QNAP 453MINI נותן התראה על דיסק בעייתי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #1 

אהלן

ברשותי ה נאס QNAP 453MINI .

היום בבוקר קיבלתי הודעה במייל, שבמהלך בדיקה חודשית שהגדרתי לו לבצע ,נמצא כי דיסק מספר 4 לא במיטבו ונדרשת החלפתו

הנאס עובד בקונפיגורציה של רייד 5

מאחר וידעתי שהיום הזה יגיע, הכנתי מבעוד מועד אחד חדש ,שממתין במגרה.

מישהו פה יכול להסביר בקצרה ,אבל במדוייק ,איך מבצעים את תהליך החלפת הדיסק תוך הבטחת שמירת המיידע ?

תודה

יואב

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון - גבה משם כל דבר שבאמת חשוב לך (מסמכים, תמונות שצילמת וכו') - המצב הנוכחי הוא מצב מאוד רגיש שבו אין יתירות תקינה, ככה שאם יש תקלה חבויה בדיסק נוסף (שזה לא בלתי-אפשרי) זה עלול להפיל את כל המערך.
דבר שני - אם הקושחה של QTS שמותקנת לך על ה-NAS היא גרסה מלפני אוגוסט 2017 שדרג אותה מיידית - בגרסאות ישנות היה באג במימוש של ה-RAID שגרם לאבדן נתונים ברגע שדיסק אחד מתחיל לעשות בעיות. לאחר השדרוג חובה גם לעשות Raid Scrubbing.
בכלל הייתי ממליץ בשלב הזה לעשות Raid Scrubbing בכל מקרה - אם יש תקלה בדיסק נוסף (תתפלל למפלצת הספגטי המעופפת שלא) זה אמור לתפוס את זה ואם יש לך מזל אולי גם להצליח לתקן.
ברגע שסיימת תוכל להחליף את הדיסק - תעקוב אחרי ההוראות של QNAP . בהצלחה.

עריכה: קריטי שלא תמשיך לעבוד כרגיל בזמן הזה. אם אין לך כרגע זמן לטפל בזה כבה את ה-NAS לגמרי. כל רגע שעובר שבו הדיסק הפגום עדיין בשימוש מעלה את הסיכון לפגיעה בנתונים.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #3 

תודה

בקישור שצרפת רשום

You should hot-swap the faulty disk without turning the NAS off
[left]

האם לכבות כרגע את הנאס או לא? אני בעבודה לא יכול להחליף את הדיסק כרגע .[/left]

בר שני - אם הקושחה של QTS שמותקנת לך על ה-NAS היא גרסה מלפני אוגוסט 2017 שדרג אותה מיידית - בגרסאות ישנות היה באג במימוש של ה-RAID שגרם לאבדן נתונים ברגע שדיסק אחד מתחיל לעשות בעיות. לאחר השדרוג חובה גם לעשות Raid Scrubbing.
...
אני כנראה חייב לשדרג את הקושחה.
הוא רושם לי שמומלץ לבצע אתחול של הנאס, לפני התחלת שדרוג הקושחה. האם לבצע אתחול ,לאור המצב שאחד הדיסקים תקול?
רשמת שלאחר מכן יש לבצע Raid Scrubbing. איך מבצעים את זה? לא מצאתי אזכור לצמד המילים הללו בקובץ ההוראות של הנאס.

[
תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

istarmini כתב:תודה

בקישור שצרפת רשום

You should hot-swap the faulty disk without turning the NAS off
[left]

האם לכבות כרגע את הנאס או לא? אני בעבודה לא יכול להחליף את הדיסק כרגע .[/left]

...
...
אני כנראה חייב לשדרג את הקושחה.
הוא רושם לי שמומלץ לבצע אתחול של הנאס, לפני התחלת שדרוג הקושחה. האם לבצע אתחול ,לאור המצב שאחד הדיסקים תקול?
רשמת שלאחר מכן יש לבצע Raid Scrubbing. איך מבצעים את זה? לא מצאתי אזכור לצמד המילים הללו בקובץ ההוראות של הנאס.

