האם גוגל ווייפיי לא מסוגל לספק מהירות של ג׳יגה פייבר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

התקינו אצלי עכשיו פרטנר פייבר
יש לי בדירה google wifi עם שלושה נקודות שסוף סוף פתרה לי את קליטת הוייפיי בבית.
עם google wifi (בחיבור קוי) האינטרנט מגיע למקסימום 600 מגה לשניה הורדה.
עם הראוטר שהם מספקים הוא מגיע למקסימום 880 מגה לשניה.

האם באמת יתכן שה google wifi לא מספיק חזק בשביל זה?
בינתיים אמרתי להם שאני אשאר עם שלי ולא אקח את הראוטר שלהם. כי ה-600 מגה מספיק לכל דבר והקליטה של wifi בבית הרבה יותר חשובה לי.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

נראה שהבעיה היא החייגן, כי בביקורות הוא כן מסוגל להגיע ל-940Mbps בWAN TO LAN וההפך.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אז הוא נהיה איטי יותר עם חייגן?
ואילו הראוטר של פרטנר עצמו מסוגל להתמודד עם חייגן?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

סביר להניח שהקושחה בנתב של פרטנר יותר בשלה בכל העניין של ה-PPPoE, בהתחשב בזה ש-DLINK שנים בעסק, וזה חלק דיי חשוב, במיוחד כשהנתב כולל גם מודם VDSL שמסתמך על זה לצד חיבור ה-WAN.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@Spook
·

אם זה לא שיקול כללי (פרטנר לוקחים בכלל כסף על השכרה של הראוטר שלהם?) הייתי שוקל להשתמש בראוטר של פרטנר לפחות כחייגן וב-google wifi לפחות בשביל ה-wifi.

הכי פשוט זה להשתמש בראוטר של פרטנר כראוטר ראשי אבל לכבות בו את ה-wifi ולהשתמש ב-google wifi כ-AP בלבד.

עוד אופציה זה לעבוד בצורה של double-NAT שזה הכי קרוב מבחינתי ללהשתמש בראוטר של פרטנר רק כחייגן (אצלי יש בעיה דומה שהראוטר הראשי שלי נותן ביצועים פחות טובים כשאני מגדיר בו את החייגן וזה הפתרון שאני מעדיף). פירטי על הקונפיגורציה כזו כאן.

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

פרטנר מבקשים על הראוטר 10 ש״ח לחודש. לא הון, אבל עדיין כסף.
יש לי גם ראוטר של tplink archer c9 ששוכב בצד. אני יכול להשתמש בו ולראות אם הביצועים משתפרים.

אבל לעשות double NAT זה בכלל בריא?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

@Spook
·

הסיבה היחידה (לדעתי) ש-double-NAT זה לא "בריא" כי זה קונפיגרוציה יותר מסובכת, מה שאומר:
א. הרבה משתמשים שקצת פחות מבינים יסתבכו עם להגדיר את זה כמו שצריך. אם אתה חושב שההגדרות שפירטתי בפוסט שקישרתי מסובכות מידי בשבילך אז אני באמת מציע להתרחק מזה.
ב. יש לך ב-double-NAT שני מכשירים שעושים במידה מסוימת את אותה העבודה (או יותר מדויק יש שניים בבית שלך בנוסף לעוד הרבה מאד ראוטרים שיהיו בכל ניתוב לאינטרנט). כל עוד שהם עושים את העבודה כמו שצריך אז אין בעיה אבל ברור שהסיכוי לבעיה באחד מ-2 ראוטרים יותר גדול מהסיכוי לבעיה בראוטר בודד.

אל אף זאת לא הייתי פוסל את האופציה הזו. לדוגמא אצלי יש לי ראוטר פרטי שמריץ DD-WRT ואני מאד רוצה להשתמש בו כראוטר הראשי שלי מכל הבחינות: הגדרות כמו פתיחת פורטים, כמו הגנה על הרשת הפנימית שלי וכמובן להשתמש בו בשביל wifi. לכן האופציה של להשתמש בו רק כ-AP לא ממש על הפרק מבחינתי (בהנחה שיש לי פתרון אחר שנותן ביצועים סבירים). האופציה העדיפה בתיאוריה זה להגדיר את החייגן בראוטר הפרטי אבל אז אני מקבל ביצועים מופחתים (לא בטוח למה, כנראה בגלל בעיה במימוש של החייגן בראוטר הפרטי שלי). אחרי שבדקתי כל מיני אופציות, אני מעדיף קונפיגרוציה של double-NAT שעובדת אצלי מצויין אחרי שקינפגתי אותה נכון (פינג יותר טוב והמהירות טיפה יותר טובה ויותר יציבה).

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #8 

באותה שאלה האם יש ראוטר שיכול לתמוך בlt2p ובאמת לקבל בחייגן הוא 100 מגה?

בראוטר של אנלימיטד כשאני מפעיל חייגן l2tp המהירות נמוכה מאוד. קיוויתי שבראוטר להם זה יעבוד יותר טוב מבהוט בוקס נניח.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”