בית חכם - אלחוטי או קווי (ועוד תהיה..)
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
חיפשתי בפורום ומצאתי כל מיני דעות לכאן או לכאן, אבל לא משהו חד משמעי(ובספק אם גם כאן אקבל תשובה חד משמעית).
נניח ואני בונה בית קרקע חדש, בית שעדיין לא תוכנן. ואני מוציא את מרכיב העלות מהמשוואה - האם יש עדיפות למערכת קווית? או שמא אלחוטית?
ואם אני בוחר במערכת אלחוטית, האם גם כאן יש הכנות שכדאי לעשות בתכנון הבית?
ותהיה נוספת, נניח ואני בוחר במערכת קווית עם חשמלאי שמבין בתחום הבית החכם - איך הבית יעבור ביקורת חשמל לאחר הטופס 4? האם המערכת תצטרך להיות מותקנת רק לאחר הביקור שלהם?
הרי כשמבצעים ביקורת חשמל לבית חדש, עדיין אין חשמל בבית ולכן הבקרים לא יעבדו ולא ימתגו נקודות או שקעים מסויימים, נכון?
תודה
נניח ואני בונה בית קרקע חדש, בית שעדיין לא תוכנן. ואני מוציא את מרכיב העלות מהמשוואה - האם יש עדיפות למערכת קווית? או שמא אלחוטית?
ותהיה נוספת, נניח ואני בוחר במערכת קווית עם חשמלאי שמבין בתחום הבית החכם - איך הבית יעבור ביקורת חשמל לאחר הטופס 4? האם המערכת תצטרך להיות מותקנת רק לאחר הביקור שלהם?
הרי כשמבצעים ביקורת חשמל לבית חדש, עדיין אין חשמל בבית ולכן הבקרים לא יעבדו ולא ימתגו נקודות או שקעים מסויימים, נכון?
תודה
איציק.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
·Itsik כתב:חיפשתי בפורום ומצאתי כל מיני דעות לכאן או לכאן, אבל לא משהו חד משמעי(ובספק אם גם כאן אקבל תשובה חד משמעית).
תודה...
אני עובד עם מערכת אלחוטית ZWAVE היא עובדת בסדר כשלפעמים יש שיהוי בזמני התגובה לתרחישים מורכבים המפעילים הרבה מוצרים.
לדעתי והבנתי מערכת חוטית מיצרן איכותי תמיד תעבוד מהר וטוב יותר ותהיה חסינה מהפרעות (בהנחה שאין בעיה תקציבית)
ברור שידרש תכנון מעמיק יותר ובונסף תשתיות ופריסה של מוליכי תקשורת.
לדעתי (ויתקנו אותי החכמים באם אני טועה) הייתרון הקיים במערכות האלחוטיות הזולות הוא הממשקים הרבים והפשטות של ההתקנה וההגדרות.
באם אתה בוחר במערכת אלחוטית ולדעתי גם חוטית יש צורך בחיבורי אפס ופאזה בכל נקודת חשמל.
לגבי ביקורת של חברת חשמל ומערכת חוטית זה כבר תלוי בסוג המערכת, אני מתאר לעצמי שהמתקין/חשמלאי הוא בעל ניסיון במערכת שהוא מתקין וייקח אחריות על הנושא.
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה.
אם נתמקד כרגע באלחוטית, לכל השקעים גם ככה מגיעים אפס ופאזה, מה שאתה בעצם אומר זה שאני צריך לבקש מהחשמלאי שבמקום שיעביר את האפס מהלוח ישירות למנורה ואת הפאזה דרך מתג התאורה ואז למנורה - שיעביר מראש את שניהם דרך המתג למנורה?
בעניין החיישנים/גלאים למיניהם - האם הם כולם מבוססי סוללה? ואם כן, בהנחה ועושים פתרון אלחוטי כולל לבית, זה לא מעייף פעם בכמה חודשים לעשות סבב החלפת סוללות?
או שמא יש גם חיישנים שיכולים להיות ניזונים ממתח נמוך? ואז אפשר בתכנון הבית להכין צנרת לאותם מקומות כמו שעושים לאזעקה?
שאלה נוספת, האם אתם מכירים מערכת שיודעת להתממשק למערכת אזעקה של פימא לדוגמא? או משהו אחר?
תודה
אם נתמקד כרגע באלחוטית, לכל השקעים גם ככה מגיעים אפס ופאזה, מה שאתה בעצם אומר זה שאני צריך לבקש מהחשמלאי שבמקום שיעביר את האפס מהלוח ישירות למנורה ואת הפאזה דרך מתג התאורה ואז למנורה - שיעביר מראש את שניהם דרך המתג למנורה?
