"ח (זה נגיד המחיר באקפסון לתשתית+ספק ואפשר להשיג מחיר דומה גם בספקים האחרים). כלומר אתה מקבל אינטרנט קצת יותר איטי (3 מגה העלאה במקום 5 מגה העלאה) במחיר קצת יותר נמוך מאשר חבילת ה-200 בהוט (שיוצאת לך כ-85 ש"ח עם הוטנט היום). קצב ההורדה בבזק אמור להיות לך לפחות 50 מגה ולדעתי זה כבר לא ממש משנה אם זה 50 מגה או 200 מגה - לפחות לרב האנשים.
שכחתי לציין שיש לנו גם קו נייח אצלהם (למרות שגם אותו ננייח להוט אם נחליט "להשתקע" אצלהם), אבל כל הסיפור מרגיש דיי הזוי כי המחירים בשוק הסיטונאי הרבה יותר נמוכים לחבילות יותר גבוהות (אצלנו הMAX זה 40 מגה אולי כי לא משתלם להם לשדרג את התשתית) אני מניח שפשוט עבדו על אבא שלי כי הוא לא כל כך מבין בדברים האלה

ג. נשאר רק העניין של היציבות של הקו וזה פשוט עניין של להתעקש מול בזק/הספק בשוק סיטונאי שישלחו עוד ועוד טכנאיים עד שיסדרו את הבעיה. אצלי לקח 4 טכנאיים של בזק אבל אחרי שמצאו ותיקנו את הבעיה הקו היה 100% יציב לתקופה ארוכה (כעת יש לי אולי 2-3 ניתוקים פעם באיזה חודשיים פלוס ומבחינת בזק זה קו תקין). זה אמנם לא אידיאלי אבל יותר טוב לדעתי מלהיות לקוח בחברה שמשקרת ומרמה את הלקוחות שלה באופן שיטתי ומכוון.

צודק, אם יש דבר אחד שאני לא יכול להתווכח עליו לטובת בזק זה השירות הטכני שלהם - אם הקו שלך לא עובד \ עושה בעיות הם ישלחו טכנאי בלי שאלות, הפעם כשהאינטרנט הפסיק לעבוד הם אמרו שהם יכולים לשלוח טכנאי לשני הבא, אבל לפני יומיים התברר להם שהם יכולים לשלוח טכנאי באותו יום.. וזה החשש שלי מהוט, שהכל יתנהל יותר ב"סחבקיות" כזאת

אני כמובן יכול להבין אם אין לך כח לרדוף אחרי בזק שיתקנו אצלך את הקו ואכן גם להתחבר להוט זאת אופציה לגיטימית אבל אל תתגבר על הפחד שהוט ישקרו וירמו אותך - הפחד הזה יעזור לך לצאת עם נזק מינימלי מהם.
...
·

@mrraz111
·

כמובן, את הWIFI של הפייברבוקס הראשי ביטלתי וחיברתי את הראוטר שלי כAP, בחדר השני השארתי את הWIFI של הפייבר מיני דלוק והקליטה סבבה.. בחיבור קווי בכלל הקליטה יציבה אז אין לי טענות להוט בנוגע לזה.

@Smile
·

צודק, בסה"כ להשאר בלי אינטרנט לפרקי זמן כאלה כשיש בעיה לא מטריד אותי, אלא הבעיה שהנציגים הטכניים יתעקשו שהבעיה אצלי ולא אצלהם ולא ירצו לשלוח טכנאי מאיזושהי סיבה.. ראיתי כבר שכתבו על מקרים כאלה בפורום

בכל מקרה, תודה לכולם, אשמח לשמוע עוד חוות דעת עליהם.. למרות שכרגע הורדתי סרט במהירות של 12.5MB (בערך) דרך הWIFI, שזה יותר מפי 4 ממה שהיה לי בבזק (קווי), ואני ממש נוטה לכיוון הוט.[/b]

