שאלה בנוגע לכרטיס מסך

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yigal2007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אנשים,
אני די חדש בפורום אבל הספקתי להפיק ממנו כמה דברים נחמדים שהביאו אותי למסקנה ששווה להשקיע בנסיון לפתורו את הבעיה בה נתקלתי:

אני משתמש בלוח אם ASUS M2NPV-VM שעליו מובנה כרטיס מסך של NVIDIA 6150 לפני שרכשתי את הלוח הנ" שמתי לב להערה שמפורסמת ע"י ASUS והנה כדקלמן:
Note: RGB and TV-Out can not be used simultaneously
מכאן הסקתי שלא אוכל לחבר 2 טלווזיות במקביל באם למשל אחת באמצעות חיבור RGB והשניה במקביל באמצעות S-VIDEO או TV-OUT.
בפועל הסתבר לי שפירוש ההערה הנ"ל רחב הרבה יותר ולמעשה ככל שעלה בידי להשיג לא קיימת כל דרך להשתמש בכרטיס הנ"ל במצב של CLONE ו/או DUAL VIEW ב-2 רכיבים אנאלוגיים בו זמנית ולא משנה מה סוגם לעמת זאת במידה ומחברים רכיב אנאלוגי ודיגיטאלי בו בזמן האופציה תיאורתית קיימת.

הבעיה שאני עושה שימוש במסך LCD אנאלוגי ובטלויזיה אנאלוגית.
כרטיס המסך המוסבנה שלי כולל יציאת S-VIDEO, D-SUB , יציאת RGB וכן יציאת DVI-D.
כניסות הטלויזיה שלי כוללות 21 פינים ו-TV-IN (באמצעות RCA) כמו כן יש לי ממיר YES ו-DVD שמחוברים כעת בטור 21 פינים - כלומר הממיר לטלויזיה ב- 21 פינים והDVD לממיר ב- 21 פינים. השאיפה שלי היא לחבר את המחשב באמצעות S-VIDEO לממיר במקום ה-DVD כלומר מ- S-VIDEO ל- 21 פינים של הממיר, אגב אופציה זו כשלעצמה אינה עובדת, אציין שכרטיס המסך כולל יציאת S-VIDEO בעלת 4 שקעים.

המטרה העיקרית שלי במחשב לבד מעבודה הנה צפיה בסרטים שאני מוריד ו/או בסרטי DVD.
ולכך יועד המחשב, בעצם הייתי רוצה "להיפטר מה- DVD מהרבה סיבות.

איני יודע אם הגעתי למקום הנכון אבל שאלתי מכיוון קצר במזומנים הנה כדלקמן:

1. האם קיים פתרון שיאפשר לי להמנע מלהוסיף כרטיס מסך ועדיין לצפות במצב של DUAL VIEW כלומר שכל צד יפעיל במקביל וברזולוציה שונה.
2. אם התשובה לכך שלילית על איזה כרטיס מסך הזול ביותר כדאי ללכת למטרות שציינתי. וחשוב לציין שניסיתי הכל, אפילו לוותר על האופציה של DUAL VIEW להגדיר פרופילים שונים שכוללים רזולוציות מתאימות לכל מסך וכד' כך שאוכל פשוט להעביר מצג המחשב לטלויזיה ובחזרה אבל בכלל העברה ממסך בכל השיטות שניסיתי אינה נוחה ואינה מהימנה והאפשרות גם תלויה בסוג הפורמט של הסרט בו אני צופה קיימת פורמטים שלא מאפשים לי לחסרות למסך המחשב מהטלוויזיה וההפך שלא לדבר על בעיות רזולוציה בלתי ניתנות להסבר...
אפשר לסכם ולומר שדיי התייאשתי מכל הנסיונות לחסוך תוספת של כרטיס מסל חיצוני אבל אני מנסה בכל זאת אולי המזל יבוא מכאן. בכל זאת אני דל במזומנים.

- לגבי האופציה של הוספת כרטיס מסך חשוב לי שהכרטיס יהיה ללא מאוורר וכן שבעתיד אוכל לעשות בו שמוש גם לטלוויזיה חדישה LCD 32 וכד'.
אציין ששמעתי כי קיימים כרטיסי מסך אשר תומכים בכניסת אודיו דיגיטאלית, כך שבעצם בעתיד אפשר יהיה להעביר את האות הדיגיטאלי מכררטיס המסך בשילוב עם האודיו לטלויזיה -HDMI.

תודה לכל מי שיכול לסייע, אשמח לקבל תגובות ביןי אם לנסות לפתור את הבעיה או בין אם פשוט להוסיף כרטיס מסך מתאים, בעיקרון מנסיון אני מעדיף את הממשק של ATI אבל למרות הנסיון הרע עם הממשק של NVIDIA אשמח מאד להצעות מתאימות.

תודה, יגאל

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #2 

יש בביוס של לוח האם הגדרה שמתייחסת ליציאות הוידיאו בקשר למה שאמרת. לא זוכר בדיוק אבל פתר לי בזמנו בעיה שהיתה לי. תקרא טוב את האפשרויות בביוס.
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

yigal2007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ההגדרות בביוס הן בעצם לענין שיטת השידור והעדפת העלאה ראשונה של של הווינדוס. אמנם יש לכך השפעה לגבי היכולת לראות טולויזיה אך זה לא קשור לענין DUAL VIEW שהכי חשוב לי.

yigal2007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אשמח למישהו יש רעיון כיצד בכ"ז לראות DUAL VIEW

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”