[
תודה
...
אם היתה לך קושחה מלפני אוגוסט אז אחרי השדרוג קריטי לבצע Raid Scrubbing אחרת תאבד הרבה מידע ברגע שתנתק את הדיסק הדפוק.
הנה הוראות איך לעשות את זה:
http://docs.qnap.com/nas/QTS4.3.4/en/GU ... 552B0.html

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

NegativeIQ כתב:דבר ראשון - גבה משם כל דבר שבאמת חשוב לך (מסמכים, תמונות שצילמת וכו') - המצב הנוכחי הוא מצב מאוד רגיש שבו אין יתירות תקינה, ככה שאם יש תקלה חבויה בדיסק נוסף (שזה לא בלתי-אפשרי) זה עלול להפיל את כל המערך.
דבר שני - אם הקושחה של QTS שמותקנת לך על ה-NAS היא גרסה מלפני אוגוסט 2017 שדרג אותה מיידית - בגרסאות ישנות היה באג במימוש של ה-RAID שגרם לאבדן נתונים ברגע שדיסק אחד מתחיל לעשות בעיות. לאחר השדרוג חובה גם לעשות Raid Scrubbing.
בכלל הייתי ממליץ בשלב הזה לעשות Raid Scrubbing בכל מקרה - אם יש תקלה בדיסק נוסף (תתפלל למפלצת הספגטי המעופפת שלא) זה אמור לתפוס את זה ואם יש לך מזל אולי גם להצליח לתקן.
ברגע שסיימת תוכל להחליף את הדיסק - תעקוב אחרי ההוראות של QNAP . בהצלחה.

עריכה: קריטי שלא תמשיך לעבוד כרגיל בזמן הזה. אם אין לך כרגע זמן לטפל בזה כבה את ה-NAS לגמרי. כל רגע שעובר שבו הדיסק הפגום עדיין בשימוש מעלה את הסיכון לפגיעה בנתונים.
...
·

מסכים עם כל מילה למעט הקטע של הכיבוי. כיבוי והדלקה בלי קשר למצב שבו הוא נמצא זה מתכון לאסון בכל מערכת NAS.
הבעיה היא ש Qnap ממליצים לבצע restart לפני עדכון קושחה ( אלוהים יודע למה ).
באופן עקרוני ההחלפה אמורה להיות כשהמערכת למעלה hot swap.
עשיתי את זה בעבר בלי בעיה אבל היתי עם קושחה מעודכנת.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

Lior_M כתב:
...
...
·

מסכים עם כל מילה למעט הקטע של הכיבוי. כיבוי והדלקה בלי קשר למצב שבו הוא נמצא זה מתכון לאסון בכל מערכת NAS.
הבעיה היא ש Qnap ממליצים לבצע restart לפני עדכון קושחה ( אלוהים יודע למה ).
באופן עקרוני ההחלפה אמורה להיות כשהמערכת למעלה hot swap.
עשיתי את זה בעבר בלי בעיה אבל היתי עם קושחה מעודכנת.
...
אין הרבה ברירה במקרה שלו. הקושחה של אוגוסט 17 תיקנה באג במימוש של RAID5 של QNAP שגרם להרס נתונים ברגע שדיסק אחד מפסיק לתפקד. במקרה הזה Rebuild יכול לגרום להרס מוחלט של כל ה-RAID. הדרך היחידה לתקן את הנזק זה לעדכן קושחה ולעשות Raid Scrubbing מלא לפני ההחלפה. כמובן שזה סיכון לעשות את זה כשכבר יש דיסק גוסס אבל זה לא שיש ברירה. בגלל זה צריך לגבות...

אגב, אפשרות נוספת שחשבתי עליה - אם הדיסק שלך רק גוסס אבל לא מת לגמרי אתה יכול לעשות העתקה bit-by-bit מהדיסק הגוסס לדיסק חדש (תשתמש בפקודה dd), זה אמור להחליף לגמרי את הצורך ב-rebuild (אחרי שתעשה את זה עדיין תשדרג קושחה ותעשה scrubbing).