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@yuvalhadxd
·

פיספסתי את העובדה שאתה כבר מחובר להוט. אם כך אני לא מבין איזה התלבטות יש לך: תשאר עם הוט, כי זה עובד לך יותר טוב, לפחות עד שיהיה לך בעיות. אם מתישהו יהיו לך בעיות מול הוט והם יסרבו לטפל לך בהם אז תחפש אלטרנטיבות, עד אז אולי כבר יגיעו אליך עם תשתית סיבים כלשהי וכו'. כמו שאמרתי קודם, אני מציע לך לבדוק אותם טוב טוב במיוחד בעניינים של שירות לקוחות ובנושא של התנתקות.

yuvalhadxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@eran405
·
בקרוב אנחנו עושים שיפוצים, וזאת הזדמנות טובה לרשת את הבית אבל אם נשאר עם הוט יכול להיות שלא נצטרך את זה (כי נק' COAX כבר יש לנו) וזה יחסוך כסף.. לכן רציתי לדעת אם יש אנשים שנשארו עם הוט לאורך זמן למרות הבעיות בתשתית ואיך בעצם הם "התקדמו" כל פעם שהייתה בעיה.

וסיבים אופטיים זה לא רק לבניינים? לפי השרשורים פה בפורום בשביל שאנלימיטד יחברו אליהם בתים הם צריכים אישור מהוועד בניין או משהו דומה..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@yuvalhadxd
·

לדעתי בכל מקרה כדאי לך לשקול לרשת את הבית. כבלי רשת של CAT6 או CAT5e לא כאלה יקרים וזה יתן לך אופציות הרבה יותר זולות גם בטלויזיה (סלקום/פרטנר TV, סטינג, netflix וכו'). לדוגמא אצל ההורים שלי הבעיה העיקרית שאין להם כבל רשת שמגיע לחדר שינה.

לגבי אנלימטד ותשתיות סיבים אחרים: ממה שאני מכיר אנלימטד עובד רק בכמה ערים ורק באיזורים מאד ספציפיים (אבל אין להם דרישה של בניין עם הרבה דירות, אני לא בטוח האם מחברים גם ביתים פרטיים בשלב הזה אם זה מה שאתה מתכוון). פרטנר באמת מחפשים בניינים גבוהים עם הרבה דירות (לפחות בשלב הזה). כמובן שכל תשתית סיבים תצטרך אישור של ועד הבית כי הם מתקינים ציוד משותף בחדר/ארון תקשורת של הבניין אבל אין סיבה שהועד יתנגד כי זה לא עולה לכם כלום.

viper83
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #9 

יש פיתרונות רשת על תשתית של כבלים RF בשם מוקה (דובר כבר הרבה), וכמובן גם על תשתית חשמל (דובר הרבה), ועכשיו גם רשת MESH WIFI שמשתמש בממסרים ומגדיל את טווח, לכן זה לא ממש משנה והכי חשוב זה תשתית ספק עד הבית והספק עצמו.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #10 

לא מתחברים פשוט, פשוט לא.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

yuvalhadxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@eran405
·
בחשיבה שניה אתה צודק, בכל מקרה אבדוק עם הקבלן כמה הוא חושב שדבר כזה יעלה..

תודה על העזרה!

@viper83
.
אחקור את הנושא. תודה על העזרה!

@mp3ll
.
אפשר לדעת למה?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #12 

yuvalhadxd כתב:אפשר לדעת למה?
...
·
בעיני להתחבר לטריפל זה לזרוק כסף לפח מידי חודש.
הטלפון הקווי חלף מהעולם.
ערוצי הוט מזמן לא אטרקטיבה. במקס' קיימות 2-3 סדרות שוות - תוריד אותם בטורנטים הישראליים, גם ככה מופיעים ב- HD מספר שעות לאחר ההקרנה בהוט.
רוצה עוד תכנים? עידן פלוס, קודי והורדות.

הכסף שתחסוך מידי חודש יצטבר לסכומים דימיוניים, עימם תוכל לראות עולם, לפתח תחביבים ולהיות מאושר הרבה יותר.
או שאתה מעדיף שהוט יהיו מאושרים?