בעניין החיישנים/גלאים למיניהם - האם הם כולם מבוססי סוללה? ואם כן, בהנחה ועושים פתרון אלחוטי כולל לבית, זה לא מעייף פעם בכמה חודשים לעשות סבב החלפת סוללות?
או שמא יש גם חיישנים שיכולים להיות ניזונים ממתח נמוך? ואז אפשר בתכנון הבית להכין צנרת לאותם מקומות כמו שעושים לאזעקה?
שאלה נוספת, האם אתם מכירים מערכת שיודעת להתממשק למערכת אזעקה של פימא לדוגמא? או משהו אחר?
תודה
איציק.
@Itsik
·בנוגע למתגים - לא צריך שה-0 של המנורה יעבור דרך המתג. אלא שיגיע אליו (לא משנה מאיפה) 0. כי כל רכיב כדי לעבוד צריך גם פאזה וגם 0... וכשהרכיב עובד הוא שולט על הפאזה בלבד (לא על ה-0).
בנוגע לחיישיני תנועה יש ל-aeon motion sensor אפשרות להתחבר למתח דרך micro usb (אולי mini usb). אני עובד עם סוללות, ואני מסכים שהאידיאלי להשתמש בזה עם מתח קבוע. עם זאת כשיש ניסיון פריצה הייתי רוצה שהחיישנים ישארו לעבוד (בהנחה שיש ups לבקר המרכזי ולאינטרנט).
בנוגע לאזעקה של פימא אני לא מכיר, אך חפש בפורום יש הרבה שמימשו התממשקות אליה.
·בנוגע למתגים - לא צריך שה-0 של המנורה יעבור דרך המתג. אלא שיגיע אליו (לא משנה מאיפה) 0. כי כל רכיב כדי לעבוד צריך גם פאזה וגם 0... וכשהרכיב עובד הוא שולט על הפאזה בלבד (לא על ה-0).
בנוגע לחיישיני תנועה יש ל-aeon motion sensor אפשרות להתחבר למתח דרך micro usb (אולי mini usb). אני עובד עם סוללות, ואני מסכים שהאידיאלי להשתמש בזה עם מתח קבוע. עם זאת כשיש ניסיון פריצה הייתי רוצה שהחיישנים ישארו לעבוד (בהנחה שיש ups לבקר המרכזי ולאינטרנט).
בנוגע לאזעקה של פימא אני לא מכיר, אך חפש בפורום יש הרבה שמימשו התממשקות אליה.
מבחינת אזעקה ממה שהבנתי עד עכשיו, למערכות של VISONIC יותר פשוט להתממשק במערכת מבוססת ZWAVE ואפילו אפשר לנצל את גלאי האזעקה כטריגרים במערכת הבית החכם
באופן אישי לטעמי בלי להתייחס למרכיב העלות (למרות שאני מניח שאצל הרוב זה השיקול העיקרי בבחירת מערכת כזו) מערכת אלחוטית היא הרבה יותר פשוטה, גמישה, עם מבחר אביזרי קצה רחב יותר, הרבה דברים אפשר לתפעל ולעשות לבד
במערכת בית חכם קווית אתה ברוב המוחלט של המקרים מתחתן עם החברה שמיישמת את המערכת.
במידה ואתה בוחר מערכת אלחוטית ולא מיישם אותה בעצמך, אבל כן מתכוון להרחיב או ליישם חלקים ממנה בעצמך, כדאי לבחור בפתרון שלא נועל אותך לחברה המיישמת אלא להשתמש כמה שיותר במוצרים גנריים שיאפשרו לך כמה שיותר גמישות.
במידה וגם זה לא מעניין אותך ואתה בגישה של אני לא רוצה להתעסק עם זה בכלל ומוכן לשלם כדי לקבל את השירות מא' עד ת', תבחר בחברה עם שם טוב, עם מוצרים איכותיים שקיימים בשוק גם בחו"ל ושאתה מקבל שירות אמיתי ולא מתנערים ממך אחרי שסיימו את ההתקנה (תעשה חיפוש על קונטק לדוגמה ותבין על מה אני מדבר)
באופן אישי לטעמי בלי להתייחס למרכיב העלות (למרות שאני מניח שאצל הרוב זה השיקול העיקרי בבחירת מערכת כזו) מערכת אלחוטית היא הרבה יותר פשוטה, גמישה, עם מבחר אביזרי קצה רחב יותר, הרבה דברים אפשר לתפעל ולעשות לבד
במערכת בית חכם קווית אתה ברוב המוחלט של המקרים מתחתן עם החברה שמיישמת את המערכת.