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

NegativeIQ כתב:
...
...
אין הרבה ברירה במקרה שלו. הקושחה של אוגוסט 17 תיקנה באג במימוש של RAID5 של QNAP שגרם להרס נתונים ברגע שדיסק אחד מפסיק לתפקד. במקרה הזה Rebuild יכול לגרום להרס מוחלט של כל ה-RAID. הדרך היחידה לתקן את הנזק זה לעדכן קושחה ולעשות Raid Scrubbing מלא לפני ההחלפה. כמובן שזה סיכון לעשות את זה כשכבר יש דיסק גוסס אבל זה לא שיש ברירה. בגלל זה צריך לגבות...

אגב, אפשרות נוספת שחשבתי עליה - אם הדיסק שלך רק גוסס אבל לא מת לגמרי אתה יכול לעשות העתקה bit-by-bit מהדיסק הגוסס לדיסק חדש (תשתמש בפקודה dd), זה אמור להחליף לגמרי את הצורך ב-rebuild (אחרי שתעשה את זה עדיין תשדרג קושחה ותעשה scrubbing).
...
·

טוב עדכונים

1. כיביתי והדלקתי כפי שהם המליצו.

2.בצעתי עדכון קושחה- עבר בהצלחה

3.הנאס הצלי היה מוגדר לבצע פעם בחודש דיפראג עמוק כזה (לא יודע האם זה למעשה ה scrubbing אבל אחרי שעשה אותו אתמול לפנות בוקר, במסגרת הפעם בחודש,שלח לי את ההודעה שיש דיסק דפוק וראיתי שכל יתר השלושה תקינים לחלוטין אז אחרי עדכון הקושחה פשוט כיביתי , בהמלצתך ולא התעסקתי ב scrubbing).

4.הגעתי הבייתה הפעלתי אותו ופעלתי בהתאם להוראות שבקישור שצרפת. הכל עבר כמו צריך כל הצפצופים צופצפו והמנורות נדלקו ובסוף התקבלה הודעה של rebuild ולאחר כ 4 שעות סיים את העבודה והתקבלה הודעה שהכל תקין ועבר בהצלחה.

5.כל הסרטים בנאס (אצלי יש עליו רק סרטים) כולם נמצאים במקומם ובבדיקה ניתן לגשת אליהם (בעזרת הסטרימר ובכלל) ולהזרים בדיוק כמו לפני, אבל ? לא הכל תקין .

אצלי מחוברים לנאס 5 דיסקים חיצוניים בחיבור USB ,שגם בהם יש רק סרטים. לפני שהחלה הבעיה הייתי ניגש אליהם מהסטרימר ומזרים גם מהם את הסרטים . עכשיו מה שקורה שאני רואה בסטריימר את הכוננים אבל כשאני נכנס הוא כותב לי שהם ריקים ולא מראה כלום למרות שהם מלאים בתקיות, שבכל אחת סרט אחר, כשאני ניגש אליהם דרך המחשב ודרך האפליקציה בנייד הכוננים מזוהים ואני רואה אותם ואת התכולה שלהם .
נתתי את כל ההרשאות שאני מכיר עבור כל אחד מהכוננים הללו אבל? עדין ימהסטרימר אני כול לגשת אליהם מבלי לראות את מה שבפנים, מיותר לציין שכלום לא שונה בסטרימר ואני מצליח לגשת לסרטים שממוקמים בנאס עצמו , כפי שציינתי ולהזרים כהלכה.

אשמח לקבל כל הצעה לפתרון הבעיה.

האם יש מצב שזו בעיה שצצה בעקבות החלפת הדיסק ? לי לא נראה הגיוני ,מה גם שלא קיבלתי שום הודעת שגיאה, משום סוג, במהלך תהליך ההחלפה.

בגלל שאני רואה אותם ברשת דרך הסטרימר ורק אין לי גישה לסרטים עצמם אני מניח שזה ענין של הרשאות אבל לא מצליח להבין מה אני מפספס???

תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

istarmini כתב:
...
...
·

טוב עדכונים

1. כיביתי והדלקתי כפי שהם המליצו.

2.בצעתי עדכון קושחה- עבר בהצלחה

3.הנאס הצלי היה מוגדר לבצע פעם בחודש דיפראג עמוק כזה (לא יודע האם זה למעשה ה scrubbing אבל אחרי שעשה אותו אתמול לפנות בוקר, במסגרת הפעם בחודש,שלח לי את ההודעה שיש דיסק דפוק וראיתי שכל יתר השלושה תקינים לחלוטין אז אחרי עדכון הקושחה פשוט כיביתי , בהמלצתך ולא התעסקתי ב scrubbing).