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #13 

הולכים לפסיכולוג

yuvalhadxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@lasik
·

חשבתי על זה ולצערי אנחנו עדיין משתמשים בקו טלפון (אתה יודע למקרה שאנשים יחליטו לחפש אותנו שם) ולהתנתק מהוט כרגע לא בא בחשבון, יש שם יותר מדי תכנים שאחים שלי רואים (בעיקר בערוצי הילדים).. אולי בעתיד כשהתחום יתפתח יותר נשקול את זה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #15 

לסיכום:
1. כבר התחברת להוט, תיהנה מזה כל עוד זה עובד בסדר, חבל לשבור את הראש, ופסיכולוג עולה הרבה כסף. :)
2. בכל מקרה, לא לוותר על רישות הבית בכבלי CAT6 בשיפוצים, בנוסף למה שיש עכשיו! העלות זניחה אם אתה ממילא משפץ. שים נקודת רשת בכל חדר מאחורי כל טלוויזיה ובכל מקום אחר בו תרצה למקם מחשב (שולחן עבודה וכו).
שקול באותה הזדמנות גם השחלת צינורות מאזור הרסיבר/מגבר/מזנון ל-4 פינות החדר עבור רמקולים בסלון (במקרה שאין עדין כאלה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #16 

lasik כתב:
...
...
·
בעיני להתחבר לטריפל זה לזרוק כסף לפח מידי חודש.
הטלפון הקווי חלף מהעולם.
ערוצי הוט מזמן לא אטרקטיבה. במקס' קיימות 2-3 סדרות שוות - תוריד אותם בטורנטים הישראליים, גם ככה מופיעים ב- HD מספר שעות לאחר ההקרנה בהוט.
רוצה עוד תכנים? עידן פלוס, קודי והורדות.

הכסף שתחסוך מידי חודש יצטבר לסכומים דימיוניים, עימם תוכל לראות עולם, לפתח תחביבים ולהיות מאושר הרבה יותר.
או שאתה מעדיף שהוט יהיו מאושרים?
...
גם אני חושב כך.
ב-100 ש"ח בחודש אפשר להינות מאינטרנט ונטפליקס.
בתוספת לעידן פלוס שהוא בחינם, לא צריך יותר מזה לרוב האנשים שגם ככה אין להם הרבה זמן לצפות בטלוויזיה.
לעומת הטריפל, מדובר על חסכון של 2000 ש"ח בשנה.

yuvalhadxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@pixies
·

תודה רבה! הגעתי למסקנה שכולכם צודקים, אם זה עובד עכשיו בלי בעיות מיוחדות כלשהן, למה לשבור את הראש? כשהבעיה תקרה, נתגבר עליה, וגם אם אחליט לעבור אני מניח שאוכל להוציא חבילות זולות יותר ממה שאני משלם עליהן עכשיו..

אגב, צודק, מסתבר שהרישות באמת זול (הייתי בטוח שיהיה הרבה יותר יקר) ולשמחתי יש כרגע בסלון רמקולים (1 בכל פינה ועוד ארבעה בקיר של הטלוויזיה).

תודה על העזרה!!!

@liorp
.

שניכם צודקים, אבל לצערי כמו שאמרתי אני "קשור" להוט - אנחנו רגילים לVOD, לערוצים של הילדים והנערים והתוכניות למבוגרים שלא בטוח שמשדרים בnetflix וכו- ולמרות שהחסכון עצום, אני מרגיש שאנחנו עדיין לא בשלים מספיק לעבור..

מי יודע, אולי עוד כמה שנים? :lol:

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #18 

הוט ויס צריכות לברך כל יום שיש להן לקוחות שמפחדים משינוי ורגילים אליהן. הן רק צריכות להבין שתוך כמה שנים המצב הזה יכול להשתנות לצערן.

אני מכיר אנשים בגילאים מבוגרים שנהנים מאוד מהתכנים של נטפליקס, לא רק להוט יש תכנים מעניינים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”