במידה ואתה בוחר מערכת אלחוטית ולא מיישם אותה בעצמך, אבל כן מתכוון להרחיב או ליישם חלקים ממנה בעצמך, כדאי לבחור בפתרון שלא נועל אותך לחברה המיישמת אלא להשתמש כמה שיותר במוצרים גנריים שיאפשרו לך כמה שיותר גמישות.
במידה וגם זה לא מעניין אותך ואתה בגישה של אני לא רוצה להתעסק עם זה בכלל ומוכן לשלם כדי לקבל את השירות מא' עד ת', תבחר בחברה עם שם טוב, עם מוצרים איכותיים שקיימים בשוק גם בחו"ל ושאתה מקבל שירות אמיתי ולא מתנערים ממך אחרי שסיימו את ההתקנה (תעשה חיפוש על קונטק לדוגמה ותבין על מה אני מדבר)
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

מידע חיוני מאוד, תודה.Grappa כתב:@Itsik
·
עוד דבר חשוב ששכחתי לציין במערכת אלחוטית יש צורך בקופסאות חשמל עמוקות מהרגיל (בדרך כלל ירוקות) כדי שהיה מקום למודולים מאחורי המפסקים\לחצנים....
@benza
תודה, בהחלט אבדוק את זה לעומק.
במערכות אלחוטיות, נדמה שהרובה הולכים לכיוון הVERA, יש עוד אופציות מומלצות(גם אם יקרות יותר, אבל בתנאי שגם טובות יותר)?
איציק.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
·Itsik כתב: במערכות אלחוטיות, נדמה שהרובה הולכים לכיוון הVERA, יש עוד אופציות מומלצות(גם אם יקרות יותר, אבל בתנאי שגם טובות יותר)?...
אפשר להגיד ש VERA לפעמים מעצבנת במיוחד באם "משחקים" איתה הרבה ומשנים הגדרות.
יש פה בפורום כמה חברים שלא השלימו עם זה ועברו ל https://homeseer.com/ חפש על זה קצת כאן בפורום נשמע שהם מרוצים מאד.
בבניה חדשה עדיף לתכנן קופסאות ביקורת/חיבורים במקומות מרכזיים ובלוח, הופך את כל עניין מיקום המודולים לפשוט יותרItsik כתב:מידע חיוני מאוד, תודה.......
@benza
תודה, בהחלט אבדוק את זה לעומק.
במערכות אלחוטיות, נדמה שהרובה הולכים לכיוון הVERA, יש עוד אופציות מומלצות(גם אם יקרות יותר, אבל בתנאי שגם טובות יותר)?...
אני עם VERA, יש גם את Home Assistent שעושה רושם כמתחרה ראוי
יש לפימה איזה מודול שאפשר להתממשק איתו בצורה יותר טובה מרק מגע יבש.benza כתב:בבניה חדשה עדיף לתכנן קופסאות ביקורת/חיבורים במקומות מרכזיים ובלוח, הופך את כל עניין מיקום המודולים לפשוט יותר......
אני עם VERA, יש גם את Home Assistent שעושה רושם כמתחרה ראוי...
בזמנו הייתי בקשר איתם לגבי זה אבל לא יצא מזה כלון.
·במערכת של ויטראה, אין צורך בקופסאות עמוקות, זה נכנס בגוויס הרגיל.Grappa כתב:@Itsik
·
עוד דבר חשוב ששכחתי לציין במערכת אלחוטית יש צורך בקופסאות חשמל עמוקות מהרגיל (בדרך כלל ירוקות) כדי שהיה מקום למודולים מאחורי המפסקים\לחצנים....
זו גם המערכת האלחוטית שאני ממליץ. עובדת. נקודה.
·ואיפה הבעיה עם זה?benza כתב:כן, רק שזו מערכת סגורה מה שנקרא vendor lock-in.........
זו מערכת שכאמור עובדת, בלי השהיות, ובלי קומבינות ובלי התקשקשות. בחשמל זה שגר ושכח... אלא אם אתה אוהב הרפתקאות.
אגב, אתה יכול גם לקבל את תכנת השליטה, ולבנות בעצמך בהמשך תרחישים או לשנות קיימים.
לא רואה שום יתרון לכל ההיצף הסיני.
לגבי אודיו וידאו, זה כבר סיפור אחר, והמערכת של ויטראה מתממשקת עם הרוב אם לה עם הכל.