4.הגעתי הבייתה הפעלתי אותו ופעלתי בהתאם להוראות שבקישור שצרפת. הכל עבר כמו צריך כל הצפצופים צופצפו והמנורות נדלקו ובסוף התקבלה הודעה של rebuild ולאחר כ 4 שעות סיים את העבודה והתקבלה הודעה שהכל תקין ועבר בהצלחה.

5.כל הסרטים בנאס (אצלי יש עליו רק סרטים) כולם נמצאים במקומם ובבדיקה ניתן לגשת אליהם (בעזרת הסטרימר ובכלל) ולהזרים בדיוק כמו לפני, אבל ? לא הכל תקין .

אצלי מחוברים לנאס 5 דיסקים חיצוניים בחיבור USB ,שגם בהם יש רק סרטים. לפני שהחלה הבעיה הייתי ניגש אליהם מהסטרימר ומזרים גם מהם את הסרטים . עכשיו מה שקורה שאני רואה בסטריימר את הכוננים אבל כשאני נכנס הוא כותב לי שהם ריקים ולא מראה כלום למרות שהם מלאים בתקיות, שבכל אחת סרט אחר, כשאני ניגש אליהם דרך המחשב ודרך האפליקציה בנייד הכוננים מזוהים ואני רואה אותם ואת התכולה שלהם .
נתתי את כל ההרשאות שאני מכיר עבור כל אחד מהכוננים הללו אבל? עדין ימהסטרימר אני כול לגשת אליהם מבלי לראות את מה שבפנים, מיותר לציין שכלום לא שונה בסטרימר ואני מצליח לגשת לסרטים שממוקמים בנאס עצמו , כפי שציינתי ולהזרים כהלכה.

אשמח לקבל כל הצעה לפתרון הבעיה.

האם יש מצב שזו בעיה שצצה בעקבות החלפת הדיסק ? לי לא נראה הגיוני ,מה גם שלא קיבלתי שום הודעת שגיאה, משום סוג, במהלך תהליך ההחלפה.

בגלל שאני רואה אותם ברשת דרך הסטרימר ורק אין לי גישה לסרטים עצמם אני מניח שזה ענין של הרשאות אבל לא מצליח להבין מה אני מפספס???

תודה
...
אם לא עשית Raid scrubbing אחרי שדרוג הקושחה אז סיכוי סביר שאיבדת נתונים, תבדוק אם הקבצים שיש לך שם באמת קריאים.
ולגבי הסטרימר - איך הוא עובד מול ה-NAS? ב-DLNA?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

NegativeIQ כתב:
...
...
אם לא עשית Raid scrubbing אחרי שדרוג הקושחה אז סיכוי סביר שאיבדת נתונים, תבדוק אם הקבצים שיש לך שם באמת קריאים.
ולגבי הסטרימר - איך הוא עובד מול ה-NAS? ב-DLNA?
...
·

יש לי בנאס עשרות סרטים לא ישבתי לבדוק את כולם, מן הסתם, אתמול .
הדלקתי את כל הציוד נכנסתי מהסטרימר לשיתוף של הנאס ישר קיבלתי את כל הפוסטרים נכנסתי ל 3 סרטים הפעלתי אותם והכל עבד תקין אני מקווה שזה מה שיקרה גם בהמשך ושלא אגיע למצב שבאמצע איזה סרט תצא לי יד מהמסך עם אצבע משולשת חחחחח

הסטרימר עובד מול הנאס ב SMB, מאז ומתמיד .

לדעתי השדרוג קושחה הזה יוצר את הבעיה לקרוא את הקבצים שבתוך הדיסקים החיצוניים דרך הסטרימר.(דרך האפליקציה בנייד אני רואה את הדיסקים האלו יכול להכנס אליהם ולראות את הקבצים אותו הדין כשאני מנסה להכנס אליהם מהמחשב ומהנאס עצמו ).

אני אנסה היום למחוק את כל השיתופים של הכוננים החיצוניים מהסטרימר ואנסה להגדיר אותם מחדש אולי זה יעזור.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #10 

יואב תעדכן אנחנו במתח ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”