@Balance
אין עם זה בעיה כל עוד אתה מבין שאתה סגור בתוך המערכת הזו וזהו
אני אישית מעדיף משהו שאני יכול לבחור את אביזרי הקצה, את הקונטרולר ואני לא מוגבל, אני יכול לבחור סיני, הודי, אנגלי, גרמני, צרפתי ואמריקאי...
נכון שזה יותר התעסקות אבל זה גם עובד
אני אישית מעדיף משהו שאני יכול לבחור את אביזרי הקצה, את הקונטרולר ואני לא מוגבל, אני יכול לבחור סיני, הודי, אנגלי, גרמני, צרפתי ואמריקאי...
נכון שזה יותר התעסקות אבל זה גם עובד
·למה המערכת לא צריכה להיות סגורה?? ואתה יכול לגדול איתה במעלה הדרך.benza כתב:@Balance
נכון שזה יותר התעסקות אבל זה גם עובד...
ולמה צריך לבחור כל מיני אביזרי קצה או קונטרולר שונים? חשמל זה שגר ושכח.
זה גם לא דבר כזה מורכב... בגדול זה תריסים ותאורה... "בית חכם"...
אפשר להוסיף גם מיזוג, וילונות... זה בשוליים.
אני מניח שגם המערכות "הסיניות" האחרות עובדות, השאלה איך ומתי, כבר הזכירו השהיות, ו "בריחה" של בקרים ועוד כל מיני.
אם זה מה שהמשתמש חפץ בו, בהצלחה.
@Balance
לא יודע למה אתה נתפס לעניין ה"סיני", אין לי רכיב סיני אחד במערכת
איך אתה גדל עם מערכת סגורה ?
צריך לבחור כי יש יכולות שונות לרכיבים שונים בהתאם למה שאתה מנסה להשיג
מיזוג וילונות הצפה השקיה איוורור , זה לא בשוליים בכלל
לא יודע למה אתה נתפס לעניין ה"סיני", אין לי רכיב סיני אחד במערכת
איך אתה גדל עם מערכת סגורה ?
צריך לבחור כי יש יכולות שונות לרכיבים שונים בהתאם למה שאתה מנסה להשיג
מיזוג וילונות הצפה השקיה איוורור , זה לא בשוליים בכלל
נניח שקנית רסיבר חדש, ואתה רוצה שכשאתה מכבה אותו בלילה, התריסים יסגרו אוטומטית?Balance כתב: ·למה המערכת לא צריכה להיות סגורה?? ואתה יכול לגדול איתה במעלה הדרך.
ולמה צריך לבחור כל מיני אביזרי קצה או קונטרולר שונים? חשמל זה שגר ושכח.
זה גם לא דבר כזה מורכב... בגדול זה תריסים ותאורה... "בית חכם"...
אפשר להוסיף גם מיזוג, וילונות... זה בשוליים.
אני מניח שגם המערכות "הסיניות" האחרות עובדות, השאלה איך ומתי, כבר הזכירו השהיות, ו "בריחה" של בקרים ועוד כל מיני.
אם זה מה שהמשתמש חפץ בו, בהצלחה....
איך אתה עושה את זה במערכת שלך?
אתה לא צריך טכנאי שיוסיף תמיכה לרסיבר החדש?
אם כל מה שאתה מחפש זה לפתוח ולסגור תריסים מהטלפון שלך - זה משהו אחד.
אני לא קורא לזה בית חכם, אלא בית נשלט (ובמקרה הטוב, נשלט מרחוק).
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
·כלומר, אתה מדבר על יצירת תרחיש משותף לחשמל ולאודיו וידאו, כן?cafri כתב:נניח שקנית רסיבר חדש, ואתה רוצה שכשאתה מכבה אותו בלילה, התריסים יסגרו אוטומטית?......
איך אתה עושה את זה במערכת שלך?
אתה לא צריך טכנאי שיוסיף תמיכה לרסיבר החדש?
אם כל מה שאתה מחפש זה לפתוח ולסגור תריסים מהטלפון שלך - זה משהו אחד.
אני לא קורא לזה בית חכם, אלא בית נשלט (ובמקרה הטוב, נשלט מרחוק)....
אז יוצרים תרחיש כזה, הרי ויטראה מתממשקת עם לא מעט בקרים של אודיו וידאו, אצלי למשל זה RTI.
איך אתה יוצר זאת עם המערכות עליהן אתה מדבר?
עכשיו, הוספת רסיבר, זה בכלל לא בצד של החשמל. זה בצד של האודיו וידאו, ואם אתה יכול לעשות את זה בעצמך, אז אין ממש קשר איזה מערכת חשמל יש בצד השני. היא קשורה אך ורק לתרחיש הסופי.